Jump to content


Photo

Vuplus duo2 dvb-t2 tuner Nim TT3L10 stopped working


  • Please log in to reply
79 replies to this topic

Re: Vuplus duo2 dvb-t2 tuner Nim TT3L10 stopped working #61 Huevos

  • PLi® Contributor
  • 3,452 posts

+135
Excellent

Posted 16 May 2017 - 22:51

Sorry if I'm not clear. A user reported this to me. I was just trying to work out if it is related to this bug. But I think not.

 

The above is what my SF4008 prints. 2x DVB-S2 and 1x DVB-T2.



Re: Vuplus duo2 dvb-t2 tuner Nim TT3L10 stopped working #62 iko

  • Member
  • 23 posts

0
Neutral

Posted 22 May 2017 - 07:26

update drivers(duo2, solo2, solose, zero, solo4k, uno4k, ultimo4k)
 - Fix DVB-T2 tuning problem(TT2L08)
 - Support DVB-CI in vtuner
 - Support scrambled playback(solo4k, uno4k, ultimo4k : E2 update will follow)
 - Support Bluetooth(solo4k, uno4k : Needs USB Vu+ BT)
 - Fix Misc.



Re: Vuplus duo2 dvb-t2 tuner Nim TT3L10 stopped working #63 iko

  • Member
  • 23 posts

0
Neutral

Posted 31 May 2017 - 10:15

On my Ultimo 4K

 

DVB-T - OK

DVB-T2 - does not work

 

Where is the problem?



Re: Vuplus duo2 dvb-t2 tuner Nim TT3L10 stopped working #64 Huevos

  • PLi® Contributor
  • 3,452 posts

+135
Excellent

Posted 31 May 2017 - 11:18

What does "does not work" mean? Where are you? TT3L10 works for UK DVB-T2, but not German DVB-T2. Also the tuners don't identify themselves properly in DVB API 5.10. When in DVB-C mode they don't show DVB-T as an option, and vice versa. Only way enigma2 knows this tuner is a hybrid is due to the /proc output.



Re: Vuplus duo2 dvb-t2 tuner Nim TT3L10 stopped working #65 iko

  • Member
  • 23 posts

0
Neutral

Posted 31 May 2017 - 12:29

I had previously DUO2, today I bought Ultimo 4K and DVB-T2 - no signal. DVB-T is OK. DVB-T2 tuner is from DUO2 - SSH108.



Re: Vuplus duo2 dvb-t2 tuner Nim TT3L10 stopped working #66 Huevos

  • PLi® Contributor
  • 3,452 posts

+135
Excellent

Posted 31 May 2017 - 15:29

What country?



Re: Vuplus duo2 dvb-t2 tuner Nim TT3L10 stopped working #67 iko

  • Member
  • 23 posts

0
Neutral

Posted 31 May 2017 - 16:04

Slovakia. On DUO2 working properly, old image OpenPLI 4 (02/2017).



Re: Vuplus duo2 dvb-t2 tuner Nim TT3L10 stopped working #68 iko

  • Member
  • 23 posts

0
Neutral

Posted 2 June 2017 - 20:18

Where is the problem? In the drivers for Ultimo4K?



Re: Vuplus duo2 dvb-t2 tuner Nim TT3L10 stopped working #69 iko

  • Member
  • 23 posts

0
Neutral

Posted 14 June 2017 - 10:05

Can you try to install those two ipk and see if input2/3_choices now created?

Place them on /tmp and install them like that:
 

cd /tmp
opkg install *.ipk
reboot
Then after reboot provide the following command again.
 
grep -r "" /proc/stb/tsmux/
Is there a solution for Ultimo 4K?


Re: Vuplus duo2 dvb-t2 tuner Nim TT3L10 stopped working #70 WanWizard

  • PLi® Core member
  • 61,137 posts

+1,419
Excellent

Posted 14 June 2017 - 11:44

Not in package form I think.

 

For the manual workaround, login with telnet/SSH, and issue these commands:

echo -n C > /proc/stb/tsmux/input2
echo -n D > /proc/stb/tsmux/input3

But I'm not aware it is needed for the Ultimo 4K.

 

You can always try it, if it fails simply reboot the box (you have to type these commands every time you reboot the box).


Currently in use: VU+ Duo 4K (2xFBC S2), VU+ Solo 4K (1xFBC S2), SAB AlphaTriple HD (S2+T2), (Octagon SF8008 (S2+T2), Zgemma H9.2H (S2+T2)

Due to my bad health, I will have periods of inactivity, during which I don't respond to posts or PM.

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.


Re: Vuplus duo2 dvb-t2 tuner Nim TT3L10 stopped working #71 noud

  • Senior Member
  • 63 posts

+1
Neutral

Posted 16 June 2017 - 10:35

Worked like a charme, on my vuduo2 with dual S2 & dual T2,

 

ps workaround  up to yesterday, go to a (blank) DVB-T2 channel, go in to settings change DVB-T2 to DVB-C save en change back to T2 save

This only works with de DVB-S in slot 1 and de DVB-T in slot 2

 

I Hope VU wil fix this.

 


Vu+duo & 2x Vu+duo2  Vu+ultimo4K
28.2E | 23.5E | 19.2E | 13E | Terrestirial


Re: Vuplus duo2 dvb-t2 tuner Nim TT3L10 stopped working #72 tokumba

  • Member
  • 10 posts

0
Neutral

Posted 7 July 2017 - 23:53

I have installed the packages from the thread as suggested above, but now my motorized dish (USLAS) is going crazy

 

Vu+Duo2 - three tuner 1x DVB-S2 ( A ), 1x DVB-S2 ( B )  and 1x DVB-T/DVB-C ( C )

 

Installed packages

boxinput_1.0-r0_vuduo2.ipk

kernel-module-boxinput_1.0-r0_vuduo2.ipk

 

Each time when I switch off or switch on the receiver the dish starts to move back and forward.


Edited by tokumba, 7 July 2017 - 23:54.


Re: Vuplus duo2 dvb-t2 tuner Nim TT3L10 stopped working #73 WanWizard

  • PLi® Core member
  • 61,137 posts

+1,419
Excellent

Posted 8 July 2017 - 00:48

Which OpenPLi version?


Currently in use: VU+ Duo 4K (2xFBC S2), VU+ Solo 4K (1xFBC S2), SAB AlphaTriple HD (S2+T2), (Octagon SF8008 (S2+T2), Zgemma H9.2H (S2+T2)

Due to my bad health, I will have periods of inactivity, during which I don't respond to posts or PM.

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.


Re: Vuplus duo2 dvb-t2 tuner Nim TT3L10 stopped working #74 tokumba

  • Member
  • 10 posts

0
Neutral

Posted 8 July 2017 - 20:10

The image is: OpenPLi-4.0-beta-vuduo2-20170704_usb



Re: Vuplus duo2 dvb-t2 tuner Nim TT3L10 stopped working #75 WanWizard

  • PLi® Core member
  • 61,137 posts

+1,419
Excellent

Posted 8 July 2017 - 20:24

OpenPLi 4 needs a workaround to get all tuners working.

 

It might be better to upgrade to OpenPLi 6 when it comes out, or to the R/C if you can't wait that long. It has newer drivers that don't need that workaround.


Currently in use: VU+ Duo 4K (2xFBC S2), VU+ Solo 4K (1xFBC S2), SAB AlphaTriple HD (S2+T2), (Octagon SF8008 (S2+T2), Zgemma H9.2H (S2+T2)

Due to my bad health, I will have periods of inactivity, during which I don't respond to posts or PM.

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.


Re: Vuplus duo2 dvb-t2 tuner Nim TT3L10 stopped working #76 tokumba

  • Member
  • 10 posts

0
Neutral

Posted 8 July 2017 - 20:29

System OE: PLi-OE Firmware version: OpenPLi 4 (2017-06-30) Kernel / Drivers:

3.13.5 / 3.13.5+20161228-r0.0

Tuner A

Vuplus DVB-S NIM(AVL6222) (DVB-S2) Tuner B Vuplus DVB-S NIM(AVL6222) (DVB-S2) Tuner C Vuplus DVB-C NIM(SSH108) (DVB-C)

Re: Vuplus duo2 dvb-t2 tuner Nim TT3L10 stopped working #77 WanWizard

  • PLi® Core member
  • 61,137 posts

+1,419
Excellent

Posted 8 July 2017 - 20:41

I can't imagine that rotor issue is related to the driver issue, the two have nothing to do with each other.

 

It smells more like a configuration issue, but I've never had one, so I can't help you with it.


Currently in use: VU+ Duo 4K (2xFBC S2), VU+ Solo 4K (1xFBC S2), SAB AlphaTriple HD (S2+T2), (Octagon SF8008 (S2+T2), Zgemma H9.2H (S2+T2)

Due to my bad health, I will have periods of inactivity, during which I don't respond to posts or PM.

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.


Re: Vuplus duo2 dvb-t2 tuner Nim TT3L10 stopped working #78 tokumba

  • Member
  • 10 posts

0
Neutral

Posted 8 July 2017 - 21:21

Thank you!

OpenPLi 6 RC looks OK so far. All three tuners (also the DVB-T2/C ) of my Vu+ Duo2 worked "out of the box" and without any tweaks.

The motor issue is also solved by the update....


Edited by tokumba, 8 July 2017 - 21:24.


Re: Vuplus duo2 dvb-t2 tuner Nim TT3L10 stopped working #79 WanWizard

  • PLi® Core member
  • 61,137 posts

+1,419
Excellent

Posted 8 July 2017 - 22:12

Cool. Thanks for the feedback.


Currently in use: VU+ Duo 4K (2xFBC S2), VU+ Solo 4K (1xFBC S2), SAB AlphaTriple HD (S2+T2), (Octagon SF8008 (S2+T2), Zgemma H9.2H (S2+T2)

Due to my bad health, I will have periods of inactivity, during which I don't respond to posts or PM.

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.


Re: Vuplus duo2 dvb-t2 tuner Nim TT3L10 stopped working #80 GertGer

  • New Member
  • 1 posts

0
Neutral

Posted 24 December 2018 - 16:20

Can you try to install those two ipk and see if input2/3_choices now created?

Place them on /tmp and install them like that:
 

cd /tmp
opkg install *.ipk
reboot
Then after reboot provide the following command again.
 
grep -r "" /proc/stb/tsmux/

thanks Athoik for sharing this, I ran into this issue a few months ago and couldn't find the fix. Just came across this posting...and with a few minutes work - problem solved.  :D

 

current system is a VU+ Duo2




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users