Jump to content


Photo

VU+ Duo2 OpenPli 4 crash on cable scan

cable vu+ duo2

  • Please log in to reply
13 replies to this topic

#1 pandersson85

  • Member
  • 4 posts

0
Neutral

Posted 21 July 2017 - 19:30

Hello,

 

I have an VU+ Duo2 box with a TT3L10 tuner and I am running latest build of OpenPLI  4.0. When I tried to do a service scan I get the following crash dump.

 

 

What can I do to resolve it ?

Attached Files


Edited by pandersson85, 21 July 2017 - 19:31.


Re: VU+ Duo2 OpenPli 4 crash on cable scan #2 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 53,938 posts

+1,071
Excellent

Posted 21 July 2017 - 21:18

Traceback (most recent call last):
  File "/usr/lib/enigma2/python/Screens/ScanSetup.py", line 228, in getCableTransponderData
IndexError: list index out of range

Is this a C or D tuner by any chance? You might want to try the R/C for 6, it has some fixes in that area, and newer drivers.


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2), Octagon SF8008 (S2+T2), SAB Alpha Triple HD (S2+T2), Zgemma H9.2H (T2+fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: VU+ Duo2 OpenPli 4 crash on cable scan #3 littlesat

  • PLi® Core member
  • 51,908 posts

+589
Excellent

Posted 21 July 2017 - 22:21

Brench no brench... Were does your image come from?

WaveFrontier 28.2E | 23.5E | 19.2E | 16E | 13E | 10/9E | 7E | 5E | 1W | 4/5W | 15W


Re: VU+ Duo2 OpenPli 4 crash on cable scan #4 pandersson85

  • Member
  • 4 posts

0
Neutral

Posted 21 July 2017 - 23:10

I downloaded the image from http://downloads.ope...0170721_usb.zip.
 
I found the following thread https://forums.openp...topped-working/ and thought that might be related to my problem. I have since updated to openpli RC6 but that did not remedy my problem but I got a similar crash log (on another line tough)
 

<< START LOG >>

OpenPLi Enigma2 crash log

crashdate=Thu Jan  1 01:02:27 1970
compiledate=Jul 20 2017
skin=PLi-FullNightHD/skin.xml
sourcedate=2017-07-20
branch=rc-6.0
rev=15df723
component=Enigma2

stbmodel=duo2
stbmodel=dm8000
kernelcmdline=libata.force=1:1.5Gbps bmem=192M@64M bmem=220M@512M memc1=788M ubi.mtd=0 root=ubi0:rootfs rootfstype=ubifs rw rootflags=sync
nimsockets=NIM Socket 0:
imageissue=openpli 6.0-rc %h


Traceback (most recent call last):
  File "/usr/lib/enigma2/python/Screens/ScanSetup.py", line 234, in getCableTransponderData
IndexError: list index out of range

 

<<END LOG>>

 

I have also tried numerous other scan configurations (like manual scan, provider scan etc) but these other scans all end up with the little spinning dots in the upper left corner that spins forever. The box is brand new and I am suspecting there might be a more serious problem (ie something wrong with the tuner or the box itself).



Re: VU+ Duo2 OpenPli 4 crash on cable scan #5 Erik Slagter

  • PLi® Core member
  • 45,991 posts

+513
Excellent

Posted 22 July 2017 - 10:24

Did you install any 3rd party plugins?


* Wavefrontier T90 with 28E/23E/19E/13E/9E/4.8E/0.8W/5W via SCR switches 2 x 2 x 6 user bands
* Ziggo digital cable TV (FTA)
I don't read PM -> if you have something to ask or to report, do it in the forum so others can benefit. I don't take freelance jobs.
Ik lees geen PM -> als je iets te vragen of te melden hebt, doe het op het forum, zodat anderen er ook wat aan hebben.

Re: VU+ Duo2 OpenPli 4 crash on cable scan #6 pandersson85

  • Member
  • 4 posts

0
Neutral

Posted 22 July 2017 - 12:12

Thank you for your replies.

 

Yes, I had the oscam module installed but it doesn't seem to matter since it crashes even with a pristine flash. I have today tried the VU+ original (latest) image and it doesn't work either  but it doesn't crash, it just says "scan failed". 

 

I have also tried the OpenVix image and it doesn't crash but also hangs forever when trying a network scan. My frustration is accelerating and I think this can not be solved through software fixes.

 

Is there any way you may increase the debug output when doing stuff because it gets annoying when things just freeze and nothing happen ? I can still log into my box and type commands even when everything seems to "hang" on the TV though.

 

Regards


Edited by pandersson85, 22 July 2017 - 12:13.


Re: VU+ Duo2 OpenPli 4 crash on cable scan #7 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 53,938 posts

+1,071
Excellent

Posted 22 July 2017 - 12:19

If you can login, can stop enigma using

init 4

after that, you can start it in debug mode, using

ENIGMA_DEBUG_LVL=4 /usr/bin/enigma2

which starts enigma in the foreground, so you can see all debug output rolling over the screen.

 

You can return to normal by terminating enigma using Ctrl-C from the terminal, or "Restart Enigma" using the remote. Then restart with

init 3

Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2), Octagon SF8008 (S2+T2), SAB Alpha Triple HD (S2+T2), Zgemma H9.2H (T2+fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: VU+ Duo2 OpenPli 4 crash on cable scan #8 Huevos

  • PLi® Contributor
  • 2,777 posts

+123
Excellent

Posted 22 July 2017 - 22:09

That crash looks like crap output from the dvb-c blindscan binary.

Re: VU+ Duo2 OpenPli 4 crash on cable scan #9 pandersson85

  • Member
  • 4 posts

0
Neutral

Posted 23 July 2017 - 08:46

I think I have got it up and running now and it was NOT a software problem. The box started to behave normally (no crashes, no hanging with spinning dots) when I moved the tuner card from slot B to slot A (I only have one card) on mu VU+ Duo2 box. I would not have figured it out without some extra debugging. I now run OpenPli 6 RC and when I mounted the harddrive from my old (and broken) DM 800 HD SE, it even restored the backup from the drive so I'm a happy camper now. But I will still talk to the vendor who was the one mounting the tuner in slot B; it cost me a couple of hours of troubleshooting.

 

Thank you for your help.


Edited by pandersson85, 23 July 2017 - 08:49.


Re: VU+ Duo2 OpenPli 4 crash on cable scan #10 Huevos

  • PLi® Contributor
  • 2,777 posts

+123
Excellent

Posted 23 July 2017 - 13:09

Which is probably why the binary was outputting junk.



Re: VU+ Duo2 OpenPli 4 crash on cable scan #11 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 53,938 posts

+1,071
Excellent

Posted 23 July 2017 - 14:35

@pandersson85,

 

Good to hear you've got it sorted.


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2), Octagon SF8008 (S2+T2), SAB Alpha Triple HD (S2+T2), Zgemma H9.2H (T2+fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: VU+ Duo2 OpenPli 4 crash on cable scan #12 Abu Baniaz

  • PLi® Contributor
  • 1,650 posts

+38
Good

Posted 23 July 2017 - 15:27

What is wrong with using slot B and leaving A empty?

Re: VU+ Duo2 OpenPli 4 crash on cable scan #13 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 53,938 posts

+1,071
Excellent

Posted 23 July 2017 - 15:29

Seems like (some) software can't cope with it.


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2), Octagon SF8008 (S2+T2), SAB Alpha Triple HD (S2+T2), Zgemma H9.2H (T2+fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: VU+ Duo2 OpenPli 4 crash on cable scan #14 Huevos

  • PLi® Contributor
  • 2,777 posts

+123
Excellent

Posted 24 July 2017 - 09:18

What is wrong with using slot B and leaving A empty?

Who knows? The blindscan binary is closed source so blame it on Vu+.

Sometimes a crash is better than trying to gloss over a problem.

Edited by Huevos, 24 July 2017 - 09:21.






Also tagged with one or more of these keywords: cable, vu+ duo2

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users