Jump to content


Photo

Box niet in deep standby na einde opname

VU+ Uno 4K SE

  • Please log in to reply
11 replies to this topic

#1 Zwelgje

  • Senior Member
  • 43 posts

0
Neutral

Posted 21 September 2019 - 19:09

Ik schakel mijn VU+ Uno 's nachts altijd helemaal uit, dat wil zeggen in deep standby ("volledig uitschakelen").

Nu was het zo dat als mijn vorige box, een ET9500, wilde uitschakelen en er nog een opname liep, pas daarna automatisch in deep standby ging.

 

Met het aanschaffen van een nieuwe box, een VU+ Uno 4K SE, lijkt dit niet meer te werken. Ik kan de box handmatig helemaal uitschakelen, maar als er een opname loopt dan staat ie de volgende dag gewoon nog in standby. Op zich geen ramp, ware het niet dat ik een spanningslof schakel aan de hand van de stroom die de box trekt. In gewoon standby loopt er zoveel stroom dat de contactslof niet uitschakeld en daarmee mijn TV en audio installatie ook niet uitschakeld. Vandaar dat ik de box graag in deep standby zet.

 

Met het aanschaffen van de nieuwe box heb ik meteen PLi-versie7.1 geflashed. Op de ET9000 heeft versie 7 nooit gedraaid. alleen tot versie 6.x. Kan het daaraan liggen? Ik heb me rot gezocht in de menu's, maar ik zie niks verkeerds.


Dish 60cm, 19,2°E- 23,5°E-28,2°E, VU+ Uno 4K, OpenPli 7.2RC

Re: Box niet in deep standby na einde opname #2 littlesat

  • PLi® Core member
  • 49,220 posts

+527
Excellent

Posted 21 September 2019 - 19:26

Is in 7.2 opgelost zover ik weet...

WaveFrontier 28.2E | 23.5E | 19.2E | 16E | 13E | 10/9E | 7E | 5E | 1W | 4/5W | 15W


Re: Box niet in deep standby na einde opname #3 Zwelgje

  • Senior Member
  • 43 posts

0
Neutral

Posted 21 September 2019 - 20:44

Ah.. Bedankt. Een bekende bug dus?
7.2 is nog niet als stable versie beschikbaar...

Edited by Zwelgje, 21 September 2019 - 20:44.

Dish 60cm, 19,2°E- 23,5°E-28,2°E, VU+ Uno 4K, OpenPli 7.2RC

Re: Box niet in deep standby na einde opname #4 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 48,441 posts

+823
Excellent

Posted 21 September 2019 - 20:45

7.2 is nog niet als stable versie beschikbaar...

 

Is onderweg... Ik verwacht de 7.2-release-candidate voor het einde van de maand.


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2), SAB Alpha Triple HD (S2+T2), Zgemma H3.T2C (T/C), Zgemma H6 (fallback), VU+Zero (fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: Box niet in deep standby na einde opname #5 Zwelgje

  • Senior Member
  • 43 posts

0
Neutral

Posted 21 September 2019 - 20:47

Bedankt! Ik wacht het even af.
Dish 60cm, 19,2°E- 23,5°E-28,2°E, VU+ Uno 4K, OpenPli 7.2RC

Re: Box niet in deep standby na einde opname #6 littlesat

  • PLi® Core member
  • 49,220 posts

+527
Excellent

Posted 21 September 2019 - 21:24

Het probleem is daf als een opname eindigd dat de file op een of andere manier open blijft. Als je eea al instead dat hij op het einde de volgende afspeeld of naar tv teruggaat of zo dan heb je ook al met 7.1 een work-a-round.

WaveFrontier 28.2E | 23.5E | 19.2E | 16E | 13E | 10/9E | 7E | 5E | 1W | 4/5W | 15W


Re: Box niet in deep standby na einde opname #7 Zwelgje

  • Senior Member
  • 43 posts

0
Neutral

Posted 21 September 2019 - 22:33

De huidige instelling bij "Actie bij het einde van de opname" is "Terug naar de opnamelijst".

 

Ik heb hier de volgende opties:

1) Terug naar de opnamelijst (huidige instelling)

2) Terug naar de laatste zender

3) Pauzeer afspelen aan het einde (vreemde keuze: het gaat hier toch over opnemen? niet afspelen?)

4) Speel volgende (terug naar lijst)

5) Speel volgende (terug naar live TV)

6) Continu afspelen (lus)

7) Herhaal

8) Vraag de gebruiker

 

Ik zal optie 2 eens selecteren. Eens kijken of dat werkt.

 

Even los van de verwarrende termen (opname v. afspelen), wat is het verschil tussen optie 2 en optie 5?

Het is mij niet helemaal helder.

EDIT: Ik herinner me toch dat versie 6 een keuze had om na een opname in deep standby te gaan. Die zie ik nu niet meer. Of zit ik er nu helemaal naast?


Edited by Zwelgje, 21 September 2019 - 22:35.

Dish 60cm, 19,2°E- 23,5°E-28,2°E, VU+ Uno 4K, OpenPli 7.2RC

Re: Box niet in deep standby na einde opname #8 littlesat

  • PLi® Core member
  • 49,220 posts

+527
Excellent

Posted 22 September 2019 - 07:06

Na opname in deepstandby heeft er nooit bijgezetenz

WaveFrontier 28.2E | 23.5E | 19.2E | 16E | 13E | 10/9E | 7E | 5E | 1W | 4/5W | 15W


Re: Box niet in deep standby na einde opname #9 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 48,441 posts

+823
Excellent

Posted 27 September 2019 - 22:06

3) Pauzeer afspelen aan het einde (vreemde keuze: het gaat hier toch over opnemen? niet afspelen?)

 

Even los van de verwarrende termen (opname v. afspelen), wat is het verschil tussen optie 2 en optie 5?

Het is mij niet helemaal helder.

 

Dat is me duidelijk. ;)

 

Het gaat hier over de lijst van media bestanden, en het afspelen daarvan. Het heeft niks met opnemen te maken.

 

Geen idee waarom er in het Nederlands "opnamelijst" gebruikt wordt, want er kunnen allerlei soorten media bestanden in staan, en worden afgespeeld. In het Engels heet het "Movie list" (ook niet de lading dekkend, geef ik onmiddelijk toe. ;)).


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2), SAB Alpha Triple HD (S2+T2), Zgemma H3.T2C (T/C), Zgemma H6 (fallback), VU+Zero (fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: Box niet in deep standby na einde opname #10 Zwelgje

  • Senior Member
  • 43 posts

0
Neutral

Posted 27 September 2019 - 22:14

Aha. Dat verklaard de tegenstrijdigheid in de menukaart en de uitleg, links op het scherm.
Dan heeft het geen zin om hier verder mee te gaan spelen.

Ik vraag me dan toch af wat er verschillend is ten opzichte van mijn oude ET9500. Die schakelde netjes helemaal uit na een opname als je box tijdens een opname in stand-by zette.

Vanavond rc7.2 geïnstalleerd. Misschien dat dat iets oplevert.
Dish 60cm, 19,2°E- 23,5°E-28,2°E, VU+ Uno 4K, OpenPli 7.2RC

Re: Box niet in deep standby na einde opname #11 Frenske

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 22,175 posts

+200
Excellent

Posted 27 September 2019 - 23:07

De verwarring ontstaat omdat het eigenlijk ‘Actie bij het einde van de weergave of film’ zou moeten zijn. Tsja, als je in een PO file honderden zinnen en termen moet vertalen dan gaat er weleens iets mis. Ik kom zelf ook nog geregeld fouten tegen die ik zelf gemaakt heb en corrigeer deze dan gelijk. Overigens geeft de uitleg links exact weer wat er bedoeld wordt.

Sowieso zullen er nog steeds vertalingen tussen zitten die discutabel zijn. Het staat eenieder dan ook vrij om verbeteringen aan te leveren of om ons erop te wijzen wat niet (helemaal) juist is. Dit kan via translators@openpli.org. Houdt er overigens wel rekening mee dat sommige vertalingen niet in de enigma2.mo zitten maar vanuit een specifieke plugin komen.

Attached Files


Mijn schotel is een T90 met 10 LNB's. Daarnaast voor de fun nog een draaibaar systeem met een Triax TD 78.

Dreamboxen heb ik niet meer. Verder nog een een VU+ duo2 met 500Gb harddisk + een VU+ Uno, Zero, Solo 4K, Ultimo 4K, Zero 4K, Uno 4Kse. + ook nog een Xtrend ET4000. Daarnaast heb ik ook nog diverse andere modellen w.o. een Formuler F4, ET8500, ET7500, Mut@nt 2400HD, Xsarius Fusion HD se en verder nog wel het e.e.a. waarmee op verzoek vanalles wordt getest. Iemand moet het tenslotte doen. ;) :)

Voor centrale opslag van media gebruik ik een Qnap 219P met tweemaal 2 Tb harddisks.

-------------------------------------------------------------------------------------------
Many answers to your question can be found in our wiki: Just one click away from this "solutioncentre".

Als ik alles al wist hoefde ik ook niets te vragen. If I had all the knowledge I had no questions at all.

Re: Box niet in deep standby na einde opname #12 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 48,441 posts

+823
Excellent

Posted 28 September 2019 - 14:20

Ik vraag me dan toch af wat er verschillend is ten opzichte van mijn oude ET9500. Die schakelde netjes helemaal uit na een opname als je box tijdens een opname in stand-by zette.

 

Wat de box doet na het einde van een timer opname is gedefinieerd in de timer. Ik heb dat altijd gewoon standaard staan (als in: ik pas dat nooit aan), en heb nooit dat mijn box na een opname aan staat...

 

Ik kijk quasi nooit live, er lopen altijd wel een paar opnames waartussen de box in- en uit standby gaat.

 

edit: nog even in de code gekeken, de box gaat standaard ("auto" setting) na een opname terug in standby als dit expliciet in de timer staat, of als de box in standby stond op het moment dat de timer startte.


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2), SAB Alpha Triple HD (S2+T2), Zgemma H3.T2C (T/C), Zgemma H6 (fallback), VU+Zero (fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 






0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users