Jump to content


Photo

OpenPLi 7.3 Release available.

release

  • Please log in to reply
336 replies to this topic

Re: OpenPLi 7.3 Release available. #181 sportfootbol

  • Senior Member
  • 134 posts

+12
Neutral

Posted 31 July 2020 - 13:02

 

 

Did you install in slot 1 openvix-5.3.039.release-zgemmah7_recovery_emmc.zip or the multiboot image openvix-5.3.039.release-zgemmah7_usb.zip ?
You said you flash all of the images with usb, the only image that need to be extracted to usb are:
• openvix-5.3.039.release-zgemmah7_recovery_emmc.zip
• openatv-6.4-zgemmah7-20200730_recovery_emmc.zip
• openpli-7.3-release-h7-20200727_usb.zip

Once one of these is flashed in slot 1 you should be able to install multiboot images and see them in boot menu..
If not then something wrong with the multiboot image.

I put it in the flash ( tested )

1-openvix-5.3.039.release-zgemmah7_recovery_emmc.zip

2-openatv-6.4-zgemmah7-20200730_recovery_emmc.zip

3-zgemmah7-PurE2-6.5-20200729_recovery_emmc.zip

With the first it is possible to insert OpenPli into the multiboot ( 7.2 work normaly,7.3 does not see the slot)

with the other 2 image it is not possible to insert an OpenPli into the multiboot ,because multiboot does not recognize any OpenPli image ( 7.2 and 7.3 )

So the stories about the standard multiboot are not true...

OpenPli in Zgemma H7S can only work in flash or in a multiboot if in a flash OpenVix 5.3.039 but only OpenPli 7.2...

After inserting the image into the flash i inserted the image into the slots...

 

 

I just test the multiboot on the Zgemma H7 and what seems strange to me is that you succeed in falshing _recovery_emmc.zip into different slot.

This is not possible with OpenPLI, you need to flash the _usb.zip version.

 

So here is how I proceed I flash the OpenPLI Release 7.3 USB version normally into the flash of the STB (not in multiboot).

Then I put an USB stick format it from the STB.

Then I create on it a folder called: downloaded_images

In this folder I transfer by FTP the file:  openatv-6.4-zgemmah7-20200730_usb

I went into the Flash Manager there in the list of the download_images I have the OpenATV one select it and I flash it successfully into Slot 3.

 

I boot into OpenATV perform the setup go into the Image selector select to boot back into OpenPLI 7.3 and it is working fine.

There I select to boot again in OpenATV and it is working.

 

So Multiboot in OpenPLi is working fine if you flash the right image.

 

Please try try to install PurE2 6.5 and OpenVix 5.3.039..You just tried OpenAtv 6.4 and OpenPli 7.3



Re: OpenPLi 7.3 Release available. #182 balkanac

  • Senior Member
  • 51 posts

+4
Neutral

Posted 31 July 2020 - 13:26

No, ATV 6.5, the latest OpenVIX, etc, their recovery images all use the new partition system.

Yesterday I installed OpenVIX in the flesh, and then immediately in slot 2 OpenPLI 7.3 and multiboot does not work. OpenPLI after boot does not see the other slots ... So, this is nonsense



Re: OpenPLi 7.3 Release available. #183 ims

  • PLi® Core member
  • 12,271 posts

+188
Excellent

Posted 31 July 2020 - 14:08

I'm not interested in any Pure. I tried 3 most used images and it works for me ...


Kdo nic nedělá, nic nezkazí!

Re: OpenPLi 7.3 Release available. #184 sportfootbol

  • Senior Member
  • 134 posts

+12
Neutral

Posted 31 July 2020 - 17:28

The mystery is solved in the following way...Zgemma H7S ( the only way )

It is installed via USB in the flash openpli-7.3-release-h7-20200727_usb.zip

Image offers after flash update  167 updates...

Update softvare

Inserted image to downloaded_images folder who want you to work in multiboot...

It's with me...

slot 1-OpenPli 7.3 ( flash )

slot 2-Pure 6.5

slot 3-OpenAtv 6.4

slot 4-OpenVix 5.3.039

All plugins in all image working perfect...

Thanks for all.

sportfootbol


Edited by sportfootbol, 31 July 2020 - 17:29.


Re: OpenPLi 7.3 Release available. #185 balkanac

  • Senior Member
  • 51 posts

+4
Neutral

Posted 31 July 2020 - 17:30

Thanks sportfootbol


Edited by balkanac, 31 July 2020 - 17:33.


Re: OpenPLi 7.3 Release available. #186 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 54,620 posts

+1,085
Excellent

Posted 31 July 2020 - 20:38

The mystery is solved in the following way...Zgemma H7S ( the only way )

It is installed via USB in the flash openpli-7.3-release-h7-20200727_usb.zip

Image offers after flash update  167 updates...

Update softvare

Inserted image to downloaded_images folder who want you to work in multiboot...

It's with me...

slot 1-OpenPli 7.3 ( flash )

slot 2-Pure 6.5

slot 3-OpenAtv 6.4

slot 4-OpenVix 5.3.039

All plugins in all image working perfect...

Thanks for all.

sportfootbol

 

That happens if you don't listen / read:

  • OpenVIX 5.3 is from august 2019, so definitely using the old partition format
  • OpenATV 6.4 is from october 2019, so definitely using the old partition format
  • PureE2 6.5 is from february 2020, so most likely also using the old partition format
  • OpenPLi 7.3 does NOT SUPPORT the old partition format.

This topic has been a waste of energy for everyone involved.


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2+fallback), Octagon SF8008 (S2+T2), Zgemma H9.2H (T2+fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: OpenPLi 7.3 Release available. #187 Kaizoku

  • Senior Member
  • 52 posts

+5
Neutral

Posted 31 July 2020 - 21:00

No, latest openvix is 5.3, build date is 19-7-2020 and they use new multiboot
https://www.openvix....-images/sf8008/
Also openatv 6.4 is the latest stable version almost daily updated and uses new multiboot.
openatv-6.4-sf8008-20200731_recovery_emmc.zip
http://images.mynonp...ght&open=sf8008

ATV 6.5 is alpha release for developers and skin designers to test and adapt their code to python 3.

Edited by Kaizoku, 31 July 2020 - 21:07.


Re: OpenPLi 7.3 Release available. #188 Pr2

  • PLi® Contributor
  • 4,314 posts

+173
Excellent

Posted 31 July 2020 - 21:38

The mystery is solved in the following way...Zgemma H7S ( the only way )

It is installed via USB in the flash openpli-7.3-release-h7-20200727_usb.zip

Image offers after flash update  167 updates...

Update softvare

Inserted image to downloaded_images folder who want you to work in multiboot...

It's with me...

slot 1-OpenPli 7.3 ( flash )

slot 2-Pure 6.5

slot 3-OpenAtv 6.4

slot 4-OpenVix 5.3.039

All plugins in all image working perfect...

Thanks for all.

sportfootbol

 

That's exactly the way I explain to you, how to flash it properly to have multiboot working fine in my post after testing this for you.

 

https://forums.openp...dpost&p=1240070


Edited by Pr2, 31 July 2020 - 21:39.

NO SUPPORT by PM, it is a forum make your question public so everybody can benefit from the question/answer.
If you think that my answer helps you, you can press the up arrow in bottom right of the answer.

Wanna help with OpenPLi Translation? Please read our Wiki Information for translators

Sat: Hotbird 13.0E, Astra 19.2E, Eutelsat5A 5.0W
VU+ Solo 4K: 2*DVB-S2 + 2*DVB-C/T/T2 (used in DVB-C) & Duo 4K: 2*DVB-S2X + DVB-C (FBC)
Edision OS Mio 4K: 1*DVB-S2X + 1*DVB-C/T/T2
 


Re: OpenPLi 7.3 Release available. #189 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 54,620 posts

+1,085
Excellent

Posted 31 July 2020 - 23:20

No, latest openvix is 5.3, build date is 19-7-2020 and they use new multiboot
https://www.openvix....-images/sf8008/
Also openatv 6.4 is the latest stable version almost daily updated and uses new multiboot.
openatv-6.4-sf8008-20200731_recovery_emmc.zip
http://images.mynonp...ght&open=sf8008

ATV 6.5 is alpha release for developers and skin designers to test and adapt their code to python 3.

 

Well, appearently not, if OpenPLi 7.2 works and OpenPLi 7.3 not...


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2+fallback), Octagon SF8008 (S2+T2), Zgemma H9.2H (T2+fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: OpenPLi 7.3 Release available. #190 sportfootbol

  • Senior Member
  • 134 posts

+12
Neutral

Posted 31 July 2020 - 23:32

The main thing was the update that was supposed to be done after the flash image via usb ..



Re: OpenPLi 7.3 Release available. #191 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 54,620 posts

+1,085
Excellent

Posted 31 July 2020 - 23:36

What update, the 167 updates?

 

Totally unrelated, those are caused by a rebuild for the H9 which updated the minor versions of packages in the ARCH and ALL feeds.


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2+fallback), Octagon SF8008 (S2+T2), Zgemma H9.2H (T2+fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: OpenPLi 7.3 Release available. #192 littlesat

  • PLi® Core member
  • 52,069 posts

+591
Excellent

Posted 1 August 2020 - 07:14

You do need to unpack an usb image on an usb stick.... then put the stick in the box and power cycle the box with holding the power button until the flash starts. Then the new ‘multiboot bios’ should be flashed....
- - -   - -   - - .

Edited by littlesat, 1 August 2020 - 07:16.

WaveFrontier 28.2E | 23.5E | 19.2E | 16E | 13E | 10/9E | 7E | 5E | 1W | 4/5W | 15W


Re: OpenPLi 7.3 Release available. #193 sportfootbol

  • Senior Member
  • 134 posts

+12
Neutral

Posted 1 August 2020 - 12:27

You do need to unpack an usb image on an usb stick.... then put the stick in the box and power cycle the box with holding the power button until the flash starts. Then the new ‘multiboot bios’ should be flashed....

- - -   - -   - - .

Yes, that's right, after that, the software update that i did is all right now...
 



Re: OpenPLi 7.3 Release available. #194 HWTest

  • Senior Member
  • 95 posts

+3
Neutral

Posted 1 August 2020 - 17:12

I was playing with my Zero4k today and I noticed a strange thing.

I have configured a fallback remote receiver (Ultimo4k), all was working fine.

Then I set up descrambling on the Zero4k - disabled descrambling sending streams on the Ultimo4k, enabled descrambling receiving streams on the Zero4k.

And when I switch from a streamed channel to a local channel I get an endless spinner, even if the streamed channel is not scrambled. Switch from a local channel to streamed one is OK.

When I disable descrambling receiving streams on the Zero4k, all is working fine again.

The tuner in the Zero4k is a USB DVB-T2 tuner. (It's the DVB-S2 version but the cable for sat is not ready yet)

No crashlog obviously.



Re: OpenPLi 7.3 Release available. #195 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 54,620 posts

+1,085
Excellent

Posted 1 August 2020 - 17:24

If you restart Enigma in debug mode, and you try the same again, anything in the logfile (enigma debuglog in /home/root)?


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2+fallback), Octagon SF8008 (S2+T2), Zgemma H9.2H (T2+fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: OpenPLi 7.3 Release available. #196 HWTest

  • Senior Member
  • 95 posts

+3
Neutral

Posted 1 August 2020 - 18:07

Strange, I was not able to reproduce it ...

I switched to debug, switched the descrambling on and it worked fine, switched to normal and it still worked.

Rebooted the box and it still worked.

Powered it off with a streamed channel as startup channel and after powering it back on I got a series of green screens (only one crash log file), they stopped when I sshed in - maybe just a coincidence.

Attached Files



Re: OpenPLi 7.3 Release available. #197 HWTest

  • Senior Member
  • 95 posts

+3
Neutral

Posted 2 August 2020 - 10:17

Today I was able to reproduce the problem.

Debug log is attached.

Another note - my NAS is powered down, because the high ambient temperatures (I don't want the HDDs to suffer) - that's the source of the /media/hdd/ complaints.

Attached Files



Re: OpenPLi 7.3 Release available. #198 littlesat

  • PLi® Core member
  • 52,069 posts

+591
Excellent

Posted 2 August 2020 - 12:30

Do you import epg with fallback.... if so then disable it...

WaveFrontier 28.2E | 23.5E | 19.2E | 16E | 13E | 10/9E | 7E | 5E | 1W | 4/5W | 15W


Re: OpenPLi 7.3 Release available. #199 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 54,620 posts

+1,085
Excellent

Posted 2 August 2020 - 12:53

It is more likely that the mount of the NAS is still there, Enigma tries to access it, and is now waiting for an OS timeout. Which if it is an NFS hard mount, will never come.


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2+fallback), Octagon SF8008 (S2+T2), Zgemma H9.2H (T2+fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: OpenPLi 7.3 Release available. #200 HWTest

  • Senior Member
  • 95 posts

+3
Neutral

Posted 2 August 2020 - 16:20

I import only the channels.

 

The share is SMB, disabling the share seems to help.

 







Also tagged with one or more of these keywords: release

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users