Jump to content


Photo

ET10000 overzetten op andere ET100000

overzetten et10000

  • Please log in to reply
18 replies to this topic

#1 kostenzer

  • Senior Member
  • 308 posts

+4
Neutral

Posted 4 December 2022 - 22:10

Hallo,

 

Welke stappen of zaken moet je doen om een ET10000 over te zetten op een andere (die al een paar jaar werkeloos ergens stond)?

De hdd en eventueel tuners overzetten zal het probleem niet zijn, maar de instellingen, zender favorieten en de opname timer hoe doe je dat?

Is hier ergens een stappenplan voor?

 

Alvast bedankt.

 

Rob


Edited by kostenzer, 4 December 2022 - 22:11.

Xtrend 10000


Re: ET10000 overzetten op andere ET100000 #2 mimisiku

  • Senior Member
  • 5,116 posts

+106
Excellent

Posted 4 December 2022 - 22:14

BackupSuite uitvoeren en op je nieuwe terugzetten. Werkt uiteraard alleen als beide ontvangers qua uitvoering identiek zijn!


Met één been in het graf..... Helaas

Re: ET10000 overzetten op andere ET100000 #3 catastrofus

  • Senior Member
  • 3,332 posts

+42
Good

Posted 4 December 2022 - 22:20

Anders gewoon de autobackup gebruiken.


2 x ultimo4k (dvb-c fbc + 1 dvb-s2, 8.2r/nb) + een et10k (geen tuners en dus fallbackclient, nb) met een Synology ds214+ (2 x 6 TB) ziggo oost (voormalig @Home) + A1/A2/A3/HB (TechniSat)
 


Re: ET10000 overzetten op andere ET100000 #4 kostenzer

  • Senior Member
  • 308 posts

+4
Neutral

Posted 4 December 2022 - 23:42

Dat is mooi, maar....

Waar vind ik BackupSuite of autobackup en hoe je die dient te gebruiken.

Als dat op wiki gevonden kan worden, is mijn vraag, is de hele wiki te printen? Dat bladert en leest toch net iets gemakkelijker.

De plugin autobackup onder welk kopje staat dat bij de plugins, ik kan hem niet vinden.

Er is wel een automatiche volledige backup. Het is een klein schermpje wat voor mij net te weinig info geeft hoe te geberuiken.

Ik vond de link  https://wiki.openpli.org/Backup  dan kom je op https://wiki.openpli...kup/BackupSuite. Daar staat: 

You can install this plugin by the PLi feed: Menu > Plugins > Download Plugins > extensions.

 

Wordt hiermee bedoeld: hoofdmenu>plugin browser>beschibare plugins?

 

De BackupSuite kan ik daar niet vinden. Is die pagina verouderd? Er staat: Well as long as it’s big enough to harbor the files needed say 100 MB. BackupSuite creates a new backup every time it’s started and will store the previous one’s, so a bigger (say 1 Gb) USB stick is even better.

Nou waar vind je die 1Gb sticks nog?

 

Die BackupSuite lijkt me prima, maar hoe kom je er aan?


Edited by kostenzer, 4 December 2022 - 23:43.

Xtrend 10000


Re: ET10000 overzetten op andere ET100000 #5 WanWizard

  • PLi® Core member
  • 64,809 posts

+1,560
Excellent

Posted 5 December 2022 - 00:19

autobackup staat standaard in het menu, en backupsuite staat in de plugin feed en kun je dus installeren.

 

Wordt hiermee bedoeld: hoofdmenu>plugin browser>beschibare plugins?

 

Geen idee wat de nederlandse vertaler er van gemaakt heeft.

 

Menu knop, en dat de derde optie, en dan de groene knop in het overzicht van de plugins (de plugin browser).


Currently in use: VU+ Duo 4K (2xFBC S2), VU+ Solo 4K (1xFBC S2), Mutant HD66SE (S2+T2), (Octagon SF8008 (S2+T2), Zgemma H9.2H (S2+T2)

Due to my bad health, for the forseeable future I will no longer be active. I will not read the forum or PM.

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.


Re: ET10000 overzetten op andere ET100000 #6 Frenske

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 26,899 posts

+368
Excellent

Posted 5 December 2022 - 00:20

De Backupsuite is precies wat jij nodig hebt want dat zet je en de oude FW en de configuratie van een et10000 op andere 10000. Maar dan behoudt je de oude firmware.

Beter is, immers heb je dan de laatste FW, is om een backup te maken van je oude box op een kleine USB stick met autobackup. Menu - instellingen - autobackup.

Deze backup zet je vervolgens terug door te restoren op de andere 10000. Dat gaat in principe automatisch als je eerst de FW flasht en de backup op dezelfde stick plaatst.

 

Succes.


Mijn schotel is een T90 met 10 LNB's. Daarnaast voor de fun nog een draaibaar systeem met een Triax TD 78.

Dreamboxen heb ik niet meer echt actief. Verder heb ik ook nog een een VU+ duo2 met 500Gb harddisk + een VU+ Uno, Zero, Solo 4K, Ultimo 4K, Zero 4K, Uno 4Kse. + ook nog een Xtrend ET7x00. Daarnaast heb ik ook nog diverse andere modellen w.o. een Formuler F4, ET8500, ET7500, Mut@nt 2400HD, Xsarius Fusion HD se en verder nog wel het e.e.a. waarmee op verzoek vanalles wordt getest. Iemand moet het tenslotte doen. ;) :)
Los van de eerder genoemde modellen heb ik nog wel een rits aan testsamples als Mut@nt 2400HD, HD60, GB UE4K, GB Trio4K, Maxitec Multibox combo en Twin, Octagon sf8008, sf8008 mini en last but nog least enkele modellen van het Grieks Duitse Edision.

Voor centrale opslag van media gebruik ik een Qnap 219P 
met tweemaal 2 Tb harddisks + een Synology DS414 met 12 Tb Totale opslag.

-------------------------------------------------------------------------------------------
Many answers to your question can be found in our wiki: Just one click away from this "solutioncentre".

Als ik alles al wist hoefde ik ook niets te vragen. If I had all the knowledge I had no questions at all.


Re: ET10000 overzetten op andere ET100000 #7 satlutser

  • Senior Member
  • 157 posts

0
Neutral

Posted 5 December 2022 - 10:01

Nog makkelijker:

Omdat je de HDD overzet kun je gewoon de autobackup op je HDD maken vóór de ombouw.
Bij het flashen van je nieuwe box zal Openpli dan vragen of je de de backup terug wilt zetten.
Zgemma H7S, Seagate 1Tb intern, OpenPli 7.3, LCD4Linux, Astra 19.2E, 23.5E, 28.2E, DVB-T2, alles fta.

Re: ET10000 overzetten op andere ET100000 #8 kostenzer

  • Senior Member
  • 308 posts

+4
Neutral

Posted 5 December 2022 - 13:10

Dan ga ik straks 2 backuppen maken. een op schijf en een op usbstick.

Dan zou het dus niet meer fout kunnen gaan.

Bedankt voor de hulp.

Resultaat zet ik hier nog onder.


Xtrend 10000


Re: ET10000 overzetten op andere ET100000 #9 40H3X

  • Forum Moderator
    PLi® Contributor
  • 5,498 posts

+172
Excellent

Posted 8 December 2022 - 13:17

Succes https://wiki.openpli...ckup/AutoBackup


Hardware: Vu+ Uno 4K SE - Vu+ Duo 4K  - Fuba 78 cm - Tripleblock LNB Quad 19.2/23.5/28.2 - DS918+
Software : OpenPLi - OSCam - Settings van Hans - Autotimer - EPGImport

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Remember: Upvote with the rep_up.png button for any user/post you find to be helpful, informative, or deserving of recognition!

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki

Note: I do not provide support via PM !.


Re: ET10000 overzetten op andere ET100000 #10 kostenzer

  • Senior Member
  • 308 posts

+4
Neutral

Posted 9 December 2022 - 11:34

Het is prima gelukt.

Jammer genoeg is hij daardoor van 8.1 op de nieuwe naar 7.3 van de oude gegaan. Achteraf gesproken, had ik dat kunnen voorkomen?

Kan ik nu nog 8.1 downloaden en er op zetten zonder dat instellingen verloren gaan?


Edited by kostenzer, 9 December 2022 - 11:35.

Xtrend 10000


Re: ET10000 overzetten op andere ET100000 #11 Sagitarius

  • Senior Member
  • 4,408 posts

+67
Good

Posted 9 December 2022 - 12:51

Het is prima gelukt.

Jammer genoeg is hij daardoor van 8.1 op de nieuwe naar 7.3 van de oude gegaan. Achteraf gesproken, had ik dat kunnen voorkomen?

Kan ik nu nog 8.1 downloaden en er op zetten zonder dat instellingen verloren gaan?

Als je geluk hebt kun je nog kiezen uit andere backups die nog op je hdd staan, open Atobackup en druk dan op Menu dan kun je misschien nog een recentere pli versie terug zetten


73's

PE1AQZ


Re: ET10000 overzetten op andere ET100000 #12 cobus

  • Senior Member
  • 4,597 posts

+66
Good

Posted 9 December 2022 - 14:57

je kunt toch gewoon flashen vanuit het menu dan blijft alles staan zoals nu is alleen een nieuwe versie ?


Groetjes Cobus R

 

VU + UNO 4K SE FBC DVB C

VU+ UNO 4K FBC DVB C  LCD4linux met Samsung SPF 75H

MAXYTEC MULTIBOX

 

Ziggo (digitaal) Kabel TV (FTV) op alle decoders met oa fallback tuner

 


Re: ET10000 overzetten op andere ET100000 #13 Tech

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 13,859 posts

+415
Excellent

Posted 9 December 2022 - 20:38

Ik snap het probleem niet geheel, een stick erin, via het menu flashen en kiezen voor een backup voor het flashen.....

Koffie zetten en tegen de tijd dat je de koffie op hebt staat de box met de nieuwe software te draaien.


Aan de rand van de afgrond is een stap voorwaarts niet altijd vooruitgang....

Re: ET10000 overzetten op andere ET100000 #14 kostenzer

  • Senior Member
  • 308 posts

+4
Neutral

Posted 9 December 2022 - 23:51

Het probleem is dat ik niet weet of bij het upgraden de instellingen veranderen.

Een nog groter probleem is dat ik je aanwijzingen niet kan opvolgen.......ik drink geen koffie.... :D


Edited by kostenzer, 9 December 2022 - 23:54.

Xtrend 10000


Re: ET10000 overzetten op andere ET100000 #15 Tech

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 13,859 posts

+415
Excellent

Posted 9 December 2022 - 23:52

Thee is ook okee :)


Aan de rand van de afgrond is een stap voorwaarts niet altijd vooruitgang....

Re: ET10000 overzetten op andere ET100000 #16 kostenzer

  • Senior Member
  • 308 posts

+4
Neutral

Posted 9 December 2022 - 23:55

En met thee blijven de instellingen ook behouden?


Xtrend 10000


Re: ET10000 overzetten op andere ET100000 #17 Tech

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 13,859 posts

+415
Excellent

Posted 10 December 2022 - 00:06

Die autobackup zorgt daarvoor, verdiep je daar gewoon even in, dan zie je dat je zorgen ongegrond zijn.

 

De plugin oproepen en middels de menu-knop folders/bestanden toevoegen waarvan je denkt dat je die wilt bewaren, wel even het medium instellen welke je wilt gaan gebruiken.

Standaard wordt de inhoud van de map /etc/enigma2 al meegenomen, net als een aantal andere mappen/bestanden welke configuratie bestanden bevatten, uiteraard worden de enigma en oscam configuraties standaard al meegenomen.


Aan de rand van de afgrond is een stap voorwaarts niet altijd vooruitgang....

Re: ET10000 overzetten op andere ET100000 #18 40H3X

  • Forum Moderator
    PLi® Contributor
  • 5,498 posts

+172
Excellent

Posted 10 December 2022 - 14:32

;) vandaar de link en ook deze even lezen https://wiki.openpli.org/Installation


Hardware: Vu+ Uno 4K SE - Vu+ Duo 4K  - Fuba 78 cm - Tripleblock LNB Quad 19.2/23.5/28.2 - DS918+
Software : OpenPLi - OSCam - Settings van Hans - Autotimer - EPGImport

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Remember: Upvote with the rep_up.png button for any user/post you find to be helpful, informative, or deserving of recognition!

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki

Note: I do not provide support via PM !.


Re: ET10000 overzetten op andere ET100000 #19 kostenzer

  • Senior Member
  • 308 posts

+4
Neutral

Posted 13 December 2022 - 20:59

Is allemaal prima gelukt. Mijn dank is verpletterend ;)


Xtrend 10000




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users