Jump to content


Photo

Opnames kopieren van ET8000 naar et10000 allen via omweg

kopieren et8000 et10000

  • Please log in to reply
79 replies to this topic

#1 kostenzer

  • Senior Member
  • 192 posts

+2
Neutral

Posted 20 July 2019 - 11:14

Hallo,

 

Ik probeerde via ftp van een et8000 de opnames via de pc naar et10000 te kopieren.

Dat lukte niet (met total commander)

Toen maar alles naar de HD van de computer gekopieerd. (dat loopt nu)

Van de pc naar de et10000 heb ik als test geprobeerd en dat liep bij het proberen ook.

 

Bij dat kopiëren naar de hd stopt hij vaker even, om na een paar seconden toch weer verder te gaan.

 

1. waarom lukt dat niet op de directe weg zonder de bestanden eerst op te slaan? Het zou waarschijnlijk niet ondersteund worden door de server......?

2. enig idee waarom hij steeds even stopt? Als je op het voortgans schermje klikt komt de mededeling dat hij niet reageert.

 

Ben benieuwd of er mensen zijn die er meer van weten.

 

Alvast bedankt.

 


Xtrend 8000


Re: Opnames kopieren van ET8000 naar et10000 allen via omweg #2 littlesat

  • PLi® Core member
  • 49,524 posts

+533
Excellent

Posted 20 July 2019 - 11:21

Geen ftp gebruiken Nergens voor nodig
...
Gewoon explorer (2x) openen en \\ip.van.je.box in de adresbalk typen... de test legt zich zelf uit

WaveFrontier 28.2E | 23.5E | 19.2E | 16E | 13E | 10/9E | 7E | 5E | 1W | 4/5W | 15W


Re: Opnames kopieren van ET8000 naar et10000 allen via omweg #3 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 48,970 posts

+840
Excellent

Posted 20 July 2019 - 12:38

Je kunt de disk van de ET8000 ook gewoon gelijk op de ET10000 mounten.


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2), SAB Alpha Triple HD (S2+T2), Zgemma H3.T2C (T/C), Zgemma H6 (fallback), VU+Zero (fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: Opnames kopieren van ET8000 naar et10000 allen via omweg #4 kostenzer

  • Senior Member
  • 192 posts

+2
Neutral

Posted 20 July 2019 - 13:18

Nou heren,

 

Ik ga maar eens wat proberen. Wellicht kopiëren.

 

Ik wacht nog even af tot dat alles naar een HDD op mijn pc gekopieerd is Schiet nu echt op.

Dan eerst met de verkenner. Dan mounten proberen.

Dat mounten, is dat door de hdd er uit te halen en dan als usb schijf weer aansluiten? Het materiaal daarvoor heb ik.


Xtrend 8000


Re: Opnames kopieren van ET8000 naar et10000 allen via omweg #5 40H3X

  • PLi® Contributor
  • 3,436 posts

+116
Excellent

Posted 20 July 2019 - 13:27

Het staat ook keurig in de wiki https://wiki.openpli...ernet.29browser ,succes en zoals mijn voorgangers al hebben uitgelegd is FTP niet nodig en je hoeft ook niks te mouten, want standaard draait smb (samba) op elke box en die maakt toegang tot files mogelijk vanuit alle besturings systemen.


Hardware: Vu+ Uno 4k SE - Samsung HM500JI 500GB 2.5 inch - Amiko Viper Combo HDD - Edision OS mio 4K - Spycat Mini Plus - Vu+ Zero - Vu+ Duo - WD 1TB - Fuba 78 cm - Tripleblock LNB Quad 19.2/23.5/28.2 - NAS 4TB RAID 1
Software : OpenPLi - OScam - Settings van Hans  -  Autotimer  -  EPGImport


Re: Opnames kopieren van ET8000 naar et10000 allen via omweg #6 kostenzer

  • Senior Member
  • 192 posts

+2
Neutral

Posted 20 July 2019 - 13:27

Hmm, met ip kom ik in OpenWebif en dan weet ik niet verder.


Xtrend 8000


Re: Opnames kopieren van ET8000 naar et10000 allen via omweg #7 40H3X

  • PLi® Contributor
  • 3,436 posts

+116
Excellent

Posted 20 July 2019 - 13:33

Gwoon doen wat er in wiki staat, in Windows op de startknop met rechtermuis knop klikken en en uitvoeren (dacht ik hier heet  het "run") klikken en dan in het witte vak het onderstaande in kloppen, in mijn geval is dat \\192.168.5.53

\\ipadresvanjeontvanger

Edited by 40H3X, 20 July 2019 - 13:34.

Hardware: Vu+ Uno 4k SE - Samsung HM500JI 500GB 2.5 inch - Amiko Viper Combo HDD - Edision OS mio 4K - Spycat Mini Plus - Vu+ Zero - Vu+ Duo - WD 1TB - Fuba 78 cm - Tripleblock LNB Quad 19.2/23.5/28.2 - NAS 4TB RAID 1
Software : OpenPLi - OScam - Settings van Hans  -  Autotimer  -  EPGImport


Re: Opnames kopieren van ET8000 naar et10000 allen via omweg #8 kostenzer

  • Senior Member
  • 192 posts

+2
Neutral

Posted 20 July 2019 - 13:38

en met file://///192.168.1.9/hdd kom ik ook nergens  de files kunnen niet gevonden worden.


Edited by kostenzer, 20 July 2019 - 13:39.

Xtrend 8000


Re: Opnames kopieren van ET8000 naar et10000 allen via omweg #9 40H3X

  • PLi® Contributor
  • 3,436 posts

+116
Excellent

Posted 20 July 2019 - 13:41

 

Gwoon doen wat er in wiki staat, in Windows op de startknop met rechtermuis knop klikken en en uitvoeren (dacht ik hier heet  het "run") klikken en dan in het witte vak het onderstaande in kloppen, in mijn geval is dat \\192.168.5.53

\\ipadresvanjeontvanger

Hardware: Vu+ Uno 4k SE - Samsung HM500JI 500GB 2.5 inch - Amiko Viper Combo HDD - Edision OS mio 4K - Spycat Mini Plus - Vu+ Zero - Vu+ Duo - WD 1TB - Fuba 78 cm - Tripleblock LNB Quad 19.2/23.5/28.2 - NAS 4TB RAID 1
Software : OpenPLi - OScam - Settings van Hans  -  Autotimer  -  EPGImport


Re: Opnames kopieren van ET8000 naar et10000 allen via omweg #10 pluizebol

  • Senior Member
  • 642 posts

+6
Neutral

Posted 20 July 2019 - 15:53

@kostenzer

 

1. Staan de files in de root of op de Hard-disk van de et8000 ?


XTrend ET8000 (2xS2 - 1xT2) / OpenPLi 7.1 /  Windows 10 Home Edition 64bits / Citroën C5 II hydractive III+

La Douce France


Re: Opnames kopieren van ET8000 naar et10000 allen via omweg #11 kostenzer

  • Senior Member
  • 192 posts

+2
Neutral

Posted 20 July 2019 - 16:29

Nou dit deed ik:
et8000-openen.jpg

 

Met als resultaat:

et8000-netwerkfout.jpg

 

 

Dan denk ik hoezo netwerkfout. Zo kom ik er wel in:

et-8000-ftp-inloggen.jpg

 

Dus ik kom helaas met deze manier met ipadres niet verder, of ik moet wat fout doen. Leek me wel de meestbelovende en eenvoudigste manier.

 

Dat mounten hoe gaat dat? Dat wil ik dan eens gaan proberen.


Edited by kostenzer, 20 July 2019 - 16:30.

Xtrend 8000


Re: Opnames kopieren van ET8000 naar et10000 allen via omweg #12 40H3X

  • PLi® Contributor
  • 3,436 posts

+116
Excellent

Posted 20 July 2019 - 16:37

...ik mis de plaatjes in je reactie, plaatjes (ed.) kun je toevoegen door rechts onderin het vak, wanneer je reageert op "more Reply Options" te klikken en ze te uploaden...


Edited by 40H3X, 20 July 2019 - 16:42.

Hardware: Vu+ Uno 4k SE - Samsung HM500JI 500GB 2.5 inch - Amiko Viper Combo HDD - Edision OS mio 4K - Spycat Mini Plus - Vu+ Zero - Vu+ Duo - WD 1TB - Fuba 78 cm - Tripleblock LNB Quad 19.2/23.5/28.2 - NAS 4TB RAID 1
Software : OpenPLi - OScam - Settings van Hans  -  Autotimer  -  EPGImport


Re: Opnames kopieren van ET8000 naar et10000 allen via omweg #13 kostenzer

  • Senior Member
  • 192 posts

+2
Neutral

Posted 20 July 2019 - 17:39

40H3X, dat is vreemd, ik zie ze wel. Ieder forum heeft weer zijn eigenaardigheden.

Maar daar kunnen we wel wat aan doen

Daar gaat hij dan:

Nou dit deed ik:: Attached File  et8000 openen.JPG   56.66KB   3 downloads

 

Met als resultaat Attached File  et8000 netwerkfout.JPG   53.96KB   3 downloads

 

Dan denk ik hoezo netwerkfout. Zo kom ik er wel in Attached File  et 8000 ftp inloggen.JPG   155.27KB   3 downloads

 

Dus ik kom helaas met deze manier met ipadres niet verder, of ik moet wat fout doen. Leek me wel de meestbelovende en eenvoudigste manier.

Dat mounten hoe gaat dat? Dat wil ik dan eens gaan proberen.

 

In previiew post blijven de plaatjes een stuk kleiner dan in mijn vorige post.

Geen idee wat ik nu weer fout doe.....

Nee, gaat toch goed. In de preview gaat het niet zo als in het echt...


Edited by kostenzer, 20 July 2019 - 17:41.

Xtrend 8000


Re: Opnames kopieren van ET8000 naar et10000 allen via omweg #14 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 48,970 posts

+840
Excellent

Posted 20 July 2019 - 18:12

Ik zie ze ook gewoon hoor. ;)

 

Wat draait er precies op de ET8000 en ET10000? Welke image, welke versies? Wat voor opslag zit er in beide? Interne disk? eSATA? USB?


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2), SAB Alpha Triple HD (S2+T2), Zgemma H3.T2C (T/C), Zgemma H6 (fallback), VU+Zero (fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: Opnames kopieren van ET8000 naar et10000 allen via omweg #15 kostenzer

  • Senior Member
  • 192 posts

+2
Neutral

Posted 20 July 2019 - 18:33

Beide openpli 7.1 beide interne schijven. de et8000 1GB en de et10000 2GB

 

In een zin alles beantwoord..

Maar, een schijf er uit halen en daar een USB schijf van maken behoort tot de mogelijkheden.


Edited by kostenzer, 20 July 2019 - 18:36.

Xtrend 8000


Re: Opnames kopieren van ET8000 naar et10000 allen via omweg #16 40H3X

  • PLi® Contributor
  • 3,436 posts

+116
Excellent

Posted 20 July 2019 - 18:35

Klopt, als ik op mijn smartphone kijk, zie ik de plaatjes wel (dus buiten mijn netwerk om). Hmmm als ik met een scheef naar mijn router kijk, lijkt het mogelijk iets met m’n DNS blocker te zijn, maar dat is voor morgen, weer on-topic ;)

Hardware: Vu+ Uno 4k SE - Samsung HM500JI 500GB 2.5 inch - Amiko Viper Combo HDD - Edision OS mio 4K - Spycat Mini Plus - Vu+ Zero - Vu+ Duo - WD 1TB - Fuba 78 cm - Tripleblock LNB Quad 19.2/23.5/28.2 - NAS 4TB RAID 1
Software : OpenPLi - OScam - Settings van Hans  -  Autotimer  -  EPGImport


Re: Opnames kopieren van ET8000 naar et10000 allen via omweg #17 40H3X

  • PLi® Contributor
  • 3,436 posts

+116
Excellent

Posted 20 July 2019 - 19:19

...en als je op probleem vaststellen, details weergeven klikt?


Hardware: Vu+ Uno 4k SE - Samsung HM500JI 500GB 2.5 inch - Amiko Viper Combo HDD - Edision OS mio 4K - Spycat Mini Plus - Vu+ Zero - Vu+ Duo - WD 1TB - Fuba 78 cm - Tripleblock LNB Quad 19.2/23.5/28.2 - NAS 4TB RAID 1
Software : OpenPLi - OScam - Settings van Hans  -  Autotimer  -  EPGImport


Re: Opnames kopieren van ET8000 naar et10000 allen via omweg #18 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 48,970 posts

+840
Excellent

Posted 20 July 2019 - 19:40

Beide openpli 7.1 beide interne schijven. de et8000 1GB en de et10000 2GB

In een zin alles beantwoord..

 

Mooi, kort maar krachtig, daar houd ik van.

 

Maar, een schijf er uit halen en daar een USB schijf van maken behoort tot de mogelijkheden.

 

Tuurlijk, maar dat lost het probleem niet op.

 

Het meest voor de hand liggende is het feit dat je box opstart zonder correcte tijd. Dat kan er voor zorgen dat Samba niet wil starten, en dat zorgt er dan weer voor dat je niet bij de share kan.

 

Eerste test: werkt het wel als je vanuit het menu de ET10000 herstart terwijl deze de juiste tijd heeft?

 

Tweede test: installeer de systemtime plugin, zet die van transponder tijd naar internet tijd, en activeer het ophalen van de juiste tijd bij het starten van de box. Herstart de box, werkt het dan wel?


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2), SAB Alpha Triple HD (S2+T2), Zgemma H3.T2C (T/C), Zgemma H6 (fallback), VU+Zero (fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: Opnames kopieren van ET8000 naar et10000 allen via omweg #19 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 48,970 posts

+840
Excellent

Posted 20 July 2019 - 19:41

Klopt, als ik op mijn smartphone kijk, zie ik de plaatjes wel (dus buiten mijn netwerk om). Hmmm als ik met een scheef naar mijn router kijk, lijkt het mogelijk iets met m’n DNS blocker te zijn, maar dat is voor morgen, weer on-topic ;)

 

De eerste plaatjes staat niet op het forum, maar op e.o.a. image sharing site, die je vast geblokeerd hebt.


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2), SAB Alpha Triple HD (S2+T2), Zgemma H3.T2C (T/C), Zgemma H6 (fallback), VU+Zero (fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: Opnames kopieren van ET8000 naar et10000 allen via omweg #20 40H3X

  • PLi® Contributor
  • 3,436 posts

+116
Excellent

Posted 20 July 2019 - 19:57

Klopt, als ik op mijn smartphone kijk, zie ik de plaatjes wel (dus buiten mijn netwerk om). Hmmm als ik met een scheef naar mijn router kijk, lijkt het mogelijk iets met m’n DNS blocker te zijn, maar dat is voor morgen, weer on-topic ;)

 
De eerste plaatjes staat niet op het forum, maar op e.o.a. image sharing site, die je vast geblokeerd hebt.

Ik kan die link niet zien, jij vast wel ;), toch maar even ingelogt op mijn firewall en in de logs zie ik de url van ...facebook.com die komen niet door de DNS blocker hier, on-topic maar weer, .....aan de tijd in relatie tot smb had ik niet gedacht, scherp!! ;)

Hardware: Vu+ Uno 4k SE - Samsung HM500JI 500GB 2.5 inch - Amiko Viper Combo HDD - Edision OS mio 4K - Spycat Mini Plus - Vu+ Zero - Vu+ Duo - WD 1TB - Fuba 78 cm - Tripleblock LNB Quad 19.2/23.5/28.2 - NAS 4TB RAID 1
Software : OpenPLi - OScam - Settings van Hans  -  Autotimer  -  EPGImport






Also tagged with one or more of these keywords: kopieren, et8000, et10000

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users