Jump to content


Photo

Opnames kopieren van ET8000 naar et10000 allen via omweg

kopieren et8000 et10000

  • Please log in to reply
79 replies to this topic

Re: Opnames kopieren van ET8000 naar et10000 allen via omweg #41 40H3X

  • PLi® Contributor
  • 3,390 posts

+116
Excellent

Posted 22 July 2019 - 14:09

Dat klinkt wel logisch dat de Fritz poort 139 niet blockt, want dan zou data sharen, tussen Windows machines, niet mogelijk zijn op een door FritzBox gerouterd netwerk en dat is onwaarschijnlijk, maar een usb sharen m.b.v. smb kan niet, als deze aan de Fritz hangt...


Hardware: Vu+ Uno 4k SE - Samsung HM500JI 500GB 2.5 inch - Amiko Viper Combo HDD - Edision OS mio 4K - Spycat Mini Plus - Vu+ Zero - Vu+ Duo - WD 1TB - Fuba 78 cm - Tripleblock LNB Quad 19.2/23.5/28.2 - NAS 4TB RAID 1
Software : OpenPLi - OScam - Settings van Hans  -  Autotimer  -  EPGImport


Re: Opnames kopieren van ET8000 naar et10000 allen via omweg #42 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 48,441 posts

+823
Excellent

Posted 22 July 2019 - 16:07

Elke ontvanger waar OpenPLi 7.1 op is geïnstalleerd heeft default Samba en Avahi draaien, de eerste (Samba) maakt het mogelijk dat deze kan verbinden met Windows de tweede (Avahi) zou er voor moeten zorgen dat Windows bij het opstarten je ontvanger (mits in hetzelfde subnet) vindt.

 

Kleine correctie:

 

Windows ondersteunt uit de doos geen mDNS, zoals avahi dat implementeerd, dat werkt alleen als je specifiek een client daarvoor installeert, of deze mee komt met een andere applicatie (iTunes bijvoorbeeld, die levert Bonjour mee, wat ook mDNS is).

 

Specifiek voor Windows draait de box daarom ook wsdd, de Web Service Discovery Daemon (https://github.com/christgau/wsdd), zodat Windows clients waarop NetBIOS discovery uit staat de box toch kunnen zien.


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2), SAB Alpha Triple HD (S2+T2), Zgemma H3.T2C (T/C), Zgemma H6 (fallback), VU+Zero (fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: Opnames kopieren van ET8000 naar et10000 allen via omweg #43 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 48,441 posts

+823
Excellent

Posted 22 July 2019 - 16:09

Dat klinkt wel logisch dat de Fritz poort 139 niet blockt, want dan zou data sharen, tussen Windows machines, niet mogelijk zijn...

 

139 wordt al jaren niet meer gebruikt, tenzij je specifiek NetBIOS over TCP in je Windows netwerk settings hebt aangezet. De standaard CIFS poort is 445.

 

Op de box staat deze, voor compatibiliteit met oude clients, nog wel actief.


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2), SAB Alpha Triple HD (S2+T2), Zgemma H3.T2C (T/C), Zgemma H6 (fallback), VU+Zero (fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: Opnames kopieren van ET8000 naar et10000 allen via omweg #44 40H3X

  • PLi® Contributor
  • 3,390 posts

+116
Excellent

Posted 22 July 2019 - 16:18

Dank voor de correcties, blijft nog steeds de vraag waarom TS niet bij zijn receiver kan.


Hardware: Vu+ Uno 4k SE - Samsung HM500JI 500GB 2.5 inch - Amiko Viper Combo HDD - Edision OS mio 4K - Spycat Mini Plus - Vu+ Zero - Vu+ Duo - WD 1TB - Fuba 78 cm - Tripleblock LNB Quad 19.2/23.5/28.2 - NAS 4TB RAID 1
Software : OpenPLi - OScam - Settings van Hans  -  Autotimer  -  EPGImport


Re: Opnames kopieren van ET8000 naar et10000 allen via omweg #45 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 48,441 posts

+823
Excellent

Posted 22 July 2019 - 16:20

Ja, daar snap ik ook niks van, te meer omdat een mount van de box wel werkt (en dat suggereert een Windows dingetje, niet mijn sterkste punt ;)).


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2), SAB Alpha Triple HD (S2+T2), Zgemma H3.T2C (T/C), Zgemma H6 (fallback), VU+Zero (fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: Opnames kopieren van ET8000 naar et10000 allen via omweg #46 40H3X

  • PLi® Contributor
  • 3,390 posts

+116
Excellent

Posted 22 July 2019 - 16:21

Je hebt een Powershell preview (de nieuwste) geinstalleerd en dat had je niet hoeven doen, want dit is, zeg maar, een beta uitvoering en die lijkt me niet helemaal in Windows geintergreerd. Standaard heeft Windows 10 Powershell aan boord (bij 8.1 gaat het anders), je start deze bijvoorbeeld door met de rechter muis knop op Start te klikken en dan de Windows Powershell (Admin), die net boven scheidingsstreep staat (in het midden) te selecteren.

 

 

 

@Kostenzer kun je Powerschell (Admin) proberen te starten zoals ik heirboven aangaf en het commando nogmaals uitvoeren? Misschien zoals hieronder ook voor de andere versies?

Get-SmbServerConfiguration | Select EnableSMB1Protocol
Get-SmbServerConfiguration | Select EnableSMB2Protocol
Get-SmbServerConfiguration | Select EnableSMB3Protocol

Hardware: Vu+ Uno 4k SE - Samsung HM500JI 500GB 2.5 inch - Amiko Viper Combo HDD - Edision OS mio 4K - Spycat Mini Plus - Vu+ Zero - Vu+ Duo - WD 1TB - Fuba 78 cm - Tripleblock LNB Quad 19.2/23.5/28.2 - NAS 4TB RAID 1
Software : OpenPLi - OScam - Settings van Hans  -  Autotimer  -  EPGImport


Re: Opnames kopieren van ET8000 naar et10000 allen via omweg #47 kostenzer

  • Senior Member
  • 192 posts

+2
Neutral

Posted 22 July 2019 - 16:31

Nou daar gaan we even

Ik heb gemerkt dat ik niet iedereen een antwoord heb gegeven. Dat is op zijn zachts gezegd, niet netjes..

@Pluizebol 

#25 SMB 1.0/CIFS File Sharing Support uitgeschakeld ja, heb ik maar ik kom er niet op.

#30 Op mijn laptop zie ik de et8000 niet in het lijstje, beter na de herstart (#29) zie ik alleen de et10000 en die is verder niet benaderbaar,

 

@Wanwizard 

#27/#31 Dat is effe zoeken waar dat staat. Aha, ja alles te zien, laptop, desktop, et8000, et10000, printer

#42 en #43, Dit is informatie die -nog- boven mijn pet gaat. Ik ga wel alles eens uitpluizen.

 

@40HX3

#24  Putty heb ik nog niet geprobeerd, maar in post #11, #21 en #38  geef ik aan/laat ik zien dat ik er in kom.

#29 uitgevoerd,

#36 #39 uitgevoerd met een minder nieuwe powershell en True is de uitkomst. Ik denk dat ik dan #46 dan ook beantwoord heb.

 

@doglover

#37  Ik geloof dat je gelijk hebt, maar weet niet waar ik dat moet zoeken/aanpassen

#40  Uitgevoerd maar geen verbinding.

 

Ondertussen heb ik alweer zoveel gedaan, dat ik niet meer weet, en ik stommerik heb geen print-screen gemaakt, dat er een melding ergens kwam dat er een firewall of zoiets de zaak vernagelt.

 

Ik hoop jullie allemaal up to date gebracht te hebben.

Zullen natuurlijk wel weer voorstellen komen om wat meer info boven water te krijgen. Ik sta er klaar voor....


Edited by kostenzer, 22 July 2019 - 16:33.

Xtrend 8000


Re: Opnames kopieren van ET8000 naar et10000 allen via omweg #48 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 48,441 posts

+823
Excellent

Posted 22 July 2019 - 18:06

Ok, dat betekent dat Samba op de box draait, actief is, en dat de service broadcasting werkt. Dat sterkt de case dat het probleem hem aan de Windows kant zit. Dat is echter helaas niet mijn sterkste punt...


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2), SAB Alpha Triple HD (S2+T2), Zgemma H3.T2C (T/C), Zgemma H6 (fallback), VU+Zero (fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: Opnames kopieren van ET8000 naar et10000 allen via omweg #49 kostenzer

  • Senior Member
  • 192 posts

+2
Neutral

Posted 22 July 2019 - 18:47

Ach je bent jong (te jong voor pensioen) en je wilt wat.

Dus als vervolg op #3 de hdd via USB verbonden met de ET10000.

Precies dezelfde foutmelding als in #21


Xtrend 8000


Re: Opnames kopieren van ET8000 naar et10000 allen via omweg #50 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 48,441 posts

+823
Excellent

Posted 22 July 2019 - 19:23

Had je verwacht dat het dan spontaan opgelost was? Op basis van bovenstaande is het mij wel duidelijk dat het probleem niet de box is, maar je PC.


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2), SAB Alpha Triple HD (S2+T2), Zgemma H3.T2C (T/C), Zgemma H6 (fallback), VU+Zero (fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: Opnames kopieren van ET8000 naar et10000 allen via omweg #51 pluizebol

  • Senior Member
  • 639 posts

+6
Neutral

Posted 22 July 2019 - 20:15

Misschien iets heel dom maar ik wil dit toch met jullie delen (one never knows)

Toen ik nog met PLI 4 (met Samba-1) aan het stoeien was om de HDD en de Root van mijn Box te bekijken/bewerken vanaf mijn Desktop meen ik mij te herinneren dat ik in de netwerk instellingen mijn box "geshared" heb op mijn Local Netwerk zonder password.Het is uiteindelijk gelukt maar ik weet begot niet meer hoe en waar in de instellingen.

 

Zit hier iets in ?


Edited by pluizebol, 22 July 2019 - 20:16.

XTrend ET8000 (2xS2 - 1xT2) / OpenPLi 6.1 /  Windows 10 Home Edition 64bits / Citroën C5 II hydractive III+

La Douce France


Re: Opnames kopieren van ET8000 naar et10000 allen via omweg #52 kostenzer

  • Senior Member
  • 192 posts

+2
Neutral

Posted 22 July 2019 - 20:26

@Wanwizard

 

 

Had je verwacht dat het dan spontaan opgelost was? Op basis van bovenstaande is het mij wel duidelijk dat het probleem niet de box is, maar je PC.

 

Gehoopt wel, want nu had ik niet met het netwerk te maken en niet met de windows pc.

Mocht niet zo zijn.

 

@pluizebol

Ik ga me er eens in verdiepen.  Ik weet dingen die ik jaren geleden gedaan heb ook niet meer uit mijn hoofd.


Xtrend 8000


Re: Opnames kopieren van ET8000 naar et10000 allen via omweg #53 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 48,441 posts

+823
Excellent

Posted 22 July 2019 - 20:37

@Pluizebol laat me iets te binnen schieten.

 

Standaard is de configuratie nog steeds zo dat je ook zonder password, dus als guest, een verbinding kunt maken.

 

Maar in Windows staat dit tegenwoordig uit, dacht ik laatst voorbij te hebben zien komen?

 

@kostenzer,

 

Je hoeft je nergens in te verdiepen, dat is allemaal al voor je voorbereid. Open /etc/samba/smb-user.conf (met ftp bijvoorbeeld), en haal het hekje vooraan weg op deze regel:

# include = /etc/samba/smb-secure.conf

Wijziging opslaan en de box herstarten. Nu moet je een gebruikersnaam en wachtwoord ingeven.


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2), SAB Alpha Triple HD (S2+T2), Zgemma H3.T2C (T/C), Zgemma H6 (fallback), VU+Zero (fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: Opnames kopieren van ET8000 naar et10000 allen via omweg #54 pluizebol

  • Senior Member
  • 639 posts

+6
Neutral

Posted 22 July 2019 - 21:05

@Wanwizard

 

Nu ben ik toch benieuwd hoe het bij mij nog steeds perfect werkt want ik heb intussen PLI 7.1 terwijl ik bij mijn weten nooit een gebruikersnaam of een password heb toegevoegd.  :)


XTrend ET8000 (2xS2 - 1xT2) / OpenPLi 6.1 /  Windows 10 Home Edition 64bits / Citroën C5 II hydractive III+

La Douce France


Re: Opnames kopieren van ET8000 naar et10000 allen via omweg #55 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 48,441 posts

+823
Excellent

Posted 22 July 2019 - 22:23

Geen idee, zoals gezegd, Windows is niet mijn ding, dat heb ik al vele jaren niet meer in huis (even los van in de kozijnen ;)).


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2), SAB Alpha Triple HD (S2+T2), Zgemma H3.T2C (T/C), Zgemma H6 (fallback), VU+Zero (fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: Opnames kopieren van ET8000 naar et10000 allen via omweg #56 kostenzer

  • Senior Member
  • 192 posts

+2
Neutral

Posted 22 July 2019 - 22:27

@pluizebol

Draai jij dan ook win 10?

Je router is daar nog wat speciaals mee gedaan? Ik heb aan die van mij niets meer aan gedaan, zover ik me herinneren kan. Maar bij de vorige router die van Ziggo, waren de verschijnselen hetzelfde. Alleen met ftp op de et8000 komen. Dit om bv gedownloade programma's op de schijf zetten.

 

@WanWizard

Bij mij staat:in smb-user.conf:

 

[global]
  # additional settings to improve security
  guest account = nobody
  guest ok = no
  null passwords = No
  disable netbios = Yes
  min protocol = SMB2_02
  smb ports = 445

 

In de et10000

[global]
  # additional settings to improve security
  guest account = nobody
  guest ok = no
  null passwords = No
  disable netbios = Yes
  min protocol = SMB2_02
  smb ports = 445

 

Dus het zelfde.

Alweer anders dan je verwachtte?


Edited by kostenzer, 22 July 2019 - 22:31.

Xtrend 8000


Re: Opnames kopieren van ET8000 naar et10000 allen via omweg #57 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 48,441 posts

+823
Excellent

Posted 22 July 2019 - 22:44

Ja, dat is verre van standaard, wat je daar laat zien hoort in smb-secure.conf te staan.

 

En je hoort zowel smb.conf als smb-secure.conf niet aan te passen, daar is (inderdaad wel) smb-user.conf voor.

 

Maar goed, effectief doet het hetzelfde als dat hekje weghalen.

 

Dat betekent inderdaad dat je verplicht moet autenticeren bij benadering van de box, en dat de box ook verplicht een wachtwoord voor root moet hebben (en dat moet je dus gezet hebben), want null passwords worden expliciet uitgesloten.

 

Maar dan zou Windows je om een gebruikersnaam en wachtwoord moet vragen als je in de verkenner op ET8000 of ET10000 klikt, en geen "kan niet vinden" foutmelding. Die melding betekent gewoon dat hij geen netwerk verbinding kan maken, om e.o.a. reden.


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2), SAB Alpha Triple HD (S2+T2), Zgemma H3.T2C (T/C), Zgemma H6 (fallback), VU+Zero (fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: Opnames kopieren van ET8000 naar et10000 allen via omweg #58 doglover

  • Rytec EPG Team
  • 12,988 posts

+394
Excellent

Posted 23 July 2019 - 07:16

Kun je op beide boxen inloggen via DCC?

Op één geef je eenvb dat dat mogelijk is.

Indien je met beide boxen met DCC verbinding kunt maken, dan gooit Uw firewall geen roet in het eten.

 

Nu even terug naar de basics:  Runt Samba op beide receivers.

Doe eens het volgende in DCC in het telnet venster:

ps

In de lijst moet je deze beide vinden:

477 root     33464 S    /usr/sbin/smbd
482 root     21544 S    /usr/sbin/nmbd

De getallen kunnen verschillen.

Indien ja, dan draait Samba, en moeten we hier niet verder zoeken.

Indien niet, ga dan via het FTP venster naar:  /var/log/samba

Daarin staan 2 log bestanden.  Post deze dan even hier AUB, zodat de specialisten kunnen zeggen waarom Samba niet draait.

 

Indien Samba niet draait kun je nog één ding doen.  Probeer Samba the herstarten door in het telnet venster van DCC het volgende uit te voeren:

/etc/init.d/samba.sh restart

als je geen foutmeldingen krijgt, kijk dan of beide onderdelen van Samba runnen via het commando ps.

Indien wel foutmeldingen, post dan de foutmeldingen.

 

Als Samba normaal draait, dan moeten we het probleem in Windows gaan zoeken.

Trouwens je bent niet de enige die tegen dit probleem aanloopt.  Ikzelf heb hier ook een probleem mee.  Alleen heb ik een workaround gevonden.  (Welke ik hierboven al doorgegeven heb - maar die blijkbaar niet werkt bij U)

 

Je kunt wel het volgende proberen in een CMD venster in Windows  (of een Powershell venster):

net use Y:  \\192.168.1.8\Root

of

net use Y:  \\192.168.1.8\Root /user:root roet

De tweede als je moet inloggen via een paswoord.

PS: gebruik wel een drive letter welke nog niet in gebruik is.

 

Je kunt ook de optie /PERSISTENT:YES  toevoegen aan dit commando, maar ik heb ondervonden dat dit niet werkt.  Het probleem is dat Windows tijdens de opstart Uw receiver niet vind, en daarom ook de verbinding niet herstelt.

 

Als je dit commado uitvoert, kopieer hier dan ook even de respons van de Windows.

 

Willy


~~Rytec Team~~
Xtrend ET6000 OpenPli (used as mediaplayer)
Mutant HD2400 OpenPli
Vu+ Duo OpenPli (backup)

Synology NAS

Sat: 13E, 19.2E, 23.5E and 28.2E
*Pli/Rytec EPG POWERED*


Re: Opnames kopieren van ET8000 naar et10000 allen via omweg #59 kostenzer

  • Senior Member
  • 192 posts

+2
Neutral

Posted 23 July 2019 - 10:34

@doglover

 

Pfff, wat een huiswerk!  Ik heb vakantie! :D

 

Het antwoord op PS, je verwacht het niet:

Attached File  telnet.JPG   207.67KB   1 downloads

geen 477 en 482.  Openpli 7.1 staat er nog geen week op.

 

Samba draaide al:

Attached File  geen samba.JPG   287.79KB   1 downloads

 

Logs, zijn leeg.

Attached File  logs.JPG   220.48KB   1 downloads

Iinks staat nog wat van 729 bytes, rechts 0

 

Dus samba draaide.

Attached File  herstart samba.JPG   139.1KB   1 downloads

 

Powershell:

Attached File  powershell.JPG   47.82KB   1 downloads

 

Nu moet ik de deur uit, klussen, in de vakantie.....


Xtrend 8000


Re: Opnames kopieren van ET8000 naar et10000 allen via omweg #60 pluizebol

  • Senior Member
  • 639 posts

+6
Neutral

Posted 23 July 2019 - 11:06

@Kostenzer

 

Aan mijn router heb ik niets gedaan.


XTrend ET8000 (2xS2 - 1xT2) / OpenPLi 6.1 /  Windows 10 Home Edition 64bits / Citroën C5 II hydractive III+

La Douce France






Also tagged with one or more of these keywords: kopieren, et8000, et10000

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users