Jump to content


Photo

Opnames kopieren van ET8000 naar et10000 allen via omweg

kopieren et8000 et10000

  • Please log in to reply
79 replies to this topic

Re: Opnames kopieren van ET8000 naar et10000 allen via omweg #61 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 48,443 posts

+823
Excellent

Posted 23 July 2019 - 12:32

Aan die "net use" zul je een gebruiker en wachtwoord mee moeten geven (je hebt een secure config), zonder dat gaat het nooit werken.


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2), SAB Alpha Triple HD (S2+T2), Zgemma H3.T2C (T/C), Zgemma H6 (fallback), VU+Zero (fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: Opnames kopieren van ET8000 naar et10000 allen via omweg #62 doglover

  • Rytec EPG Team
  • 12,990 posts

+394
Excellent

Posted 23 July 2019 - 12:41

Je moet niet naar 477 en 482 kijken,  maar naar smbd en nmbd.

Graag had ik de inhoud van log.nmbd gezien.

 

Maar ja, het lijkt erop dat Samba draait.  Dus gaan we verder.

Je kunt de schijf van de ET8000 naar de ET10000 kopieren zonder tussenkmost van Windows.

 

In DCC log je in op de ET8000.

In the telnet venster voer je volgende commando's uit  (één per één)

mkdir /media/ET10000
mount -t cifs -o username=,password=,rw,vers=2.0 //192.168.1.8/Media /media/ET10000

Vervang 192.168.1.8 door het IPadres van de ET10000 als dit niet juist is.

 

Controleer nu in het FTP venster van DCC of of je toegang hebt tot de harde schijf van de ET10000 via de ET8000.  Deze moet nu zichtbaar in de folder /media/ET10000/HDD (of hdd)

PS: Linux is case gevoelig. HDD is niet hetzelfde als hdd.  En ik weet niet juist wat er gebruikt wordt.  Ik heb nl geen enkele harde schijf meer in mijn receivers zitten.  Alles gaat naar een NAS.

 

Indien deze zichtbaar kun je de schijf kopiëren via het commando:

cp -R /media/HDD/* /media/ET10000/HDD/

Kijk wel even na of de harde schijf van de ET8000 zichtbaar is als /media/HDD.  Zoals gezegd, ik weet niet correct meer, daar ik alles op de NAS staan heb.

Indien de HDD ergens anders staat, pas dan het commando aan.

 

De volledige harde schijf van de ET8000 zal nu naar de ET10000 gekopieerd worden.  Dit kan wel even duren (enkele uren afhankelijk van de hoeveelheid informatie)

 

Willy

 

PS: Over Windows denk ik nog verder na.  Dat je foutmelding krijgt in Powershell is verrassend en onverwacht.


Edited by doglover, 23 July 2019 - 12:43.

~~Rytec Team~~
Xtrend ET6000 OpenPli (used as mediaplayer)
Mutant HD2400 OpenPli
Vu+ Duo OpenPli (backup)

Synology NAS

Sat: 13E, 19.2E, 23.5E and 28.2E
*Pli/Rytec EPG POWERED*


Re: Opnames kopieren van ET8000 naar et10000 allen via omweg #63 doglover

  • Rytec EPG Team
  • 12,990 posts

+394
Excellent

Posted 23 July 2019 - 12:48

Aan die "net use" zul je een gebruiker en wachtwoord mee moeten geven (je hebt een secure config), zonder dat gaat het nooit werken.

 

Nee, juist niet.  Ik gebruik dit al jaren:

Iedere ochtend bij de opstart van Windows run ik dit (1 minuut na het opstarten van Windows via taakplanner):

 

net use U: /Delete
net use W: /Delete

net use U: \\HD2400\Root
net use W: \\sh1\Root

 

Je zult enkel een user en paswoord moeten meegeven als je in de samba config op de receivers een user en paswoord ingesteld is.

De standaard config van OpenPLi 7.1 voorziet geen user en paswoord.

 

En als dat het geval is heb ik dit ook vermeld in het voorbeeld dat ik hier hoger heb gegeven.  Maar ik kaen natuurlijk niet de username en password van de gebruiker.


Edited by doglover, 23 July 2019 - 12:52.

~~Rytec Team~~
Xtrend ET6000 OpenPli (used as mediaplayer)
Mutant HD2400 OpenPli
Vu+ Duo OpenPli (backup)

Synology NAS

Sat: 13E, 19.2E, 23.5E and 28.2E
*Pli/Rytec EPG POWERED*


Re: Opnames kopieren van ET8000 naar et10000 allen via omweg #64 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 48,443 posts

+823
Excellent

Posted 23 July 2019 - 12:49

Ja, dat zeg ik. ;)

 

Hij heeft geen standaard config, hij heeft de inhoud van smb-secure.conf gekopieerd naar smb-user.conf, en dat vereist wel een password.


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2), SAB Alpha Triple HD (S2+T2), Zgemma H3.T2C (T/C), Zgemma H6 (fallback), VU+Zero (fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: Opnames kopieren van ET8000 naar et10000 allen via omweg #65 doglover

  • Rytec EPG Team
  • 12,990 posts

+394
Excellent

Posted 23 July 2019 - 12:56

Ik heb het volgende gevonden op het net:

 

https://social.techn...n10itprogeneral

 

- The patch that caused this seems to be Security Update for Microsoft Windows (KB3200970).

- Another possible could be Update for Microsoft Windows (KB4023834).

Both together make me lose the connectivity with the SAMBA servers.

 

 

Lopen we hier tegenaan?

 

Willy


~~Rytec Team~~
Xtrend ET6000 OpenPli (used as mediaplayer)
Mutant HD2400 OpenPli
Vu+ Duo OpenPli (backup)

Synology NAS

Sat: 13E, 19.2E, 23.5E and 28.2E
*Pli/Rytec EPG POWERED*


Re: Opnames kopieren van ET8000 naar et10000 allen via omweg #66 40H3X

  • PLi® Contributor
  • 3,390 posts

+116
Excellent

Posted 23 July 2019 - 13:15

Dat zou kunnen, echter zijn dit hele oude updates ( https://www.catalog....spx?q=KB4023834 ) uit 2017, maar het kan geen natuurlijk geen kwaad dat TS even updates draait..


Hardware: Vu+ Uno 4k SE - Samsung HM500JI 500GB 2.5 inch - Amiko Viper Combo HDD - Edision OS mio 4K - Spycat Mini Plus - Vu+ Zero - Vu+ Duo - WD 1TB - Fuba 78 cm - Tripleblock LNB Quad 19.2/23.5/28.2 - NAS 4TB RAID 1
Software : OpenPLi - OScam - Settings van Hans  -  Autotimer  -  EPGImport


Re: Opnames kopieren van ET8000 naar et10000 allen via omweg #67 Tech

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 11,052 posts

+261
Excellent

Posted 23 July 2019 - 15:15

Ik heb net voor de gelegenheid ook even raampjes10 gestart en in plaats van de dns namen het ipadres gebruikt, dat werkt direct.

net use u: \\192.168.100.209\root
net use w: \\192.168.100.204\root

209 is de Ultimo4k, 204 is de Duo4k en draaien beide op 7.1


Aan de rand van de afgrond is een stap voorwaarts niet altijd vooruitgang....

Re: Opnames kopieren van ET8000 naar et10000 allen via omweg #68 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 48,443 posts

+823
Excellent

Posted 23 July 2019 - 15:48

En edit nu eens de smb-user.conf, verwijder het hekje voor de smb-secure include, restart samba, en probeer eens opnieuw?


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2), SAB Alpha Triple HD (S2+T2), Zgemma H3.T2C (T/C), Zgemma H6 (fallback), VU+Zero (fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: Opnames kopieren van ET8000 naar et10000 allen via omweg #69 pluizebol

  • Senior Member
  • 642 posts

+6
Neutral

Posted 23 July 2019 - 16:27

@WanWizard

 

Ik moet nooit een password of wat dan ook ingeven.

Maar alles werkt wel perfect.

Daarom begin ik mij afvragen of mijn samba-files OK zijn.

 

Wil je die eens bekijken please

Attached Files


XTrend ET8000 (2xS2 - 1xT2) / OpenPLi 7.1 /  Windows 10 Home Edition 64bits / Citroën C5 II hydractive III+

La Douce France


Re: Opnames kopieren van ET8000 naar et10000 allen via omweg #70 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 48,443 posts

+823
Excellent

Posted 23 July 2019 - 16:53

Dat zeg ik toch ook niet?

 

De default setup is via guest access, en (daarmee) compatible met voorgaande OpenPLi versies.

 

Er is een vooraf geconfigureerde optie om het secure te maken en guest access uit te zetten, middels de include van smb-secure.conf in smb-user.conf, die je als je wilt handmatig kunt activeren (daar moet nog een GUI optie voor komen).

 

Jij hebt dat niet geactiveerd, de TS wel. Jou config is hardstikke standaard (aangenomen dat je niet zelf smb.conf hebt zitten aanpassen).


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2), SAB Alpha Triple HD (S2+T2), Zgemma H3.T2C (T/C), Zgemma H6 (fallback), VU+Zero (fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: Opnames kopieren van ET8000 naar et10000 allen via omweg #71 pluizebol

  • Senior Member
  • 642 posts

+6
Neutral

Posted 23 July 2019 - 17:15

@WanWizard

 

Thanks


XTrend ET8000 (2xS2 - 1xT2) / OpenPLi 7.1 /  Windows 10 Home Edition 64bits / Citroën C5 II hydractive III+

La Douce France


Re: Opnames kopieren van ET8000 naar et10000 allen via omweg #72 kostenzer

  • Senior Member
  • 192 posts

+2
Neutral

Posted 23 July 2019 - 18:34

Ben je even weg.....

 

@doglover:

log.nmbd kan ik niet vinden, ook niet met een zoekopdracht.

 

In het telnet venster voer je volgende commando's uit  (één per één). Wij zeggen een voor een.

Attached File  telnet.JPG   212.49KB   1 downloads

 

Ik denk dat het niet helemaal gegaan is als dat de bedoeling was.

 

Bij de patch wordt aangegeven dat hij niet voor deze windows is. Heb ze alle 3 geprobeerd.

 

@WanWizard,

hekje is weg en heb de et8000 opnieuw opgestart.

Merk geen verschil in het benaderen van de et8000

 

 

 


Xtrend 8000


Re: Opnames kopieren van ET8000 naar et10000 allen via omweg #73 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 48,443 posts

+823
Excellent

Posted 23 July 2019 - 18:47

In het telnet venster voer je volgende commando's uit  (één per één). Wij zeggen een voor een.
attachicon.giftelnet.JPG
 
Ik denk dat het niet helemaal gegaan is als dat de bedoeling was.

 

Mensen lijken slecht te lezen met dit weer. ;)

Je had al gezegd dat een mount van de ene box naar de andere wel werkt, dus logisch dat het aanmaken van /media/et10000 mislukt, die bestaat immers al?
 

@WanWizard,
hekje is weg en heb de et8000 opnieuw opgestart.
Merk geen verschil in het benaderen van de et8000

 

Nee, ook dat lijkt me logisch, je had al aangegeven dat die informatie ook al in je smb-user.conf stond.

Nogmaals, als je de ene box op de andere kunt mounten, dan is er met de box niks aan de hand.

Doe op die ET8000 eens:

mount

in telnet, en plaats het resultaat eens hier?


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2), SAB Alpha Triple HD (S2+T2), Zgemma H3.T2C (T/C), Zgemma H6 (fallback), VU+Zero (fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: Opnames kopieren van ET8000 naar et10000 allen via omweg #74 kostenzer

  • Senior Member
  • 192 posts

+2
Neutral

Posted 23 July 2019 - 20:28

Nou eerst dit:

Met  het opstarten van dcc krij ik 2 ip adressen te zien:

Attached File  telnet verschillende ip.JPG   108.4KB   0 downloads

 

3 mogelijke ip adressen waarvan ik zeg dat ik alleen 192.168.1.42 in mijn range past. Waar die andere vandaan komen, geen idee.

 

Met alle 3 de ip adressen gebeurt het zelfde:

Attached File  telnet verschillende ip 2.JPG   270.6KB   0 downloads

Attached File  telnet verschillende ip 42.JPG   274.29KB   0 downloads

Attached File  telnet verschillende ip 1.JPG   274.39KB   0 downloads

 

Als ik direct naar ftp of telnet ga werkt het. Wacht ik te lang, het rondje draait dan nog steeds, kan ik hem alleen nog maar sluiten -via taakbeheer-

 

Terug naar de vraag van WanWizart, mount ingeven in telnet op de et8000

Dat deed ik. 2x

Zowel de eerst als tweede keer gebeurde hetzelfde. Het scherm bleef een tijdje leeg.  Vulde zich met tekst en was direct weer leeg.

De tweede keer wist ik precies op tijd op printscreen te drukken. Puur geluk dus.

Attached File  dreambox.JPG   333.46KB   0 downloads

 


Edited by kostenzer, 23 July 2019 - 20:29.

Xtrend 8000


Re: Opnames kopieren van ET8000 naar et10000 allen via omweg #75 kostenzer

  • Senior Member
  • 192 posts

+2
Neutral

Posted 23 July 2019 - 20:34

@pluizebol

 

Ik zie dat ik een vraag niet beantwoord heb. #10

De files staan op de interne schijf van beide machines:  0:/media/hdd/Movie/


Xtrend 8000


Re: Opnames kopieren van ET8000 naar et10000 allen via omweg #76 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 48,443 posts

+823
Excellent

Posted 23 July 2019 - 20:37

Ik zie alleen maar dezelfde screenshots, en geen output van het mount commando op de ET8000?


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2), SAB Alpha Triple HD (S2+T2), Zgemma H3.T2C (T/C), Zgemma H6 (fallback), VU+Zero (fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: Opnames kopieren van ET8000 naar et10000 allen via omweg #77 kostenzer

  • Senior Member
  • 192 posts

+2
Neutral

Posted 23 July 2019 - 21:58

Jewell,

De laatste. daar heb ik mount ingegeven en gewacht. Gebeurde niets. Tot op een gegeven moment en toen kwam in een flits dat van het laatste scherm langs.

Iets later en dan was het scherm weer leeg geweest. Eigenlijk zou ik er een opname van moeten maken en dan de plaatjes die voorbij schoten, ik heb geen idee hoeveel, hier plaatsen.

Ik ga het proberen.


Xtrend 8000


Re: Opnames kopieren van ET8000 naar et10000 allen via omweg #78 kostenzer

  • Senior Member
  • 192 posts

+2
Neutral

Posted 23 July 2019 - 22:25

Achtereenvolgens flitst dit langs nadat ik mount  enter ingegeven heb:

Attached File  m1.JPG   434.18KB   1 downloads

Attached File  m2.JPG   435.92KB   1 downloads

Attached File  m3.JPG   556.71KB   1 downloads

Attached File  m4.JPG   377.98KB   1 downloads

 

Geef ik dan nog eens mount in dan krijg ik dit:

Attached File  m5.JPG   265.35KB   1 downloads


Xtrend 8000


Re: Opnames kopieren van ET8000 naar et10000 allen via omweg #79 doglover

  • Rytec EPG Team
  • 12,990 posts

+394
Excellent

Posted 24 July 2019 - 06:45

Ik zie al wat er mis met de commando's.  Zoals ik al aangegeven had HDD is niet hetzelfde als hdd.  En ook dat ik niet zeker was wat er op Uw receivers stond.

 

Zodus:

mount -t cifs -o username=,password=,rw,vers=2.0 //192.168.1.8/media /media/ET10000
cp -R /media/hdd/* /media/ET10000/hdd/

het mountcommando ingeven zoals hierboven (knip en plak het)

Indien je een user en paswoord moet opgeven, dan is het dit:

mount -t cifs -o username=root,password=roet,rw,vers=2.0 //192.168.1.8/media /media/ET10000

Willy

 

PS: je kunt controleren of de mount goed verlopen is door het commando

 

mount

 

in te geven.


Edited by doglover, 24 July 2019 - 06:46.

~~Rytec Team~~
Xtrend ET6000 OpenPli (used as mediaplayer)
Mutant HD2400 OpenPli
Vu+ Duo OpenPli (backup)

Synology NAS

Sat: 13E, 19.2E, 23.5E and 28.2E
*Pli/Rytec EPG POWERED*


Re: Opnames kopieren van ET8000 naar et10000 allen via omweg #80 kostenzer

  • Senior Member
  • 192 posts

+2
Neutral

Posted 24 July 2019 - 12:49

Hallo Willy,

 

Ook dat heb ik natuurlijk geprobeerd.

Attached File  m6.JPG   349.38KB   1 downloads

 

En dat was het laatste wat ik probeerde.

WANT,

 

Ik maakte via dat niet gebruiken van ftp (#2) toch een kopie op een HDD van mijn windowsmachine. 30sec downloaden, 30 seconden wachten = 60 sec slapen in de nacht....

Waarom dat met horten en stoten gaat vroeg ik me in #1 al af.

 

Daarna alles met FTP naar de et10000 overgezet. Met totalcommander vergeleken of ik alles overgezet had. et8000 en pc en later pc en et10000. Dat was zo.

Attached File  klaar.JPG   145.86KB   1 downloads

 

Nu is er nog een vraag, in /hdd staat een map verwijderde bestanden. Prima, altijd zo geweest, maar in /hdd/movie staat er ook een.

Is de een een snelkoppeling van de ander?

Is die in /hdd/movie weg te halen?  Via de et10000 lukt dat niet en via ftp zie ik hem niet staan.

 

Ik kan de schijf formatteren en nog eens alles overspelen, maar als dat niet nodig is liever niet.

 

Nogmaals dank aan ieder die heeft meegedacht. Jammer dat het alleen via de omweg lukte.

 

Rob


Xtrend 8000






Also tagged with one or more of these keywords: kopieren, et8000, et10000

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users