Jump to content


Photo

İNVERTO UNİCABLE 2 32 FREKANS LNB TUNER AYARLARINI YAPAMADIM

İNVERTO UNİCABLE 2 32 FR

  • Please log in to reply
52 replies to this topic

Re: İNVERTO UNİCABLE 2 32 FREKANS LNB TUNER AYARLARINI YAPAMADIM #41 zehnisağcan

  • Senior Member
  • 33 posts

+1
Neutral

Posted 7 April 2024 - 13:06

***Efendim, teşekkür ederim.***
  ***Öncelikle bana destek verenlerden @Ebu Baniaz'a çok teşekkür ediyorum, kendisine çok minnettarım.***
 
***Efendim, alıcı "vuduo2" mi?

Edited by zehnisağcan, 7 April 2024 - 13:08.


Re: İNVERTO UNİCABLE 2 32 FREKANS LNB TUNER AYARLARINI YAPAMADIM #42 Pr2

  • PLi® Contributor
  • 6,073 posts

+257
Excellent

Posted 8 April 2024 - 13:22

We are an english forum, please repect the rules, post in english.


NO SUPPORT by PM, it is a forum make your question public so everybody can benefit from the question/answer.
If you think that my answer helps you, you can press the up arrow in bottom right of the answer.

Wanna help with OpenPLi Translation? Please read our Wiki Information for translators

Sat: Hotbird 13.0E, Astra 19.2E, Eutelsat5A 5.0W
VU+ Solo 4K: 2*DVB-S2 + 2*DVB-C/T/T2 (used in DVB-C) & Duo 4K: 2*DVB-S2X + DVB-C (FBC)

AB-Com: PULSe 4K 1*DVB-S2X (+ DVB-C/T/T2)
Edision OS Mio 4K: 1*DVB-S2X + 1*DVB-C/T/T2
 


Re: İNVERTO UNİCABLE 2 32 FREKANS LNB TUNER AYARLARINI YAPAMADIM #43 zehnisağcan

  • Senior Member
  • 33 posts

+1
Neutral

Posted 8 April 2024 - 19:57

***Sir, thank you.***
***First of all, I would like to thank @Ebu Baniaz, one of those who supported me, I am very grateful to him.***

***Sir, is the receiver "vuduo2"?



Re: İNVERTO UNİCABLE 2 32 FREKANS LNB TUNER AYARLARINI YAPAMADIM #44 zehnisağcan

  • Senior Member
  • 33 posts

+1
Neutral

Posted 8 April 2024 - 20:06

lnb picture

Sir, I apologize for uploading the picture before unicable ll lnb was programmed in my previous message.
**I talked to the person who programmed unicable lnb, the picture of lnb unicable ll dynamically programmed is attached.
**We have a different situation, I did not add your settings xml message to the current open pli 9.0 version image.
**The person who programmed the lnb insists that it is a device-related problem, but says he did the lnb test.

Attached Files



Re: İNVERTO UNİCABLE 2 32 FREKANS LNB TUNER AYARLARINI YAPAMADIM #45 Abu Baniaz

  • PLi® Contributor
  • 2,435 posts

+62
Good

Posted 8 April 2024 - 21:17

I have said to you several times, do not change the unicable.xml file. Just use the one that comes in the image.

 

Please describe the current hardware setup. Draw a picture. Do not mention/describe the past. We want to know what we are configuring now.  Post a screenshot of the tuner configuration of the duo 2 tuner that is connected to the LNB. 



Re: İNVERTO UNİCABLE 2 32 FREKANS LNB TUNER AYARLARINI YAPAMADIM #46 zehnisağcan

  • Senior Member
  • 33 posts

+1
Neutral

Posted 8 April 2024 - 21:44

config.Nims.0.advanced.lnb.1.powerinserter=false
config.Nims.0.advanced.lnb.1.scrfrequency=1210
config.Nims.0.advanced.lnb.1.scrList=1
config.Nims.0.advanced.lnb.1.unicableManufacturer=Ters çevir
config.Nims.0.advanced.lnb.1.unicableProduct=IDLU-32UL40-UNBOO-OPP
config.Nims.0.advanced.sat.420.lnb=1
config.Nims.0.advanced.sats=420
config.Nims.0.configMode=gelişmiş
config.Nims.0.diseqcA=420
config.Nims.0.diseqcMode=tek
config.Nims.0.powerMeasurement=yanlış
config.Nims.1.advanced.lnb.1.powerinserter=false
config.Nims.1.advanced.lnb.1.scrfrequency=1420
config.Nims.1.advanced.lnb.1.scrList=2
config.Nims.1.advanced.lnb.1.unicableManufacturer=Ters çevir
config.Nims.1.advanced.lnb.1.unicableProduct=IDLU-32UL40-UNBOO-OPP
config.Nims.1.advanced.sat.420.lnb=1
config.Nims.1.advanced.sats=420
config.Nims.1.configMode=gelişmiş
config.Nims.2.configMode=hiçbir şey
 
Merhaba efendim,
Cihazda XML değişikliği yapmayın dediniz, ben de herhangi bir değişiklik yapmadım.
**Ayarlar hakları forumu yüklenemedi, içeriği yukarıdadır.
**Vuduo2 cihazının bilgi ekranı gösterilmektedir.
**Değiştirilmemiş unicable.xml dosyası ektedir.
 
***Diğer Yapılandırmayı öğrenmektesiniz.
******Şu anda cihazı kullanmak için çanak üzerine üniversal LNB takılır.****

Attached Files


Edited by zehnisağcan, 8 April 2024 - 21:54.


Re: İNVERTO UNİCABLE 2 32 FREKANS LNB TUNER AYARLARINI YAPAMADIM #47 zehnisağcan

  • Senior Member
  • 33 posts

+1
Neutral

Posted 8 April 2024 - 21:58

If there is a Pli backup that works with unicable ll, I would like to install it and try it, sir.



Re: İNVERTO UNİCABLE 2 32 FREKANS LNB TUNER AYARLARINI YAPAMADIM #48 Abu Baniaz

  • PLi® Contributor
  • 2,435 posts

+62
Good

Posted 9 April 2024 - 00:08

Why are you attaching XML file. Forget it. Please just use the file that comes with the official image. Do not change anything on the unicable.xml file.

Your last description and pictures showed that you have a twin "tuner card" in "tuner slot" A. These are tuners A and B. You had said/showed there was only signal to tuner A.

You had a single "tuner card" in "tuner slot" B. This is tuner C. You had said/showed that there is no wire to it.

You said you had a wire in tuner A. (Top on connection of tuner card in tuner slot A). You said there were no other wires to the duo 2. This means only tuner A should be configured. Leave the other tuners as "not configured" until you get splitters. Best you get one tuner working correctly first.

Tuner configuration must match the hardware connected to each tuner.

Edited by Abu Baniaz, 9 April 2024 - 00:11.


Re: İNVERTO UNİCABLE 2 32 FREKANS LNB TUNER AYARLARINI YAPAMADIM #49 zehnisağcan

  • Senior Member
  • 33 posts

+1
Neutral

Posted 9 April 2024 - 11:54

***-Sir, I think you understand the device and me, as follows;
 
****-The workplace or service where I programmed the Unicable 2 lnb insists that it is dynamically formatted as unicable l and unicable ll,
****-I am stuck in this situation.****
****-Sir, can I have a chance to find PLI image backup that works with unicable lnb? I see in my searches that there are not many people using the unicable system in Turkey.

Attached Files


Edited by zehnisağcan, 9 April 2024 - 11:56.


Re: İNVERTO UNİCABLE 2 32 FREKANS LNB TUNER AYARLARINI YAPAMADIM #50 zehnisağcan

  • Senior Member
  • 33 posts

+1
Neutral

Posted 9 April 2024 - 12:09

***-In the tuner configuration here, scr starts at 0 - ub1-1210, I see such examples in my reviews.
***-There is also a matrix setting, but I cannot see the LNB type in the matrix.

Attached Files


Edited by zehnisağcan, 9 April 2024 - 12:12.


Re: İNVERTO UNİCABLE 2 32 FREKANS LNB TUNER AYARLARINI YAPAMADIM #51 Abu Baniaz

  • PLi® Contributor
  • 2,435 posts

+62
Good

Posted 9 April 2024 - 18:14

Matrix - This is for selecting a switch. You have an LNB, not a switch

Review - what do you mean?

html attachment - Sorry, I don't understand it

Your attachments are unclear and partial. Why no just take a screenshot of the whole page instead of a picture showing part of the page.  

 

The plain image works with unicable 2. You do not need a backup image. Something is wrong:

What you are doing

Hardware



Re: İNVERTO UNİCABLE 2 32 FREKANS LNB TUNER AYARLARINI YAPAMADIM #52 zehnisağcan

  • Senior Member
  • 33 posts

+1
Neutral

Posted 12 April 2024 - 19:15

Matrix - This is for selecting a switch. You have an LNB, not a switch

Review - what do you mean?

html attachment - Sorry, I don't understand it

Your attachments are unclear and partial. Why no just take a screenshot of the whole page instead of a picture showing part of the page.  

 

The plain image works with unicable 2. You do not need a backup image. Something is wrong:

What you are doing

Hardware

***-Hello sir.
**On Vuplus's site, the scr selection starts from 0.
**I couldn't understand why I couldn't find a solution for uploading images. When I select the image, I can get the full image.


Re: İNVERTO UNİCABLE 2 32 FREKANS LNB TUNER AYARLARINI YAPAMADIM #53 Abu Baniaz

  • PLi® Contributor
  • 2,435 posts

+62
Good

Posted 14 April 2024 - 14:59

Please stop with the "sirs", we are friends trying to help others.
 
>>>On Vuplus's site, the scr selection starts from 0.
I don't know what you mean by this. Please use different words to explain what you mean.
 
>>> When I select the image, I can get the full image.
Your image is cut off. It does not show the whole page, only part of it. Please compare to my screenshot. You can take a screenshot by Ctrl and printscreen, or shift, windows and S 
I have the same LNB (although not connected)  and I can assure that it works as I described.

Attached Files


Edited by Abu Baniaz, 14 April 2024 - 15:01.



2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users