Jump to content


paulvr

Member Since 24 Oct 2015
Offline Last Active 11 Nov 2020 08:54
-----

Posts I've Made

In Topic: Wel goede netwerk verbinding maar onzichtbaar op PC

23 March 2017 - 22:25

Hartelijk dank, ik ga het proberen - over enkele dagen want ik moet op dit moment mijn door griep gevelde kleindochter even alle aandacht geven. Meld me nog als het gelukt is.


In Topic: Wel goede netwerk verbinding maar onzichtbaar op PC

22 March 2017 - 23:05

Tja, maar daar ga ik dan geheel voorbij aan de redenen waarom ik naar Linux keek. Ik heb geen enkele practische reden om met Windows te willen stoppen. Ben er uitermate mee vertrouwd en weet er alles van wat ik wil en moet weten, dat in tegenstelling tot Linux.

 

Mijn argumenten om met Linux verder te willen gaan waren:

1. Geen dwang tot steeds weer dure software te moeten kopen

2. Minder tot geen problemen met malware en virussen

3. De mate waarin we met zijn allen door de Amerikanen bespioneerd worden zit me niet lekker, Mickey$oft werkt naar ik begrijp op alle denkbare manieren mee om alle informatie over Windows-gebruikers direct aan hen door te spelen

4. De gedachte dat het feit dat mijn sat ontvangers Linux-based software hebben het werken tussen PC en ontvangers zou vergemakkelijken. Ik ben verbijsterd erachter te komen dat de E2 software weliswaar met Linux is gemaakt maar dat niemand de moeite nam een Linux programma voor het bewerken van settings te schrijven. Het is niet in mijn wildste fantasieën opgekomen dat dat niet zo zou zijn

5. Versnelling van mijn computer omdat allerlei anti-virus beveiligingsrommel de zaak niet meer zou vertragen.

 

Je snapt naar ik aanneem wel dat als ik dan toch met Windows moet werken ik er de zin niet van inzie om daarnaast nog iets met Linux te gaan doen. Het is omdat ik helemaal van Windows af wilde zijn dat me motiveerde om met Linux Mint te beginnen. Als dat niet kan heeft dit alles geen zin.


In Topic: Wel goede netwerk verbinding maar onzichtbaar op PC

22 March 2017 - 21:56

@

40H3X

Dank je voor die informatie. Wat je zegt dat heb ik inderdaad moeten ervaren. Na heel veel gedoe is het me gelukt om Microsoft .NET 2.0 succesvol in Linus Mint geïnstalleerd te krijgen maar dat bleek onvoldoende, bij mijn pogingen om e-channelizer daarna op basis daarvan te installeren bleef het toch misgaan zodat ik er uiteindelijk maar vanaf heb gezien. Ik ben wel erg blij dat je me dit vertelt want ik had er voor mijzelf eigenlijk al aan vast gekoppeld dat ik gewoon te dom of in elk geval te onkundig ben om met Linux verder te gaan, maar misschien is dat wel wat te kort door de bocht.

De meeste dingen die ik installeerde lopen er goed onder. Misschien moet ik maar dreamset of dreambox editor onder Wine proberen te installeren.

 

Wat het hier omschreven probleem heb ik de moed maar opgegeven. Ik installeerde enkele jaren geleden meermaals OpenPli op dezelfde satellietontvanger (ET9500) en met de zelfde computer (op Win 8.1) zonder dat er ooit een probleem was m.b.t. het vinden van de ontvanger om te editen. Ik probeer de komende dagen nog een  van beide genoemde editors (is er een die beter loopt dan de andere onder Linux?) en als dat nog niet lukt dan beschouw ik de settings lijst in de ontvanger maar gewoon als verloren. Zo'n drama is dat nu ook weer niet.


In Topic: Wel goede netwerk verbinding maar onzichtbaar op PC

20 March 2017 - 22:01


 
Het basis probleem wat je hebt, is dus dat je hier een mechanisme uit de jaren 90 blijft gebruiken, een mechanisme dat de moderne Windows niet meer ondersteund. En dan ben je afhankelijk van wat er nog meer in je netwerk zit, en wat of die er nog van snappen, en van het toeval, of je in Windows nu nog wel of niet iets ziet.

 

Voor een relatieve computerleek als ondergetekende is het niet echt te begrijpen waarom je over de jaren '90 spreekt. Windows '95 was de eerste Windows versie die een eerste aanzet was tot waar we tegenwoordig mee werken. Met XP zaten we al dik in de nieuwe eeuw, daarna nog 7, 8 en 10. Ik meen uit je woorden te begrijpen dat het een verwijt aan Windows betreft, maar is dat niet de omgekeerde wereld? Moeten mensen die software maken voor apparaten die eigenlijk alleen via Windows te bewerken zijn als het om settings gaat (ik ken geen enkel Linux-based settings programma) zich niet aan Windows aanpassen en niet omgekeerd? Ik merk wel als ik in de Linus community een vraag stel m.b.t. Linux based E2 software dat uiteraard vrijwel niemand begrijpt wat ik bedoel want er zijn nu eenmaal tigmaal meer computergebruikers dan satelliet hobbyisten op de wereld. Of zie ik dat verkeerd?


In Topic: Wel goede netwerk verbinding maar onzichtbaar op PC

20 March 2017 - 21:56

Ik heb in al mijn ontvangers nooit de werkgroep naam aangepast in de smb.conf file.
Staat gewoon het standaard OpenPLi in.
Echter ze worden gewoon allemaal gevonden door mijn windows 10 machines.
Rara

 

Bij mij was dat tot dusver ook altijd zo in Windows 7 en 8.1 en ook in 10 toen ik dat nog gebruikte.  Maar ik ben over aan het stappen op Linux en daar heb ik het ondanks allerlei (conflicterende) goede raad nog steeds niet voor elkaar gebracht om e-channelizer als Wine installatie op mijn PC te krijgen omdat hij blijft melden dat hij Microsoft .NET mist terwijl ik het volgens mijn PC met succes heb geïnstalleerd.