Jump to content


paulvr

Member Since 24 Oct 2015
Offline Last Active 11 Nov 2020 08:54
-----

Topics I've Started

Wel goede netwerk verbinding maar onzichtbaar op PC

17 March 2017 - 10:05

Beste vrienden,

Het is alweer enkele jaren geleden dat ik overstapte op OpenATV, deels omdat ik sommige problemen binnen OpenPli niet opgelost kon krijgen, deels uit irritatie dat ik steeds weer allerlei extra handelingen (settingslijst ergens opslaan en daarna weer terugplaatsen) moest uitvoeren bij een software update. Ik vond en vind dat het updaten van software en het updaten van settings twee verschillende dingen zijn die je niet moet combineren. Maar dat even terzijde. Ik wil het toch weer eens met OpenPli proberen want ik vind het ook best veel aangename kanten hebben, om te beginnen al het altijd prachtige seizoensgebonden welkomstscherm.

 

Ik heb nu weer een OpenPli machine (Xtrend ET 9500) die helemaal identiek is aan mijn toestel dat onder OpenATV werkt. De OpenPli ontvanger is qua netwerk 100% perfect ingesteld, ik kan software of andere dingen ophalen, ik kan de opgeslagen IPTV zenders oproepen, kortom, Netwerktest geeft me alle vijf de tests (LANadapter, Locaal Netwerk, DHCP, IP-adres en Nameserver)  een keurige groene checkmark. Niets mis op dat gebied.

 

Maar, één voor mij onbegrijpelijk gegeven: ik vind helemaal NIETS terug op mijn PC dus ik kan geen programma's als DCC_E2, DreamboxEdit enz, enz, gebruiken. Ik gebruik een vast DHCP nummer en bovendien heb ik de DCC_E2 Zoekfunctie gebruikt maar hij "ziet" gewoon geen 9500 ontvanger. Daarbij gebruik ik exact dezelfde dingen als bij de 9500 OpenATV ontvanger (zelfde netwerkkabel, antenne en HDMI aansluiting). Het is me een raadsel waarom alles goed werkt maar de PC hem toch niet ziet. Ontvanger en PC zitten aan dezelfde internet Hub en hebben elk een eigen IPTV nummer. Ik probeerde zelfs om de OpenPli ontvanger na afkoppeling van de OpenATV ontvanger datzelfde IP nummer te geven omdat de settingsprogramma's daarop standaard ingesteld staan maar ook dat hielp niet.

 

Nu ben ik allesbehalve bekwaam op dit gebied dus ik moet het wel hebben van vergelijkingen tussen ontvangers zonder dat ik eigen kennis heb om te weten wat ze betekenen. Wat me opvalt bij OpenPli en ik niet zomaar kan vergelijken met OpenATV is de vermelding van  Nameserver instellingen. Die optie was ik in OpenATV nooit bewust tegengekomen. Er staan twee IP nummers vermeld als Nameserver 1 en Nameserver 2 die mij verder niets zeggen. Maar daar moet ik ten eerste toegeven dat het begrip Nameserver mij helemaal niets zegt, en als extra complicatie dat ik OpenATV in het Duits gebruik om de conversatie met Duitse medehobbyisten op dit gebied te vergemakkelijken en ik dus geen flauw idee heb wat Nameserver in het Duits is. Ik zie er veel meer opties dan in OpenPli staan maar de meeste gebezigde computerterminologie lijkt Duits in plaats van Engels te zijn dus zelfs al zou Nameserver ertussen staan dan zou ik dat nog niet zo 1-2-3 herkennen. Maar het is nooit eerder een probleem geweest dat de 9500 niet door mijn PC herkend werd, niet met OpenATV maar ook niet met OpenPli dat ik jaren geleden wel een tijdje gebruikte en meermaals dus ik sta nog even voor een raadsel.

 

Ik heb gedacht aan het opnieuw installeren van OpenPli als niets anders werkt (liever niet!) maar alvorens dat te doen wil ik toch echt de settings ergens kunnen opslaan. Het zal naar ik aanneem wel een kwestie van onkunde aan mijn kant zijn maar ik kom er alleen niet uit. Kan iemand me alsjeblieft adviseren hoe dit opgelost kan worden?