Jump to content


Pimsat

Member Since 22 Mar 2010
Offline Last Active 03 Mar 2024 07:20
-----

#1185420 HMP-Combo DVB C/T2 hybride USB tuner en OpenPli

Posted by Pimsat on 5 April 2020 - 09:55

Old topic but FYI:
I have the HMP-Combo DVBT2/C Hybrid USB tuner working with OpenPLi 7.2 on a Mutant HD2400 with the dvb-usb-opticombo (2.1-rp.1) drivers.


#266498 Vu+Duo komt niet voorbij bootloader met Sundtek USB Dvb-C tuner

Posted by Pimsat on 27 March 2012 - 08:02

Ik begrijp wat jongbj bedoelt - er is al een paar keer geantwoord met woorden als: 'zie je wel! Andere boxen of images hebben er ook last van' met als conclusie dat het dus niet aan PLi kan liggen maar aan de drivers van Sundtek of Vu+. Niet echt constructief.

Het draait bij mij naar tevredenheid op Vu+ met VTi 4.1! Mijn wens en ik denk van meer gebruikers van sundtek is dat we met OpenPLi en de sundtek willen draaien met dezelfde 'stabiliteit' als met VTi 4.1 of Blackhole. Vraag is of dat mogelijk is. Het gaat eigenlijk voorbij aan het topic-onderwerp. Misschien moeten we een nieuw draadje beginnen met Sundtek ervaringen en kijken of er dan een oplossing gevonden kan worden.

Ik ga ook bij sundtek een draadje beginnen in de engelse sectie. Ik las alleen dat de hele support/ontwikkeling afdeling tot eind mei in Taiwan zit en niet kan testen met een Vu+. Misschien moeten we ze ook allemail even een mailtje sturen. Gaat het misschien nog sneller.

Maar nu on-topic:

@jongbj : komt de Vu+ duo nu voorbij de bootloader met de sundtek en openPLi. Heeft de sundtek.conf geholpen?


#266262 SundTek ontvanger, geen kabelscan optie

Posted by Pimsat on 26 March 2012 - 12:25

maak anders zelf een sundtek.conf met een teksteditor:

[serial_sundtek_invoeren]
initial_dvb_mode=DVBC
dreambox_support_fe1=on

en opslaan in /etc


#261608 Vu+Duo komt niet voorbij bootloader met Sundtek USB Dvb-C tuner

Posted by Pimsat on 7 March 2012 - 13:49

Ik heb dit probleem ook wel eens gehad in het begin. Toen opnieuw de Vu+ met openPLi geflashed en de sundtek op dezelfde manier geïnstalleerd (http://support.sundt...php?topic=348.0)
Daarna startte de box wel door. Waarom weet ik niet maar sindsdien bleef het werken. Misschien iets met firmware-update van de stick.
Het enige probleem wat ik met openPLi blijf houden is dat als ik switch tussen satelliet- en kabelkanalen de DVB-c kanalen op een gegeven moment op zwart blijven maar met 99% ontvangststerkte, en dan helpt alleen een harde reset via de aan/uitknop. Ben benieuwd naar ervaringen van andere gebruikers met de sundtek(s) en openPLi.
Op dit moment draai ik op mijn Vu+ duo met 2 sundteks met VTi 4.1 en dat blijft tot nu toe goed draaien.