Jump to content


CodeW

Member Since 8 May 2010
Offline Last Active 01 Mar 2021 18:57
-----

Posts I've Made

In Topic: Storing op tuner.

25 November 2020 - 18:37

Zou het mogelijk zijn dat het probleem van de vraagsteller voortkomt uit verkeerde plaatsingsvolgorde van de coax-kabels op de tuner-ingangen achter op de VU+? Als de volgorde goed is worden de kabel-tuners i en hoger. De satellieten zijn dan te zien via a tot en met h.


In Topic: Beelduitval en storingen in het beeld (sat en kabel)

13 November 2020 - 17:23

De gegevens die ik noemde heb ik vandaag van een monteur gekregen die daarmee naar de klanten gaat voor serviceverlening. Mogelijk zijn er nog meer voorlichtingsmissers en wordt het tijd dat Ziggo wat minder aan reclame en wat vaker aan informatieverstrekking gaat doen op het juiste moment.


In Topic: Beelduitval en storingen in het beeld (sat en kabel)

13 November 2020 - 16:54

Het raadsel is opgelost: Ziggo verplaatste de zenders op de kabel maar liet ook de oude plaatsten gedeeltelijk bestaan. Nu heb ik de nieuwe frequentie (47400), netwerk-id (5555), symbol rate (7875) en modulatie (64-QAM) in de kabelscan opgeslagen. De ontvangst is nu weer probleemloos. Ziggo schijnt er naar te streven die gegevens voor een groot deel van het land gaan instellen. Ik heb ze gevraagd dat soort informatie aan hun klanten te geven voordat ze veranderingen doorvoeren.


In Topic: Beelduitval en storingen in het beeld (sat en kabel)

12 November 2020 - 19:06

Bij het scannen van de kabel zijn er honderden zenders van tv en radio binnengekomen. Bij het langsgaan van die zenders waren er maar enkele die beeld en geluid gaven. Dat waren drie of vier FTA-zenders en de ziggo testbeeldzenders. Van alle zenders waren de gegevens over naam e.d. leesbaar in de nu en straks-balk.


In Topic: Beelduitval en storingen in het beeld (sat en kabel)

10 November 2020 - 16:35

@Tech: Dank voor de correctie.

 

Al proberend overeenkomsten te vinden door backups terug te zetten en vele zenders met elkaar te vergelijken merkte ik dat de storingen zich hoofdzakelijk voordoen bij zenders uit de pakketten van Ziggo en Canaal Digitaal. Via de kabel (Ziggo) is dat het ergst maar ook via sat 23.5 komt het voor.

De buitenlandse zenders via 19.2 en 28 zijn probleemloos.

Sinds gisteren zijn de beeldbeschadigingen minder geworden via de satellieten. Via de kabel is er nauwelijks verbetering.