Jump to content


CodeW

Member Since 8 May 2010
Offline Last Active 01 Mar 2021 18:57
-----

Topics I've Started

Beelduitval en storingen in het beeld (sat en kabel)

10 November 2020 - 09:41

Sinds een week heb ik regelmatig uitval of misvorming van beeld, soms beeld en geluid bij satellietontvangst. Bij ontvangst via kabel en kabeltuner krijg ik op sommige zenders beeld en geluid, de ziggo-testbeelden komen altijd goed door maar de rest is zwart en zonder geluid. Ook gebeurt het wel eens een tijdje dat sommige zenders beeld en geluid van verkeerde zenders geven.

Scan van kabel via kabelscan en handmatig geeft geen verbetering. Directe aansluiting van de tv op de kabel geeft alle zenders.

Volgens ALLE STORINGEN en ZIGGO STORINGEN heeft ziggo geen storingen.

Stb is VU+DUO 4k met nieuwste Openpli.


Een Groene in VuDuo4K

5 January 2020 - 18:21

Nog af en toe duikt er een Crashlog op. Soms staat er niets in. Soms met tekst.

Bijgaand stuur ik een gevulde.


Crashlog op VU+DUO4K

27 December 2019 - 09:10

Regelmatig krijg ik een groen scherm (elke dag) maar niet altijd start  de VU opnieuw.

Bovendien valt het me op dat ik niet meer met de WINDOWS10-laptop en -desktop op de VU kan komen met de VERKENNER. Of beide zaken met elkaar te maken hebben weet ik niet.


VU+ DUO 4K heeft flash-gerelateerde tekortkoming

13 December 2019 - 19:22

Sinds we de VU hebben maken we gebruik van de flash-mogelijkheid in het OPENPLI7.2 menu. Dat gaat vlot en mooi op een ding na.

 

Direct na de geslaagde flash wordt gevraagd of de BACKUP moet worden teruggezet. Natuurlijk antwoord ik JA.

 

Dat gebeurt en dan wordt herstart.

 

PROBLEEM: Van de boeketten met zendergegevens ontbreekt er een. Dat is een zelfgemaakte map met de naam FAVORIETEN.

 

Vervolgens ga ik in het menu naar BACKUP, druk op MENU-knop en met HERSTEL DE IMAGE wordt de backup teruggezet compleet met de map FAVORIETEN met de complete inhoud. Daarna werkt alles weer als eerder.

 

Het bovenstaande laat zich steeds weer zien na een flash. Nieuwsgierig geworden heb dit een aantal keren herhaald: steeds gebeurde hetzelfde Dat de map in de backup staat betekent denk ik dat er geen typefout in de naam zit. Dat de map onbeschadigd en onveranderd teruggezet kan worden doet mij vermoeden dat de flash-procedure misschien een foutje heeft.

Ik hoop dat u me met een oplossing verrast. Bij voorbaat dank.


Groen scherm op VU+DUO 4K

13 December 2019 - 12:41

Goedemorgen,

Gisteren zag ik plotseling een groentje opduiken en verdwijnen. Dat ging zo snel dat ik me verbaasde dat de vu niet herstartte maar gewoon verder ging.

Vanmorgen heb ik maar eens gekeken of  er een log was, en ja. Misschien hebben jullie  daar iets aan. Ik heb geen idee waarmee ik dat heb veroorzaakt.