Jump to content


wirret

Member Since 26 Nov 2017
Offline Last Active 15 Apr 2018 10:43
-----

Topics I've Started

Cam werkt ineens niet meer

11 April 2018 - 21:12

Hoi allemaal,

 

Ik heb na mijn vorige issue een aantal weken heerlijk kunnen genieten van mijn box en ontvangst. Toen ik vanmiddag echter de box aanzette had ik geen beeld meer. Ik ben er inmiddels al 5 uur mee bezig en kom er niet meer uit. Ondertussen heb ik de volgende informatie al verworven:

- Het betreft een VU+ Solo 2 ontvanger

- origineel CD kaart

- Ik had hierop OpenPli4 staan, echter het werkt ook niet met OpenPli 6.1 en VTI 13. 

- BVN werkt wel gewoon op al deze versies

- De CD kaart werkt prima in de andere ontvanger, dat is echter geen linux ontvanger maar een standaard andere ontvanger.

- Ik heb het met Oscam (laatste 2 versies) en CCcam (2.3, 2.11 en 2.0.11) geprobeerd

- Toen ik OpenPli 6.1 erop had staan zag ik wel de melding "No Parse cannot emu", daar heb ik ook uitgebreid op gezocht en hoopte dat dit met de VTI image opgelost zou zijn.

- Wat me opvalt als ik een nieuwe image inlaad is dat hij bij netwerkinstellingen de configuratie onthoudt. Ergens bewaard hij dus nog wat als je hem flasht. Wellicht dat er een configuratie bestand corrupt is geraakt die hij maar niet overschrijft bij een nieuwe image. 

 

Mijn gedachte is dan ook, is het niet mogelijk om alles er helemaal af te gooien (of het betreffende bestand) en dan opnieuw te flashen. Wellicht is het ook mogelijk om bepaalde logging te genereren waardoor ik meer informatie heb. 

 

Het ligt in ieder geval niet aan de schotel/kabels/CD kaart, dus ik moet het in software zoeken.