Jump to content


tajvdz

Member Since 3 Jan 2011
Offline Last Active 30 Jun 2024 12:06
-----

Posts I've Made

In Topic: Dreambox crashed bij starten opname

23 June 2024 - 17:55

Gebeurt ook heel zelden. Vaak door slechte ontzippers of aanwezige virussen op de PC waarmee je flasht. Soms ook gewoon een rotte download. Na de flash controleert de bootonderdelen de hash (checksum). Is die OK dan komt de reboot vraag..

 

ok dan begrijp ik het waarom dat zo werkt.


In Topic: Dreambox crashed bij starten opname

22 June 2024 - 23:56

Dat reboot vinkje komt expres ná de (succesvolle) flash. Je hebt dan nog de optie om opnieuw te flashen (met een goed bestand) als het flashen per ongeluk mis zo zijn gegaan.

 

 

Oh ik heb nog nooit gehad dat het fout ging. 


In Topic: Dreambox crashed bij starten opname

21 June 2024 - 13:27

Nou ik flash al een hele tijd iedere week mijn Dreambox als er een vernieuwde versie is en sindsdien geen problemen meer. Het flashen met een goede backup gaat erg snel! Een ding wat ik me afvraag en wat het proces nog makkelijker zou maken is als in de webinterface waar je het image bestand kiest het vinkje voor de automatische reboot 1 scherm eerder zou staan. Nu kies je het bestand drukt op flash en pas als de balk vol gaat lopen kun je het vinkje plaatsen. Als je dit kon doen op het scherm er voor dan kies je de image, zet het vinkje en druk op flash. Dan is het vanaf daar 1 automatisch proces. Nu moet je eerst wachten tot de image is geladen.. Zou dit aangepast kunnen worden?


In Topic: Dreambox crashed bij starten opname

10 April 2024 - 22:37

Dat kan van alles zijn, dat kan ik hier vandaan niet zien.

 

Geen klant bij KPN toevallig? Het zal de eerste keer niet zijn dat die aan het kloten zijn en de connectie naar OVH (waar onze download mirrors staan) over een zandpad laten lopen...

 

Ik heb inderdaad internet van KPN


In Topic: Dreambox crashed bij starten opname

9 April 2024 - 19:22

Zoals Tech al schreef, er is nooit een nieuwe release.

 

Er is wekelijks een nieuwe build, en die is hoofdzakelijk om zaken als xml files (transponder data), zenderlijsten en picons en zo bij te werken. En heel af en toe zit er een bugfix in.

 

Maar voor de rest vananderd er vanaf het moment van release niks meer aan. 8.3-release is dus functioneel identiek aan wat het een jaar geleden was.

 

De build heeft deze week niet gelopen omdat we bezig zijn geweest met aanpassingen op de buildservers. Vanaf volgende week moet het gewoon weer elke week gaan lopen.

 

ok dan is het duidelijk. maar waarom lijkt het of de box blijft hangen als je op software update drukt en duurt dat zo lang?