Jump to content


Shorty365

Member Since 12 Dec 2018
Offline Last Active 17 Aug 2019 15:18
-----

Posts I've Made

In Topic: UP/DOWNLINK 2019-8, 11 augustus 2019

16 August 2019 - 15:34

Ook ik ben, als aanvrager, blij met de streamlijst in m3u8-lijst. Via VLC kan je plaatsonafhankelijk, eigenlijk ontvangeronafhankelijk, browsen door de diverse streams. Ik kan me voorstellen dat dit ook makkelijk kan zijn als je onderweg of op vakantie bent.

Mocht deze lijst een eenmalige actie blijken dan ben ik wel benieuwd hoe ik zo'n m3u8-lijst zelf kan extraheren uit de satellietlijsten van Hans.


In Topic: [VU+ UNO4K SE] Afstemmen mislukt

16 August 2019 - 15:29

Als topic-starter kan ik nu zeggen dat ik sinds de de upgrade naar OpenPLi 7.1 helemaal geen last meer heb van "Afstemmen mislukt" meldingen. Bij de 7.0 versie had ik de melding nog sporadisch maar dan alleen bij de zap van BVN naar een HD, via de kanalenlijst van Hans.


In Topic: [VU+ UNO4K SE] Afstemmen mislukt

7 January 2019 - 08:07

Dat afstemmen mislukt blijft een vreemd probleem want na het compleet opnieuw flashen heb ik praktisch geen last meer van deze melding. De realatie met een slecht uitgerichte schotel zie ik ook want mijn schotel staat niet helemaal goed. Bij het zappen naar BVN op de HotBird volgens de lijst van Hans mislukt. (ik zie momenteel helemaal niets op HB) Als ik daarna doorzap naar Belgie 1 krijg ik ook kort de melding 'Afstemmen mislukt'. Daarna in de CD-lijst van Hans geen problemen met zappen. Op de VU+ Uno 4K SE heb ik bij de CD-zenders een SNR van rond de 70%. Voor goed beeld is dit voldoende want geen blokjes etc. (Had ik wel met het OpenVTi) maar is dit het maximaal haalbare?


In Topic: [VU+ UNO4K SE] Afstemmen mislukt

23 December 2018 - 14:46

Na de laatste mail ben ik nog aan het knutselen (prutsen) geweest om het zap-probleem op te lossen, dit had natuurlijk ook met de WAF te maken...

 

Ik heb eerst OpenVTi geïnstalleerd, in de veronderstelling dat dit image wellicht beter zou werken omdat er nauwer samengewerkt wordt met VU+ en dat ze alleen VU+ tuners ondersteunen. Het zappen ging met OpenVTi inderdaad veel beter, zonder de 'Afstemmen mislukt' meldingen. Het beeld viel alleen op diverse zenders wel regelmatig weg of was erg blokkerig en dat verveeld heel snel. Daarnaast vond ik OpenVTi erg lastig om mee te werken en blijken veel add-ons etc. allemaal erg oud te zijn.

 

Gisteren dan maar aan de slag gegaan met het originele image van VU+ zelf. Flashen ging prima maar daarna, ik heb geen beeld kunnen krijgen op de Canal Digitaal zenders geen Fast Scan etc. Na 2 uur verwensingen ben ik weer terug gegaan naar de meest actuele OpenPLi en ra-ra geen zap-problemen.

 

Ik weet niet wat er mis was maar het zappen gaat nu een stuk beter en alleen bij de overstap in de Hans-lijst van de Nederlandse zenders naar een van de Belg krijg ik heel kort de melding 'Afstemmen mislukt'. Hier kunnen we mee leven.

 

Kunnen we rustig de kerst in.


In Topic: [VU+ UNO4K SE] Afstemmen mislukt

19 December 2018 - 08:13

Bedankt voor jullie toevoegingen mbt OSCam maar die had ik al geïnstalleerd.