Jump to content


Shorty365

Member Since 12 Dec 2018
Offline Last Active 13 Apr 2020 13:02
-----

Topics I've Started

VU+ Uno4K SE - Automatische ondertiteleling Duits werkt niet

13 April 2020 - 12:37

Op mijn VU+ Uno 4K SE heb ik ee zo ingesteld dat bijvoorbeeld Engelse zenders automatisch ondertiteld worden. Dit maakt het gemakkelijker om programma's in het engels te volgen want ook ingelenad spraakt niet iedereen even duidelijke of maken ze gebruik van lastig te volgen dialecten. Dit werkt allemaal prima maar voor de Duitse zenders lijkt dit niet te werken. Duitse zenders starten allemaal zonder ondertiteling en blijkbaar ook met het voor mij verkeerdere audiokanaal. Ik krijg nl de audio waarin ook verteld wordt wat er gebeurt bv "Heinrich lauft zu dem Wagen". Ik heb ik de OpenWebif onder "Instellingen", "Automatische taalkeuzeselectie" het volgende ingesteld;

Audio. Taalkeuze 1      Origineel
Audio. Taalkeuze 2      Nederlands
Audio. Taalkeuze 3      Engels
Audio. Taalkeuze 4      Duits
AC3 voorkeur              aan
AC3+ voorkeur            uit
Voorkeur voor het geluidsspoor zoals dit per zender opgeslagen is     aan
Ondertitel. Taalkeuze 1     Nederlands
Ondertitel. Taalkeuze 2     Engels
Ondertitel. Taalkeuze 3     Duits
Ondertitel. Taalkeuze 4     Geen
Sta toe dat de ondertiteling gelijk is aan de audio-instelling      Engels, Duits
Sta de ondertiteling voor doven en slechthorenden toe             uit
Voorkeur voor ondertitels voor doven en slechthorenden          uit
Voorkeur voor de grafische DVB ondertitels                              aan
Voorkeur voor ondertitels zoals deze per zender opgeslagen zijn    uit
Eerste taalkeuze t.b.v. de EPG weergave                                 Geen
Tweede taalkeuze t.b.v. de EPG weergave                               Geen

 

Wat doe ik fout en hoe krijg ik bij de Duise zenders het normale audiokanaal, dus niet die voor blinden en slechtzienden, en hoe krijg ik de Duitse zenders standaard met ondertiteling?

 

Alvast bedankt en nog een goeie paas gewenst.

 

Shorty365

 


OpenPLi 7.2 en HbbTV VU+ UNO4K SE

15 December 2019 - 13:42

Gisteren heb ik mij n VU+ UNO4K SE een update gegeven naar versie 7.2. Dat ging allemaal prima. Ik heb op deze box nog nooit HbbTV aan de gang gehad dus na de upgrade heb ik de benodigde software weer eens geïnstalleerd. Ik had al ergens gelezen dat testen het beste werkt op de Duitse zenders maar wat ik ook probeerde met de Rode-knop er kwam geen enkele reactie. Niet op Duitse zenders en ook niet op de Nederlandse.

 

Toen ben ik aan het klooien gegaan met het opkg commando met daarbij de force-opties. (geforceerd verwijderen, geforceerd herinstalleren etc.) Dit gaf wel een verandering maar geen verbetering. De box kwam in een bootloop met het GOSD die liep te mekkeren over het ontbreken van de aitreader-module. Gelukkig kon ik via Telnet nog bij de box komen en heb daarbij uiteindelijk hard de hbbtv-directories verwijderd onder /usr/lib/enigma2/python/Plugins/Extensions/. Dat loste het probleem met de bootloop op, dus we konden gisteren rustig TV kijken.

 

De vraag die blijf hangen is: Werkt HbbTV uberhaupt op de VU+ UNO4K SE? Daarop volgt natuurlijk de vraag: Heb je wat aan HbbTV? Als ik op internet lees kan HbbTV toegevoegde waarde hebben maar ik lees op dit forum ook dat HbbTV een drama is om goed werkend te krijgen en te houden en dat hierin de leverancier een belangrijke rol speelt.