Jump to content


Shorty365

Member Since 12 Dec 2018
Offline Last Active 19 Dec 2019 08:45
-----

Topics I've Started

OpenPLi 7.2 en HbbTV VU+ UNO4K SE

15 December 2019 - 13:42

Gisteren heb ik mij n VU+ UNO4K SE een update gegeven naar versie 7.2. Dat ging allemaal prima. Ik heb op deze box nog nooit HbbTV aan de gang gehad dus na de upgrade heb ik de benodigde software weer eens geïnstalleerd. Ik had al ergens gelezen dat testen het beste werkt op de Duitse zenders maar wat ik ook probeerde met de Rode-knop er kwam geen enkele reactie. Niet op Duitse zenders en ook niet op de Nederlandse.

 

Toen ben ik aan het klooien gegaan met het opkg commando met daarbij de force-opties. (geforceerd verwijderen, geforceerd herinstalleren etc.) Dit gaf wel een verandering maar geen verbetering. De box kwam in een bootloop met het GOSD die liep te mekkeren over het ontbreken van de aitreader-module. Gelukkig kon ik via Telnet nog bij de box komen en heb daarbij uiteindelijk hard de hbbtv-directories verwijderd onder /usr/lib/enigma2/python/Plugins/Extensions/. Dat loste het probleem met de bootloop op, dus we konden gisteren rustig TV kijken.

 

De vraag die blijf hangen is: Werkt HbbTV uberhaupt op de VU+ UNO4K SE? Daarop volgt natuurlijk de vraag: Heb je wat aan HbbTV? Als ik op internet lees kan HbbTV toegevoegde waarde hebben maar ik lees op dit forum ook dat HbbTV een drama is om goed werkend te krijgen en te houden en dat hierin de leverancier een belangrijke rol speelt.