Jump to content


zeeteefje

Member Since 15 Apr 2007
Offline Last Active 09 Aug 2020 12:32
-----

Topics I've Started

Plugin APC UPS

27 December 2019 - 11:38

Zou de plugin APC UPS uit de feed nog moeten werken? Ik kan alleen dit oude draadje terugvinden. Er gebeurt in ieder geval niets. M'n UPS wordt met lsusb zichtbaar in de lijst USB apparaten, maar verder niks. Het lijk er op dat er geen driver is en de software verder niks kan. Is het zinvol om een powershute versie voor Linux  te proberen te installeren?

 


IP camera is toegankelijk vanaf internet-hoe?

10 August 2019 - 13:18

Deze vraag is niet echt OpenPli gerelateerd, dus als een admin de vraag liever verwijdert is dat ook goed. Maar er zitten hier op het forum nogal wat knappe koppen, vandaar.

 

Ik heb gisteren ter bewaking van m'n toegangspoort een goedkope Chinese IP camera buiten geïnstalleerd, verbonden via WiFi met mijn lokale netwerk. Tot mijn verbazing werkt dat eigenlijk zeer goed, inclusief een configureerbare zone voor bewegingsdetectie, IR lampjes voor in het donker etc. Leuke app voor op de smartphone waar een pushmelding binnenkomt bij alarm zodat je meteen kunt kijken wat er is en hij blaft op verzoek om indringers af te schrikken. Rtsp stream op m'n sat ontvanger gezet, prima werkt ook.

 

Ik heb verder niets geconfigureerd wat toegankelijkheid van buitenaf mogelijk maakt. Geen poort op m'n router opengezet, niks port forwarding, geen UPnP, geen dyndns, helemaal niks.

 

Tot mijn grote verbazing blijft de app echter gewoon contact houden met mijn camera als ik buiten bereik van m'n WiFi ben. De pushberichten komen gewoon binnen en live meekijken blijft ook over 3G/4G gewoon werken.

 

Huh?, hoe doen die Chinezen dat?