Jump to content


zeeteefje

Member Since 15 Apr 2007
Offline Last Active Yesterday, 10:04
-----

Topics I've Started

Welke E2 openPLi box werkt goed met Joyne?

12 April 2021 - 09:55

Nu het er naar uitziet dat CanalDigitaal in februari 2022 stopt met de Mediaguard codering lijkt er ook een einde te komen aan het gebruik van de CanalDigitaal smartcard met een softcam. In dat geval zit er niets anders op dan de OpenPli box te gebruiken met een CI module van CD of Joyne.

Aangezien Joyne een beter zenderaanbod heeft zou ik dan willen omschakelen naar Joyne,  mits het mogelijk is om de box min-of-meer te gebruiken zoals we nu gewend zijn met een softcam.

 

Dus enkele opnames tegelijk kunnen maken, maar dan gecodeerd, en die achteraf (automatisch-) decoderen zodat de opnames ongecodeerd op de eigen harddisk bewaard worden. Tegelijk moet natuurlijk wel gezapt kunnen worden tussen de andere gecodeerde zenders van Joyne of andere FTA- en gecodeerde zenders van een ander pakket.

 

Voor zover ik heb gelezen is dat weliswaar in theorie mogelijk, maar valt dat in de praktijk (nog) tegen.

Of bestaat er inmiddels een box die voldoet aan mijn eisen en in de praktijk is getest?

 

Er is nog wel tijd, en wellicht wordt de soep niet zo heet gegeten, maar het zou fijn zijn als er begin volgend jaar voldoende ervaring beschikbaar is om een gefundeerde keuze te kunnen maken voor mijn volgende box/provider combinatie.