Jump to content


JanKap

Member Since 22 Jun 2019
Offline Last Active 06 Aug 2019 15:10
-----

Topics I've Started

VU+ SOLO 4K insteek kaart Tuner DVB-C/T2 versie?

20 July 2019 - 19:27

Hallo Forum,

 

Er is wat onduidelijkheid over het type DVB-C/T2 tuner kaart die ik in mijn VU+ SOLO4k heb zitten.

De vraag is: Hoe kan ik nagaan of dit een single of dual tuner is?

 

gr,

Jan


VU+ SOLO 4k afspeel probleem

11 July 2019 - 17:24

Hallo,

 

Als ik opgenomen programma's wil afspelen dan krijg ik een stilstaand beeld me blokjes.

Ga ik dan naar een ander opgenomen programma dat ik wil afspelen dan werkt dat programma ogenschijnlijk wel, maar ga ik dan naar een ander programma of terug naar het eerste af te spelen programma dan wordt steeds hetzelfde programma afgespeeld en niet het opgenomen programma.

Dit gebeurd niet altijd maar begint nu frequenter op te treden.

Wat te doen om toch de opgenomen programma's af te kunnen spelen?

 

Jan


Solo-4k Werking AGC

22 June 2019 - 13:58

Ik gebruik een Solo-4k voorzien van een DVB C/T2 ( gekocht in 2017) om via een kabelnetwerk de CDzenders te ontvangen. De ontvanger vindt het complete pakket van 55 zenders, maar de EPG informatie is zeer gebrekkig en slaat soms dagen over.
Hierdoor kunnen we soms niet opnemen wat we willen opnemen. De leverancier heeft enige tijd geleden de SW geupdate en nu werkt de signaal zoeker wel. Het signaal is 100% en ook de AGC is 100%. Dit laatste zou volgens de leverancier lager moeten. Door een extra kabel versterker aan te sluiten van 0-25dB komt de AGC op 99%.(pfff).
Maar heb nog steeds het EPG probleem. Ik begrijp wat AGC zou moeten doen alleen de definitie ervan is mij niet duidelijk. Als het op 100% staat betekent het dan dat de versterking op maximaal staat? Het vreemde is dat mijn sony ontvanger dit versterkte signaal niet pruimt en blokjes geeft.
Kan het zijn dat het EPG signaal net iets buiten de banddoorlaat van het gedistributeerde kanaal ligt van het kabelnetwerk?