Jump to content


Wim (PA3AKK)

Member Since 10 Jan 2020
Offline Last Active 01 May 2021 19:35
-----

#1156627 OpenPLi 7.2-release beschikbaar

Posted by Wim (PA3AKK) on 26 January 2020 - 01:30

Tja, OpenPLi en het taalgebruik daarin heb ik niet bedacht dus moet ik het er maar mee doen en dat geldt natuurlijk ook voor elke andere gebruiker. Ik ben een kersverse gebruiker van de software en liep tegen het gemelde probleem aan. Dan ga je op zoek naar een oplossing. Eerst eens vragen of iemand het al weet want de 'Menu' boom heeft vele takken met ook veel jargon. Daar heb ik, zoals gemeld, wat antwoord op gekregen zodat ik redelijk op het goede spoor kwam en met succes aanvullend onderzoek heb gedaan. De post van zaterdagmorgen is een snel samengesteld kladje. Daarna ben ik naar Apeldoorn gegaan en heb de transponderclub bezocht. Ik ben nog bezig met een bewerking waarin alles stap voor stap uitgelegd wordt en zoek nog wel naar codes met bijbehorende zenders en omroepen uit west, midden en zuid Nederland.

 

Een ingevoerde gebruiker kan mijns inziens ook wel met het geposte kladje uit de voeten. Het is gemaakt door een gebruiker die met vallen en opstaan de eerste ervaring aan het opdoen is.  ;)

 

Groeten,

 

Wim
#1154063 OpenPLi 7.2-release beschikbaar

Posted by Wim (PA3AKK) on 19 January 2020 - 14:10

Hallo mensen. Hier een nieuweling die zonder abonnementen sinds 2006 alleen FTA hoofdzakelijk naar DVB-T(2) en soms naar Astra 1, 2, 3 of HB kijkt. De DiSEqC indeling is A: Astra 1, B: Hot Bird, C: Astra 3 D: Astra 2 (Multytenne configuratie op 78 cm Triax schotel). In augustus in Siegerswoude een Formuler F4 Turbo met plug and play DVB-T2 tuner aangeschaft. Kreeg advies om Open PLi er op te zetten. Versie was toen 7.1.

Eerst met de geleverde software getest. DVB-T2 tuner niet herkend, dus toch geen play na het pluggen. Vervolgens, middels schone USB stick, Open ATV 6.0 erop en daarna Open PLi 7.1. Resultaten onveranderd.

Terug naar de leverancier. Krijgt met 7.1 de DVB-T2 tuner ook niet aan de gang. Met 7.2 Release Candidate van 25-9-2019 gelukt het wel. Ontvanger retour en ik wacht met verder inrichten totdat de Stable Release komt.

De SR van 31 december 2019 staat er nu op en er wordt uitgebreid op gestudeerd want echte handleidingen geven ook de diverse fora en de Wiki eigenlijk niet. Het moet vooral zich vanzelf wijzen. Probleem is dan dat de gebruiker met de auteur van de software en het jargon met symbolen moet leren meedenken. Het gelukt specialisten vaak niet meer om met de (beginnende) gewone gebruiker mee te denken. Dat wordt dus puzzelen. Doe ik.

Prachtige ondertiteloptie ontdekt. Het inrichten van een favorietenlijst begint er ook op te lijken. Voor mij overbodige lijsten gewist. Tot zover de introductie. Waar loop ik nog tegen aan en heb ik nog geen oplossing voor gevonden?

 

1.

Bij DVB-T2 kan maar 1 frequentie per KPN/Digitenne bouquet opgeslagen worden, NPO 1,2,3 en 2 x regio. Meerdere regionale omroepen wil niet. Er moet opnieuw gescand worden en dan worden de twee bestaande regionale omroepen in alle lijsten overschreven door de omroepen op de gescande frequentie. Ook NPO 1,2,3 wordt dan overschreven. Wil men terug naar de oorspronkelijke programma's dan moet er opnieuw gescand worden. Hier zijn standaard 6 regionale omroepen en 3 x NPO1,2,3 te ontvangen. Bij storingen door temperatuurinversies is er dus alternatief voor NPO 1,2,3 maar dat kan niet standaard in de programmalijsten worden opgenomen. Bij mijn oude Technisat Multymedia TS 1 SD ontvanger kon dat wel. Geen kwesties met gelijke programma identificaties via verschillende frequenties. Ook de in februari 2019 aangeschafte Xsarius Sniper HD Combo geeft op dit punt geen problemen maar kent nog al wat andere ongemakken. Zie ik wat over het hoofd of heb ik een punt?

 

2.

Op diverse plaatsen in de bediening geef ik aan dat ik alleen FTA stations wil opslaan, althans ik maak het rode vlakje wit en hoop dat dit de goede aanduiding is. Bij het automatisch scannen komen er toch versleutelde programma's in de lijst. Op de bladzijde voor automatisch scannen kom ik geen FTA instelmogelijkheid tegen. Wat zie ik over het hoofd?

 

En verder zie ik geen DiSEqC instellingen zodat het er op lijkt dat de software die zelf vindt.

 

Onder Help is het plaatje van de afstandsbediening onder de gekleurde toetsen niet in overeenstemming met de bij de Formuler F4 Turbo geleverde afstandsbediening. De functiesymbolen zijn daar deels anders. Verder werkt de Recall toets niet. Er komt alleen rechts boven in beeld kortstondig een vlakje met diagonale lijn.

 

Tot zover.

 

Hartelijke groeten en hopelijk lees ik reacties waar ik wat mee kan. 

 

Wim.