Jump to content


iamsander

Member Since 23 Dec 2011
Offline Last Active 09 Feb 2020 19:52
-----

Posts I've Made

In Topic: Streams in Kanalenlijsten Hans van 1 februari 2020

9 February 2020 - 18:35

Ik heb dreamset gedownload en hierin zie ik de streams wel.  Ik gebruikte altijd DreamboxEdit en daarop zag ik het niet meer.  In het verleden wel.   Sinds kort gebruikte ik DreamboxEdit.  Ik kon een lange tijd niet op mijn ontvanger meer via laptop.  Had achteraf te maken met dat ik Windows 10 op mijn laptop gezet had.


In Topic: Advies: VU+ Duo 4K of VU+ Ultimo 4K? (FBC & Sateliet & Kabel)

4 February 2020 - 20:47

Dank allemaal voor alle adviezen.  Hier kan ik wel wat mee. :)

 

Dit ga allemaal nog even bespreken hier in huis.  

De optie van ET8000 en via Falback krijg ik hier de handen niet voor op elkaar omdat men niet meer apparatuur wil en dat ook niet past in kastje onder de tv.  Wel erg lief van Sagitarius.


In Topic: Advies: VU+ Duo 4K of VU+ Ultimo 4K? (FBC & Sateliet & Kabel)

30 January 2020 - 14:40

Ik vind trouwens juist zo'n linux ontvanger zo fijn ook omdat ik alles van de schotel en kabel in 1 zenderlijst kan hebben en niet in 2 aparte ontvangers. Bij een dichte box kan dat niet.


In Topic: Advies: VU+ Duo 4K of VU+ Ultimo 4K? (FBC & Sateliet & Kabel)

30 January 2020 - 14:38

Als ik alles zo gelezen heb op 2 fora kom ik tot volgende...

 

*FBC-tuner met bestaande koppen = veel minder beperkingen met opnemen dan nu met een DVB-S2 tuner

   - Kan dus ooit altijd nog al nieuwe koppen erop zetten.

 

* 2 Tuners zal voldoende zijn

  - Dual DVB-S2 FBC & Dual DVB-C FBC  (Ik neem aan dat in 1 Dual DVB-S2 FBC tuner 2 kabels kunnen. Dus aan 2 tuners genoeg)

 ("Ga daarom sowieso voor een FBC-tuner voor satelliet. Dat levert al direct voordelen op, zoals dat je de hele Astra3 tegelijk kunt ontvangen met slechts 2 kabels.")

 

 * VU+ DUO 4K heeft dan een 2GB RAM  (vs 3GB RAM (Ultimo 4K)) en kost ongeveer 100 euro goedkoper (Uitgaand van 2 tuners in ontvanger zetten)

 

Dus zou ik zeggen dan dat VU+ DUO 4K het beste dan is voor wat ik wil totdat ik bij het vergelijken van de specificaties kwam op de kaartlezer.

DUO 4K heeft maar 1 smartcardlezer!!!  Terwijl ik 2 kaarten heb... TV Vlaanderen en Ziggo.

DUO 4K heeft dan wel 2 CI+  slots.  Daar heb ik nog nooit mee gewerkt omdat die zeer beperkt zijn omdat je dan maar 1 zender tegelijk kan kijken. (hardwarematige limitatie)

 

Dus de DUO 4K moet daarom afvallen.  Of heb ik het nu helemaal mis?

 

Blijft over De ULTIMO 4K met daarom die eerder genoemde 2 Tuners.  Externe HD van 1500 GB die nu aan de ET8000 zit kan ik dan aan deze vast maken. Bespaar ik weer kosten.  Ooit kan ik er dan altijd nog voor kiezen om een andere erin te stoppen.    Vanwege die smartcard dan 100 euro extra kwijt ongeveer.  Buiten dat moet ik zeggen lijkt me de ULTIMO 4K (die groter en stuk zwaarder is) erg mooi.

 

Nu kwam ook nog iemand ermee dat je enkel voor een FBC Kabel tuner moet gaan en die in je ET8000 stoppen en klaar. (Als ik het goed begreep.) Geen honderden euro's uitgeven omdat je over een paar jaar waarschijnlijk alleen nog maar met dichte boxen kan kijken schreef men.

 

Is dat zo? En kan je een FCB Kabel tuner in een ET8000 plaatsen? Dat zit ik er nog wel mee dat de ontvanger vaak moet nadenken als met afstandbediening bezig ben. En het gebeurd nog wel eens 1x in zoveel tijd dat plots niets opneem omdat alle betaal zenders zwart zijn Ziet hij de kaarten niet meer.  Start ik enigma 2 opnieuw op en de zenders doen het weer.  Wel irritant als dan opnamens zwart zijn.

 

Heb ik het zo goed op ene rij?

 

Dus keuze ULTIMO 4K  of  ET8000 houden met dan een FBC Kabel Tuner op de plek van de DVB-C tuner en dan eventueel ook een Dual DVB-S2 FBC  op de plek van  de 1 van de 2 DVB-S2.  En dan de kuren van de ontvanger op de koop nemen?

 

Verder is het zo dat als je wat in OSCAM van ET8000 taat zoals oscam.user en oscam.server je dat kopieer en plak en zo in OSCAM kopieer van VU+ dat dan gewoon je kaarten werken ook nu met FBC (Kabel en Schotel)?


In Topic: Advies: VU+ Duo 4K of VU+ Ultimo 4K? (FBC & Sateliet & Kabel)

29 January 2020 - 00:17

Wat heb ik momenteel:

 

*Xtrend ET8000

*3 Tuners: Tuner A: DVB-S2 / Tuner B: DVB-S2 / Tuner  DVB-C

*In iedere Tuner gaat 1 kabel

*Externe HD aan ontvanger van 1500 TB

*Schotel: 3 koppen voor 3 satelliet posities.  Uit iedere kop komen 2 kabels die bij elkaar komen en als 2 kabels naar de ontvanger lopen.

*Abbo: TV Vlaanderen & Ziggo (beide een smartcard van in een softcam)

 

Issue met deze ontvanger die ik zeker heb sinds 2013:

 

*Bij het bedienen van de afstandbediening moet ik wel eens even wachten tot de ontvanger gedaan heeft wat ik vraag.

*Bij het opnemen van kabel zenders (Ziggo) kan ik maar 1 programma tegelijk opnemen (of kijken).  Dit is zeer irritant.

 

Nu is het tijd voor een nieuwe ontvanger. Wat verwacht ik ervan:

 

*Dat je met Ziggo nu meer zenders tegelijk kan opnemen.

*Je ook net als met apps zoals Ziggo ook al je zenders en opnames van je ontvanger via app op je mobiel kan kijken en kan streamen naar een chromecast als je op vakantie ben.

* Dat je er weer jaren vooruit mee kan.

 

Nu heb ik met een winkel gebeld en die adviseerde me VU+ DUO 4K  of  VU+ ULTIMO 4K.

 

Ik vroeg zelf om een ontvanger met FBC Tuner omdat wat ik las je dan met 1 tuner 8 zenders tegelijk kan opnemen dan met je Ziggo ipv 1.  Wat ik las.

 

Ik zit alleen nav dat gesprek met een hoop vragen.

 

Ze adviseerde voor de kabel een FCB Tuner.  Daarbij zei ze dat je om die 8 werkzaam te krijgen je in je ontvanger software matig iets moest veranderen (in Oscam iets schrijven) maar daarbij kan ze als verkoper niet mee helpen en adviseren omdat dat van Ziggo niet mag.  Ze verwees me door naar Sat4all en Openpli forum.  Hierover kan ik 123 niets vinden op het forum.

Verder vroeg ze nog of ik in een voorheen ook ZIGGO gebied woon of in een door ZIGGO overgenomen gebied.  Ik woon in het eerste.

 

Verder adviseerde ze voor satelliet niet een FCB te nemen omdat in de kosten zou lopen vanwege veranderingen aan de schotel.  Nieuwe koppen.  Klopt dit zijn mijn huidige koppen niet geschikt?

Ze adviseerde voor de schotel een Dual Tuner.

 

Verder werd me verteld dat de huidige Linux ontvangers een stuk ingewikkelder en anders werken dan de Xtrend die ik heb nu heb.

 

Met mijn Xtrend ET8000 kan ik goed overweg en weet ik hoe ik op OSCAM via laptop ontvanger kom. Is zo'n  VU+ echt zo anders en ingewikkelder?

 

Vergeet ik nog iets waar ik aan moet denken?

 

Wat adviseren jullie?