Jump to content


iamsander

Member Since 23 Dec 2011
Offline Last Active 08 Jun 2022 21:55
-----

Topics I've Started

VU+ Ultimo 4k: Opnames blijven plots hangen met afspelen & Inmiddels de externe HD...

6 February 2022 - 00:16

Ik heb een VU+ Ultimo 4K ontvanger, bijna 2 jaar oud. Met daaraan een externe HDD van WD.

 

Sinds een aantal dagen blijven opnames tijdens kijken opeens hangen terwijl je de tijd wel ziet doorlopen. Ook met vooruit spoelen doet die raar en blijft die hangen.

Zo maar vanuit het niets.  Heb niets veranderd in de ontvanger. Gebruik hem enkel voor voor de satelliet (TV Vlaanderen) en heel soms op 28.2 aangezien we overgestapt zijn van Ziggo naar KPN Glasvezel wordt de kabel tuner wordt niet gebruikt meer.

 

Ook bij opnames die ik al lang op de externe HDD heb staan hebben plots dat zelfde probleem.

 

Nu sinds vanavond ziet de ontvanger de externe HDD niet meer nadat ik stroom van de externe HD en Ontvanger had afgehaald in de hoop hij dan weer af is van die kuren.  Dus een 2e probleem ontstaan.

 

Waardoor ik helemaal niet kan opnemen meer, maar het kijken van opnames ging al niet meer waardoor ik enkel live kan kijken (wat ik eigenlijk nooit doet) of terugkijken van die TV Vlaanderen app.  Maar daar heb ik deze ontvanger niet voor. ;)  Een dure ontvanger (denk nu te duur gezien wat ik er eigenlijk mee doe) dan mag je toch wel verwachten hij het gewoon goed doet en niet na 2 jaar kuren begint te vertonen die het gebruik ervan beperkt.

 

Verdere info:

 

Bij Harde Schijf > Bestandssysteemcontrole staat wel  WD(Ext HDD 1021) - Extern (1500.299 GB)

Klik je daarop krijg je  Model: WD(Extr HDD 1021) ...

Klik je op controleren dan krijg je de foutmelding:  Controleert bestandssysteem...  Fout: Possibly non-existent device? fsck.ext3: No such file or directory while trying to open /dev/sda1

 

Wat ik ook geprobeerd heb is de Externe HDD aan mijn laptop gehangen maar daar wordt die ook niet gezien.

 

 

Veel lopen uitzoeken wat het probleem is maar ik krijg er een punthoofd van. Ik kom er gewoon niet uit, ook niet na googelen. Wie weet wat het probleem is en hoe snel op te lossen zodat ik weer kan opnemen en bij mijn oude opnames kan.?