Jump to content


Black Tiger

Member Since 7 Jan 2012
Offline Last Active 28 Apr 2023 14:29
-----

#260759 Puntentelling op het forum.

Posted by Black Tiger on 4 March 2012 - 16:28

Ik dacht in eerste instantie dat het puntensysteem iets van het forum zelfs was ofzo. Pas nu zie ik dat het iets is wat de gebruikers zelf kunnen geven.
Leuk, maar ineffectief en kan zelfs nadelig werken, hetgeen ook bij Webwereld te zien is.
Zo gauw iemand een commentaar geeft wat een aantal mensen niet bevalt, zit je stevig in de min en zie er dan nog maar eens uit te komen.

Dan kun je beter een waarderingssysteem hebben, waarin gebruikers een post van je kunnen waarderen bijv. waarin je hulp bied en waarin ze gewoon niets doen als het hun niet bevalt.

Nee, dat kan niet. Ik heb overigens even gekeken van wie de downvotes zijn, en dat zijn zeker geen eendagsvliegen.

Hetgeen mijn stelling ook bewijst, dat men dus al snel minpunten geeft als iets niet bevalt, zonder er goed genoeg over na te denken, als zelfs meer ervaren gebruikers dit gaat doen.
Je ziet uiteraard altijd klachten over ontvangers als er problemen zijn. Ligt dat aan de ontvanger of aan de firmware? Ik ken mensen zat met een VU+Duo om in dit voorbeeld te blijven, die het ding al de nodige jaren hebben zonder ook maar een enkel probleem.
Er is dus ook geen reden (behalve voor beginners) om iemand af te kraken omdat iemand vindt dat het een ontzettend goede ontvanger is vergeleken met de ET9000. Ik zou hem een plusje geven want voor de eerste release is dat zeker het geval.

Hoe dan ook, gezien m'n ervaringen op webwereld met dat systeem, doe ik er niet aan mee, en vind het ook geen goed systeem voor op een forum.
Waardering laten blijken voor iets is goed, afkeuring geven niet.


#257649 Grove bug met USB nog steeds aanwezig!

Posted by Black Tiger on 24 February 2012 - 14:28

Het maakt me niet uit. Kijk ik kan natuurlijk een oplossing bedenken met een uuid en handmatige fstab ofzo. Als dit probleem zeker weten alleen bij mij voor komt, is het niet mijn bedoeling om jullie een hoop werk te bezorgen.

Maar als er kans is dat dit bij meerdere ontvangers/personen gaat bestaan dan wil ik gewoon graag meewerken om een definitieve oplossing danwel verbetering te vinden die voor alle ontvangers geschikt is. Dat doe ik graag. Anders moet ik ook niet zeuren vind ik.:)

Dus als jullie het de moeite waard vinden, laat maar gerust weten wat ik doen moet, evt. kunnen jullie me ook per mail benaderen.
Het idee van PieterG lijkt me wel iets overigens.


#256840 Remote FTP toegang

Posted by Black Tiger on 21 February 2012 - 22:27

Ik gebruik nu actuele PLI images en op m'n routers zijn de betreffende poorten naar de poort
21 op m'n Dreamboxen geforward.

Je schrijft wel dat het hele portforwarding op je routers juist is ingericht, maar de foutmelding duidt toch op een probleem tussen pasv en direct ftp.
Achter een router ga je normaliter in passive mode.
Daarvoor moet je echter wel een portrange aan vsftpd aangeven en dat zie ik in de config niet terug, die staan er standaard ook niet in dus zul je er zelf in moeten zetten.

Zet deze dingen eens in je vsftpd.conf erbij:
pasv_enable=YES
pasv_min_port=15000
pasv_max_port=15100
port_enable=YES
De min. en max. poort mag je uiteraard naar eigen believen invullen, maar wel in je router ook die poorten forwarden.
Mocht het dan nog niet werken, voeg deze dan nog eens toe:
pasv_address=jouw.extern.ip.adres

Niet vergeten om hiernaa vsftpd te herstarten of anders je ontvanger. Met de juiste forwards en de passive ftp zou het dan moeten werken.


#256657 Grove bug met USB nog steeds aanwezig!

Posted by Black Tiger on 21 February 2012 - 15:27

Ik heb zojuist (21 februari om 15.15 uur 's middags) nog een update gedaan, maar de fout zit er nog steeds in. Ondanks dat dit gefixed zou zijn stond ergens in een reply.

Kort geleden is ervoor gekozen om usb apparatuur maar naar /media/usb te laten verwijzen en dat was een grote fout.
Hier is door mij meermaals op gewezen, maar het wordt niet gecorrigeerd, terwijl het mij eenvoudig lijkt om de zaken terug te zetten zoals ze stonden eind januari, want toen werkte dat verder goed. Met enige oplettendheid althans.

Wat is het probleem?
Nu wordt apparatuur die op usb aangesloten zit automatisch gemount op /media/usb

Heb je nu bijv. een externe harddisk en een usb stick (dus 2 usb apparaten) aangesloten, wil het toestel beide apparaten aan /media/usb koppelen, hetgeen dus niet mogelijk is.

Resultaat: degene die de ontvanger het eerst ziet of herkent, wordt op /media/usb gehangen, het tweede usb apparaat wordt genegeerd!

In de oude situatie werd 1 apparaat op /media/hdd gekoppeld of /media/usb en het andere apparaat op /media/sdb1 ofzo. Als ik nu in de ontvanger ga kijken, dan is /media/hdd sda1 en sdb1 gewoon leeg en op /media/usb hangt de harddisk. De usb stick is nergens te herkennen.
Soms na een reboot is de usb stick op /media/usb te vinden, met als gevolg dat de harddisk weer genegeerd wordt en dus niet te vinden is.

De "nieuwe" methode die begin februari ergens ingevoerd is door naar naar /media/usb te laten verwijzen, werkt dus aantoonbaar slechter, dan de voorgaande methode die men ook niet goed vond. Maar dat werkte tenminste wel.

Is er enig zicht wanneer dit usb probleem gefixed wordt of op zijn minst de situatie zodanig weer teruggezet wordt dat gewoon meerdere apparaten herkend kunnen worden?
Want vastzetten via uuid is een workaround en geen oplossing omdat het tweede apparaat nu gewoon genegeerd wordt.

In mijn geval gaat het overigens om een ET9000.


#253507 Licence/clone discussion

Posted by Black Tiger on 10 February 2012 - 16:28

For my 2 cents. A clone is a machine from which the build up used electronics, schematics and mainboard layout, copied from another factory.

Like Nfnovice describes it, a Nextreme neither a DVB500 would be a Dreambox 500 clone. However, we know both are DM500s clones.
So "made by" and "badged by" is not interesting for deciding if something is a clone or not, it's the content combined with design. How it's build up. Like Jeffphil says. Use the same chip to start, you will have something similar, but not the same, so no clone. Cloning is just copying. Like Nextreme and DVB500 did.

So I agree more to Jeffphil's definition of a clone.

it is well known fact that vu plus has developed their box founding on dmm work

Is that so? Well.... another well known fact is dat DMM has been developping their boxes founding on Dbox2 work!! Which is the real mother of all Linux receivers. Some might like to forget that.


#245693 Anticardshare Canaldigitaal actief

Posted by Black Tiger on 12 January 2012 - 01:02

Exact. Als alles langs een linux firewall moet is het makkelijk te controleren. Hier draait ook een linuxserver waar alle dataverkeer van in huis langs door naar buiten moet.
Er gaat echt geen backdoor op een client effe op die server een iptables regeltje erbij maken om naar buiten te mogen.
En als er iets geprobeerd wordt komt het hier ook in syslog.

Maarja, wij zijn dan voorzien van de goede versies. Als je pech hebt een fake versie in bezit te hebben.... begin vorig jaar is er wel zo'n versie geweest... niet afkomstig van CCcam zelf uiteraard.