Jump to content


WanWizard

Member Since 10 Sep 2006
Offline Last Active Today, 13:40
*****

Posts I've Made

In Topic: Welke decoder in 2023?

26 March 2023 - 19:15

Zeker.

 

Maar dat is voor mij niet high-end, te meer omdat niemand nog een dual tuner gaat bouwen met andere high-end features (denk aan displays, interne disk, meerdere CI slots en card readers, etc).

 

De huidige manier van kijken is aan het afsterven, de nieuwe systemen werken met een propriataire softcam met een server bij de provider zelf (cardless), en providers stappen over op streaming (SKY in de verschillende landen).

 

Daarbij worden we gedwongen hardware af te nemen (ook gerelateerd aan het besluit van Broadcom om alleen nog maar voor deze hardware te leveren) die volledig onder provider controle is.

 

Dan houd je IPTV over, en daarvoor zijn deze low-budget boxjes meer dan geschikt voor (en het is dan ook hun primaire doelgroep).


In Topic: Welke decoder in 2023?

26 March 2023 - 18:37

De HiSilicon SoCs zijn primair ontworpen voor low-budget (android) streaming boxen.

 

En dat betekent dat features nodig voor een high-end ontvanger ontbreken, waaronder voldoende demuxers. Dat is ook de reden waarom er geen FBC modellen zijn, het is technisch gewoon niet mogelijk.


In Topic: UP/DOWNLINK, jrg. 13, nr. 6, 24 maart 2023

24 March 2023 - 18:28

Wij gebruiken voor alle forum mail een aparte email provider, om te voorkomen dat onze mailserver op een blacklists komt.

 

En zelfs dan is het een drama om mail bij Microsoft en inderdaad ook vaak bij ziggo afgeleverd te krijgen.

 

Voor bulkmail zou ik altijd een mailchimp of soortgelijke provider gebruiken.


In Topic: UP/DOWNLINK, jrg. 13, nr. 6, 24 maart 2023

24 March 2023 - 13:52

Daar kan ik me alleen maar bij aansluiten. Hoe groter het bedrijf, hoe groter het onbenul in veel gevallen.

 

Bij veel hosters is het overigens niet anders, ze zijn snel met het verkopen van servers (virtual of bare metal), maar service en verstand van zaken, ho maar.

 

De meeste van onze klanten komen daar vandaan, en zijn erg blij dat ze gewoon direct met een echte specialist kunnen communiceren, ipv een helpdesk met een afpoeier scriptje...


In Topic: Falback instellen.

23 March 2023 - 21:54

Misschien even wat nuanceren:

 

De fallback voor streaming wordt alleen geactiveerd als er een service reference gevraagd wordt die niet door een eigen tuner kan worden geleverd.

 

bv omdat er geen tuner is, de tuner de gevraagde frequentie niet kan ontvangen (sat, kabel of terr.), of de lokale tuner bezet is.

 

In alle andere gevallen zal de fallback niet gebruikt worden.

 

Het ging hier niet over zenderlijsten en EPG, dat staat verder los van dit mechanisme (en hoort daar ook eigenlijk helemaal niet thuis).