Jump to content


fritsmartfu

Member Since 5 Feb 2013
Offline Last Active 07 Apr 2013 06:59
-----

Posts I've Made

In Topic: dummie?

29 March 2013 - 23:29

Frenske en Sjaaky,

 

Jullie hebben mij behoorlijk laten schrikken! Wat er allemaal gebeurd is weet ik niet, ik heb ontdekt dat ik (zoals Frenske al vermoedde) ook zonder smartcard gecodeerde programma's kan kijken! Ik zal OpenPli opnieuw installeren en ik verwacht dat CCcam.cfg dan automatisch vertrokken is.

Dank jullie wel en graag tot wederdienst (zoals in mijn vorige bericht aangegeven) bereid!

 

Ik neem aan dat jullie dit thema (topic) kunnen afsluiten?

 

Frits.


In Topic: dummie?

29 March 2013 - 12:34

Frenske,

Dank je wel voor je reactie met erg nuttige tips. Die hebben mij aangezet om nog wat dieper na te denken.

In de eerste plaats is het nog al een vreemde gedachte, dat Linux apparaten niet door Linux pc's met Linux applicaties ondersteund worden! Gelukkig noemde je Putty en DCC in je antwoord en Putty wordt in ieder geval door Linux Mint ondersteund. Het staat zelfs vermeld in het "bestandsbeheer", een "bibliotheek" met meer dan 40.000 (gratis) installeerbare programma's en afhankelijkheden voor Linux Mint. Ik heb Putty van daar uit geïnstalleerd en moet er alleen nog mee leren werken. Misschien is het een tip voor alle gebruikers van Linuxontvangers met Linux PC's. Alleen, om Putty te gebruiken wordt eerst een gebruikersnaam en paswoord gevraagd. Die gegevens vond ik bij netwerk - verbindingsbeheer - gebruikersbeheer maar werken niet, ik kom er niet mee in Putty.

Om het nieuwe immage te installeren moet ik nog even wat moed verzamelen. Zo is het cccam.cfg verhaal nog niet helemaal duidelijk door het totaal verschillende verhaal van mijn leverancier, die toch ook een goede service heeft verleend. (Vanwege de afstand heeft hij de ontvanger vooraf ingesteld en getest en kon ik hem na het ingeven van mijn coordinaten voor de motorantenne gelijk gebruiken.) Hij heeft mijn ontvanger zo goed ingesteld, dat ik zelfs meer gedecodeerde kanalen kan ontvangen dan mijn smartcard officieel aankan, en mijn vorige ontvanger met hetzelfde kaartje decodeerde. Kan dat te maken hebben met die CCcam.cfg? Het maakt wel dat ik nu extra voorzichtig ben en zuinig op de extra mogelijkheden...
Ik ben toch nog wel benieuwd hoe ik Cccam.cfg kan kopiëren, om eventueel na vernieuwing van het systeem terug te zetten.

Dankzij het zoeken naar oplossingen op het forum heb ik ook ontdekt hoe ik mijn opstartkanaal opnieuw kan instellen (veranderen) en dat brengt mij tot de beperkingen in de handleidingen die ik bij mijn ontvanger kreeg en op het Internet vond. Ik realiseer mij dat het aantal mogelijkheden in de linuxontvangers eigenlijk te groot is om in een simpele handleiding te vangen, maar als jong gepensioneerde wil ik met hulp van deskundigen graag een bijdrage leveren aan een begrijpelijke handleiding voor amateurs en niet-techneuten. Problemen die ik bijvoorbeeld tegenkwam omvatten ook het instellen van IP nummers voor het router- en internetgebruik enz. enz.
Ik zal zeker naar het door jou gesuggereerde "solutioncentre" kijken, ik heb hem in ieder geval al geboekmarkt.

In ieder geval vriendelijk bedankt en ik kijk uit naar verdere reacties, adviezen en oplossingen.

Frits.