Jump to content


fritsmartfu

Member Since 5 Feb 2013
Offline Last Active 07 Apr 2013 06:59
-----

Topics I've Started

dummie?

28 March 2013 - 21:00

Best Forum,

Met een paar problemen heb ik mij vanuit Hongarije, waar ik woon, bij mijn Nederlandse leverancier gemeld met een paar problemen. Om geen forum regels te schaden noem ik geen namen enz. Na een vriendelijke begroeting waren mijn vragen:


Misschien kunt U zich mij en mijn XP1000 satellietontvanger nog herinneren.
Vanwege uw grote kennis op dit gebied meld ik mij met een paar kleine probleempjes eerst bij U. Waarschijnlijk ben "ik" het probleem en zie ik de oplossing niet meer...

    Sinds enige tijd, intussen al meer dan een maand, kan ik na een "Open Pli update" de de inschakelprocedure niet meer met "herstart enigma" terug zetten. Het gevolg is, dat ik (meestal mijn vrouw) telkens met een harde reset met het schakelaartje achterop de ontvanger moet uit- en inschakelen.
    Het herstarten van het canaldigitaal kaartje lukt ook niet meer. Niet met cccam en ook niet via de common interface. Bij iedere wissel naar gecodeerde zenders vraagt hij om het indrukken van de "OK" of "exit" toets.
    Regelmatig loopt de ontvanger vast. Het beeld blijft dan staan, het geluid valt weg en na een variabele tijd komt het beeld na enkele horten en stoten weer terug en synchroniseert het geluid. Op de verschillende fora heb ik gelezen dat - voor mij iets onbegrijpelijks - met de canaldigitaal smartcards te maken heeft die waarschijnlijk "niet zo", of "te smart" zouden zijn. Wat weet U daar over? (Herhaalde updates op verschillende dagen en versie nummers hebben niet geholpen).

    Ik heb ontdekt dat de Hongaarse zenders hoofdzakelijk in gecodeerde pakketten worden aangeboden. Kunt U daarvoor een smartcard leveren, of kunt U andere  oplossingen aandragen voor ontvangst? de gegevens van de kanalen zijn (Alleen TV2 is eigenlijk interessant, want daar kijken we één keer per dag naar het Hongaarse nieuws):
         Thor 6: DigiTV: 311 U - 12643Ghz - H - SR 27500 - fec 3/4 - DVB-S/QPSK - MPEG2; TV2 - 720x576 - SID 1380 - V-pid 539 - A-pid 689 - Nagravision3 (Merlin)
         Thor 6 - K2 nyaláb: UPC: BSS03 - 11766Ghz - V - SR 28000 - MS/s - fec 7/8 - Nid 1536 - DVB S-QPSK - MPEG2; TV2  - 720x576 - SID 30210 - V-pid 551 - A-pid 560-128K/562-128K -
    CAID 0B02, 0B02, 0D97, 1815, 0653 - Conax, Cryptoworks, Nagravision3, Irdeto2
    Diezelfde "TV2" zit FTA ook in een DVB-T systeem dat hier te ontvangen is, maar gaat dat ook met de Maxdigital XP1000? Zo ja, hoe dan?


ANTWOORD van mijn leverancier:

Aan de hand van de problemen, kan ik alleen adviseren om Open-Pli volledig opnieuw te installeren,

Met daarbij cccam via het menu van open-Pli. Een update via het menu gaat héél vaak mis met open-Pli,

Ik hoop ook dat de functie daarvan komt te vervallen. De Canal Digitaal kaart kan gewoon door CCcam 2.3.0

Perfect gelezen worden. Ik kan geen Hongaarse pakketten aanleveren, welke werken. FTA via DVB-T is niet mogelijk met de XP1000.

Nagravision in de interne lezer van de XP1000 voor Hongaarse TV is lastig te bewerkstelligen, met een CI moet het wel lukken.

Raadzaam is om de CCcam.cfg op te slaat op de computer, en na het flashen terug te zetten, deze vind u in de map : root/var/etc


Mijn conclusie:
Wanneer bedoeld wordt dat ik de Openpli van de Open-Pli download bladzijde moet hebben zal dat hopelijk wel lukken. Cccam gaat via het applicatie menu van de ontvanger? De Hongaarse zender zou aardig zijn maar hier kan ik misschien wel een smartcard met CI kopen.
Ik denk dat mijn leverancier bedoelt dat ik voor de CCcam.cfg in het OS van mijn ontvanger moet zijn, maar hoe kom ik daar in? Via het menu of met mijn computer? Mijn computer is een Assus K70AB, met Linux Mint (variatie op Debian en Ubuntu). Ik gebruik dan wel Linux, maar alleen omdat de informaties over de stabiliteit zoveel beter zijn, zeker niet omdat ik verstand van Linux, bestandssystemen, afkortingen of programmeren zou hebben. Integendeel zelfs! Maar eenvoudige instructies zonder al teveel moeilijke woorden kan ik natuurlijk letterlijk opvolgen.

Zijn er op het forum mogelijkheden om mij op afstand te kunnen en willen helpen?

Voorlopig vast bedankt en groet,

Frits.