Jump to content


smc

Member Since 12 Jan 2015
Offline Last Active 29 Nov 2015 18:07
-----

Topics I've Started

Xtrend ET9000 ziet CanalDigitaalkaart niet meer na bestand erbij

2 May 2015 - 23:18

Goedenavond, Misschien een beginnersvraag, ik ben zeer onervaren. Vanmiddag kreeg ik het advies van een kennis om een bestand dat heet "SoftCam.Keys" in de usr/keys directory van mijn ET9000 te stoppen. Ik kende dat type bestand uit de tijd van maxplus etc. en heb er verder niets bijzonders bij gedacht. Maar toen ik vanavond de ontvanger weer aanzette bleek dat hij vindt dat mijn CanalDigitaal kaart niet goed is. Ik deed hem voor alle zekerheid in een gewone (niet-Linux) ontvanger en zag dat hij weliswaar wat langer erover deed om weer te werken maar dat er daarna geen enkel probleem meer was. In die zogenaamde Keys directory stond niets anders, ik heb het bestand weer gewist, maar er kwam geen verandering. Daarna heb ik de ontvanger ge-updated met als enige zichtbare gevolg dat het OpenPli winterse plaatje naar een voorjaarsplaatje veranderde en ik mijn complete zenderlijst kwijt ben (geen ramp, maak wel nieuwe) maar nog steeds wordt de CanalDigitaal kaart niet herkend. Kan iemand me hier wegwijs maken? Of kan ik beter maar leren hoe je een nieuw image op de ontvanger moet zetten (heb ik nog nooit gedaan). Maar goed, dan zal ik sowieso iets nodig hebben om mijn CanalDigitaal kaart er wer op te laten werken. Ik heb een CanalDigitaal HD abonnement dus de meeste zenders komen van 23,5 Oost.

CanalDigitaal kaart wordt niet (meer) herkend

15 January 2015 - 01:19

Toen ik mijn ET9000 kreeg werkte mijn CanalDigitaal abonnementskaart er prima mee samen. Decodeerde onmiddellijk (Basis HD pakket), geen centje pijn. De afgelopen dagen ben ik bezig geweest om te kijken of ik Hans' settings kon gebruiken, dat viel wat tegen (zie andere topics) maar uiteindelijk kon ik met de hulp van littlesat mijn favorietenlijsten inderdaad verzetten zoals ik dat wilde waardoor dat probleem geen nekbrekens meer kost.

 

MAAR... al tijdens dat klooien met die settings was me al opgevallen dat de ontvanger soms niet meer op de CanalDigitaal zenders reageerde. Dat was tot en met vanochtend nog oplosbaar door de ontvanger met de schakelaar achterop uit te zetten. En dan niet gewoon coldbooten maar echt even een tijdje wachten voor ik hem weer aanzette.

 

Maar... dat is inmiddels ook van de baan, ik krijg nu echt geen ontvangst meer hoewel de kaart keurig in de onderste gleuf zit en met de chip naar beneden. Geen idee wat loos is.

 

Ik vond op dit gebied elders op het forum nog het advies om middels menu-applicaties-rood-softcams de softcam cccam (2.3.0-r0.9) verwijderd en vervolgens via groen-softcams dezelfde cccam opnieuw gedownload en geïnstalleerd maar ook dat leverde niets op.

 

Dat het aan mijn gerommel met de settings zou liggen betwijfel ik, er zijn uiteraard wel een aantal keren software updates toegepast, misschien dat het daar iets mee te maken heeft gehad?

 

Bij Softcam Instellingen staat bij "Kies Softcam" CCcam genoteerd (als enig alternatief kun je voor "Geen" kiezen), ik gebruikte de optie Softcam herstarten doe eronder staat, en daaronder staat Show softcam setup in extensions menu op "ja". Maar zo te zien herkent mijn ontvanger de CanalDigitaal kaart niet meer.

 

Kan iemand mij zeggen wat ik zou kunnen doen om weer met de Et9000 van mijn CD abonnement te kunnen genieten? Want dit is wel even een nekslag...


Hoe moet je streams opnemen?

14 January 2015 - 10:16

Toen ik voor het eerst probeerde om iets uit een stream op te nemen kreeg ik als reactie "Kon niet opnemen vanwege een ongeldige service" met daarna de internet gegevens van de zender. Eerst dacht ik dat dat was omdat het een buitenlandse zender betrof maar toen ik hetzelfde probeerde met een Nederlandse publieke omroep zender kreeg ik exact dezelfde reactie. Vreemd trouwens dat je een zender als AT5 of Omroep Zeeland ook onder een noemer als "webcam" tegenkomt terwijl het daarmee niets te maken heeft maar gewoon het tv programma te zien is.

 

Maar goed, het zou natuurlijk onlogisch zijn als je vanwege je IP nummer niet geweigerd werd om een internet tv zender te zien maar die dan toch niet op kunt nemen. Er moet dus iets anders aan de hand zijn. Een ontbrekende app misschien? Of moet ik mijn ontvanger anders instellen? Het opnemen van satellietzenders gaat wel goed.


Hoe kun je de volgorde waarin de Favorietenlijst staat wijzigen?

12 January 2015 - 23:55

Ik kocht een tweedehands ET9000 ontvanger met Openpli 4 aan boord. Doel is vooral dat mijn partner ermee om kan gaan want zij zal de hoofdgebruiker worden. De zenderlijst die erin zat was ongelofelijk warrig, begon met Tsjechische streams en ergens rond de 100e plaats vond je dan uiteindelijk een lijstje Nederlands.

 

Ik deacht het gemakkelijk op te kunnen lossen door de zogenaamde Hanssettingslijst voor E2 te downloaden. Na er een aantal fouten uit te hebben gecorrigeerd heb ik hem in de ET9000 ge-upload. Op zich lukte het orima, en de door mij aangepaste lijsten voor Nederland en Duitsland staan er in de gode volgorde in. Maar dan heb ik het over de zenders binnen zo'n lijst! Nog steeds staan alle favorietenlijsten in een totaal chaotische volgorde terwijl ik in mijn versie de zaken keurig had ingesteld waarbij de eerste drie favorietenlijsten Nederland, Duitsland en Engeland heten.

 

Waarom dat zo gaat begrijp ik niet, ik heb het nooit eerder in andere lijsten meegemaakt. Het moet toch mogelijk zijn om de volgorde waarin de favorietenlijst staat aan te passen? Uit die enorme chaos van satellieten, streams en iptv's die allemaal dwars door elkaar heen staat moet je toch weg kunnen komen? Maar ik kan nog niet ontdekken hoe dat dan moet.

 

Overigens zou ik het liefste de eerste pakweg 30 zenders zo willen kunnen instellen dat je niet eens naar favorieten o.i.d. hoeft te kijken. Gewoon, via de afstandsbediening zo werken dat 1= NPO1, 2 = NPO2 enzovoorts. Ik gebruik een switch dus ik kan ook zenders van 19,2 en 28,2 Oost in zo'nzelfde lijst zetten zonder een schotel te hoeven draaien.

 

Ik weet, het zal wel een simpele beginnersvraag zijn, ik was nog nooit eerder tegen dit soort problemen aangelopen. De ontvanger is van Clarke Tech en juist met dit merk heb ik veel ervaring, ik had nooit gedacht dat het zoveel moelijker zou worden met een ET9000.

 

Wat ik overigens ook niet begrijp us hoe je een plugin kunt installeren waarmee je softcamkeys kunt gebruiken, iets wat ik altijd met gewone Clarke Tech ontvangers heb gedaan. Ik heb een plugin genaamd   enigma2-plugin-extensions-softcammanager_0.2-r0_all.ipk  via een USB stick in de ontvanger ingebracht maar als ik dan naar Hoofdmenu - Applicaties ga dan zie ik daar niets van terug, het lijkt een standaard lijstje te zijn dat niet verandert na het installeren van een plugin als deze. Maar waar ik dan wel zou moeten zoeken om te zien of die plugin (of wat dat betreft welke plugin dan ook) geactiveerd is? Ik kan het absoluut nergens vinden!

 

Nogmaals, mijn excuses als dit domme beginnelingsvragen zijn, ik ben er al een aantal dagen mee bezig zonder dat het me lukt om er zelf een antwoord op te vinden. Op zich vind ik OpenPli 4 een aantrekkelijk ogende besturingsvorm maar ik begrijp er nog te weinig van. Vandaar mijn allerhartelijkste dank aan wie me hiermee wat verder kan helpen!