Jump to content


peob

Member Since 24 Mar 2009
Offline Last Active 15 Dec 2021 01:16
-----

Posts I've Made

In Topic: GigaBlue HD800UE plus aansluiten

13 May 2014 - 22:22

Ok, probleem voor het grootste gedeelte opgelost, ik begrijp best dat voor de beeld kwaliteit HDMI etc beter zijn maar gezien de situatie hier, meerdere kamers waar de (nieuwe)Tv's toch hun signaal uit de muur halen met de antenne aansluiting kan het gewoon niet anders.  Het oude kopstation van teleste toch wat weten aan te passen. Maar de grootte boosdoener was toch wel 1 van de Rf modulatoren. De modulator die op kanaal 28 stond deed het niet zo goed meer. Plaatste de box via een andere modulator op een ander kanaal in het systeem en voila het werkt, en best god als zeg ik het zelf. De beeld kwaliteit is zeker niet slecht maar de Tv(s) zijn ook maar 23 inch.

Verder nog wat onnodige tussen splitter weg gehaald zolals 2 FJU 402 5-860Mhz splitters(combiner) en stukken beter nu. Heb nog wel in het systeem andere kleine probleempjes. sinds het ruwe digitenne signaal en dus 5 Rf(UHF) kanlen bij elkaar zitten en het digtenne signaal nog eens versterkt word moet ik dat nog een beetje afstellen dat het elkaar niet stoort maar dat lukt nu aardig.

Bedankt in ieder geval voor de suggesties


In Topic: GigaBlue HD800UE plus aansluiten

10 May 2014 - 11:41

Nou voor mij wel eigenlijk, het is toch dat de aansluiting en beeld kwaliteit/instellingen anders zijn dan de anderen en eens kijken wat voor mogelijkheden/suggesties er zijn om het een en ander te verbeteren. Maar msscien is het specifiek Gigablue of misschien is het zo dat als je een HD box via een Rf modulator laat lopen andere beeld problemen krijgt als een 'gewone' SD box.


In Topic: GigaBlue HD Quad PLUS

7 May 2014 - 19:24

ja inderdaad, zal er even een nieuw topic van maken en even uitleggen hoe onze setup is.


In Topic: GigaBlue HD Quad PLUS

6 May 2014 - 01:24

Waarom kan je de HDMI niet gebruiken, lijkt mij de enigste aanvaardbare uitgang voor kwaliteit?

Hoeveel ruimte is er tussen TV en décoder?

Een hdmi van 10m heb ik hier ook liggen.

HDMI niet te gebruiken bij mij, heb meerdere TV's thuis en krijgen hun signal via de antenne ingang, zeker HDMI zou een iets betere beeld kwaliteit geven maar ik heb meerdere sat boxen(oude) FTA boxen die allemaal via een Rf modulator op de coax zitten naar de antenne ingangen van de Tv's.

De Gigablue heeft wel composit en RCA(wit,rood,geel) maar toch lukt het niet via de RCA op de Rf modulator een redelijk beeeld te krijgen wat met de andere oude sat boxen wel lukt.

nog even wat stoeien dus.

mvg

ron


In Topic: GigaBlue HD Quad PLUS

5 May 2014 - 10:35

Vraagje, los van dit alles, ik lees regelmatig in het forum 'De 'TS', wat wordt bedoeld of waar staat de afkorting 'TS' voor?

 

Goed zoal eerder gemeld in een ander topic waar ik op zoek was naar advies betreft een nieuwe ontvanger (HD) moet ik melden dat mijn keuze is gallen op de GigaBlue HD 800 UE + (ipv de Vu+ solo2) de keuze had te maken 1ster plaats met de financiën, de Gigablue 169,-(standaard 1 tuner maar wel uit te breiden met een 2de tuner). De Vu+ solo2 was 389,- toch een groot verschil. Mijn oudere Dreambox DM7025+ was ik al lang niet zo tevreden over, veel 'beeld blijft hangen' of zeker 2x in de week een crash dat ik hem opnieuw moet opstarten en meer van dat soort gein. 

Jammer dat er geen Pli image voor is. Ben nu aan het stoeien met de enigma2 images 'openmips 4.0' en de Openvix image. Verrassende overeenkomsten met de Pli image dat wel, had liever een Pli image gehad maar het is niet anders. Nog wel wat haken en ogen er aan hier en daar. Verschil met de GB Quad en de HD800 zijn het aantal tuners dat standaard mee geleverd wordt? denk ik. Ook de de HD800ue+ heeft het kleine schermpje.(zo kun je toch nog meekijken zeker betreft het afstellen want de box staat in een andere ruimte als de tv).

Mijn moeilijkheden zijn nu betreft de aansluitingen, heeft geen scart en de aansluiting HDMI en composit kan ik niet gebruiken en via de rood,wit en geel plugs is het beeld erg slecht.

Maar goed nog wat werk te gaan.

mvg

Ron