Jump to content


peob

Member Since 24 Mar 2009
Offline Last Active 15 Dec 2021 01:16
-----

Topics I've Started

GigaBlue HD800UE plus aansluiten

7 May 2014 - 19:48

Onze setup, zelfbouw met oude componenten die hier aanwezig waren.

We hebben een klein hotel 8 kamers. Begon 17 jaar geleden met Teleste 'kopstation' maar werd gebruikt om gewoon de Finse analoge kanalen binnen te halen en radio vanaf de gewone antenne. 1 sat module erin voor RTL2.

Beetje verbouwd in de loop de jaren, gewone analoge kanalen zijn er niet meer en de sat module was ook analoog dus die werkt ook niet meer. Het enige wat ik nog van deze opstelling gebruik zijn de signaal versterkers en combinatie unit.

Op deze combinatie unit was nog ruimte dus heb ik jaren geleden Rf module signaal versterkers gekocht uit oude voorraad. UHF 28, 36, 39, 46, 59. Daarop aangsloten had ik de Rf modulators van Hama (die Composite en scart aansluiting hebben als input en dus antenne coax naar de signaal versterkers toe. Daar had ik dan Digitenne boxen op aangesloten want ondertussen bestonden de gewone Finse kanalen niet meer maar alleen dus digitale kanalen (DVB-Ten je had nog geen TV's die DVB-T aan boord hadden. Ook had ik een sat box FTA voor een Duits kanaal en een Dreambox voor ons zelf op het systeem zitten met abon van CanalDigitaal.

 

Nu huidige situatie, Nieuwe TV's sinds een aantal weken met DVB-T aan boord dus konden de DVB-T boxen de deur uit. de vrijgekomen Rf modulatoren gebruik ik nu voor nog meer sat boxen, (oudere FTA boxen) dus nu 5 sat boxen en 1 daarvan is dus de nieuwe Gigablue. Nogmaals de Gigablue met CD abo is voor ons zelf en staat niet op de TV's ingesteld op de kamers van de gasten en die TV's kunnen niet door de gasten afgesteld worden. Maar alle boxen en systeem staat in een aparte kamer (soort meterkast).  Voorheen deden alle 5 de units (satbox en dvb-t boxen) best goed, best aardige kwaliteit. Nu de 4 oude satboxen doen het ook best goed maar de nieuwe gigablue doet het alleen goed betreft beeld kwaliteit indien direct aangesloten op HDMI of Component (YPbPr) maar de composite (RCA of Geel, rood, wit) wat toch het zelfde als scart zou moeten zijn, is slecht via de RF modulator. lopen golvende strepen door het beeld verticaal dat doet denken als je net een pak gedroogde instant noodles heb open gemaakt.

 

moet nog even sleutelen om eens te kijken hoe op te lossen. Dus de enige oplossing voor ons is het signaal in Rf de veranderen zodat ik het signaal via de coax uit muur krijg zoals met de andere oude(wel digitale) FTA sat boxen krijg.

mvg Ron


nl kanalen freq 12515 H 22.000 verdwenen?

5 March 2014 - 21:16

Sinds vanmiddag liggen (voor ons in Finland, Noorwegen dan) de sd kanalen van canaldigitaal er uit. Nickelodean nl doet het wel, vh1 etc wel, Duitse zenders ook maar precies de kanalen die 12515 H 22.000 geven een signaal van 1db, niets dus niets te vinden, weet ondertussen van andere mensen in Nederland dat ze de kanalen daar schijnbaar wel hebben maar wij in Finland en Noorwegen dus niet meer. 

Iemand hier meer informatie over? ter informatie, we zijn legaal met canaal digitaal officiële kaart en netjes betaald maar mogelijk zijn ze er niet weg van dat Nederlanders in het buitenland de kanalen kunnen bekijken dus misschien vermogen terug geschroefd ??? of iets te maken met de ophanden zijnde oorlog in Ukraine misschien...???

wie weet wat?

op de canaldigitaal website is zoals gewoonlijk niets te vinden van huidige storingen, daar komen ze dan altijd een dag later mee als je geluk hebt of als het pas weer gerepareerd is.


graag advies aankoop nieuwe ontvanger

22 February 2014 - 02:09

Goedendag, ik heb een vraagje, Ik woon in Finland

mijn dreamboxes dm 600 pvr en dm 7025+ worden 'oud' HD komt in opmars en steeds meer kanalen verdwijnen naar de 'andere' schotel.

Heb ook legaal een Nederlandse kanalen kaart. Maar binnenkort heb ik niet de kanalen meer waarvoor ik betaal.

Dus op zoek naar wat anders. Ik zag dat jullie de dreambox images niet meer ondersteunen. Eindelijk een nieuwe webshop hier in Finland gevonden die wat heeft ipv importeren uit NL.

Deze winkel 'satshop punt fi' genaamd heeft meerdere mogelijkheden. Ik neem bijna nooit programma's op, op zich 1 tuner, misschien 2 voldoende. Ik heb wel 3 schotels met een diseq switch.

keuze is uit vu+ duo, vu+ duo2 vu+ solo vu+ solo2, vu+ ultimo, gigablue quad, gi xpeed lx2, gi xpeed lx1 en de miraclebox 9.

 

de miraclebox zijn niet zo goed las ik ergens maar de andere, wil niet de duurste, heb ik ook niet nodig maar wil gewoon indien mogelijk een enigmna2 image van jullie er in als het kan en mijn kaartje er in en een paar extra mogelijkheden zoals ethernet en 1 die ik niet mag noemen. maar welke zou ik het beste mee af zijn? de satshop fi heeft ook een engelse pagina.

bij voorbaad dank voor jullie hulp.

peob