Jump to content


Photo

Cable tuner voor Ziggo installeren

Cable tuner ziggo

  • Please log in to reply
24 replies to this topic

#1 Guppie1

  • Senior Member
  • 198 posts

+1
Neutral

Posted 12 October 2012 - 07:30

Even een vraag kun je de kabeltuner van de Ultimo of Xtrend zo
inpluggen naast de sat tuner met cccam of komt er meer bij kijken om het werkend te krijgen.

Xtrend 6000

Xtrend 9500 (94-2)

Image: Openpli 4.0
Kernel versie: 3.8.7
Enigma: 2014-08-22
1.5 Terrabyte Samsung Schijf HD154UI


Re: Cable tuner voor Ziggo installeren #2 BuGless

  • Senior Member
  • 540 posts

+16
Neutral

Posted 12 October 2012 - 08:56

Even een vraag kun je de kabeltuner van de Ultimo of Xtrend zo
inpluggen naast de sat tuner met cccam of komt er meer bij kijken om het werkend te krijgen.


Als het model een pluggable tuner ondersteund en je de bijbehorende DVB-C tuner erin stopt, dan is dat inderdaad alles. Plug and play (zoals het bedoeld is).

Re: Cable tuner voor Ziggo installeren #3 Guppie1

  • Senior Member
  • 198 posts

+1
Neutral

Posted 12 October 2012 - 10:44

Dus dan vindt ie automatisch de zenders ook bij het zappen ondanks dat ie de zender zowel via de sat als de kabel kan vinden en heb ik geen problemen met afstemmen?
Dit lijkt me namelijk juist een gevoelig punt.

Xtrend 6000

Xtrend 9500 (94-2)

Image: Openpli 4.0
Kernel versie: 3.8.7
Enigma: 2014-08-22
1.5 Terrabyte Samsung Schijf HD154UI


Re: Cable tuner voor Ziggo installeren #4 Henksat

  • Senior Member
  • 14,818 posts

+47
Good

Posted 12 October 2012 - 11:01

De kabelzenders komen in een ander bouqet, of als je alles in één bouqet zet gaat het ook hoor, geen probleem

Re: Cable tuner voor Ziggo installeren #5 BuGless

  • Senior Member
  • 540 posts

+16
Neutral

Posted 12 October 2012 - 11:06

Dus dan vindt ie automatisch de zenders ook bij het zappen ondanks dat ie de zender zowel via de sat als de kabel kan vinden en heb ik geen problemen met afstemmen?
Dit lijkt me namelijk juist een gevoelig punt.


Nou, je moet (uiteraard) een aparte (cable) scan doen, om de zenders eerst in kaart te brengen op de DVB-C tuner.
Dan kom je echter in het gebied van bouquetmanagement.

Standaard heb je meestal 2 bouquet-lijsten, eentje van de satelliet, en eentje van de kabel.
Switchen tussen beiden is op die manier handmatig, en als je met de nummertoetsen gaat, werken de verkorte nummers (1, 2, 3 etc.) alleen voor 1 van de twee lijsten, nl. die lijst die toevallig als eerste in je bouquetlijst zit (volgorde kun je aanpassen).

Als je het beter/transparanter wilt, moet je wat meer werk verrichten:
- Aparte favourites lijst aanmaken
- Zorg dat die favourites bouquet het eerste bouquet in de rij is (zodat verkorte nummers werken).
- Vul die favourites met naar willekeur jouw zenders uit de kabel en satelliet lijsten.
- Op het moment dat je zenders meermaals hebt (kabel en satelliet, SD en HD), kun je ze onder 1 noemer plaatsen met "alternates" management (bereikbaar via de menu knop in het zenderoverzicht-context-menu); het op deze manier inrichten is echter redelijk wat werk, daarna wordt tot op zekere hoogte automatisch de goede zender gekozen (in de volgorde waarin de alternates staan).

Er zit overigens nog een kleine bug in enigma2, als je met alternates werkt, dan werkt soms de pijl naar rechts/links (numeriek volgende, vorige zender) ietwat semi-chaotisch.

Re: Cable tuner voor Ziggo installeren #6 Guppie1

  • Senior Member
  • 198 posts

+1
Neutral

Posted 12 October 2012 - 15:39

Bedankt ik ga er morgen gelijk mee aan de slag

Xtrend 6000

Xtrend 9500 (94-2)

Image: Openpli 4.0
Kernel versie: 3.8.7
Enigma: 2014-08-22
1.5 Terrabyte Samsung Schijf HD154UI


Re: Cable tuner voor Ziggo installeren #7 metoo

  • Senior Member
  • 1,560 posts

+33
Good

Posted 13 October 2012 - 16:59

Kun je op 1 kabeltuner meerdere opnames tegelijk maken of heb je dan ook meerdere kabeltuners nodig?

ET10000 C C C C/T  2TB HDD ET7000 + ET6000 dvb-S  OpenPli Triax 88 multifeed quad LNBs VU Uno4K SE C+2TB HDD Mutant HD60


Re: Cable tuner voor Ziggo installeren #8 pieterg

  • PLi® Core member
  • 32,766 posts

+245
Excellent

Posted 13 October 2012 - 17:06

meerdere opnames kan, zolang de zenders op dezelfde transponder zitten

Re: Cable tuner voor Ziggo installeren #9 Guppie1

  • Senior Member
  • 198 posts

+1
Neutral

Posted 13 October 2012 - 21:21

Via menu zenders zoeken--> handmatig--> kabel tuner--> compleet--> een transponder --> oké
Krijg ik telkens geen zender gevonden. Wat doe ik verkeerd om de zenders van Ziggo te kunnen vinden?

Xtrend 6000

Xtrend 9500 (94-2)

Image: Openpli 4.0
Kernel versie: 3.8.7
Enigma: 2014-08-22
1.5 Terrabyte Samsung Schijf HD154UI


Re: Cable tuner voor Ziggo installeren #10 pieterg

  • PLi® Core member
  • 32,766 posts

+245
Excellent

Posted 13 October 2012 - 22:18

je kan beter cablescan gebruiken.
De 'normale' scan functie werkt niet met Ziggo, omdat die van netwerk id 0 uitgaat (en jouw ziggo netwerk id is vast niet 0)

Re: Cable tuner voor Ziggo installeren #11 Guppie1

  • Senior Member
  • 198 posts

+1
Neutral

Posted 13 October 2012 - 22:25

Waar kan ik die precies vinden?
Ik las ook iets over xmltv en aanpassing in cccam. Dat laatste heb ik gedaan maar xmltv kan ik nergens vinden.

Xtrend 6000

Xtrend 9500 (94-2)

Image: Openpli 4.0
Kernel versie: 3.8.7
Enigma: 2014-08-22
1.5 Terrabyte Samsung Schijf HD154UI


Re: Cable tuner voor Ziggo installeren #12 Guppie1

  • Senior Member
  • 198 posts

+1
Neutral

Posted 13 October 2012 - 22:47

Heb het net afgelopen weekend bij een kennis gedaan ( wat een gezeik voor ik het doorhad )

Settings zijn voor ziggo regio multikabel

1 - Installeer OpenPLI
2 - Plaats cables.xml in /etc/tuxbox (is een systemplugin genaamd "cablascan")
3 - Installer CCcam
4 - Herstart
5 - Tuner configuratie: DVB-C
Geactiveerd
Netwerk ID: 8888 ( is dus ziggo regio west, zie pdf welke jij nodig hebt )
Zoekmethode: Frequentiebanden
ZOek QAM64: Ja
Zoek QAM256: Ja
Zoek SR6875: Ja
alle anderen op: Nee

* stel tuner 2 hetzelfde in ( als je 2 x C-tuner hebt )
6 - Start Kabel scan op
Frequentie: 514 ( is dus ziggo regio west, zie pdf welke jij nodig hebt )
Symbol rate: 6875 ( is dus ziggo regio west, zie pdf welke jij nodig hebt )
Modulatie: QAM64
Netwek ID: 08888 ( is dus ziggo regio west, zie pdf welke jij nodig hebt )
Off. volgorde: Nee
HD lijst: Nee

Xtrend 6000

Xtrend 9500 (94-2)

Image: Openpli 4.0
Kernel versie: 3.8.7
Enigma: 2014-08-22
1.5 Terrabyte Samsung Schijf HD154UI


Re: Cable tuner voor Ziggo installeren #13 pieterg

  • PLi® Core member
  • 32,766 posts

+245
Excellent

Posted 13 October 2012 - 23:44

cables.xml moet je negeren, die wordt niet gebruikt.

Gewoon cablescan gebruiken, die vind je in het tuners (service searching?) menu als je een dvb-c tuner hebt.

Re: Cable tuner voor Ziggo installeren #14 Consolez

  • Member
  • 2 posts

0
Neutral

Posted 18 October 2012 - 23:41

Heb het net afgelopen weekend bij een kennis gedaan ( wat een gezeik voor ik het doorhad )

Settings zijn voor ziggo regio multikabel

1 - Installeer OpenPLI
2 - Plaats cables.xml in /etc/tuxbox (is een systemplugin genaamd "cablascan")
3 - Installer CCcam
4 - Herstart
5 - Tuner configuratie: DVB-C
Geactiveerd
Netwerk ID: 8888 ( is dus ziggo regio west, zie pdf welke jij nodig hebt )
Zoekmethode: Frequentiebanden
ZOek QAM64: Ja
Zoek QAM256: Ja
Zoek SR6875: Ja
alle anderen op: Nee

* stel tuner 2 hetzelfde in ( als je 2 x C-tuner hebt )
6 - Start Kabel scan op
Frequentie: 514 ( is dus ziggo regio west, zie pdf welke jij nodig hebt )
Symbol rate: 6875 ( is dus ziggo regio west, zie pdf welke jij nodig hebt )
Modulatie: QAM64
Netwek ID: 08888 ( is dus ziggo regio west, zie pdf welke jij nodig hebt )
Off. volgorde: Nee
HD lijst: Nee


Bij mij vindt hij de zenders die op QAM256 niet als ik volgens bovenstaande methode zoek. Ik zoek in de regio Limburg dus netwerk ID 01111, frequente 356. Zoekmethode etc. ook aangepast zoals beschreven, QAM 256=Ja!

Iemand een idee waar het aan kan liggen ? Wellicht

Ps. Welke box heeft twee DVB-C tuners ?

Edited by Consolez, 18 October 2012 - 23:42.


Re: Cable tuner voor Ziggo installeren #15 Henksat

  • Senior Member
  • 14,818 posts

+47
Good

Posted 18 October 2012 - 23:47

Ps. Welke box heeft twee DVB-C tuners ?


Standaard geen enkele box, mocht je er 2 willen moet je een box hebben met 2 (of meer) verwisselbare tuners, voor zover mijn kennis gaat, alleen de DM8000 (2 vaste en 2 verwisselbare tuners) of de Xtrend ET9500 (2 verwisselbare tuners)

Re: Cable tuner voor Ziggo installeren #16 pieterg

  • PLi® Core member
  • 32,766 posts

+245
Excellent

Posted 18 October 2012 - 23:48

stap 2,4,5 zijn onzin, die kan je overslaan

Re: Cable tuner voor Ziggo installeren #17 wortellica

  • Senior Member
  • 1,269 posts

+25
Good

Posted 19 October 2012 - 07:09


Heb het net afgelopen weekend bij een kennis gedaan ( wat een gezeik voor ik het doorhad )

Settings zijn voor ziggo regio multikabel

1 - Installeer OpenPLI
2 - Plaats cables.xml in /etc/tuxbox (is een systemplugin genaamd "cablascan")
3 - Installer CCcam
4 - Herstart
5 - Tuner configuratie: DVB-C
Geactiveerd
Netwerk ID: 8888 ( is dus ziggo regio west, zie pdf welke jij nodig hebt )
Zoekmethode: Frequentiebanden
ZOek QAM64: Ja
Zoek QAM256: Ja
Zoek SR6875: Ja
alle anderen op: Nee

* stel tuner 2 hetzelfde in ( als je 2 x C-tuner hebt )
6 - Start Kabel scan op
Frequentie: 514 ( is dus ziggo regio west, zie pdf welke jij nodig hebt )
Symbol rate: 6875 ( is dus ziggo regio west, zie pdf welke jij nodig hebt )
Modulatie: QAM64
Netwek ID: 08888 ( is dus ziggo regio west, zie pdf welke jij nodig hebt )
Off. volgorde: Nee
HD lijst: Nee



Ps. Welke box heeft twee DVB-C tuners ?

Dreambox 7020 HD kun je 2c tuners insteken.

Re: Cable tuner voor Ziggo installeren #18 robbedoeske

  • Senior Member
  • 82 posts

0
Neutral

Posted 19 October 2012 - 15:42

cablescan moet toch nog uit de feed geinstalleerd worden?

Re: Cable tuner voor Ziggo installeren #19 Henksat

  • Senior Member
  • 14,818 posts

+47
Good

Posted 19 October 2012 - 16:06

cablescan moet toch nog uit de feed geinstalleerd worden?


Nee, is niet nodig, zelfs de cables.xml heb je niet nodig. Gewoon een cablescan doen, eventueel met de juiste parameters.

Re: Cable tuner voor Ziggo installeren #20 nakah47

  • Member
  • 19 posts

0
Neutral

Posted 26 January 2013 - 01:46

hoi piet,

Ik zit zelf in UPC gebied, als ik cable scan doet

Freq: 164
Netwerk ID: 43142
Symbol rate: 6900
Officele zender volgorde : Nee
HD lijst : JA
Rest zoals het is standaar nisk veranderd

niks aan de hand, hij doet een bouqet UPC NL en tot hier alles goed, maar als ik in de boquet ga dan zie eerste zenders Nederland 1-2-3 e gaat gewoon zo door, wat het verschild met Ziggo gebied is dan bij ziggo gebied maakt ie die bouqet met volgorde eerste zenders zijn Nederland 1 HD-2HD-3HD en zo gaat door, dus hoe kan ik zorgen of wat moet ik aanpassen dat cable scan ook in UCP gebied zelfde HD volgorde bouqet maakt als ziggo gebied

ik heb in de cable scan map gekeken en gezien hier dat dit stuk je stond niet en had ik zelf logische denkwijze erin gezet, maar is het goed? config.plugins.CableScan.symbolrate = ConfigInteger(default = 6900, limits = (1, 9999))


Volledige inhoud was dit van plugin.py file

from Screens.Screen import Screen
from Screens.MessageBox import MessageBox
from Plugins.Plugin import PluginDescriptor
from Components.Label import Label
from Components.ActionMap import ActionMap
from Components.NimManager import nimmanager
from Components.MenuList import MenuList
from Components.config import config, ConfigSubsection, ConfigSelection, ConfigYesNo, ConfigInteger, getConfigListEntry
from Components.ConfigList import ConfigListScreen
from Components.ProgressBar import ProgressBar
from Components.Pixmap import Pixmap
from enigma import eCableScan, eDVBFrontendParametersCable
class CableScan:
def __init__(self, text, progressbar, scanTuner, scanNetwork, scanFrequency, scanSymbolRate, scanModulation, keepNumbers, hdList):
self.text = text;
self.progressbar = progressbar;
self.scanTuner = scanTuner
self.scanNetwork = scanNetwork
self.scanFrequency = scanFrequency
self.scanSymbolRate = scanSymbolRate
self.scanModulation = scanModulation
self.keepNumbers = keepNumbers
self.hdList = hdList
self.done = False
def execBegin(self):
self.text.setText(_('Scanning...'))
self.progressbar.setValue(0)
self.scan = eCableScan(self.scanNetwork, self.scanFrequency, self.scanSymbolRate, self.scanModulation, self.keepNumbers, self.hdList)
self.scan.scanCompleted.get().append(self.scanCompleted)
self.scan.scanProgress.get().append(self.scanProgress)
self.scan.start(self.scanTuner)
def execEnd(self):
self.scan.scanCompleted.get().remove(self.scanCompleted)
self.scan.scanProgress.get().remove(self.scanProgress)
del self.scan
def scanProgress(self, progress):
self.progressbar.setValue(progress)
def scanCompleted(self, result):
self.done = True
if result < 0:
self.text.setText(_('Scanning failed!'))
else:
self.text.setText(ngettext("Scanning completed, %d channel found", "Scanning completed, %d channels found", result) % result)
def destroy(self):
pass
def isDone(self):
return self.done
class CableScanStatus(Screen):
skin = """
<screen position="150,115" size="420,180" title="Cable Scan">
<widget name="frontend" pixmap="skin_default/icons/scan-c.png" position="5,5" size="64,64" transparent="1" alphatest="on" />
<widget name="scan_state" position="10,120" zPosition="2" size="400,30" font="Regular;18" />
<widget name="scan_progress" position="10,155" size="400,15" pixmap="skin_default/progress_big.png" borderWidth="2" borderColor="#cccccc" />
</screen>"""
def __init__(self, session, scanTuner, scanNetwork, scanFrequency, scanSymbolRate, scanModulation, keepNumbers, hdList):
Screen.__init__(self, session)
self.scanTuner = scanTuner
self.scanNetwork = scanNetwork
self.scanFrequency = scanFrequency
self.scanSymbolRate = scanSymbolRate
self.scanModulation = scanModulation
self.keepNumbers = keepNumbers
self.hdList = hdList
self["frontend"] = Pixmap()
self["scan_progress"] = ProgressBar()
self["scan_state"] = Label(_("scan state"))
self.prevservice = self.session.nav.getCurrentlyPlayingServiceReference()
self.session.nav.stopService()
self["actions"] = ActionMap(["OkCancelActions"],
{
"ok": self.ok,
"cancel": self.cancel
})
self.onFirstExecBegin.append(self.doServiceScan)
def doServiceScan(self):
self["scan"] = CableScan(self["scan_state"], self["scan_progress"], self.scanTuner, self.scanNetwork, self.scanFrequency, self.scanSymbolRate, self.scanModulation, self.keepNumbers, self.hdList)
def restoreService(self):
if self.prevservice:
self.session.nav.playService(self.prevservice)
def ok(self):
if self["scan"].isDone():
self.restoreService()
self.close()
def cancel(self):
self.restoreService()
self.close()
config.plugins.CableScan = ConfigSubsection()
config.plugins.CableScan.keepnumbering = ConfigYesNo(default = False)
config.plugins.CableScan.hdlist = ConfigYesNo(default = False)
config.plugins.CableScan.frequency = ConfigInteger(default = 323, limits = (1, 999))
config.plugins.CableScan.symbolrate = ConfigInteger(default = 6875, limits = (1, 9999))
config.plugins.CableScan.symbolrate = ConfigInteger(default = 6900, limits = (1, 9999)) zelf toegevoegd
config.plugins.CableScan.networkid = ConfigInteger(default = 0, limits = (0, 99999))
config.plugins.CableScan.modulation = ConfigSelection(
choices =
[(str(eDVBFrontendParametersCable.Modulation_QAM16), "QAM16"),
(str(eDVBFrontendParametersCable.Modulation_QAM32), "QAM32"),
(str(eDVBFrontendParametersCable.Modulation_QAM64), "QAM64"),
(str(eDVBFrontendParametersCable.Modulation_QAM128), "QAM128"),
(str(eDVBFrontendParametersCable.Modulation_QAM256), "QAM256")],
default = str(eDVBFrontendParametersCable.Modulation_QAM64))
class CableScanScreen(ConfigListScreen, Screen):
skin = """
<screen position="100,115" size="520,290" title="Cable Scan">
<widget name="config" position="10,10" size="500,250" scrollbarMode="showOnDemand" />
<widget name="introduction" position="10,265" size="500,25" font="Regular;20" halign="center" />
</screen>"""
def __init__(self, session):
Screen.__init__(self, session)
self["actions"] = ActionMap(["SetupActions", "MenuActions"],
{
"ok": self.keyGo,
"cancel": self.keyCancel,
"menu": self.closeRecursive,
}, -2)
nimlist = nimmanager.getNimListOfType("DVB-C")
nim_list = []
for x in nimlist:
nim_list.append((nimmanager.nim_slots[x].slot, nimmanager.nim_slots[x].friendly_full_description))
self.scan_nims = ConfigSelection(choices = nim_list)
self.list = []
self.list.append(getConfigListEntry(_("Tuner"), self.scan_nims))
self.list.append(getConfigListEntry(_('Frequency'), config.plugins.CableScan.frequency))
self.list.append(getConfigListEntry(_('Symbol rate'), config.plugins.CableScan.symbolrate))
self.list.append(getConfigListEntry(_('Modulation'), config.plugins.CableScan.modulation))
self.list.append(getConfigListEntry(_('Network ID'), config.plugins.CableScan.networkid))
self.list.append(getConfigListEntry(_("Use official channel numbering"), config.plugins.CableScan.keepnumbering))
self.list.append(getConfigListEntry(_("HD list"), config.plugins.CableScan.hdlist))
ConfigListScreen.__init__(self, self.list)
self["config"].list = self.list
self["config"].l.setList(self.list)
self.finished_cb = None
self["introduction"] = Label(_("Configure your network settings, and press OK to start the scan"))
def keyGo(self):
config.plugins.CableScan.save()
self.startScan()
def startScan(self):
self.session.open(CableScanStatus, scanTuner = int(self.scan_nims.value), scanNetwork = config.plugins.CableScan.networkid.value, scanFrequency = config.plugins.CableScan.frequency.value * 1000, scanSymbolRate = config.plugins.CableScan.symbolrate.value * 1000, scanModulation = int(config.plugins.CableScan.modulation.value), keepNumbers = config.plugins.CableScan.keepnumbering.value, hdList = config.plugins.CableScan.hdlist.value)
def keyCancel(self):
self.close()
def CableScanMain(session, **kwargs):
nims = nimmanager.getNimListOfType("DVB-C")
nimList = []
for x in nims:
nimList.append(x)
if len(nimList) == 0:
session.open(MessageBox, _("No cable tuner found!"), MessageBox.TYPE_ERROR)
else:
if session.nav.RecordTimer.isRecording():
session.open(MessageBox, _("A recording is currently running. Please stop the recording before trying to scan."), MessageBox.TYPE_ERROR)
else:
session.open(CableScanScreen)
def CableScanStart(menuid, **kwargs):
if menuid == "scan":
return [(_("Cable Scan"), CableScanMain, "cablescan", None)]
else:
return []
def Plugins(**kwargs):
if (nimmanager.hasNimType("DVB-C")):
return PluginDescriptor(name=_("Cable Scan"), description="Scan cable provider channels", where = PluginDescriptor.WHERE_MENU, fnc=CableScanStart)
else:
return []





1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users