Jump to content


Photo

AutoBackup hoe gebruiken bij herstel?

autobackup recover

  • Please log in to reply
47 replies to this topic

#1 Vaako

  • Senior Member
  • 268 posts

+3
Neutral

Posted 18 April 2013 - 19:53

Hoi,

 

Ik heb de AutoBackup applicatie reeds maanden in gebruik.

Nu heb ik mijn box opnieuw geflasht en zou graag mijn instellingen terug willen zetten.

 

Hoe gaat dit in zijn werkt?

 

Ik kan enkel met deze applicatie een backup maken maar nergens zie ik een optie om een herstel/restore te doen.

 

Wie weet hier meer over.


Groetjes / Grüße / Regards, Vaako
DM500HD | Qviart-Lunux4K | EMP S16/1PCP-W3 | WaveFrontier T90 rev.2 | 11x SMART Titanium TS LNB's


Re: AutoBackup hoe gebruiken bij herstel? #2 Meega

  • Senior Member
  • 3,000 posts

+51
Good

Posted 18 April 2013 - 20:02

Hoi,

 

Ik heb de AutoBackup applicatie reeds maanden in gebruik.

Nu heb ik mijn box opnieuw geflasht en zou graag mijn instellingen terug willen zetten.

 

Hoe gaat dit in zijn werkt?

 

Ik kan enkel met deze applicatie een backup maken maar nergens zie ik een optie om een herstel/restore te doen.

 

Wie weet hier meer over.

Waar plaats je de backup ?

Want normaliter zou die na het flashen tijdens de reboot de backup bestanden en de plugins moeten terug zetten.


ET10000+ Openpli 6.1,1m schotel 4x duo-lnb op vaste opstelling.

Momolights teensy 2.0 met 50 leds op een string ,150 channels
DM8000 Openpli 6.1 Release


Re: AutoBackup hoe gebruiken bij herstel? #3 metoo

  • Senior Member
  • 1,573 posts

+33
Good

Posted 18 April 2013 - 20:15

Als je de plugin instellingen in beeld hebt druk eens op de menu knop, dan optie 4 is herstellen .
Maar na flasch zou het normaal automatisch moeten gaan

ET10000 C C C C/T  2TB HDD ET7000 + ET6000 dvb-S  OpenPli Triax 88 multifeed quad LNBs VU Uno4K SE C+2TB HDD Mutant HD60


Re: AutoBackup hoe gebruiken bij herstel? #4 Vaako

  • Senior Member
  • 268 posts

+3
Neutral

Posted 18 April 2013 - 20:56

Ik ga je precies zeggen waar ik de app start en wat de instellingen zijn: 

 

-> knop (menu)
-> Applicaties
-> AutoBackup (Automatic settings backup) 

Plaats backup hier: root    /media    USB    /media/net/DISKSTATION

Elke dag automatisch een backup maken: activeren / deactiveren

Aanvangstijd automatische backup:  05:30

Maak autoinstall bestand aan:  aan / uit

 

Ik heb dus backup bestanden gevonden in de root zoals ook in /media/net/DISKSTATION

nu ben ik niet zeker welke lokatie te gebruiken, euh tis te zeggen hoe ik deze moet gebruiken om terug te zetten.


Groetjes / Grüße / Regards, Vaako
DM500HD | Qviart-Lunux4K | EMP S16/1PCP-W3 | WaveFrontier T90 rev.2 | 11x SMART Titanium TS LNB's


Re: AutoBackup hoe gebruiken bij herstel? #5 Meega

  • Senior Member
  • 3,000 posts

+51
Good

Posted 18 April 2013 - 20:59

 /media/net/diskstation is een netwerk link ,toch?

Waarschijnlijk heeft de box met opstarten die link nog niet gemaakt.

Zet de backup op een usb.


ET10000+ Openpli 6.1,1m schotel 4x duo-lnb op vaste opstelling.

Momolights teensy 2.0 met 50 leds op een string ,150 channels
DM8000 Openpli 6.1 Release


Re: AutoBackup hoe gebruiken bij herstel? #6 Vaako

  • Senior Member
  • 268 posts

+3
Neutral

Posted 18 April 2013 - 21:42

mijn DM500HD heeft een USB modificatie waardoor hij een interne usb-stick heeft van 8GB, zou voor goede orde de backup naar deze stick verwijzen in de toekomst.

 

ik kan ook de backup bestanden op deze stick plaatsen maar moet ik dan weer flashen or heropstarten om deze backup bestanden actief te maken? 


Groetjes / Grüße / Regards, Vaako
DM500HD | Qviart-Lunux4K | EMP S16/1PCP-W3 | WaveFrontier T90 rev.2 | 11x SMART Titanium TS LNB's


Re: AutoBackup hoe gebruiken bij herstel? #7 Vaako

  • Senior Member
  • 268 posts

+3
Neutral

Posted 19 April 2013 - 08:09

De DM500HD heeft geen interne harddisk en dat is het probleem denk ik in dit geval.

 

Op welke plaats gaat OpenPLi kijken voor de backup instellingen na een flash, dat zou interesant zijn om te weten!


Groetjes / Grüße / Regards, Vaako
DM500HD | Qviart-Lunux4K | EMP S16/1PCP-W3 | WaveFrontier T90 rev.2 | 11x SMART Titanium TS LNB's


Re: AutoBackup hoe gebruiken bij herstel? #8 metoo

  • Senior Member
  • 1,573 posts

+33
Good

Posted 19 April 2013 - 08:51

de 500HD heeft e-sata voor hdd en dat werkt  prima voor autobackup


ET10000 C C C C/T  2TB HDD ET7000 + ET6000 dvb-S  OpenPli Triax 88 multifeed quad LNBs VU Uno4K SE C+2TB HDD Mutant HD60


Re: AutoBackup hoe gebruiken bij herstel? #9 Henksat

  • Senior Member
  • 14,843 posts

+50
Good

Posted 19 April 2013 - 10:10

 /media/net/diskstation is een netwerk link ,toch?

Waarschijnlijk heeft de box met opstarten die link nog niet gemaakt.

Zet de backup op een usb.

 

Een backup op een netwerk lokatie wordt idd niet gevonden na een flash.

Backup moet op een USB of HDD staan.



Re: AutoBackup hoe gebruiken bij herstel? #10 littlesat

  • PLi® Core member
  • 56,597 posts

+694
Excellent

Posted 19 April 2013 - 10:42

Een backup op een netwerk lokatie wordt idd niet gevonden na een flash.

En dat heeft een kip en ei verhaal verklaring...  Een mount kan pas gedaan/gevonden worden als die de gegevens vanuit een backup gerestored zijn....


WaveFrontier 28.2E | 23.5E | 19.2E | 16E | 13E | 10/9E | 7E | 5E | 1W | 4/5W | 15W


Re: AutoBackup hoe gebruiken bij herstel? #11 Vaako

  • Senior Member
  • 268 posts

+3
Neutral

Posted 19 April 2013 - 19:38

 /media/net/diskstation is een netwerk link ,toch?

Waarschijnlijk heeft de box met opstarten die link nog niet gemaakt.

Zet de backup op een usb.

 

Een backup op een netwerk lokatie wordt idd niet gevonden na een flash.

Backup moet op een USB of HDD staan.

 

Mijn DM500HD heeft een USB modificatie van twee poorten, een interne en een externe.

De interne is voozien van een 8GB USB-Stick en ik heb deze nu (vroeger was dit de NAS) gesellecteerd om de backup op weg te schrijven.

 

Wel vind ik het niet logisch hoe men activeren en deactiveren vermeld in het backup menu:

 

Elke dag automatisch een backup maken: activeren / deactiveren

 

Er zou moeten staan AAN of Geactiveerd / UIT of Gedeactiveerd

 

Om terug te komen op de bakup zelf, dus niet iedereen heeft een externe hardeschijf aan zijn DM500HD hangen en een USB poort heeft hij ook niet (enkel een service USB-poort) maar daar kan je geen USB-Stick op aansluiten.

Dus waar moet men de backup naartoe schrijven op een DM500HD, geen HDD en geen USB :wacko:


Groetjes / Grüße / Regards, Vaako
DM500HD | Qviart-Lunux4K | EMP S16/1PCP-W3 | WaveFrontier T90 rev.2 | 11x SMART Titanium TS LNB's


Re: AutoBackup hoe gebruiken bij herstel? #12 metoo

  • Senior Member
  • 1,573 posts

+33
Good

Posted 19 April 2013 - 19:51

Die 500hd gebruikers die moeten dan maar een 2e 500hd klaarzetten als backup

ET10000 C C C C/T  2TB HDD ET7000 + ET6000 dvb-S  OpenPli Triax 88 multifeed quad LNBs VU Uno4K SE C+2TB HDD Mutant HD60


Re: AutoBackup hoe gebruiken bij herstel? #13 dirocca

  • Senior Member
  • 1,667 posts

+59
Good

Posted 22 April 2013 - 12:16

ik heb van het weekend ook maar autobackup geinstalleerd omdat blijkbaar iedereen dat gebruikt.

ik heb autotimer ingesteld dat hij automatisch een backup maakt maar ik heb moeten constateren dat hij

dat bij mij niet doet, is dit omdat de box in deep standby staat.

haalt autotimer de box niet uit deep standby om een backup te maken?

 

grtz Philip


vuduo2 openpli6.1 1TB HDD 2xdualS2tuner

av receiver denon - samsung 4k hdr+ 65inch UE65MU7000 - bose accoustimas 7.1 :rolleyes:

tvv kaart & schotel(64cm), duo lnb, OSCAM

logitech harmony ultimate

 

 

 


Re: AutoBackup hoe gebruiken bij herstel? #14 MiLo

  • PLi® Core member
  • 14,052 posts

+298
Excellent

Posted 22 April 2013 - 13:21

Op welke plaats gaat OpenPLi kijken voor de backup instellingen na een flash, dat zou interesant zijn om te weten!

 

Op alles wat beschikbaar is na het opstarten. Dus alles wat je ziet na opstarten, daar kan een backup op staan.

 

Je mag de backup ook op bijvoorbeeld een netwerk share zetten, maar dan moet je de backup handmatig terug zetten.


Real musicians never die - they just decompose

Re: AutoBackup hoe gebruiken bij herstel? #15 MiLo

  • PLi® Core member
  • 14,052 posts

+298
Excellent

Posted 22 April 2013 - 13:23

ik heb van het weekend ook maar autobackup geinstalleerd omdat blijkbaar iedereen dat gebruikt.

ik heb autotimer ingesteld dat hij automatisch een backup maakt maar ik heb moeten constateren dat hij

dat bij mij niet doet, is dit omdat de box in deep standby staat.

haalt autotimer de box niet uit deep standby om een backup te maken?

 

grtz Philip

 

Nee.

 

Eenvoudige oplossing is om de backup te plannen op een tijd dat de box meestal wel aan staat. De backup loopt in de achtergrond en duurt meestal maar een paar seconden, dus dat kan best terwijl je TV zit te kijken en er nog 8 opnames lopen...


Real musicians never die - they just decompose

Re: AutoBackup hoe gebruiken bij herstel? #16 dirocca

  • Senior Member
  • 1,667 posts

+59
Good

Posted 22 April 2013 - 13:50

ik heb van het weekend ook maar autobackup geinstalleerd omdat blijkbaar iedereen dat gebruikt.

ik heb autotimer ingesteld dat hij automatisch een backup maakt maar ik heb moeten constateren dat hij

dat bij mij niet doet, is dit omdat de box in deep standby staat.

haalt autotimer de box niet uit deep standby om een backup te maken?

 

grtz Philip

 

Nee.

 

Eenvoudige oplossing is om de backup te plannen op een tijd dat de box meestal wel aan staat. De backup loopt in de achtergrond en duurt meestal maar een paar seconden, dus dat kan best terwijl je TV zit te kijken en er nog 8 opnames lopen...

ok dat is duidelijk bedankt

heb toch nog een vraag, je zegt backup duurt paar seconden maar in instellingen van backup staat kies bestanden voor backup(screenshot)

Attached File  screenshot7.jpg   46.25KB   42 downloads

 

ik dacht ik vink alles maar aan maar dan duurt backup + 5min

heel waarschijnlijk heb ik teveel aangevinkt, welke moet ik zeker selecteren en welke niet?

 

grtz Philip


vuduo2 openpli6.1 1TB HDD 2xdualS2tuner

av receiver denon - samsung 4k hdr+ 65inch UE65MU7000 - bose accoustimas 7.1 :rolleyes:

tvv kaart & schotel(64cm), duo lnb, OSCAM

logitech harmony ultimate

 

 

 


Re: AutoBackup hoe gebruiken bij herstel? #17 MiLo

  • PLi® Core member
  • 14,052 posts

+298
Excellent

Posted 22 April 2013 - 13:57

heel waarschijnlijk heb ik teveel aangevinkt, welke moet ik zeker selecteren en welke niet?

De standaard set is prima. Daar hoeft normaal gesproken helemaal niks extra bij.
Real musicians never die - they just decompose

Re: AutoBackup hoe gebruiken bij herstel? #18 dirocca

  • Senior Member
  • 1,667 posts

+59
Good

Posted 22 April 2013 - 14:00

oke bedankt MiLo voor je alweer zeer duidelijke uitleg.

 

grtz Philip


vuduo2 openpli6.1 1TB HDD 2xdualS2tuner

av receiver denon - samsung 4k hdr+ 65inch UE65MU7000 - bose accoustimas 7.1 :rolleyes:

tvv kaart & schotel(64cm), duo lnb, OSCAM

logitech harmony ultimate

 

 

 


Re: AutoBackup hoe gebruiken bij herstel? #19 Loui (PD1LOI)

  • Senior Member
  • 4,541 posts

+140
Excellent

Posted 22 April 2013 - 14:15

Milo 1 vraag nog, als je de plugins wil meenemen dus in principe  een full backup dan moet je deze mappen toch wel aanvinken?



Re: AutoBackup hoe gebruiken bij herstel? #20 DeBeek

  • Senior Member
  • 1,490 posts

+47
Good

Posted 22 April 2013 - 14:30

Plugins moet je niet aanvinken,  die komen in je autoinstall file te staan,

en als dat plugins zijn die niet in de PLi feed zitten dan zet je de ipk op je cf kaartje en zet je de verwijzing in je autoinstall bv

 

/cf/package/enigma2-plugin-skins-pedro_1.1_mipsel.ipk


Edited by DeBeek, 22 April 2013 - 14:30.

Vu+DUO4K, (DVB-C FBC & DVB-S2X FBC twin tuner), OpenPLi Nightly Build, My-FullNightHD skin, Bluetooth remote,

2x Synology DS-116, 16 Gb USB3, Autotimer, Bitrate, EPG-Import, Ziggo Kabel-tv, Astra 28.2.




Also tagged with one or more of these keywords: autobackup, recover

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users