Jump to content


Photo

Tuner probleem et-10000

xtrend et10000

  • Please log in to reply
119 replies to this topic

Re: Tuner probleem et-10000 #21 catastrofus

  • Senior Member
  • 2,579 posts

+31
Good

Posted 26 September 2014 - 20:03

Mijn dvb-s2 (in slot #4) was zijn sat's config kwijt. Eenvoudig te fixen maar wel apart.

 

Tuner was weer weg, na helemaal stroomloos maken en opnieuw opstarten zijn de 4 tuners er weer maar de 4e dvb c-t2 tuner staat dan niet meer ingesteld als C maar als T2 moet opnieuw ingesteld worden als C  en netwerk ID etc 

C-C-C-C/T2


Sorry, I'm a member of the "react above quote" community! :ph34r:

2 x et10k (CCCS. PLi-7.0) met een Synology ds214+ (2 x 6 TB) ziggo oost (voormalig @Home) + A1/A2/A3/HB (TechniSat)
 


Re: Tuner probleem et-10000 #22 _HarmeN

  • Senior Member
  • 652 posts

+4
Neutral

Posted 29 September 2014 - 12:37

Is hier al meer duidelijkheid over? Oorzaak bekend?


VU+ ULTIMO 4K (2000gb + OpenPLI-7.2) :: 1x DVB-C FBC :: ZIGGO

VU+ Uno 4K (1000gb USB3.0 + OpenPLI-7.2) :: 1x DVB-C FBC :: ZIGGO 

 


Re: Tuner probleem et-10000 #23 jeroenho

  • Senior Member
  • 143 posts

0
Neutral

Posted 29 September 2014 - 13:05

Ik zie deze problemen ook: zowel een DVB-C tuner "kwijt" als de configuratie van DVB-S2-tuner in slot 4, die opeens op simple: A/B staat ipv A/B/C/D. Die in slot 3 blijft goed staan.


Edited by jeroenho, 29 September 2014 - 13:06.

1x VU+ Ultimo 4K (1x FBC DVB-C, 1x FBC DVB-S2, 4TB HDD ST4000VN008), 1x ET10.000 (3x DVB-C, 1x DVB-S2, 4TB HDD ST4000VN000) , NFS mount naar QNAP, Astra 1,2,3, DVB-C via Ziggo (regio 5555)

Re: Tuner probleem et-10000 #24 Rob van der Does

  • Senior Member
  • 7,731 posts

+184
Excellent

Posted 29 September 2014 - 13:11

Ietwat off-topic omdat het over de 8k gaat, maar toch; betreffende

 

Ik heb hier iets soortgelijks met de 8k: sinds een paar dagen werkt tunerslot 2 werkt niet meer. De twee andere tunerslots (1 & 3 dus) doen het wel.

Husselen van de tuners bewijst dat het echt aan het slot ligt.

 

Ik heb oudere drivers geïnstalleerd en toen werkte tunerslot 2 weer.

Vervolgens heb ik de actuele drivers weer geïnstalleerd, en: tunerslot 2 werkt nog steeds.

Schiet mij maar lek....



Re: Tuner probleem et-10000 #25 schumi1234

  • Senior Member
  • 89 posts

0
Neutral

Posted 29 September 2014 - 15:02

Ietwat off-topic omdat het over de 8k gaat, maar toch; betreffende

 

Ik heb hier iets soortgelijks met de 8k: sinds een paar dagen werkt tunerslot 2 werkt niet meer. De twee andere tunerslots (1 & 3 dus) doen het wel.

Husselen van de tuners bewijst dat het echt aan het slot ligt.

 

Ik heb oudere drivers geïnstalleerd en toen werkte tunerslot 2 weer.

Vervolgens heb ik de actuele drivers weer geïnstalleerd, en: tunerslot 2 werkt nog steeds.

Schiet mij maar lek....

Hoe installeer je drivers en waar kun je die downloaden?


Xtrend ET-10000 3x DVB-C - ZIGGO - CCcam 2.3.0 & 1x DVB-S2 FTA - Technisat Multytenne TWIN met OPENPLI 4.0

dm7020HD 2X DVB-C - ZIGGO - CCcam 2.3.0 met OPENPLI 4.0


Re: Tuner probleem et-10000 #26 Rob van der Does

  • Senior Member
  • 7,731 posts

+184
Excellent

Posted 29 September 2014 - 15:05

Ik had nog oude drivers op de plank liggen.

Drivers gaan naar /lib/modules/3.13.8/extra



Re: Tuner probleem et-10000 #27 schumi1234

  • Senior Member
  • 89 posts

0
Neutral

Posted 29 September 2014 - 15:29

Ik had nog oude drivers op de plank liggen.

Drivers gaan naar /lib/modules/3.13.8/extra

Kun je die bestanden gewoon naar die map kopiëren?

Of moet je ook nog iets met telnet doen?


Xtrend ET-10000 3x DVB-C - ZIGGO - CCcam 2.3.0 & 1x DVB-S2 FTA - Technisat Multytenne TWIN met OPENPLI 4.0

dm7020HD 2X DVB-C - ZIGGO - CCcam 2.3.0 met OPENPLI 4.0


Re: Tuner probleem et-10000 #28 Rob van der Does

  • Senior Member
  • 7,731 posts

+184
Excellent

Posted 29 September 2014 - 16:23

Gewoon overschrijven. En de oude (de nieuwe dus) wel even ergens bewaren.

Box moet volledig rebooten om ze effectief te maken.



Re: Tuner probleem et-10000 #29 schumi1234

  • Senior Member
  • 89 posts

0
Neutral

Posted 29 September 2014 - 16:38

Zal ik doen.

bedankt.


Xtrend ET-10000 3x DVB-C - ZIGGO - CCcam 2.3.0 & 1x DVB-S2 FTA - Technisat Multytenne TWIN met OPENPLI 4.0

dm7020HD 2X DVB-C - ZIGGO - CCcam 2.3.0 met OPENPLI 4.0


Re: Tuner probleem et-10000 #30 schumi1234

  • Senior Member
  • 89 posts

0
Neutral

Posted 29 September 2014 - 17:29

Ietwat off-topic omdat het over de 8k gaat, maar toch; betreffende

 

Ik heb hier iets soortgelijks met de 8k: sinds een paar dagen werkt tunerslot 2 werkt niet meer. De twee andere tunerslots (1 & 3 dus) doen het wel.

Husselen van de tuners bewijst dat het echt aan het slot ligt.

 

Ik heb oudere drivers geïnstalleerd en toen werkte tunerslot 2 weer.

Vervolgens heb ik de actuele drivers weer geïnstalleerd, en: tunerslot 2 werkt nog steeds.

Schiet mij maar lek....

Ik heb het nu ook getest met een driver van 24 juni van XTREND ALLIANCE en nu gaat het hier ook weer goed.


Xtrend ET-10000 3x DVB-C - ZIGGO - CCcam 2.3.0 & 1x DVB-S2 FTA - Technisat Multytenne TWIN met OPENPLI 4.0

dm7020HD 2X DVB-C - ZIGGO - CCcam 2.3.0 met OPENPLI 4.0


Re: Tuner probleem et-10000 #31 Rob van der Does

  • Senior Member
  • 7,731 posts

+184
Excellent

Posted 29 September 2014 - 17:38

En als je nu weer de laatste driver gebruikt?



Re: Tuner probleem et-10000 #32 schumi1234

  • Senior Member
  • 89 posts

0
Neutral

Posted 29 September 2014 - 17:50

En als je nu weer de laatste driver gebruikt?

Nu gaat het weer fout.


Xtrend ET-10000 3x DVB-C - ZIGGO - CCcam 2.3.0 & 1x DVB-S2 FTA - Technisat Multytenne TWIN met OPENPLI 4.0

dm7020HD 2X DVB-C - ZIGGO - CCcam 2.3.0 met OPENPLI 4.0


Re: Tuner probleem et-10000 #33 catastrofus

  • Senior Member
  • 2,579 posts

+31
Good

Posted 29 September 2014 - 20:39

Ach, dan blijf ik voorlopig maar op de image van 22-09 zitten totdat dit ook weer is gefixed.


Sorry, I'm a member of the "react above quote" community! :ph34r:

2 x et10k (CCCS. PLi-7.0) met een Synology ds214+ (2 x 6 TB) ziggo oost (voormalig @Home) + A1/A2/A3/HB (TechniSat)
 


Re: Tuner probleem et-10000 #34 _HarmeN

  • Senior Member
  • 652 posts

+4
Neutral

Posted 30 September 2014 - 08:19

Wachten op nieuwe drivers denk ik ? Ik update voorlopig ook niet :)


VU+ ULTIMO 4K (2000gb + OpenPLI-7.2) :: 1x DVB-C FBC :: ZIGGO

VU+ Uno 4K (1000gb USB3.0 + OpenPLI-7.2) :: 1x DVB-C FBC :: ZIGGO 

 


Re: Tuner probleem et-10000 #35 HFX

  • Senior Member
  • 294 posts

+7
Neutral

Posted 30 September 2014 - 19:42

 

gebeurd mij nu ook na een software update  nu nog maar 3 tuners te zien A,B,C     tune  D is weg  , ik was kassa aan het zoeken bij uitzending gemist maar daar was niets te vinden  ? chit nu maar eerst even een nieuwe flash update gaan doen en kijken of die weer alle tuner ziet , anders maar oude drivers installeren,  kan iemand drivers die nog goed werken hier even posten voor te downloaden  ?



Re: Tuner probleem et-10000 #36 catastrofus

  • Senior Member
  • 2,579 posts

+31
Good

Posted 30 September 2014 - 19:47

Gewoon een oudere image flashen en afwachten wanneer xtrend dit issue gefixed heeft.

Ik heb een hekel aan knutselen met (oude/nieuwe/onbetrouwbare/goede) drivers en dergelijke...


Edited by catastrofus, 30 September 2014 - 19:48.

Sorry, I'm a member of the "react above quote" community! :ph34r:

2 x et10k (CCCS. PLi-7.0) met een Synology ds214+ (2 x 6 TB) ziggo oost (voormalig @Home) + A1/A2/A3/HB (TechniSat)
 


Re: Tuner probleem et-10000 #37 HFX

  • Senior Member
  • 294 posts

+7
Neutral

Posted 30 September 2014 - 20:09

van welke datum is dan een goede betrouwbare software te gebruiken ?  en is die dan nog wel te downloaden hier ?

 

Ik heb nu mijn ET10000 weer werkend  ik heb de laatste versie van de ET10000 op een usb stick gezet en en daarna opnieuw geflasht, dit is goed gegaan alleen moest ik alle addons opnieuw dowloaden zelfs CCcam heb ik opnieuw moeten installeren, gelukkig heeft de backup nog alle antenne instellingen mee overgenomen anders had ik alles opnieuw moeten programmeren.

 

Dus dit was mijn laatste update die ik heb gedaan voorlopig, ik hoop wel dat we hier op het forum gewaarschuwd worden wanneer we weer een nieuwe update kunnen doen van de ET10000



Re: Tuner probleem et-10000 #38 metoo

  • Senior Member
  • 1,560 posts

+33
Good

Posted 30 September 2014 - 20:45

gewoon helemaal uitzetten en opnieuw opstarten was voldoende geweest om die tuner weer terug te krijgen, alleen moet ik dan dan wel opnieuw de 4e tuner instellen


ET10000 C C C C/T  2TB HDD ET7000 + ET6000 dvb-S  OpenPli Triax 88 multifeed quad LNBs VU Uno4K SE C+2TB HDD Mutant HD60


Re: Tuner probleem et-10000 #39 catastrofus

  • Senior Member
  • 2,579 posts

+31
Good

Posted 30 September 2014 - 20:47

Heb je wel de autobackup aktief? Die installeert ook al je extra zaken mbv de autoinstall.

Geen idee wanneer die 'nieuwe' drivers er tegenaan gegooid zijn. Mijn versie is van 22-09 en die is blijkbaar nog met de 'oude' drivers.

 

van welke datum is dan een goede betrouwbare software te gebruiken ?  en is die dan nog wel te downloaden hier ?

 

Ik heb nu mijn ET10000 weer werkend  ik heb de laatste versie van de ET10000 op een usb stick gezet en en daarna opnieuw geflasht, dit is goed gegaan alleen moest ik alle addons opnieuw dowloaden zelfs CCcam heb ik opnieuw moeten installeren, gelukkig heeft de backup nog alle antenne instellingen mee overgenomen anders had ik alles opnieuw moeten programmeren.

 

Dus dit was mijn laatste update die ik heb gedaan voorlopig, ik hoop wel dat we hier op het forum gewaarschuwd worden wanneer we weer een nieuwe update kunnen doen van de ET10000


Edited by catastrofus, 30 September 2014 - 20:49.

Sorry, I'm a member of the "react above quote" community! :ph34r:

2 x et10k (CCCS. PLi-7.0) met een Synology ds214+ (2 x 6 TB) ziggo oost (voormalig @Home) + A1/A2/A3/HB (TechniSat)
 


Re: Tuner probleem et-10000 #40 HFX

  • Senior Member
  • 294 posts

+7
Neutral

Posted 30 September 2014 - 21:29

 

ja, ik heb altijd autobackup actief en zeker als ik ga flashen dan doe ik ook manueel nog extra een autobackup maken.







Also tagged with one or more of these keywords: xtrend, et10000

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users