Jump to content


Photo

Tune Failed with updated drivers

ET4000

  • Please log in to reply
3 replies to this topic

#1 mge

  • Senior Member
  • 102 posts

0
Neutral

Posted 13 October 2014 - 21:20

Other users have the same problem, sometimes after booting the box it is not able to tune. Around  08.2014 / 09.2014 the drivers for et4000 have been updated. Could you please rollback? 

 

 

 

Upgrading et-dvb-modules-et4x00 from 3.8.7+20130522-r0 to 3.8.7+20130807-r0 on root.

 
 

ET4000
PLi-HD Skin

Re: Tune Failed with updated drivers #2 Pr2

  • PLi® Contributor
  • 3,706 posts

+157
Excellent

Posted 14 October 2014 - 20:10

Have you tryed to perform a full satellite scan with network scan enabled to see if problem remains.


NO SUPPORT by PM, it is a forum make your question public so everybody can benefit from the question/answer.
If you think that my answer helps you, you can press the up arrow in bottom right of the answer.

Wanna help with OpenPLi Translation? Please read our Wiki Information for translators

Sat: Hotbird 13.0E, Astra 19.2E, Eutelsat5A 5.0W
VU+ Solo 4K: 2*DVB-S2 + 2*DVB-C/T/T2 (used in DVB-C) & Duo 4K: 2*DVB-S2X + DVB-C (FBC)
Edision OS Mio 4K: 1*DVB-S2X + 1*DVB-C/T/T2
 


Re: Tune Failed with updated drivers #3 mge

  • Senior Member
  • 102 posts

0
Neutral

Posted 21 October 2014 - 19:33

no, I made no full scan because after rebooting it worked again.


ET4000
PLi-HD Skin

Re: Tune Failed with updated drivers #4 mge

  • Senior Member
  • 102 posts

0
Neutral

Posted 10 November 2014 - 21:34

et4000 drivers were updated along with kernel

now my "tune failed"errors are back (before I used drivers from 05/2013)

 

restart enigma or reboot does not help

solution today: shutdown to deep standby ==> reboot

 

 

Difference in Logfiles

 

OK:

 

(0)fe event: status 0, inversion off, m_tuning 1

[SEC] sleep 500ms

(0)fe event: status 1f, inversion off, m_tuning 2

OURSTATE: ok

 

notOK:

 

(0)fe event: status 0, inversion off, m_tuning 1

[SEC] sleep 500ms

[SEC] set dynamic current limiting

(0)fe event: status 20, inversion off, m_tuning 2

FE_TIMEDOUT! ..abort

OURSTATE: failed, retune

(0)tune

 

 

Any Ideas?

Thank you

 

Attached File  tune_failed_enigmalog.txt   34.91KB   1 downloadsAttached File  tune_ok_enigmalog.txt   19.51KB   0 downloads


ET4000
PLi-HD Skin





1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users