Jump to content


Photo

xtrend et4000 start niet op

et4000

  • Please log in to reply
7 replies to this topic

#1 bloodiron

  • Senior Member
  • 40 posts

0
Neutral

Posted 7 April 2016 - 20:29

Hoi allemaal,

ik heb sinds kort een probleem met mijn xtrend 4000. hij start namelijk niet op. Ik krijg alleen het xtrend bootlogo te zien en alle leds (groen/geel/rood) blijven branden.

ik heb nieuwe bootloader en image (pli4.0) erop gezet maar heeft het probleem niet opgelost (usb stick wordt wel uitgelezen). ik lees hier en daar dat evt de security board mogelijk beschadigd is geraakt. Hoe kan ik dit achterhalen en weten jullie misschien hoe ik dit probleem evt zou kunnen oplossen?

alvast bedankt voor alle reacties.

bk

Re: xtrend et4000 start niet op #2 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 49,031 posts

+841
Excellent

Posted 7 April 2016 - 22:15

Als het security board kapot is start de box wel gewoon op, maar start Enigma niet omdat de DVB drivers niet geladen worden.

 

Er is echter wel gewoon netwerk, dus je kunt gewoon inloggen op de box met telnet. Eens je binnen bent geef je het commando "lsusb". Je moat dan deze entry hebben:

Bus 003 Device 003: ID dead:beef

Ontbreekt de dead beef, dan is het security board stuk.


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2), SAB Alpha Triple HD (S2+T2), Zgemma H3.T2C (T/C), Zgemma H6 (fallback), VU+Zero (fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: xtrend et4000 start niet op #3 bloodiron

  • Senior Member
  • 40 posts

0
Neutral

Posted 9 April 2016 - 20:24

Hoi Wanwizard,

 

Ik kon inloggen in de et4000 met telnet, maar ik krijg steeds "invalid command" met het lsusb commando. wat doe ik verkeerd?

 

De box reageert wel op andere commando's zoals ls usb. dan krijg ik: 200 port command succesful etc...

 

Groetjes,

 

BK



Re: xtrend et4000 start niet op #4 bloodiron

  • Senior Member
  • 40 posts

0
Neutral

Posted 9 April 2016 - 20:31

Trouwens, Ik was ingelogd via de command promt in windows. Had ik een ander programma moeten gebruiken? :o



Re: xtrend et4000 start niet op #5 bloodiron

  • Senior Member
  • 40 posts

0
Neutral

Posted 9 April 2016 - 20:39

Het is gelukt met DCC  :lol:

 

Ik krijg inderdaad Bus 001 Device 003: ID dead:beef op de tweede regel.

 

Dus secu board niet stuk? Hoe kan ik het ding nu tot leven wekken? <<Frankenstein modus>>

 

Groetjes,

 

BK



Re: xtrend et4000 start niet op #6 bloodiron

  • Senior Member
  • 40 posts

0
Neutral

Posted 9 April 2016 - 21:32

Wat stom! Ik heb net de 750mhz bootloder erop gegooid om te kijken of de processor dan op 750mhz loopt, en inderdaad, de processor loopt dan op 750mhz. dus de bootloader krijg ik er goed op en is schijnbaar niet stuk of corrupt. Maar nu ik de snelle bootloader erop heb, zie ik geen device 3 meer en geen dead beef.

 

dus toch secu board naar de knoppen?

 

:((



Re: xtrend et4000 start niet op #7 bloodiron

  • Senior Member
  • 40 posts

0
Neutral

Posted 9 April 2016 - 22:12

Als ik de officiële image van de xtrend website erop flash, dan krijg ik wel een dead beef melding te zien. Maar toch geen boot dus.

 

Graag hoor ik of er nog iets te doen valt.

 

bij voorbaat dank

 

BK



Re: xtrend et4000 start niet op #8 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 49,031 posts

+841
Excellent

Posted 10 April 2016 - 12:21

Doe eens een downgrade van die bootloader? Het kan best zijn dat hij het overklokken helemaal niet fijn vind, dat was destijds bij sommige XP1000's ook zo.

 

De antwoorden op je telnet commando's lijken op die van ftp, en niet van telnet. Standaard is de telnet client ook niet in Windows aanwezig, die moet je handmatig installeren. De meeste windows gebruikers gebruiken PuTTY of DCC.

 

Als je verbinding kunt maken met de box, en de security board entry staat er, tik dan eens dit in:

init 4
/usr/bin/enigma2.sh

en kijk eens of je foutmeldingen krijgt bij het opstarten van Enigma? En zo ja, plaats die eens hier?


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2), SAB Alpha Triple HD (S2+T2), Zgemma H3.T2C (T/C), Zgemma H6 (fallback), VU+Zero (fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 






0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users