Jump to content


Photo

OSD in reverse color bij gebruik PIP

VUDUO

  • Please log in to reply
72 replies to this topic

Re: OSD in reverse color bij gebruik PIP #61 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 47,482 posts

+793
Excellent

Posted 24 May 2017 - 13:30

Dan inloggen, en

init 4
ENIGMA_DEBUG_LVL=4 /usr/bin/enigma2.sh

en kijken waar hij op crasht.


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2), SAB Alpha Triple HD (S2+T2), Zgemma H3.T2C (T/C), Zgemma H6 (fallback), VU+Zero (fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: OSD in reverse color bij gebruik PIP #62 40H3X

  • PLi® Contributor
  • 3,295 posts

+116
Excellent

Posted 24 May 2017 - 14:55

Neeuh, alleen AB geprobeerd, telnet zag ik de relevantie niet van in, want geen TV beeld is geen check op PiP, toch? Wil je dat ik telnet check en eventueel (als ik erin kom) een debug doe en record met Putty? Zeg het maar?

 

@WanWizard dank, zat te wachten op het antwoord van @littlesat ;)

 

Volgens mij is dit het relevante van de log...

--> setting scaler_sharpness to: 0000000D
[eDVBVolumecontrol] Setvolume: raw: 100 100, -1db: 0 0
Traceback (most recent call last):
  File "/usr/lib/enigma2/python/mytest.py", line 528, in <module>
    Components.AVSwitch.InitAVSwitch()
  File "/usr/lib/enigma2/python/Components/AVSwitch.py", line 258, in InitAVSwitch
    config.av.volume_stepsize.addNotifier(setVolumeStepsize)
  File "/usr/lib/enigma2/python/Components/config.py", line 130, in addNotifier
    notifier(self)
  File "/usr/lib/enigma2/python/Components/AVSwitch.py", line 256, in setVolumeStepsize
    eDVBVolumecontrol.getInstance().setVolumeSteps(int(configElement.value))
AttributeError: 'eDVBVolumecontrol' object has no attribute 'setVolumeSteps'
[eDVBDB] ---- saving lame channel db
[eDVBDB] saved 350 channels and 4244 services!
[eDVBResourceManager] release cached channel (timer timeout)
[Avahi] avahi_timeout_new
[Avahi] avahi_timeout_free

[Avahi] avahi_watch_free
[Avahi] avahi_timeout_free

[eInit] - (41) eServiceFactoryDVD
[eInit] - (41) eServiceFactoryWebTS
[eInit] - (41) eServiceFactoryTS
[eInit] - (41) eServiceFactoryHDMI
[eInit] - (41) eServiceFactoryM2TS
[eInit] - (41) eServiceFactoryMP3
[eInit] - (41) eServiceFactoryFS
[eInit] - (41) eServiceFactoryDVB
[eInit] - (41) Encoders
[eInit] - (41) Stream server
[eInit] - (40) eServiceCenter
[eServiceCenter] clear instance
[eInit] - (35) CI Slots
[eInit] - (35) CA handler
[eInit] - (30) eActionMap
[eInit] - (22) Hdmi CEC driver
[eInit] - (21) input device driver
[eInit] - (20) DVB-CI UI
[eInit] - (20) UHF Modulator
[eInit] - (20) RC Input layer
[eInit] - (20) misc options
[eInit] - (20) AVSwitch Driver
[eInit] - (15) eWindowStyleManager
[eInit] - (10) gRC
[gRC] waiting for gRC thread shutdown
[gRC] thread has finished
[eInit] - (9) GFBDC
[eInit] - (9) gLCD
[eInit] - (9) Font Render Class
[eInit] - (8) graphics acceleration manager
[eInit] - (5) Tuxtxt
[eInit] - (1) Background File Eraser
[eInit] reached rl -1
root@vuduo:~# exit
logout


Edited by 40H3X, 24 May 2017 - 14:55.

Hardware: Vu+ Uno 4k SE - Samsung HM500JI 500GB 2.5 inch - Amiko Viper Combo HDD - Edision OS mio 4K - Spycat Mini Plus - Vu+ Zero - Vu+ Duo - WD 1TB - Fuba 78 cm - Tripleblock LNB Quad 19.2/23.5/28.2 - NAS 4TB RAID 1
Software : OpenPLi - OScam - Settings van Hans  -  Autotimer  -  EPGImport


Re: OSD in reverse color bij gebruik PIP #63 littlesat

  • PLi® Core member
  • 48,568 posts

+511
Excellent

Posted 24 May 2017 - 15:05

First upgrade enigma2....

 

Then try again....


WaveFrontier 28.2E | 23.5E | 19.2E | 16E | 13E | 10/9E | 7E | 5E | 1W | 4/5W | 15W


Re: OSD in reverse color bij gebruik PIP #64 40H3X

  • PLi® Contributor
  • 3,295 posts

+116
Excellent

Posted 24 May 2017 - 16:05

 

 


commit 1297b3caf55822d48d23d483793022f724457c09

 

Niet verder zoeken SVP Deze moet het zijn.....De drivers kunnen het blijkbaar niet hebben als ik de pip zo klein maak of op 0,0 zet....

 

We moeten hiervoor nog altijd een goede oplossing vinden.. maar de echte oplossing is dat de drivers gaan kloppen of de box een proc krijgt om een pip te kunnen verstoppen of op een ander z-niveau kunnen zetten...

 

Zie deze zin... "I need to make it 2x2 pixes (some hardware do crash when I make it 0,0 in size) in mijn comments"

 

Misschien kan de gebruiker eens testen door de window iets groter te maken...

 

Door in regel 40 en 41 het groter te maken (bijv 8 x 8) in /usr/lib/python/Screens/PictureInPicture.py (eerst sources installeren met opk install enigma2-src)

en/of de regels daaronder de position aan te passen (andere dan 0,0) Misschien kunnen de drivers daar ook niet tegen... maar er dan ook maar 1,1 of 8,8 van...

 

Ik maakte deze het liefste 0,0, maar o.a. de extrend 10K crashte daar volledig op (totaal niet meer responsive).... Extrend had destijds iets toegevoegd dat je dat ding kunt verstoppen en de z-lever kan aanpassen.... (dat gaat in die software via hasPIPVisibleProc)

 

En alles door driver issues die dus niet alleen VU heeft.

Voorheen stopte ik de PIP om hier omheen te werken... wat weer gevolgen had voor "gebruikte" tuners. Je koos een zender en plotseling was een tuner bezet...

 

Een andere oplossing is de skin aan te laten geven waar ik de pip wil verstoppen...

 

Ik heb hier al vanalles op verschillende boxen getest. Alles reageert anders op de PIP positie. Dat is echt verschrikkelijk....

 

Ik vermoed dat het groter maken van de pip helpt.... Graag ff testen...

 

 

Ik heb de versie van OpenPLi-4.0-beta-vuduo-20170220_usb erop gezet en daarna enigma2-src geïnstalleerd, daarna regel 40 en 41 aangepast van 2,2 naar 8,8 (overigens is de locatie van PictureInPicture.py na de install van enigma2-src op de Duo anders nl. /usr/lib/enigma2/python/Screens/PictureInPicture.py)

 

Helaas, bij activatie van PiP en het openen van het Menu nog steeds het groen/paars een restart brengt alleen een eeuwige spinner, dus een schone flash....@littlesat wat adviseer je?

 

Dus ik had beter de image van vandaag kunnen nemen

 

Nu het volgende gedaan

opkg update
opkg upgrade
reboot
opkg install enigma2-src
cp PictureInPicture.py  /usr/lib/enigma2/python/Screens/PictureInPicture.py
reboot

Na de reboot, helaas weer de spinner...


Hardware: Vu+ Uno 4k SE - Samsung HM500JI 500GB 2.5 inch - Amiko Viper Combo HDD - Edision OS mio 4K - Spycat Mini Plus - Vu+ Zero - Vu+ Duo - WD 1TB - Fuba 78 cm - Tripleblock LNB Quad 19.2/23.5/28.2 - NAS 4TB RAID 1
Software : OpenPLi - OScam - Settings van Hans  -  Autotimer  -  EPGImport


Re: OSD in reverse color bij gebruik PIP #65 Erik Slagter

  • PLi® Core member
  • 45,263 posts

+497
Excellent

Posted 24 May 2017 - 17:37

De vraag is of 40H3X de beschikking heeft over een development image. Ik vermoed van niet. Dan heeft testen ook niet zoveel zin.


* Wavefrontier T90 with 28E/23E/19E/13E/9E/4.8E/0.8W/5W via SCR switches 2 x 2 x 6 user bands
* Ziggo digital cable TV (FTA)
I don't read PM -> if you have something to ask or to report, do it in the forum so others can benefit. I don't take freelance jobs.
Ik lees geen PM -> als je iets te vragen of te melden hebt, doe het op het forum, zodat anderen er ook wat aan hebben.

Re: OSD in reverse color bij gebruik PIP #66 40H3X

  • PLi® Contributor
  • 3,295 posts

+116
Excellent

Posted 24 May 2017 - 17:51

Nope.


Hardware: Vu+ Uno 4k SE - Samsung HM500JI 500GB 2.5 inch - Amiko Viper Combo HDD - Edision OS mio 4K - Spycat Mini Plus - Vu+ Zero - Vu+ Duo - WD 1TB - Fuba 78 cm - Tripleblock LNB Quad 19.2/23.5/28.2 - NAS 4TB RAID 1
Software : OpenPLi - OScam - Settings van Hans  -  Autotimer  -  EPGImport


Re: OSD in reverse color bij gebruik PIP #67 Erik Slagter

  • PLi® Core member
  • 45,263 posts

+497
Excellent

Posted 24 May 2017 - 17:56

De eenvoudigste oplossing is dan als volgt denk ik:

 

- Huidige/4 laten we gewoon zo als het nu is. Die zijn we momenteel aan het freezen voor een laatste "release" versie, en dan is het afgelopen met de nightly built beta OpenPLi 4 images.

- De gebruikers met een VU+ Duo kunnen er voor kiezen om 4 te blijven gebruiken, maar dan niet de PiP te gebruiken.

- Of ze kunnen, zodra die er is, overstappen op de volgende OpenPLi versie, waarin dit wel op te lossen is, dan is er in ieder geval te testen.


* Wavefrontier T90 with 28E/23E/19E/13E/9E/4.8E/0.8W/5W via SCR switches 2 x 2 x 6 user bands
* Ziggo digital cable TV (FTA)
I don't read PM -> if you have something to ask or to report, do it in the forum so others can benefit. I don't take freelance jobs.
Ik lees geen PM -> als je iets te vragen of te melden hebt, doe het op het forum, zodat anderen er ook wat aan hebben.

Re: OSD in reverse color bij gebruik PIP #68 40H3X

  • PLi® Contributor
  • 3,295 posts

+116
Excellent

Posted 24 May 2017 - 17:59

Alhoewel ik er niet over ga, mooi toch ;)


Hardware: Vu+ Uno 4k SE - Samsung HM500JI 500GB 2.5 inch - Amiko Viper Combo HDD - Edision OS mio 4K - Spycat Mini Plus - Vu+ Zero - Vu+ Duo - WD 1TB - Fuba 78 cm - Tripleblock LNB Quad 19.2/23.5/28.2 - NAS 4TB RAID 1
Software : OpenPLi - OScam - Settings van Hans  -  Autotimer  -  EPGImport


Re: OSD in reverse color bij gebruik PIP #69 littlesat

  • PLi® Core member
  • 48,568 posts

+511
Excellent

Posted 24 May 2017 - 19:18

Wanneer heb je voor het laatst geflashed...?

WaveFrontier 28.2E | 23.5E | 19.2E | 16E | 13E | 10/9E | 7E | 5E | 1W | 4/5W | 15W


Re: OSD in reverse color bij gebruik PIP #70 catastrofus

  • Senior Member
  • 2,550 posts

+30
Good

Posted 24 May 2017 - 20:06

Zie post #30?


Sorry, I'm a member of the "react above quote" community! :ph34r:

2 x et10k (CCCS. PLi-7.0) met een Synology ds214+ (2 x 6 TB) ziggo oost (voormalig @Home) + A1/A2/A3/HB (TechniSat)
 


Re: OSD in reverse color bij gebruik PIP #71 hulkman

  • Senior Member
  • 444 posts

+5
Neutral

Posted 29 May 2017 - 07:47

Hoi hier TP. Ik was even een tijdje offline. Ik zie dat er veel progress is gemaakt en dank jullie voor de moeite die jullie erin hebben willen steken. Zo langzamerhand begint de discussie abracadabra voor mij te worden. Maar ik begrijp dat de duo hw en/of de drivers ervoor een probleem vormen die zonder een ontvanger specifieke workaround niet op te lossen is.
Met in het achterhoofd Pli5 welke mss op zich al een oplossing biedt wordt dit probleem nu in de ijskast gezet.
Mijn zegen heb je, ik ben tevreden met de antwoorden want ik weet nu dat het geen defecte hw betreft. Ik doe voorlopig wel zonder PIP.

Verstuurd vanaf mijn SM-A310F met Tapatalk

Re: OSD in reverse color bij gebruik PIP #72 littlesat

  • PLi® Core member
  • 48,568 posts

+511
Excellent

Posted 29 May 2017 - 08:43

Als je de PictureInPicture.py van onze github haalt en op de box plaatst hoort je probleem nu opgelost te zijn...


WaveFrontier 28.2E | 23.5E | 19.2E | 16E | 13E | 10/9E | 7E | 5E | 1W | 4/5W | 15W


Re: OSD in reverse color bij gebruik PIP #73 hulkman

  • Senior Member
  • 444 posts

+5
Neutral

Posted 29 May 2017 - 19:35

Duo is er vannavond weer eens mee gestopt. Alleen rode LED, zal wel aan huidige temperaturen liggen. 

 

Ik ga eens kijken naar een 4K ontvanger, dan blijft deze als knutselbakkie staan.

 

Ik hoop dat anderen dr wat aan hebben, ik zal het zelf proberen als ie het weer doet.







Also tagged with one or more of these keywords: VUDUO

2 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users


    Bing (1)