Jump to content


Photo

VU+solo2 start niet meer na update

update

  • Please log in to reply
42 replies to this topic

Re: VU+solo2 start niet meer na update #21 Zjompee

  • Senior Member
  • 38 posts

+1
Neutral

Posted 6 April 2020 - 11:55

Helaas, dat had ik al verschillende keren geprobeerd, via de browser lukt het niet (meer) na de update!

Als netwerkapparaat/disk of met een FTP verbinding wel, raar genoeg!

 

Alleen als ik vandaar uit de bestanden wil uitpakken worden ze eerste gedownload naar mijn eigen system (Mac OSx) en dan is het de verkeerde bestandsstructuur.

Dus een commando vanuit terminal of Terminus zou kunnen helpen om ze uit te pakken



Re: VU+solo2 start niet meer na update #22 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 54,888 posts

+1,091
Excellent

Posted 6 April 2020 - 12:02

De web interface is een enigma proces, als dat niet start (en daar lijkt het op), heb je ook geen web interface.

 

Maar als ftp lukt, lukt telnet ook, en dan kun je dus kijken waarom Enigma niet start...


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2+fallback), Octagon SF8008 (S2+T2), Zgemma H9.2H (T2+fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: VU+solo2 start niet meer na update #23 40H3X

  • Forum Moderator
    PLi® Contributor
  • 4,052 posts

+127
Excellent

Posted 6 April 2020 - 13:20

O dan anders...

 

Inloggen met telnet en ga naar de USB stick iets àla

cd /media/usbsticknaam

dan de image downloaden met
 

wget http://downloads.openpli.org/builds/vusolo2/openpli-7.2-release-vusolo2-20200330_usb.zip

 dan unzip downloaden met

opkg install unzip

dan uitpakken image file met

 unzip openpli-7.2-release-vusolo2-20200330_usb.zip

Checken of de uitgepakte bestanden er zijn met

ls -l /media/usbsticknaam/vuplus/solo2

Dan flash uitvoeren met

ofgwrite -r -k /media/usbsticknaam/vuplus/solo2/

succes

 


Hardware: Vu+ Uno 4k SE - Fuba 78 cm - Tripleblock LNB Quad 19.2/23.5/28.2 - DS918+
Software : OpenPLi - OScam - Settings van Hans - Autotimer - EPGImport
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Remember: Upvote with the rep_up.png button for any user/post you find to be helpful, informative, or deserving of recognition!
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.


Re: VU+solo2 start niet meer na update #24 Zjompee

  • Senior Member
  • 38 posts

+1
Neutral

Posted 6 April 2020 - 13:34

OK, en hoe dan???  :huh:

 

Ik heb wel de logfile van de update bekeken, en die ziet er ook niet zo heel goed uit, vooral meldingen over "no space left on device" terwijl er nog minstens zo'n 100 gb vrij moet zijn op schijf, heb voor de zekerheid toch voor 50 Gb gewist aan film bestanden maar toch!

 

Attached Files



Re: VU+solo2 start niet meer na update #25 40H3X

  • Forum Moderator
    PLi® Contributor
  • 4,052 posts

+127
Excellent

Posted 6 April 2020 - 13:51

Even wat dingen uitleggen, de log zegt dat de Solo2 vol is dan heeft niks met je harde schijf te maken, dus je moet de download niet naar je Solo2 doen maar naar een andere medium zoals je USB stick of de hardschijf.


Hardware: Vu+ Uno 4k SE - Fuba 78 cm - Tripleblock LNB Quad 19.2/23.5/28.2 - DS918+
Software : OpenPLi - OScam - Settings van Hans - Autotimer - EPGImport
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Remember: Upvote with the rep_up.png button for any user/post you find to be helpful, informative, or deserving of recognition!
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.


Re: VU+solo2 start niet meer na update #26 Zjompee

  • Senior Member
  • 38 posts

+1
Neutral

Posted 6 April 2020 - 13:52

Is reeds gebeurt, staat in een directory op de HDD



Re: VU+solo2 start niet meer na update #27 40H3X

  • Forum Moderator
    PLi® Contributor
  • 4,052 posts

+127
Excellent

Posted 6 April 2020 - 13:57

ok en dan met telnet er heen gaan en de command's uitvoeren zoals ik het aangegeven


Hardware: Vu+ Uno 4k SE - Fuba 78 cm - Tripleblock LNB Quad 19.2/23.5/28.2 - DS918+
Software : OpenPLi - OScam - Settings van Hans - Autotimer - EPGImport
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Remember: Upvote with the rep_up.png button for any user/post you find to be helpful, informative, or deserving of recognition!
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.


Re: VU+solo2 start niet meer na update #28 Zjompee

  • Senior Member
  • 38 posts

+1
Neutral

Posted 6 April 2020 - 14:06

openpli 7.2-release vusolo2
 
vusolo2 login: root
root@vusolo2:~# opkg install unzip
Package tzdata-antarc version (null) has no valid architecture, ignoring.
Couldn't find anything to satisfy 'unzip'.
No packages installed or removed.
Collected errors:
 * parse_from_stream_nomalloc: Missing new line character at end of file!
 * parse_from_stream_nomalloc: Missing new line character at end of file!
root@vusolo2:~# 


Re: VU+solo2 start niet meer na update #29 40H3X

  • Forum Moderator
    PLi® Contributor
  • 4,052 posts

+127
Excellent

Posted 6 April 2020 - 14:12

voordat je dat opk installl unzip commando uitvoerd eerst even

opkg update

Die unzip in nl vrij recentelijk toegevoegd

 

...en dan pas
 

opkg install unzip

Edited by 40H3X, 6 April 2020 - 14:16.

Hardware: Vu+ Uno 4k SE - Fuba 78 cm - Tripleblock LNB Quad 19.2/23.5/28.2 - DS918+
Software : OpenPLi - OScam - Settings van Hans - Autotimer - EPGImport
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Remember: Upvote with the rep_up.png button for any user/post you find to be helpful, informative, or deserving of recognition!
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.


Re: VU+solo2 start niet meer na update #30 Zjompee

  • Senior Member
  • 38 posts

+1
Neutral

Posted 6 April 2020 - 14:28

Verdorie...  :wacko:

 

vusolo2 login: root

root@vusolo2:~# opkg update
Package tzdata-antarc version (null) has no valid architecture, ignoring.
Updated source 'openpli-3rd-party'.
Updated source 'openpli-3rd-party-vusolo2'.
Updated source 'openpli-all'.
Updated source 'openpli-picons'.
Updated source 'openpli-vusolo2'.
Collected errors:
 * parse_from_stream_nomalloc: Missing new line character at end of file!
 * parse_from_stream_nomalloc: Missing new line character at end of file!
root@vusolo2:~# opkg install unzip
Couldn't find anything to satisfy 'unzip'.
No packages installed or removed.
root@vusolo2:~# 


Re: VU+solo2 start niet meer na update #31 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 54,888 posts

+1,091
Excellent

Posted 6 April 2020 - 14:53

Flash filesystem vol, en dan houdt het op.

 

Te veel plugins geinstalleerd? Picons in flash? Opname per ongeluk in flash? Als je dat kunt achterhalen kun je wellicht wat ruimte vrij maken.


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2+fallback), Octagon SF8008 (S2+T2), Zgemma H9.2H (T2+fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: VU+solo2 start niet meer na update #32 Zjompee

  • Senior Member
  • 38 posts

+1
Neutral

Posted 6 April 2020 - 15:41

Er stonden inderdaad wat files in home/root die er niet thuishoren, één opname en vier oude .bin update bestanden! (samen iets van 98Mb)

Heb deze gewist: daarna gaf 'opkg update' geen foutmelding meer maar 'opkg install unzip' nog steeds dezelfde melding!

 

Heb een poging gedaan om de update bestanden te unzippen vanaf een PC, maar daar geeft het 'root_cfg_auto' bestandje dezelfde melding als op mijn Mac (file unexpectedly ended) de andere twee kan ik gewoon unzippen net als op mijn Mac trouwens!

Heb de update nogmaals gedownload, maar steeds dezelfde melding... dus een poging om ze al "unzipped" op de ontvanger te zetten gaat helaas niet lukken.

 

Ik weet het onderhand ook ff niet meer...

Attached Files



Re: VU+solo2 start niet meer na update #33 40H3X

  • Forum Moderator
    PLi® Contributor
  • 4,052 posts

+127
Excellent

Posted 6 April 2020 - 16:28

geef het commando

df -h

 en plaats het resultaat eens hier

 

Het blijft vreemd dat je de bestanden in de zip fie op de PC (dus niet met PC) niet goed uitgepakt krijgt, want dan kunnen we ze er met Telnet (bv WinSCP) of wel FTP wel op de Solo2 zetten.


Edited by 40H3X, 6 April 2020 - 16:36.

Hardware: Vu+ Uno 4k SE - Fuba 78 cm - Tripleblock LNB Quad 19.2/23.5/28.2 - DS918+
Software : OpenPLi - OScam - Settings van Hans - Autotimer - EPGImport
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Remember: Upvote with the rep_up.png button for any user/post you find to be helpful, informative, or deserving of recognition!
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.


Re: VU+solo2 start niet meer na update #34 Zjompee

  • Senior Member
  • 38 posts

+1
Neutral

Posted 6 April 2020 - 16:28

Na een aantal pogingen is het me gelukt om unzip te installeren, vraag me niet waarom het nu wel lukte  :)

USB stick krijg ik niet te zien, dus rechtstreeks op de ontvanger

 

Ik krijg alleen voor het laatste bestand terug: 

 

unzip: write: No space left on device

unzip: inflate error
root@vusolo2:~# 
 
Dus ik heb waarschijnlijk toch op een verkeerde directory geheugen vrij gemaakt?  :unsure:
 
De screenshot van mijn vorige post laat alle directory's zien die ik überhaupt kan zien nu, kan dat kloppen als ik met 'root' inlog? Of mis ik op deze manier de directory waar het flash geheugen van de ontvanger zelf staat?


Re: VU+solo2 start niet meer na update #35 Zjompee

  • Senior Member
  • 38 posts

+1
Neutral

Posted 6 April 2020 - 16:28

root@vusolo2:~# df -h
Filesystem                Size      Used Available Use% Mounted on
ubi0:rootfs             194.8M    194.8M      4.0K 100% /
devtmpfs                279.8M      4.0K    279.8M   0% /dev
tmpfs                    64.0K         0     64.0K   0% /media
tmpfs                   279.9M    304.0K    279.6M   0% /var/volatile
/dev/sda1               698.3G    483.4G    214.8G  69% /media/hdd
/dev/sda2               232.7G     59.7G    173.0G  26% /media/sda2
root@vusolo2:~# 


Re: VU+solo2 start niet meer na update #36 Zjompee

  • Senior Member
  • 38 posts

+1
Neutral

Posted 6 April 2020 - 16:30

je hoeft me niet uit te leggen dat rootfs vol is  :D

Dat is ook waarschijnlijk het geheugen waar ik net om vroeg... maar hoe kom ik daar?



Re: VU+solo2 start niet meer na update #37 Zjompee

  • Senior Member
  • 38 posts

+1
Neutral

Posted 6 April 2020 - 16:47

Vergeet mijn laatste vraag, na een reboot zie ik de upgrade staan welke dus op het geheugen van de ontvanger staat (waardoor deze weer vol is)

Wissen, en op een andere locatie opnieuw proberen!



Re: VU+solo2 start niet meer na update #38 40H3X

  • Forum Moderator
    PLi® Contributor
  • 4,052 posts

+127
Excellent

Posted 6 April 2020 - 16:51

Je bent me even kwijt, welke upgrade zie je staan?


Hardware: Vu+ Uno 4k SE - Fuba 78 cm - Tripleblock LNB Quad 19.2/23.5/28.2 - DS918+
Software : OpenPLi - OScam - Settings van Hans - Autotimer - EPGImport
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Remember: Upvote with the rep_up.png button for any user/post you find to be helpful, informative, or deserving of recognition!
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.


Re: VU+solo2 start niet meer na update #39 40H3X

  • Forum Moderator
    PLi® Contributor
  • 4,052 posts

+127
Excellent

Posted 6 April 2020 - 17:04

Als je met de upgrade de zip bedoeld waar de flash bestanden in staat, ja die kan weg. den weer het command om te kijken of er ruimte is, dan

cd /media/hdd

dan

wget http://downloads.openpli.org/builds/vusolo2/openpli-7.2-release-vusolo2-20200330_usb.

Zip hoef je niet meer te installeren was gelukt toch en dan

unzip openpli-7.2-release-vusolo2-20200330_usb.zip

 dan

ls -l /media/hdd/vuplus/solo2

Als het goed is staan ze er dan allen en dan flash uitvoeren met

ofgwrite -r -k /media/hdd/vuplus/solo2/

 

 

 

 


Hardware: Vu+ Uno 4k SE - Fuba 78 cm - Tripleblock LNB Quad 19.2/23.5/28.2 - DS918+
Software : OpenPLi - OScam - Settings van Hans - Autotimer - EPGImport
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Remember: Upvote with the rep_up.png button for any user/post you find to be helpful, informative, or deserving of recognition!
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.


Re: VU+solo2 start niet meer na update #40 Zjompee

  • Senior Member
  • 38 posts

+1
Neutral

Posted 6 April 2020 - 17:04

wget http://downloads.openpli.org/builds/vusolo2/openpli-7.2-release-vusolo2-20200330_usb.zip

 

Deze dus, maar staat dan in het geheugen van de ontvanger, waardoor dat meteen vol is!

Ik kan de USB stick niet zien dus heb de upgrade download daar neer gezet (foutje)

 

Hij is al weer gewist ;-)

 

root@vusolo2:~# df -h

Filesystem                Size      Used Available Use% Mounted on
ubi0:rootfs             194.8M    100.2M     94.6M  51% /
devtmpfs                279.8M      4.0K    279.8M   0% /dev
tmpfs                    64.0K         0     64.0K   0% /media
tmpfs                   279.9M    104.0K    279.8M   0% /var/volatile
/dev/sda1               698.3G    483.4G    214.8G  69% /media/hdd
/dev/sda2               232.7G     59.7G    173.0G  26% /media/sda2
root@vusolo2:~# 






1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users