Jump to content


hulkman

Member Since 3 Dec 2009
Offline Last Active 16 Mar 2024 16:43
-----

#1430517 Bestanden niet zichtbaar

Posted by hulkman on 16 February 2022 - 13:59

Volgens mij laat de opnamelijst alleen bekende bestanden (waar hij iets mee kan) zien. Want je ziet ook nooit de meta en cut bestanden.
Misschien zit daar je probleem?
Er is overigens wel een filesearcher in de feed (weet ff niet hij die heet) die wel alle bestanden laat zien.


#1407854 Smargo Smartreader V2 met digiturk kaart zal openen kanaal?

Posted by hulkman on 5 December 2021 - 23:11

Ik zat er met m"n JTag nog helemaal nog niet zo ver naast. Alleen is het schijnbaar een eJTag geworden, maar dat zal wel een versie zijn die je kunt inschieten vanuit het netwerk.
Andere techniek maar altijd de poging om iets in de ontvanger te clonen of om de kaart wijs te maken dat het altijd alles OK is.


#1407850 Smargo Smartreader V2 met digiturk kaart zal openen kanaal?

Posted by hulkman on 5 December 2021 - 23:06

TS = topic starter, jij dus.


#1383876 PLi-FullHD-PLi-FullNightHD

Posted by hulkman on 13 September 2021 - 18:30

Bravo, well done.

But more is possible.

This is the way I transformed Pli-fullHD skin.

The trick with the pause and timeshift is possible by making changes to InfoBarGenerics.py file.

 

Screenshot 1 direct channel choice small.jpg Screenshot 2 movie player small.jpg Screenshot 3 movie Pause small.jpg Screenshot 4 Timeshift Pause small.jpg Screenshot 5 Timeshift Play small.jpg
#1363476 Geluidsonderbrekingen op 1080P

Posted by hulkman on 6 July 2021 - 16:52

HD 51 mutant 4k. Waarom op 1080p gaan instellen op een 4k uitzending. Tenzij je tv dit niet aan kan.

Precies, is een hd tv. Was ook alleen om npo4k te testen.


#1011701 Movieplayer infobar position

Posted by hulkman on 3 February 2019 - 14:15

I do not want to adjust the skin. I just want the infobar down.

 

What should I edit?

 Hi Stosun,

 

Put the attached xml-file in root/etc/enigma2 map (make enigma2-map if necessary).

 

It wil only pull the movieplayer infobar down. There is no infobar back image behind it.

 

Attached File  skin_user_PLi-FullNightHD.xml   1.43KB   16 downloads
#998961 Debug mode LVL4 op een HD51 PLi7

Posted by hulkman on 13 January 2019 - 15:17

Wat mij betreft is de wiki OK. 
#991865 Oscam met rc7

Posted by hulkman on 2 January 2019 - 13:38

Ik vind het makkelijk, zo blijven mijn recievers vrij voor experimenten en updates. En het werkt als jaren gewoon probleemloos zolang ik me maar ver van oscam hou. (Beetje overdreven, maar toch)


#991817 Oscam met rc7

Posted by hulkman on 2 January 2019 - 13:11

Een designfout uit een open-source programma laten halen hoeft geen jaren te duren, toch?
En de systemtime plugin helpt ook niet omdat ook de timeserver niet snel genoeg bereikt wordt. En het is m.i. weer de zoveelste workaround.

Het gaat mij meer om dat gezeur over de cccam die eigenlijk zo gek nog niet werkt.

Wat betreft die oscam-build versie voor enigma1 ben ik bang dat probleem oplossen op een nog lager pitje staat vanwege prioriteiten. Ik durf het niet meer.


#310540 crash na instaleren van skin op vu+solo

Posted by hulkman on 2 November 2012 - 08:18

@kamiekekite

Wat men je hier duidelijk probeert te maken is dat je, gezien je beeldschermafdruk, gebruik maakt van een VTI image en dit forum dan eigenlijk niet de juiste plek om een vraag te stellen (open pli is voor pli image gebruikers). Desalniettemin denk ik dat ik je als nieuwe gebruiker wel een klein beetje op weg kan helpen.
Je probleem is nu de volgende: Je maakt gebruik van een VTI image en wilt daar een pli skin op zetten denk ik. Dat kan niet, dat is zoiets als verkeerde velgen op je auto monteren. Je grootste probleem nu is dat je ontvanger niet door kan starten, je dus niet bij je menu kunt komen om een passende skin te installeren.
De makkelijkste weg op dit moment is opnieuw te flashen, d.w.z. een ander image te installeren, vergelijkbaar met het installeren van een nieuwe OS op een PC. Dit doe je door wat bestanden in wat mammpen op een schone USB stick te zetten, de stick steek je aan de voorkant in de USB-poort, je schakelt de ontvanger met de knop achterop een keer uit en weer aan, en de rest wijst zichzelf.
De bestanden kun je van deze site downloaden, je gebruikt dan meteen het PLI-image en kunt ook Pli-skins gaan gebruiken.

Let op: Mogelijk moet je eerst een kernel update doen voordat je de nieuwste images kunt plaatsen, De kernel zorgt dat primaire zaken zoals geheugen indeling zijn ingesteld voordat het eigenlijke image geladen wordt. Als het niet ok is merk je dat doordat het image niet geladen wil worden, je kunt altijd een kernel update voor de zekerheid vooraf doen, let wel dat je de juiste kernel voor je model ontvanger gebruikt anders is het einde verhaal. De werkwijze voor installeren van de kernel zijn gelijk aan het laden van een image.

Een andere mogelijkheid is het verwijderen van de corrupte skin, de ontvanger laadt dan weer de default skin. Daarvoor gebruik je een FTP editor, zoals Filezilla (googlen).
Je geeft het IP adres van je machine in, naam (root) en wachtwoord (dreambox) poort 21 en drukt op verbinden. Aan de rechterzijde van het scherm zie je een bestanden boom zich ontvouwen. Klik op de map usr/share, dan de map enigma2 en zoek naar de map die gelijk is aan naam van de corrupte skin, deze map verwijderen. Daarna opnieuw opstarten.
.
Ik ben op dit moment niet thuis dus ik doe dit even uit m'n hoofd, dus het kan anderen mij nog het e.a. wat moeten verbeteren.