Jump to content


Zuppelan

Member Since 2 Jul 2010
Offline Last Active Today, 11:05
*****

Posts I've Made

In Topic: VU+ DUO voeding?

Yesterday, 12:01

Heb je de voeding van je Duo überhaupt al nagemeten? Het klinkt een beetje alsof je nu het wilde weg om een nieuwe voeding aan het roepen bent.

In Topic: VU+ DUO C807

19 September 2019 - 13:52

De eerste stap is het nameten van de spanningen, van de voeding en van de overige spanningsregelaars. Er is nog geen geval bekend waar C807 stuk is gegaan nadat er een parallelle 1uF is gezet, dus ik acht dat minder waarschijnlijk, alhoewel je dat wel moet nameten. Een goede kans is dat het de voeding zelf is.

Kortom, multimeter pakken en meten.

In Topic: IP camera is toegankelijk vanaf internet-hoe?

16 September 2019 - 16:27

En voor de rest, dat moet je vooral zelf weten, maar slim is het niet. Veel boxen draaien met stokoude kernels, vol met vulnerabilities, en veel netwerk services worden gewoon door een python socket aangeboden. Ik heb dus een andere notie van het "veiligheidsrisico"...


Pythonsockets is aan gedacht, er draait iptables. Wie de webif of ssh kan hacken mag het proberen en inderdaad is dat iets minder veilig dan een VPN is, maar dan moet je wel een professioneel hacker treffen die weet wat hij aan het hacken is en de Enigma2-broncode erbij hebben. Als je mijn ipv6-prefix weet dan is er nog steeds een kans van 1 op 2⁸⁰ om het ipv6-adres te raden en uitgaand verkeer van het apparaat is niet van nut, want ipv6-privacy-extensions maken dat ip-adres volledig onbruikbaar voor ingaand verkeer naar de ontvanger. Kortom, ik lig er totaal niet wakker van.

In Topic: IP camera is toegankelijk vanaf internet-hoe?

16 September 2019 - 14:46

Ik gebruik ook een Fritsdoosje en één van zijn snaakse functies is dat hij een ISDN S-bus biedt. Op Markplaats worden ISDN-centrales gedumpt voor wat de gek ervoor geeft, dus je kunt zo luxe telefoons hebben.

VPN gebruik ik niet, gewoon IPv6 aangezet (met 6to4, want T-Mobile doet geen native V6). Alle apparaten een publiek adres, al firewallt de Fritzbox nog steeds apparaten die je niet bereikbaar wilt hebben. Mijn Vu+ Ultimo 4K heb ik wel van buiten bereikbaar gemaakt en dat is even aan het idee wennen, maar ik acht een OpenPLi-Linuxontvanger geen groot veiligheidsrisico, mits goed geconfigureerd verdedigt die zichzelf prima. En gezien door die ogen lijkt een VPN opeens een stukje plakband voor het drama dat NAT is.


In Topic: OpenPLi firmware for Cloudbox3 available?

15 September 2019 - 08:41

Helaas, er is geen OpenPLi voor deze ontvanger beschikbaar.