Jump to content


Zuppelan

Member Since 2 Jul 2010
Offline Last Active Today, 00:10
*****

Posts I've Made

In Topic: Advies: VU+ Duo 4K of VU+ Ultimo 4K? (FBC & Sateliet & Kabel)

29 January 2020 - 00:54

Voor wat betreft de Ultimo 4K of de Duo 4K: De Duo 4K kan het meeste wat de Ultimo 4K kan, maar niet alles, terwijl het prijsgat stevig is. Bekijk de functionaliteit, zoals het sjieke LCD-scherm of de mogelijkheid tot een oude tuner en kijk of je dat de meerprijs waard vindt. Zo nee, neem de Duo, zo ja de Ultimo.


In Topic: Advies: VU+ Duo 4K of VU+ Ultimo 4K? (FBC & Sateliet & Kabel)

29 January 2020 - 00:51

  • FBC-tuner met bestaande koppen = veel minder beperkingen met opnemen
  • FBC-tuner met nieuwe koppen = helemaal geen beperkingen met opnemen.

Ga daarom sowieso voor een FBC-tuner voor satelliet. Dat levert al direct voordelen op, zoals dat je de hele Astra3 tegelijk kunt ontvangen met slechts 2 kabels. Pas als je helemaal geen beperkingen meer wilt hebben moet je je schotel verbouwen met nieuwe koppen en dan adviseer ik vooral om het eens een tijdje te gebruiken en te bekijken of de extra investering in nieuwe koppen nog wel gewenst is.


In Topic: Wie kan mij simpel vertellen hoe unicable werkt?

8 January 2020 - 16:34

Dat is juist. Bij Unicable is het onderscheid evenwel onzinnig. Toch reserveert de JESS-specificatie er aparte bits voor: 2 bits voor committed en 4 bits voor uncommitted en ik denk dat Inverto zijn Unicable2-apparatuur als "committed"-apparatuur ziet en daarom de ABCD naamgeving heeft overgenomen (de uncommitted bits worden genegeerd).

 

Als er ooit nog eens contact is tussen Jultec en OpenPLi, lijkt me een onderwerp om nog eens over te bespreken, want ik ben het er eigenlijk wel mee eens dat het onderscheid kolder is.


In Topic: Wie kan mij simpel vertellen hoe unicable werkt?

6 January 2020 - 19:46

Antwoord 2 is minder duidelijk, ik wil maar één unicable lnb kopen en gaan gebruiken. Voor astra, 23,5. Dit vanwege dat ik sinds kort dus de vu+ duo 4k in gebruik heb en vanwege tegelijkertijd willen kijken en opnemen. Met mijn logica denk ik dat die lnb daarom niet ingesteld hoef te worden voor vier satellieten. Toch?

Moet deze dan wel voor astra3 worden ingesteld of gebeurd dit via de tunerconfiguratie via de box? Mvg.

 

Klopt, als je maar één Unicable LNB aan een kabel hangt hoeft die LNB niet te weten welke positie hij is toebedeeld. Je hoeft de LNB niet te programmeren. Je ontvanger moet natuurlijk wel weten dat die LNB op de Astra 3 gericht staat en dat stel je op de ontvanger in.


In Topic: Wie kan mij simpel vertellen hoe unicable werkt?

6 January 2020 - 19:44

Inverto noemt het A,B,C,D en als je de JESS-standaard bekijkt dan zijn de bits verdeeld over committed/uncommitted. Bij Disqeqc-committed spreken we over A,B,C,D en dus snap ik waar Inverto vandaan komt. De uitleg van Erik Slagter dat onderscheid maken tussen committed/uncommitted bij Unicable zinloos is, is evenwel ook steekhoudend en dus snap ik dat jullie van 0 tot 63 nummeren. Ik denk dat het voorbarig is om van numeriek naar alfabetisch te gaan, tenzij andere fabrikanten alfabetisch gaan werken.

 

Wat wellicht een elegante aanpak is, is een vlaggetje numeriek/alfabetisch in de Unicable.xml bij de betreffende LNB maken dat aangeeft dat de fabrikant alfabetisch werkt in zijn naamgeving.