Jump to content


Zuppelan

Member Since 2 Jul 2010
Offline Last Active 12 Jul 2023 08:50
*****

Posts I've Made

In Topic: codering verandering Canal digitaal TV Vlaanderen

6 July 2023 - 13:09

Je Solo2 doet EN 50221 standaard CI.

  • De Common Interface is beschreven in Europese standaard EN 50221 en heeft geen versienummer,
  • CI+ is geen officiële standaard, maar iets wat een monsterverbond van fabrikanten heeft bedacht. CI+ heeft versienummers.
  • CI+ 1.4 is evenwel overgedragen aan de ETSI en is gestandaardiseerd in standaard TS 103 205, CI+ 1.4 is radicaal anders dan de vorige versies van CI, daarom dus dat CI+ 1.4 niet op oudere apparatuur werkt. Ik verwacht dat de ETSI de versienummers van CI+ niet door zal zetten, zo werken ze normaal niet.

In Topic: codering verandering Canal digitaal TV Vlaanderen

5 July 2023 - 17:15

Het probleem met deze berichtgeving is dat TotaalTV veranderingen op dit gebied altijd met veel fanfare aankondigt, terwijl er keer op keer weinig aan de hand bleek. Een mooi voorbeeld was de tijdelijke WK-zender in 4K, die zou zeker weten niet met een kaart te bekijken zijn. In werkelijkheid hoefde er alleen maar een mapping toegevoegd te worden aan Oscam. Wat Canal Digitaal werkelijk van plan is, is om die reden totaal gissen. Wat we wel weten is dat Canal Digitaal zijn klanten nooit heeft willen wegsturen.

 

Dus kortom, het enige wat je kan doen is afwachten. Als de kaartlezer daadwerkelijk onbruikbaar wordt komt er hier Ziggo.