Jump to content


Zuppelan

Member Since 2 Jul 2010
Offline Last Active 04 Feb 2021 22:40
*****

Posts I've Made

In Topic: Zenderwijziging bij Canal Digitaal levert ongetwijfeld commotie op.

2 June 2020 - 07:21

Juist Discovery is een bedrijf dat pakketten verkoopt en ze voor iedereen te zien wil hebben. Dat een TV-aanbieder daar nu "nee" tegen zegt zou je in dat geval dan positief moeten vinden. Ikzelf zit nog wel in de interessegroep van Discovery Channel (al is ook daar weinig goeds te zien op de laatste jaren), maar eh TLC... nog nooit naar gekeken. Ik zou dat prima vinden als anderen wel naar TLC zouden kijken, maar ik heb het idee dat niemand naar TLC kijkt en Discovery TLC er vooral bij doet als "goedkope opvulling" voor TV-aanbieders die het geld eigenlijk neer tellen voor de belangrijkere zenders Discovery en Eurosport.


In Topic: Zenderwijziging bij Canal Digitaal levert ongetwijfeld commotie op.

1 June 2020 - 08:29

Bij de vervangers zitten inderdaad ook zenders die niet de beste kwaliteit leveren. Maar als je zenders tot kwaliteit wilt aansporen dan is de methode niet om altijd maar braaf de rekening te betalen en alles bij het oude te houden. Je moet zenders laten weten dat er een afrekendag komt. Dat dat nu bij Discovery is gebeurd betekent dat M7 bereid is om het ook in de toekomst te doen en het zal zenders dwingen meer kwaliteit te leveren.

 

Ik denk dat dit zelfs een existentiële kwestie is voor TV-aanbieders: Jij kent ook de verhalen dat mensen nauwlijks meer televisie kijken en hun abonnement willen opzeggen, waar ze inderdaad grote sommen geld voor neertellen. Dat komt voornamelijk vanwege de hoeveelheid pulp op de zenders. Als er wat te zien zou zijn, zouden die geluiden veel minder zijn.


In Topic: Satelite upgrade van single naar quad.

27 May 2020 - 10:19

Als je je schotel verbouwt en je hebt een Ultimo met alle zijn tuners erin, waarom ga je dan investeren in een traditionele installatie en niet in een Unicable-installatie? Ik dat dat dat een veel belangrijker vraag is om te beantwoorden dan het te hebben over specifieke merken componenten.


In Topic: wat voor een 55 inch is OLED beter?

24 May 2020 - 20:20

Klopt, ze hebben vorige jaar een investeringsprogramma van 15,6 biljoen Won in OLED-technologie gestart. Hardware-info had afgelopen week een mooi achtergrondartikel over waar het heen gaat met televisies:

 

https://nl.hardware.info/artikel/9943/


In Topic: wat voor een 55 inch is OLED beter?

24 May 2020 - 18:55

LCD kan niet inbranden, maar wel op andere manieren stuk. Het is totale onzin om mensen aan te raden LCD's te kopen omdat ze niet in kunnen branden: Een defect aan een lampje is een veelvoorkomende manier waarop een LCD overlijdt. Met de extremde lichtsterktes waarop Samsung de lampjes laat branden om zijn puntje over "feller dan OLED" te kunnen maken wordt een defect lampje alleen nog maar waarschijnlijker. Ik kijk zelf inmiddels 2,5 jaar OLED en hij ziet er nog uit alsog hij gisteren de fabriek uit kwam. Uiteraard zal hij na 10 jaar wat achteruit zijn gegaan, wellicht iets inbranden te zien zijn. Maar dat mag best, hij hoeft er na 10 jaar niet als nieuw uit te zien, hij moet gewoon minstens 10 jaar mee kunnen en dat kunnen ze ook.

 

Angst is bij consumenten een belangrijke drijfveer in aankoopbeslissingen en marketing haakt daar handig op in. Niettemin gaat het gezegde dat het een slechte raadgever is zonder meer op: Niet kopen betekent ook dat je jezelf jarenlang een betere televisie-ervaring onthoudt.

 

De dure QLED's zijn zeer goede LCD-televisies, maar dat is precies waar hem de schoen wringt: Die zitten in een prijsklasse waar weinig kopers zijn. De QLED's die met de B- en C-lijn van LG concurreren geven een stuk minder goed beeld en kunnen de vergelijking met de OLED niet doorstaan. Verder investeer je in een technologie waar Samsung zelf niet meer in gelooft: Ze sluiten eind dit jaar al hun LCD-fabrieken.