Jump to content


Zuppelan

Member Since 2 Jul 2010
Offline Last Active Yesterday, 18:23
*****

#1067805 Vu+ Uno4Kse loopt vast

Posted by Zuppelan on 9 June 2019 - 23:53

Inloggen en "reboot" intikken?


#1067237 Vu+ Uno4Kse loopt vast

Posted by Zuppelan on 9 June 2019 - 07:39

Het klinkt als een deadlock in Enigma2. Dat zou een softwarekwestie zijn die niets met de hardware te maken heeft. Grote vraag is waarom deze kwestie bij jou optreedt en niet bij anderen. Een boosaardige plugin behoort tot de mogelijkheden en is denk ik een goede plek om te gaan zoeken: Deïnstalleer één voor één plugins en begin met de exotischere varianten. Kijk of dat het probleem oplost.
#1029553 Open uitzending gemist

Posted by Zuppelan on 11 March 2019 - 19:53

Ik heb het vooralsnog even erg kleinschalig aangepakt en de een berichtje gestuurd aan de VPRO dat ik Buitenhof niet meer vanuit mijn webbrowser kan kijken wegens de DRM met de vraag of het een foutje is. Even kijken wat ze antwoorden en of we op deze manier iets meer over deze maatregel te weten kunnen komen. Beter even goed geïnformeerd zijn alvorens de grotere stappen te nemen.
#1029249 Wat is de beste hybride receiver voor mij?

Posted by Zuppelan on 11 March 2019 - 11:39

Wat voor soort IPTV wil je ontvangen? Als ik het zo bekijk ondersteunt dit bakje DVB-IPTV en er is geen enkele TV-aanbieder in Nederland die DVB-IPTV levert, dat gaat allemaal via dichtgetimmerde systemen waar je niet je eigen ontvanger wilt kunnen gebruiken.

 

Alle door OpenPLi-ondersteunde ontvangers hebben IPTV-mogelijkheden, maar voor zover ik weet geen DVB-IPTV, al is er geen reden waarom ze dat technisch niet kunnen: De streams waarmee Enigma2 werkt zijn transportstreams en daarmee dezelfde infrastructuur als DVB-IPTV. Maar omdat niemand dat gebruikt denk ik dat dat de reden is waarom er voor OpenPLi nog weinig te halen valt door DVB-IPTV te gaan ondersteunen. Maar wat Enigma2-ontvanger wel kunnen is zenders binnen je huis streamen en ook dat is IPTV.

 

Netflix en Youtube e.d. wordt ook IPTV genoemd.

 

Kortom het is een heel breed begrip en je zult nadenken wat je precies wilt voordat dat kan leiden tot advies voor een specifieke ontvanger.

 

Tot slot zou ik willen zeggen dat WC-Eend niet de concurrent gaat adviseren, dus om op OpenPLi advies te gaan vragen voor ontvangers die niet alleen geen OpenPLi draaien, maar zo te zien geheel geen Enigma2...
#1029117 Vreemd VU+Duo probleem

Posted by Zuppelan on 10 March 2019 - 20:55

Ik denk wel dat je even alert moet zijn op de keramische condensatoren: Menig vervangende elco verdraagt de zware omstandigheden waarin ze moeten werken slechter dan de originele. Bij de in- en uitgangscondensatoren van de AOZ1021 dus een keramische condensator meesolderen, bij de overige condensatoren doe je dat niet.
#1014457 Nieuwe opzet van satelliet kijken

Posted by Zuppelan on 9 February 2019 - 15:13

Het is het makkelijkst uit te leggen met een tekening:

 

satopstelling.jpg

 

  • Iedere satelliet zijn eigen LNB. De moet de LNB's met het programmeerapparaat vertellen welke LNB ze zijn.
  • De LNB's knoop je aan elkaar met T-stukken (mag geen splitter zijn)
  • Vervolgens komt er nog maar één kabel van je schotel af
  • Daar zet je een sat-splitter op
  • Van de sat-splitter een kabel naar iedere ontvanger in huis

Verder nog:

  • Je kunt Unicable onbeperkt verder opsplitsen. De je kunt een centrale splitter hebben, maar bijvoorbeeld ook in de buurt van je TV nog een tweede splitter zodat je zowel je Linuxontvanger als de ingebouwde tuner van je TV van signaal kunt voorzien.#910560 Video Codecs

Posted by Zuppelan on 23 July 2018 - 18:52

Het verschil tussen je laptop en je Vu+ Ultimo is dat je laptop zijn processor gebruikt voor het decoderen van de video, terwijl je Vu+ Ultimo daar een gespecialiseerde chip voor gebruikt. Voor je laptop kun je daarom nieuwe codecs toevoegen door software te installeren, bij je Ultimo bestaan de codecs uit elektronische schakelingen in de chip en zijn dus geen codecs toe te voegen. Alleen de codecs die in de chip zitten kunnen afgespeeld worden.


#853550 Et8000 doet raar uit en aanzetten is dan nodig.

Posted by Zuppelan on 4 March 2018 - 08:57

Controleer of je bij zo'n crash nog via het netwerk kunt inloggen. Zo ja is het softwaregerelateerd, zo nee, is het (vermoedelijk) de hardware die aan het verslijten is.
#830378 Vu+ Duo - Rode led : Alles over C807

Posted by Zuppelan on 18 January 2018 - 11:36

Het trio C850, C848 en C846 en de spanningsregelaar die daartussen zit lijkt van invloed te zijn op de ontvangstwaarden.


#723527 Lijkt wel een vloek ? alleen een rode led !

Posted by Zuppelan on 15 June 2017 - 18:38

Mooi! De Vu+ Duo is inmiddels aardig op leeftijd en inmiddels redelijk achterhaald, maar toch is het een ontvanger die ondanks zijn gebreken verrassend goed te repareren blijkt en ik kijk er met voldoening naar dat veel mensen ook nog de nodige kennis op hebben gedaan, die ze weer kan helpen andere apparaten te repareren.


#671694 Aan de slag met Unicable II LNB's

Posted by Zuppelan on 20 February 2017 - 08:36

Ik denk dat hier wel een goed betoog voor te geven is. Zoals reeds eerder betoogd lopen we tegen de grenzen aan van traditionele installaties: De hoeveelheid tuners in huis groeit. Je kunt denken aan meerdere TV's, een ET10000 met 4 tuners, of een Vu+ Uno 4K met zijn FBC-tuners. De hoeveelheid kabels die naar je schotel moeten lopen is het aantal satposities maal het aantal tuners en dat loopt uit de hand. Speciaal bij FBC-tuners is het met een traditionele installatie onmogelijk om de mogelijkheden te benutten.

We hebben dus iets beters nodig en dat bestaat, het heet Unicable, en nu is er ook een verbeterde Unicable geheten JESS. De beperkingen van traditionele installaties zijn dus in beginsel oplosbaar. We zitten echter met een gemeenschap en industrie waar veel kennis en expertise is over traditionele installaties en relatief weinig Unicable/JESS. Als de gebruikersgemeenschap echter bij traditionele installaties blijft, dan gaat daarmee heel veel innovatie aan de massa voorbij. Andere ontvangsttechnieken, bijvoorbeeld kabel, zullen op een bepaald moment ook FBC hebben, en vanwege het voordeel van één kabel wel de voordelen kunnen benutten. Het is dus in het belang van de gemeenschap van satellietgebruikers dat deze stap gezet wordt.

Er ligt echter (nog) geen mooie autosnelweg met bewegwijzering naar Unicable of JESS. Dat komt omdat technologie relatief nieuw is, en we in Nederland in een redelijke niche zitten dat we veel satellietposities ontvangen. Een schotel met 3 of 4 koppen is hier niets bijzonders. Wie zich op weg naar Unicable of JESS begeeft zal zelf moeten navigeren en weet niet wat voor wegdek hij tegenkomt. In het bijzonder zijn kun je technische en economische belemmeringen tegenkomen.

Mijn beweegredenen zijn dan ook net zo zeer het verkennen van de weg voor anderen, als dat ik met mijn eigen persoonlijke situatie bezig ben. Ik heb de route afgelegd en geconstateerd dat de route die ik gevolgd heb goed begaanbaar is. Ik ben echter wel een obstakel tegengekomen en dat is dat het nodig is een LNB een kwartslag te draaien.

Anderen die zich op de weg begeven kunnen natuurlijk andere routes volgen. We hebben de discussie over multiswitchen gehad, al ben ik van mening dat ook op die weg stevige obstakels liggen, maar wie weet weet iemand ook via die weg goed de bestemming bereiken. Dat is allemaal prima, hoe meer routes hoe beter uiteindelijk. Hoe dan ook, iedereen die een situatie heeft met een schotel met meerdere posities en naar Unicable/JESS wil, zal deze LNB's vanzelf in overweging nemen, omdat gebleken is dat de weg goed berijdbaar is.

En daarmee is aannemelijk dat meerderen deze weg zullen berijden.

Vanwege het uitgangspunt dat hoe meer mensen de een Unicable/JESS-installatie bereiken, hoe beter, ligt echter ook de vraag hoe de weg beter berijdbaar gemaakt kan worden. Een routekaart wenselijk zijn. Vandaar dat ik van plan ben nog een handleiding te schrijven hoe dit gebouwd kan worden. Maar ook met een routekaart zullen mensen nog steeds op het obstakel van de gedraaide LNB uitkomen. Het wegnemen van het obstakel maakt de weg beter berijdbaar. En het wegnemen van het obstakel is technisch gezien relatief eenvoudig.

Degenen die dat doen zullen echter nog steeds op het obstakel stuiten dat ik heb aangetroffen. Er is echter de mogelijkheid om het obstakel met relatief weinig moeite weg te nemen en de weg daardoor beter berijdbaar te maken.


#669840 TV vlaanderen

Posted by Zuppelan on 17 February 2017 - 09:45

Ik ben bang dat je een Viaccess Orca-module zonder kaart gekocht hebt. Zoeentje:

http://www.sattv.nl/...d-tv-vlaanderen

Zoals gezegd is het met een CI-module theoretisch onmogelijk om te kijken en opnemen tegelijk.

Voor kijken en opnemen tegelijk heb je een chipkaart nodig volgens het Mediaguard-systeem, door TVV "Smartcard" genoemd, deze:

https://www.123satel...gv1EaAra98P8HAQ

Afbeelding van de kaart zelf:

http://www.digisatel...aart600x118.png

Deze chipkaart kun je in een Mediaguard CI-module stoppen, maar ook rechtstreeks in de interne kaartlezer van je Mutant. Dat laatste is wat je moet doen om tegelijk te kunnen opnemen en kijken.


#666954 Aan de slag met Unicable II LNB's

Posted by Zuppelan on 12 February 2017 - 16:52

Ik ben vandaag weer met de spullen aan de slag gegaan en heb veel voortgang geboekt. De T-splitters werken uitstekend en zijn een superelegante oplossing, omdat je ze gewoon direct op de LNB kunt schroeven. Ik heb de mijn universele LNB die op de Hotbird stond uit de houder gehaald en er een Unicable2 LNB ingestoken, samen met de LNB die op al de Sirius stond dat levert dat 2 Unicable2 LNB's op één kabel op.


unicable2_2lnbs_3.jpg

unicable2_2lnbs_1.jpg

unicable2_2lnbs_2.jpg

Ik heb zowel frequentiemultiplexing (de LNB's op aparte frequenties zetten) als positieselectie op dezelfde frequenties (A/B/C/D) werkend gekregen.

Bij de frequentiemultiplexing schakel je bepaalde gebruikersbanden op de LNB uit, zodat je verschillende LNB's op aparte frequenties kunt laten werken. De vraag hierbij was of LNB's toch last van elkaar konden hebben. Bij dit experiment waren de LNB's zo geprogrammeerd de A/B/C/D-selectie te negeren. Het antwoord daarop is dat de LNB's zoals vermoed in het geheel geen last van elkaar hebben en je op deze wijze dus moeiteloos meerdere satellietposities kunt ontvangen. Ik was wel gedwongen de universele LNB-mode geheel uit te schakelen, als je de LNB laat opstarten als universele LNB, dan werkt frequentiemultiplexing om een bepaalde reden niet, ook al gebruik je gewoon JESS op je ontvangers. De instellingen luisteren ook erg nauw, bijvoorbeeld als je gebruikersbanden uitschakelt, bijvoorbeeld alles uitzet behalve band 5,6,7,8 dan heeft het programmeerapparaat de neiging de banden als 1,2,3,4 te nummeren, maar dat komt dan niet meer overeen met de bandnummers zoals Enigma2 ze kent. Je moet dan ook expliciet de nummers 5,6,7,8 afdwingen, zodat het overeen blijft komen met de nummering van Enigma2. Hoe dan ook, eenmaal goed geconfigureerd werkt het perfect.

Bij positieselectie stel je de LNB op één van de 4 posities in en dan hebben de LNB's geen enkele moeite dezelfde gebruikersband te delen. Ik kan dan bijvoorbeeld zonder problemen in Enigma2 Hotbird en Sirius beiden op gebruikersband 1 instellen. Het vermoeden dat de A/B/C/D die Inverto hanteert overeenkomt met de bits "committed switches" uit de JESS-standaard is bij deze bevestigd. De LNB's kijken alleen naar de laagste 2 bits van het positienummer. Positie A van de LNB komt dus overeen met Enigma2 positie 1, maar ook 5, 9, 13 en zo verder.

Omdat zowel frequentiemultiplexing als positieselectie naar behoren functioneren, zou je beiden ook moeten kunnen combineren en zo grote hoeveelheden LNB's op één kabel zetten. Je kunt dan denken aan:
* 4 satposities met maximaal 32 tuners
* 8 satposities met maximaal 16 tuners
* 16 satposities met maximaal 8 tuners

Er zal echter een maximum zitten, omdat een LNB een aansluitwaarde zal hebben, op een bepaald moment wordt het signaal teveel verzwakt of is er niet genoeg energie meer om alle LNB's te voeden. Wat het maximum is zal door experimenten bepaald moeten worden. Ik vermoed echter dat je wel een redelijk aantal kunt aansluiten.

Wat positief opvalt aan de opstelling is hoe soepel het schakelen tussen satellieten gaat i.v.m. de traditionele opstelling met Diseqc-schakelaars. Met mijn Diseqc-schakelaars duurt het schakelen tussen satellieten aanzienlijk langer dan het zappen tussen zenders op de dezelfde satelliet. Soms bokken mijn Diseqc-schakelaars zelfs wel eens en dan heb ik zo een halve minuut geen beeld voordat de boel eindelijk alsnog schakelt. Met de Unicable2-LNB's gaat het schakelen tussen satposities daarentegen zeer snel en soepel, het lijkt even snel te gaan als zappen naar een zender op dezelfde satelliet. JESS levert je dus meer op dan alleen minder kabels en meer onafhankelijke tuners, zo'n installatie werkt ook soepeler dan een traditionele opstelling.

De LNB's hebben wel een starttijd: Zodra de Enigma2 spanning op de kabel zet, duurt het ongeveer 5 seconden voor de LNB's signaal afgeven, waarschijnlijk is dat de firmware die aan het booten is. Zodra dat gebeurd is, zijn alle LNB's op de kabel wel direct klaar voor actie, er is geen starttijd als je tussen verschillende Unicable-LNB's zapt.


#655233 Misbruik van de naam OpenPLi door diverse sites.

Posted by Zuppelan on 22 January 2017 - 12:48

Moet ik perse dan iets schrijven op dit forum? Moet ik perse registreren om me te bewijzen? 
Waarheid is gewoon hard en accepteer het maar.


Eensgelijks. De harde waarheid is dat Dream Multimedia zijn broncode heeft gesloten en een tijdje geleden begon te dreigen dat OpenPLI plugins als de Webinterface of Mytube moest verwijderen. De liefde kan niet alleen van één kant komen. Accepteer het, en pas je aankoopbeleid aan. Spaart nog geld ook.


#624208 DVD afspelen werkt niet goed.

Posted by Zuppelan on 3 December 2016 - 19:21

Het is hobbysoftware. Dat betekent dat functionaliteit ontwikkeld wordt omdat mensen het leuk vinden. De DVD-functionaliteit is ook ooit ontworpen omdat iemand het leuk vond een DVD-speler in Enigma2 in te bouwen. Functionaliteit valt of staat met iemand die bereid is het te onderhouden. De DVD-functionaliteit in Enigma2 wordt slecht onderhouden, niemand die momenteel zin heeft om daar zijn hobbytijd aan te besteden. Dat kan gebeuren met hobbysoftware.

Je 200 euro tel je neer voor de hardware. Voor dat geld heb je zeer degelijke hardware gekocht. De software is een gegeven paard en dat mag je, zoals bekend, niet in de bek kijken. Als je iets opgelost wil hebben bij open software zul je daar vaak zelf tijd in moeten steken. De vrije tijd van een ander is evenveel waard als je eigen vrije tijd. Vaak hoef je niet zelf de oplossing te programmeren, maar uitzoeken wat er mis gaat en degenen die de software onderhouden dat inzichtelijk maken is vaak genoeg.