Jump to content


Zuppelan

Member Since 2 Jul 2010
Offline Last Active 24 Jun 2021 18:38
*****

#230791 Patch: Webinterface-old ondersteunt ook Xine-browser-plugin

Posted by Zuppelan on 12 November 2011 - 13:13

Kan ik nog ergens mee helpen om het "commitbaar" te maken?

Wat betreft de Openwebinterface: Zodra hij wat vordert, wil ik daar ook best naar kijken.


#230664 Patch: Webinterface-old ondersteunt ook Xine-browser-plugin

Posted by Zuppelan on 11 November 2011 - 22:25

Die Gecko-mediaplayer werkt als een tierelier! Het inbouwen van ondersteuning ervoor ging ook nog eens lekker soepel. Het ding is wel een nog grotere ramp m.b.t. tot detectie dan de Mplayer-plugin, maar toen die code eenmaal geschreven was, kon zo de Javascript-commando's ervoor toevoegen. En het is ook nog een zeer mooie plugin.

De code verkiest nog steeds VLC als default indien meerdere plugins beschikbaar zijn, maar wellicht is het wenselijk Gecko-mediaspeler als default te kiezen. Ik ben er erg tevreden over.

Dus, aangehecht hier dan de bestandjes dan met ondersteuning voor Gecko-mediaspeler.

Attached Files
#230641 Patch: Webinterface-old ondersteunt ook Xine-browser-plugin

Posted by Zuppelan on 11 November 2011 - 20:54

Die Gecko-mediaplayer ziet er interessant uit. Hoe meer plugins ondersteund worden, hoe beter dunkt me, dus ik ga 'm bestuderen.

Ik heb het bugje inmiddels opgelost, de integrale bestanden zijn aangehecht.

Attached Files
#230205 Patch: Webinterface-old ondersteunt ook Xine-browser-plugin

Posted by Zuppelan on 9 November 2011 - 23:00

Hallo,

Ik zat me een paar dagen geleden af te vragen waarom de WebTV-functie van de webinterface alleen maar de VLC-plugin ondersteunt en niet bijvoorbeeld ook Xine of Mplayer. Ik wierp een blik op de code, voelde mijn handen jeuken, en ging een beetje hacken.

Mplayer heeft de mooiste webbrowser-plugin van alle drie de pakketten. Ik moet tot mijn spijt melden dat het mislukt is om die werkend te krijgen: De detectie van dat ding in Javascript vereist al omweggetjes, maar eenmaal gedetecteert weigert hij op in het geheel op Javascript-commando's te reageren en gezien de WebTV-functie alles met Javascript doet wordt het dan moeilijk.

Xine bleek stukken makkelijker om te hanteren en had ik wel vrij vlot werkend.

Volgens mij kan de webinterface-old nog steeds onder Creative Commons in aangepaste vorm verpreid worden; ik publiceer daarom te patch. Nou ja, het zijn er twee.

De eerste patch zorgt dat de WebTV-functie, als je geen VLC plugin, maar wel de Xine plugin hebt geïnstalleerd de Xine-plugin aanroept. Hij blijft dus een voorkeur voor VLC houden mocht je beiden geïnstalleerd hebben. De tweede patch is zuiver van syntactische aard: Hij hernoemt de naam van het gebruikte Javascript-object van "vlc" in "player_obj", omdat dit object zowel de VLC- als Xine-instantie kan bevatten is het wat netter om hem te hernoemen.

De patches zijn inge"tar"d omdat het forum anders zegt dat ik geen toestemming heb ze te uploaden...

Attached Files