Jump to content


Zuppelan

Member Since 2 Jul 2010
Offline Last Active Yesterday, 16:46
*****

Topics I've Started

Reanalogiseringsinstallatie - streamen naar Raspberri Pi

6 February 2019 - 16:32

Goedemiddag,

 

Ik ben momenteel als vriendendienst de lokale fitnessclub een beetje aan het helpen met het wegvallen van het analoge televisiesignaal: De fitnessappatuur heeft televisieschermen ingebouwd, maar enkel analoog. Weggooien alleen om deze reden zou kapitaalvernietiging zijn, dus is het zinnig een reanalogiseringsinstallatie te bouwen.

 

Ik zit aan twee ontwerpen te denken. De eerste is met 1 ontvanger per zender:

 

Attached File  reanalogisering1.jpg   46.84KB   7 downloads

 

Het tweede ontwerp is met een FBC-ontvanger en dan een minicomputertje als een Raspberri Pi om analoge uitgangen te krijgen:

 

Attached File  reanalogisering2.jpg   52.1KB   5 downloads

 

Ik ben een beetje aan het wikken en wegen tussen beiden. De oplossing met veel ontvangers heeft als nadeel dat je om economisch te zijn behoorlijk primitieve ontvangers moet gaan inzetten. Dan zal het is van de goedkoopste Zgemma of iets dergelijks worden en dan nog is de prijs per zender die je kunt reanalogiseren hoger.

 

Het tweede ontwerp vereist het opzetten en configureren van software, de Raspberri Pi'tjes zullen met een Linux geïnstalleerd moeten worden en dan via HTTP zenders moeten gaan streamen. Je kunt uitkomen op lage kosten per zender die je analogiseert, maar de praktijkervaring hoe zo iets in de praktijk gaat ontbreekt een beetje.

 

Zijn er mensen die enige praktijkervaringen hebben met het streamen naar Raspberi Pi's of gelijksoortige apparaten?

 

Verdere op- en aanmerkingen zijn welkom.

 

Voor de modulatoren is het denk ik het beste om voor huis-, tuin en keukenmodulatoren te gaan: Professionele modulatoren die enkele zijbandmodulatie kunnen uitvoeren zijn waarschijnlijk te prijzig om hier economisch te zijn.