Jump to content


Youto

Member Since 11 Feb 2018
Offline Last Active 06 Aug 2022 06:12
-----

Topics I've Started

F1 races met geluid van grandpix radio

5 March 2022 - 08:26

Goedendag, ik ben aan het uitproberen om via de duitse en/of de oostenrijkse aanbieders de f1 uitzendingen te ontvangen. Vorig jaar was dit ook het geval maar ivm. de nederlandse uitzending niet interessant. Maar, eigenwijs als ik ben, ben ik absoluut niet van plan te gaan betalen aan die zakkenvullers van viaplay. Keuze genoeg op de sat om het alsnog te kunnen bekijken. Maar zonder de commentaar van olav en jack. Op diverse forums lees ik slechte verhalen over hen maar ik ben er blij mee.

Nou wil het geval dat grandprix radio tijdens de live uitzending het radiocommentaar simultaan gaan mee uitzenden.

Daarom heb ik een oud boxje die ik nog had staan apart neergezet met alleen de utp internetkabel aangesloten. Grandprix radio is een free to air zender dus gratis te ontvangen. Dit boxje is via de digitale kabel aangesloten op mijn versterker.

Volgens mijn logische gedachte doe ik tijdens de tv uitzending doe ik wel beeld maar het geluid uit, en via dat andere boxje waar grandprix radio op uitzend en dit geluid rechtstreeks op de versterker werkt heb ik beeld op tv van de race en geluid van de andere box op de versterker.

Het zal even prutsen worden om eea. simultaan te krijgen maar volgens mijn gedachtengang moet dit lukken. Ik heb dit al uitgeprobeerd, maar natuurlijk niet via een F1 race.

Mijn vraag is of ik iets over het hoofd zie en anders is dit misschien wel een goede uitleg voor anderen om dit ook zo te gaan doen.

Mijn idee hierachter is dat als er genoeg mensen zijn die niet in die zakkenvullerij van een zweeds bedrijf trappen en dus geen abonnement nemen deze cowboys dat ze na die drie jaar waar ze nu de rechten van hebben ze met de staart tussen de benen weer opr*tten. Wat geeft hen het recht om te bepalen war wij europeanen kunnen en mogen zien.

En ik ben natuurlijk fan van max maar zelfs hij denkt alleen maar aan zijn eigen bankrekening. Hij heeft zojuist zijn contract verlengt tot 2028 voor 40 miljoen per jaar maar rupsje nooit genoeg zelfs ook nog een lukratief contract afgesloten met viaplay om hen te promoten met spotjes en weet ik veel wat nog meer, (alsof hij nog niet genoeg verdiend), om zijn fans, de nederlanders, over te halen om een viaplay abonnement te nemen.
Naar mijn idee verraad hij zijn nederlandse fans want er zijn er ook genoeg die de 13.99 pm niet kunnen betalen. Mijn sympathie voor max is diep gedaald hierdoor. Naar mijn idee had hij dat aanbod van viaplay resoluut moeten weigeren want hij zorgt er indirect ook voor dat zijn fanbase zeker verminderd gaat worden. In 40-45 noemde men dit heulen met de vijand. Want voor mij en ik denk voor velen is viaplay de vijand.

Klok van ultimo 4k loopt te snel.

31 October 2021 - 07:55

Sinds een paar weken merk ik dat de klok van mijn ultimo 4k per dag ongeveer een minuut voor loopt. Na een week loopt hij dus 7 minuten voor. Het vreemde is dat ik in hetzelfde netwerk ook een duo4k in gebruik hebt maar deze klok loopt wel gelijk. Niks mis mee. Ik heb het menu doorgebladerd maar ik kan niet iets vinden om handmarig de klok gelijk zetten.

De enige oplossing is de software updaten maar er is niet altijd een update beschikbaar. Wanneer ik enigma opnieuw opstart blijft de klok de foute tijd aangeven. Hetzelfde gebeurd ook bij een volledige nieuwe opstart. De enige manier is de stroom eraf, paar minuten wachten, stroom er weer op en de klok staat gelijk. Maar niet voor lang.

Nu weet ik dat er bij een laatste update iets is gewijzigd met de instellingen van de klok, misschien gaat daar iets fout. Maar dat is wel vreemd dat de ultimo er wel en de duo er geen probleem mee heeft.

Sinds 8.1 steeds een paar honderd updates

1 October 2021 - 03:55

Ik meen hier eerder al iets gelezen te hebben maar toch even controleren. Sinds ik 8.1 gebruik en ik kijk bij software updates komt er altijd een paar honderd updates beschikbaar. Flashen geadviseerd. Volgens mij had ik gelezen van wanwizard dat probleem bekend is en er werd gewerkt aan een oplossing. Zojuist had ik meer dan 500 updates en omdat ik sneller dan het geluid was had ik al op updaten geklikt, met als gevolg dat de box ongeveer 10 minuten in de updatemodus stond. Hij is wel weer opgestart maar normaal duurt dit zo'n 2 minuten maar nu dus 10. Ohja, het gaat om een vu+duo4k. Klopt het dat er wordt gewerkt hieraan of is dit een nieuw incident?

Defecte mutant hd51.

6 September 2021 - 01:51

Beste lezers, mijn hd51 heeft een periode bij mijn broer gestaan maar omdat hij deze niet meer gebruikte kreeg ik deze terug. Ikzelf heb nu een vu ultimo4k en een vu duo4k in gebruik en ga de hd51 niet meer gebruiken. Maar toen ik de box wilde controleren of het nog werkt merkte ik dat de box niet meer opstart. Normaal gaat deze wanneer de stekkers erin gaan vanzelf opstarten maar hij doet helemaal niets meer. Wel gaat het rode lampje branden op het frontje maar verder gebeurd er niets. Betekend dit dat het afgelopen is met de box of is er nog een manier om deze toch op te laten starten? Mvg.

Temperatuur cpu.

25 August 2021 - 07:57

Ik maak gebruik van een vu+duo4k en een vu+ultimo4k. Via de plugin LCD4linux kan men heel veel info op een apart lcd scherm laten zien. Ik kan hier bijv. de cpu temperatuur mee zien.

Op de duo is deze temperatuur rond de 49 graden, op de ultimo is deze rond de 64 graden. Deze temperaturen zijn redelijk constant.
De ultimo had ik normaal gesproken in een tv kast staan en dan is de temperatuur 74 graden. Dat komt natuurlijk omdat die dan minder ventilatie heeft en moeilijker zijn warmte kwijt kan. Mede daarom heb ik nu deze box uit dit tv kastje gehaald en er bovenop gezet met de genoemde 64 graden als resultaat.

Mij valt op dat beide boxen geen ingebouwde ventilator ofzo hebben. De mutant hd2400, die ik vroeger had, heeft dit wel en via het menu kan men deze ventilator harder of zachter laten draaien. Vu heeft dit niet.

Mijn vraag is of de 74 graden die de ultimo heeft als die ingebouwd staat geen kwaad kan? Wat is ongeveer de maximale temperatuur van een cpu want ik zou graag de box weer in het kastje willen zetten? Mvg.