Jump to content


Youto

Member Since 11 Feb 2018
Offline Last Active Yesterday, 04:58
-----

Topics I've Started

Klok van ultimo 4k loopt te snel.

31 October 2021 - 07:55

Sinds een paar weken merk ik dat de klok van mijn ultimo 4k per dag ongeveer een minuut voor loopt. Na een week loopt hij dus 7 minuten voor. Het vreemde is dat ik in hetzelfde netwerk ook een duo4k in gebruik hebt maar deze klok loopt wel gelijk. Niks mis mee. Ik heb het menu doorgebladerd maar ik kan niet iets vinden om handmarig de klok gelijk zetten.

De enige oplossing is de software updaten maar er is niet altijd een update beschikbaar. Wanneer ik enigma opnieuw opstart blijft de klok de foute tijd aangeven. Hetzelfde gebeurd ook bij een volledige nieuwe opstart. De enige manier is de stroom eraf, paar minuten wachten, stroom er weer op en de klok staat gelijk. Maar niet voor lang.

Nu weet ik dat er bij een laatste update iets is gewijzigd met de instellingen van de klok, misschien gaat daar iets fout. Maar dat is wel vreemd dat de ultimo er wel en de duo er geen probleem mee heeft.

Sinds 8.1 steeds een paar honderd updates

1 October 2021 - 03:55

Ik meen hier eerder al iets gelezen te hebben maar toch even controleren. Sinds ik 8.1 gebruik en ik kijk bij software updates komt er altijd een paar honderd updates beschikbaar. Flashen geadviseerd. Volgens mij had ik gelezen van wanwizard dat probleem bekend is en er werd gewerkt aan een oplossing. Zojuist had ik meer dan 500 updates en omdat ik sneller dan het geluid was had ik al op updaten geklikt, met als gevolg dat de box ongeveer 10 minuten in de updatemodus stond. Hij is wel weer opgestart maar normaal duurt dit zo'n 2 minuten maar nu dus 10. Ohja, het gaat om een vu+duo4k. Klopt het dat er wordt gewerkt hieraan of is dit een nieuw incident?

Defecte mutant hd51.

6 September 2021 - 01:51

Beste lezers, mijn hd51 heeft een periode bij mijn broer gestaan maar omdat hij deze niet meer gebruikte kreeg ik deze terug. Ikzelf heb nu een vu ultimo4k en een vu duo4k in gebruik en ga de hd51 niet meer gebruiken. Maar toen ik de box wilde controleren of het nog werkt merkte ik dat de box niet meer opstart. Normaal gaat deze wanneer de stekkers erin gaan vanzelf opstarten maar hij doet helemaal niets meer. Wel gaat het rode lampje branden op het frontje maar verder gebeurd er niets. Betekend dit dat het afgelopen is met de box of is er nog een manier om deze toch op te laten starten? Mvg.

Temperatuur cpu.

25 August 2021 - 07:57

Ik maak gebruik van een vu+duo4k en een vu+ultimo4k. Via de plugin LCD4linux kan men heel veel info op een apart lcd scherm laten zien. Ik kan hier bijv. de cpu temperatuur mee zien.

Op de duo is deze temperatuur rond de 49 graden, op de ultimo is deze rond de 64 graden. Deze temperaturen zijn redelijk constant.
De ultimo had ik normaal gesproken in een tv kast staan en dan is de temperatuur 74 graden. Dat komt natuurlijk omdat die dan minder ventilatie heeft en moeilijker zijn warmte kwijt kan. Mede daarom heb ik nu deze box uit dit tv kastje gehaald en er bovenop gezet met de genoemde 64 graden als resultaat.

Mij valt op dat beide boxen geen ingebouwde ventilator ofzo hebben. De mutant hd2400, die ik vroeger had, heeft dit wel en via het menu kan men deze ventilator harder of zachter laten draaien. Vu heeft dit niet.

Mijn vraag is of de 74 graden die de ultimo heeft als die ingebouwd staat geen kwaad kan? Wat is ongeveer de maximale temperatuur van een cpu want ik zou graag de box weer in het kastje willen zetten? Mvg.

Snelheid box zgemma vs vu+

23 February 2021 - 23:43

In een eerder topic had ik advies gevraagd over de aankoop van een zgemma ontvanger. Een kennis van mij had aan mij gevraagd om voor hem een nieuwe box te kopen. Dat is dus een zgemma h7c geworden. Nadat ik deze box geflashed had met pli 8.0 en de gebruikelijke diverse instellingen geactiveerd had viel mij iets raars op.

Ikzelf heb een vu+ ultimo4k en een vu+ duo4k in gebruik, gemiddeld drie tot vijf keer zo duur als de zgemma maar deze zgemma is qua snelheid een speedboot en mijn vu boxen zijn qua snelheid net roeibootjes.

Bij alles wat ik doe met de zgemma, zoals zappen of in het menu gaan, alles gaat supersnel terwijl dit bij mijn vu boxen super traag gaat.
Het zappen van de zenders met de zgemma duurt een seconde maar bij mijn vu boxen kan dit wel 4 seconden duren voordat de andere zender komt.

Is dit normaal of gaat er in mijn vu boxen iets niet helemaal zoals het moet gaan? Ik was echt verbaasd hoeveel snelheidsverschil er zit in de relatief goedkope zgemma vergeleken met mijn dure vu+ boxen.