Jump to content


KalOnly

Member Since 30 May 2008
Offline Last Active 25 Oct 2013 07:43
-----

Posts I've Made

In Topic: directories verwijderen lukt niet met prullenbak uit

9 August 2012 - 19:28

Is het mogelijk om (het equivalent van) rm -rf <directory> te implementeren voor de gebruikers die "gebruik prullenbak in de opnamelijst = nee" kiezen?
Op mijn Linux NAS kostte het verwijderen van twee directories met 5 bestanden (grootste daarvan 2GB, 4 kleine bestanden) met dit commando 0.7 seconden.
Ik weet niet hoeveel gebruikers je blij maakt met een dergelijke oplossing - in ieder geval één...

In Topic: directories verwijderen lukt niet met prullenbak uit

8 August 2012 - 15:24

Helder verhaal.
Ik pleit er alleen maar voor dat er een 'gewone' delete bijkomt (of weer wordt aangezet, want ik neem aan dat er wel een verwijderfunctie in de standaard code zit) voor mensen die weten wat ze doen of een configuratie hebben die daar geen last van heeft :-)
Standaard gebruikers kunnen gebruik blijven maken van de (fraaie) optie van de prullenbak met alle achtergrond processing die blijkbaar nodig is om dat soepel te laten verlopen.

In Topic: directories verwijderen lukt niet met prullenbak uit

8 August 2012 - 13:11

Mijn verzoek staat los van mijn configuratie (die inderdaad wel wat exotisch is). Als je nu als instelling "gebruik prullenbak in de opnamelijst = nee" gebruikt, dan kunnen er geen bestanden worden verwijderd.
Het zou mooi zijn als bij die instelling (dus als de prullenbak niet wordt gebruikt) er gewoon direct bestanden kunnen worden weggegooid (delete / remove / etc).
Ik denk dat veel gebruikers een filmpje of serie kijken en deze na het kijken willen weggooien. En een paar bestandjes verwijderen levert toch geen radertjes op?

In Topic: directories verwijderen lukt niet met prullenbak uit

7 August 2012 - 15:18



zou je je kunnen afvragen of het verwijderen van een directory zonder een prullenbak-functie tot de standaard functies zou moeten behoren.


Lijkt me wel, zou in ieder geval wel gemakkelijk zijn
Het lukt me onder andere linux versies in ieder geval wel.


Lijkt mij niet,

Als ik dan per ongeluk de map Opnames verwijder zonder prullenbak dan is er 700 Gb aan opnames verdwenen, met prullenbak is het nog terug te zetten..


Op zich ben ik dat wel met je eens, Je kan daarom kiezen of je de prullenbak wel of niet wilt gebruiken.
Mijn kwestie is dat als de prullenbak uit staat er blijkbaar toch bestanden naar de prullenbak worden verplaatst / gekopieerd.

In Topic: directories verwijderen lukt niet met prullenbak uit

6 August 2012 - 08:05

aanvulling: als ik een 'hard link' probeer te maken, krijg ik deze melding: "ln: testnk: Invalid cross-device link". Het lijkt er op dat NAS de RAID0 disk en de RAID5 beschouwt als twee separate systemen.

Los van het (wan)gedrag van mijn NAS, zou je je kunnen afvragen of het verwijderen van een directory zonder een prullenbak-functie tot de standaard functies zou moeten behoren.