Jump to content


KalOnly

Member Since 30 May 2008
Offline Last Active 25 Oct 2013 07:43
-----

#238399 DM800 dvdplayer ondertiteling buiten beeld

Posted by KalOnly on 13 December 2011 - 22:28

hemertje: bedankt voor je reactie. De opvatting van de moderatoren is daarmee duidelijk. Ik hoop dat anderen in dit draadje daar ook goede nota van nemen. Verdere reacties laat ik achterwege.

littlesat: ik weet zeker dat het een NTSC DVD betrof, maar weet niet zeker of er sprake was van custom ondertiteling. Ik zal dat komend weekend proberen te testen. Feit blijft dat de pli versie van 25 november geen problemen geeft en de versies daarna wel. Er zijn overigens behoorlijk wat NTSC DVD's met custom (NL) ondertiteling beschikbaar, dus wellicht is het toch het overwegen waard dat te ondersteunen. De technische implicaties daarvan ken ik echter niet.


#238250 DM800 dvdplayer ondertiteling buiten beeld

Posted by KalOnly on 13 December 2011 - 10:18

Nog een keertje dan maar voor de mensen die een bril nodig hebben.

Erik: ik zou het plezierig vinden als je beleefd bijft; dat probeer ik ook. Ik deed een poging het topic terug te brengen bij de oorspronkelijke vraag. Als iemand belangstelling heeft voor hele andere kwesties rond de ondertiteling, dan zou het mijn suggestie zijn om daar een nieuw topic voor te openen om de leesbaarheid (relevantie) van het topic hoog te houden.

Vaak wordt aan beginnende gebruikers het verwijt gemaakt dat ze niet lezen op het forum. Dat lijkt me alleen terecht als topics dan ook gaan over het onderwerp in de titel en niet onderweg opeens volstrekt andere vraagstukken gaan adresseren. Het is denk aan ons allen om de onderwerpen 'zuiver' te houden. Ik vind je "bril" opmerking derhalve niet constructief en eigenlijk heel vervelend.


#238150 DM800 dvdplayer ondertiteling buiten beeld

Posted by KalOnly on 12 December 2011 - 20:01

Maar je kunt beter zorgen dat je TV niet een deel van het beeld weggooit.

Zoals aangegeven treedt het probleem op met een versie van pli ergens na 25 november. De instellingen van mijn TV zijn ongewijzigd en er is dus GEEN sprake van 'beeld weggooien' door mijn TV.