Jump to content


Photo

Vu duo werkt niet meer

Vu Duo

  • Please log in to reply
14 replies to this topic

#1 Lemmingsbeest

  • Senior Member
  • 252 posts

+4
Neutral

Posted 7 June 2015 - 02:44

Ik heb hier al een tijd mijn defecte vu duo staan...

 

Het volgende is aan de hand....

 

Box gaat aan geeft starting in display..

 

Dan gaat de ventilator aan en geeft vu+duo in display..

 

Voor de rest gebeurd er niets... geen bootlogo(scart en hdmi)..

 

Via putty een log gemaakt...

 

Kan iemand me hier wat over zeggen of is het game over met deze box....

 

Uiteraard eerst de bootloader (cfe 3.0) en dan een verse flash gedaan.

 

Alvast bedankt.........

Attached Files


Edited by Lemmingsbeest, 7 June 2015 - 02:45.


Re: Vu duo werkt niet meer #2 Erik Slagter

  • PLi® Core member
  • 45,454 posts

+504
Excellent

Posted 7 June 2015 - 07:53

Zoek eens naar het topic "alleen rode led" en lees dat maar eens ;)


* Wavefrontier T90 with 28E/23E/19E/13E/9E/4.8E/0.8W/5W via SCR switches 2 x 2 x 6 user bands
* Ziggo digital cable TV (FTA)
I don't read PM -> if you have something to ask or to report, do it in the forum so others can benefit. I don't take freelance jobs.
Ik lees geen PM -> als je iets te vragen of te melden hebt, doe het op het forum, zodat anderen er ook wat aan hebben.

Re: Vu duo werkt niet meer #3 Tech

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 11,377 posts

+273
Excellent

Posted 7 June 2015 - 08:57

Ik vraag me af of dat alleen de oorzaak is, volgens de log wordt enigma2 wordt wel gestart en zover kom je normaliter niet als je de bekende elco's slecht zijn.
Aan de rand van de afgrond is een stap voorwaarts niet altijd vooruitgang....

Re: Vu duo werkt niet meer #4 goldeneye

  • Senior Member
  • 1,031 posts

+14
Neutral

Posted 7 June 2015 - 09:55

Wat ik zie zijn 2 zaken...
Je hebt het over een Vu Duo
In de dump praat hij over module VuPlus
Aan het eind een melding dat hij de kernel niet kan starten door een bad memory allocatie.

Beide zijn verklaarbaar áls je een verkeerde file geflashed hebt in deze box...

Re: Vu duo werkt niet meer #5 40H3X

  • PLi® Contributor
  • 3,562 posts

+116
Excellent

Posted 7 June 2015 - 10:34

....even voor de zekerheid je hebt wel de goede bootloader erop gezet?


Hardware: Vu+ Uno 4k SE - Samsung HM500JI 500GB 2.5 inch - Amiko Viper Combo HDD - Edision OS mio 4K - Spycat Mini Plus - Vu+ Zero - Vu+ Duo - WD 1TB - Fuba 78 cm - Tripleblock LNB Quad 19.2/23.5/28.2 - NAS 4TB RAID 1
Software : OpenPLi - OScam - Settings van Hans  -  Autotimer  -  EPGImport


Re: Vu duo werkt niet meer #6 Zuppelan

  • Senior Member
  • 1,388 posts

+61
Good

Posted 7 June 2015 - 11:37

Dit lijkt niet op een hardwareprobleem en ook niet op een bootloaderprobleem. Het is de Linuxkernel die over zijn nek gaat, een paging request is echt iets softwarematig. De backtrace laat echter wel wat driveractiviteit zien, dus een oorzaak daar is niet uit te sluiten. Is het probleem deterministisch? Krijg je altijd eenzelfde log uit het apparaat?

Ik zou proberen een nieuwe image te installeren, zonder autobackup en eventuele rare plugins. Immers, de hardware is voldoende in orde om de bootloader, Linux en daarna Enigma2 gestart te krijgen. Een oorzaak in software ligt daardoor voor de hand en je krijgt er weer goede software door een nieuwe image te installeren.

Re: Vu duo werkt niet meer #7 Lemmingsbeest

  • Senior Member
  • 252 posts

+4
Neutral

Posted 7 June 2015 - 11:39

Deze heb ik erin gezet:

 

duo_cfe_3_0_usb.zip

 

En deze erna:

 

OpenPLi-4.0-beta-vuduo-20150606_usb.zip

 

Box was ervoor al defect... Was tijdens het kijken vast gelopen en na reboot dit probleem... Elco en ic is al vervangen een tijd terug... 

 

Kan hem ook niet serieel flashen met een oud image via vu util.. krijg dan deze foutmelding :

 

vu util step4 error code 21.. (heb deze image gebruikt: OpenPLi-2.1-beta-vuduo-20111228.zip).

 

Ik heb het vermoeden dat de flashrom defect is....maar dat kan ik niet controleren...



Re: Vu duo werkt niet meer #8 Zuppelan

  • Senior Member
  • 1,388 posts

+61
Good

Posted 7 June 2015 - 11:45

Die max_9597_enable_output is een belangrijke regel in de backtrace. De max9597 is een chip die iets met de SCART-poort van doen heeft:

http://www.maximinte...ve/MAX9597.html

..enable_output wijst er op dat die routine mogelijk iets van doen heeft met het activeren van de SCART-poort.

Een paging request die niet afgehandeld kan worden betekent dus dat er iets van een protectiefout in die driver optreedt, ofwel een onvoorziene omstandigheid optreedt tijdens het activeren van de SCART-poort. Als het een hardwaredefect is, dan zou die max9597 naar de knoppen kunnen zijn. Maar de conclusie dat het een hardwareprobleem is, kan nog niet getrokken worden.

Re: Vu duo werkt niet meer #9 Lemmingsbeest

  • Senior Member
  • 252 posts

+4
Neutral

Posted 7 June 2015 - 16:35

Hey daar zat je redelijk goed in de richting.....

 

Denk sluit de box eens aan op de tv via hdmi en zie daar het bootlogo komt wel maar blijft ringetje draaien(had getest al die tijd via de scart op een simpele kleine monitor van de amiga)..

 

Zal dus dat ic zijn van de scart...

 

Kijken of ik die kan krijgen en er in kan zetten.....

 

Alvast bedankt voor het meedenken....

 

Laat het weten als ik het ic heb of het werkt....



Re: Vu duo werkt niet meer #10 Lemmingsbeest

  • Senior Member
  • 252 posts

+4
Neutral

Posted 7 June 2015 - 16:54

Bij mij zit daar een AK4707EQ in..



Re: Vu duo werkt niet meer #11 Erik Slagter

  • PLi® Core member
  • 45,454 posts

+504
Excellent

Posted 8 June 2015 - 14:09

Vage problemen (zoals een paging request error of ontvangstproblemen) zijn juist indicatoren voor een kapotte voeding. Het is dan nog in een vroeg stadium, dat wordt steeds erger, todat het zaakje helemaal niet meer werkt.


* Wavefrontier T90 with 28E/23E/19E/13E/9E/4.8E/0.8W/5W via SCR switches 2 x 2 x 6 user bands
* Ziggo digital cable TV (FTA)
I don't read PM -> if you have something to ask or to report, do it in the forum so others can benefit. I don't take freelance jobs.
Ik lees geen PM -> als je iets te vragen of te melden hebt, doe het op het forum, zodat anderen er ook wat aan hebben.

Re: Vu duo werkt niet meer #12 Zuppelan

  • Senior Member
  • 1,388 posts

+61
Good

Posted 8 June 2015 - 21:28

Mee eens, maar bij een voedingsprobleem verwacht je niet-determinisch gedrag. Hoewel Lemmingsbeest het niet expliciet vermeld heeft, is mijn indruk dat het hier wel om een determistisch gedrag gaat.

Re: Vu duo werkt niet meer #13 Erik Slagter

  • PLi® Core member
  • 45,454 posts

+504
Excellent

Posted 12 June 2015 - 10:05

Mee eens, dat even goed uitproberen dan.


* Wavefrontier T90 with 28E/23E/19E/13E/9E/4.8E/0.8W/5W via SCR switches 2 x 2 x 6 user bands
* Ziggo digital cable TV (FTA)
I don't read PM -> if you have something to ask or to report, do it in the forum so others can benefit. I don't take freelance jobs.
Ik lees geen PM -> als je iets te vragen of te melden hebt, doe het op het forum, zodat anderen er ook wat aan hebben.

Re: Vu duo werkt niet meer #14 Lemmingsbeest

  • Senior Member
  • 252 posts

+4
Neutral

Posted 12 June 2015 - 13:08

Voeding had ik al van mijn tweede reserve box omgewisseld... geen resultaat..

 

Had ook al uit voorzorg die beruchte elco  voor de 2de keer vervangen en ook die 2 andere (zitten ja 3 ic's in en 3 elco's).. spanningen meten alle oke..

 

Heb dat ic besteld (AK4707EQ)... laat het zeker weten of het wel of niet gelukt is...

 

Box doet ook iedere keer hetzelfde ... En op hdmi krijg ik het bootlogo met draaiend ringetje en op scart komt niets...(zuppelan kan wel eens 100% gelijk hebben)

 

Box boot ook niet door...

 

We wachten op china express voor het ic...

 

Is gewoon een uitdaging als het niet lukt pech gehad en verder zoeken(mits ik dat ic erin gepriegeld krijg).



Re: Vu duo werkt niet meer #15 Tech

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 11,377 posts

+273
Excellent

Posted 12 June 2015 - 18:34

China expres :) daar heb ik indertijd ook 10 van die dingen besteld, voor rond de 3 euro kreeg ik er tien thuisbezorgd.
Aan de rand van de afgrond is een stap voorwaarts niet altijd vooruitgang....





Also tagged with one or more of these keywords: Vu Duo

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users