Jump to content


Photo

2016/01/10 Online update blijft hangen bij bootlogo

update xp1000

  • Please log in to reply
101 replies to this topic

Re: 2016/01/10 Online update blijft hangen bij bootlogo #61 wolverine169

  • Member
  • 5 posts

0
Neutral

Posted 11 January 2016 - 17:58

Aantal keer warme / koude boot spelen geen rol. Pas nadat je paswoord ingeeft en dan de volgende herstart heb je prijs.

paswoord 10 lang, sterk (alfa / numeriek inclusief tekens toetsenbord)

 

bij mij loopt het mis nadat er een tweede herstart is.

 

dus eerste herstart na het flashen is alles nog ok, maar eens je terug herstart dan komt hij zelfs niet meer voorbij het splash screen (dus niet tot aan het winterbootlogo)

 

zoals ik hierboven ook al aangegeven had, je kan wel via ftp ook alle files staan die op de ontvanger staan en pingen van de ontvanger is ook ok.

 

ik krijg ook geen foutmelding als na het vastlopen nog een kanalenlijst opstuur via dreamboxedit, enkel het herstarten van de box gaat dan niet meer.



Re: 2016/01/10 Online update blijft hangen bij bootlogo #62 wolverine169

  • Member
  • 5 posts

0
Neutral

Posted 11 January 2016 - 17:59

ik verander dus geen paswoorden


Edited by wolverine169, 11 January 2016 - 17:59.


Re: 2016/01/10 Online update blijft hangen bij bootlogo #63 Jan Gruuthuse

  • Senior Member
  • 984 posts

+20
Neutral

Posted 11 January 2016 - 18:01

Dat is inderdaad wel heel vreemd, nadat je een root password wijzigt, werkt het niet meer.

Nu wijzig ik nooit de telnet wachtwoorden omdat ik het nut er niet van inzie, ik ben benieuwd of Wanwizard het kan reproduceren.

STB root wachtwoord! dus niet telnet wachtwoord

 

En probeer het anders eens met een simpel kort wachtwoord

zelfde wachtwoord werkt wel met Kernel version:  3.12.1


3 * xp1000 OpenPli 4.0 + usb 3.0 stick 64 GB, fixed lnb 28.2E, 23.5E ,19.2E ,16E, 13E, 9E, 4.8E, n4100pro 12 TB


Re: 2016/01/10 Online update blijft hangen bij bootlogo #64 Erik Slagter

  • PLi® Core member
  • 46,758 posts

+536
Excellent

Posted 11 January 2016 - 19:02

 

Dat is inderdaad wel heel vreemd, nadat je een root password wijzigt, werkt het niet meer.
Nu wijzig ik nooit de telnet wachtwoorden omdat ik het nut er niet van inzie, ik ben benieuwd of Wanwizard het kan reproduceren.

STB root wachtwoord! dus niet telnet wachtwoord

En wat is precies het verschil?

 

Voordat jullie hier heel veel moeite in gaan steken, ik kan vast zeggen: daar ligt het niet aan. Onmogelijk. Wat wel mogelijk is, wat ook al gesuggereerd wordt, een warme reboot vs. een koude reboot. Heeft nou iemand als eens met de hand een modprobe van de drivers gedaan + dmesg output?


* Wavefrontier T90 with 28E/23E/19E/13E/9E/4.8E/0.8W/5W via SCR switches 2 x 2 x 6 user bands
* Ziggo digital cable TV (FTA)
I don't read PM -> if you have something to ask or to report, do it in the forum so others can benefit. I don't take freelance jobs.
Ik lees geen PM -> als je iets te vragen of te melden hebt, doe het op het forum, zodat anderen er ook wat aan hebben.

Re: 2016/01/10 Online update blijft hangen bij bootlogo #65 theparasol

  • Senior Member
  • 4,145 posts

+196
Excellent

Posted 11 January 2016 - 19:48

modprobe van de drivers gedaan + dmesg output?

 

XP1000_3 en XP1000_4 worden niet correct geinstalleerd.

Op gegeven moment ging zelfs ipv6 (netwerk driver) niet meer geinstalleerd worden.

 

Het lijkt erop dat de nieuwe kernel de drivers te vlot aftrapt, ik denk dat de eerste ronde goed gaat omdat er dan nog van alles uitgezocht en goed gezet moet worden qua modules.

De volgende ronde (reboot!) trapt hij het pijlsnel achter elkaar af en dan gaat het blijkbaar fout.

 

Als diry fix heb ik /etc/init.d/modutils.sh aangepast en overal 3 seconden pauze tussen gezet en dan werkt het prima.

 

Kortom na flashen dit bestand vervangen en je kunt de box weer betrouwbaar gebruiken totdat er een permanente oplossing voor gekomen is.

Attached Files


@Camping: ZGemma H.2S, Technisat Multytenne 4-in-1 @Home: Edision Mini 4K, Wave Frontier T55, EMP Centauri EMP DiSEqC 8/1 switch, 4x Inverto Ultra Black single LNB


Re: 2016/01/10 Online update blijft hangen bij bootlogo #66 Erik Slagter

  • PLi® Core member
  • 46,758 posts

+536
Excellent

Posted 11 January 2016 - 19:52

Zegt de dmesg nog iets?

 

Misschien dat het alleen getest is met de cpu op 500 mhz?


* Wavefrontier T90 with 28E/23E/19E/13E/9E/4.8E/0.8W/5W via SCR switches 2 x 2 x 6 user bands
* Ziggo digital cable TV (FTA)
I don't read PM -> if you have something to ask or to report, do it in the forum so others can benefit. I don't take freelance jobs.
Ik lees geen PM -> als je iets te vragen of te melden hebt, doe het op het forum, zodat anderen er ook wat aan hebben.

Re: 2016/01/10 Online update blijft hangen bij bootlogo #67 theparasol

  • Senior Member
  • 4,145 posts

+196
Excellent

Posted 11 January 2016 - 20:00

Zegt de dmesg nog iets?

 

Misschien dat het alleen getest is met de cpu op 500 mhz?

 

Dmseg: vergelijkbare prut wat Jan hier al plaatste: http://forums.openpl...ndpost&p=523791

 

500 mhz? Kan maar zo geval zijn maar ik ga echt mijn xp1000 niet terugclocken. Kan trouwens niet eens, er zijn alleen cfe's voor 600 en 750 mhz voor zover ik weet.

 

Enfin, als het hiermee werkt en het zal nooit veranderen: ik kan er wel mee leven. Ik had voor dit goedkope "ouwe bloedje" niet eens meer een 4.0.0.1 kernel verwacht :)


@Camping: ZGemma H.2S, Technisat Multytenne 4-in-1 @Home: Edision Mini 4K, Wave Frontier T55, EMP Centauri EMP DiSEqC 8/1 switch, 4x Inverto Ultra Black single LNB


Re: 2016/01/10 Online update blijft hangen bij bootlogo #68 Erik Slagter

  • PLi® Core member
  • 46,758 posts

+536
Excellent

Posted 11 January 2016 - 20:09

Het gaat me om de meldingen die gegeven worden tijdens het laden van de modules. Dus

 

- dmesg -c

- modules laden

- dmesg

 

En dan de output. Ik denk niet dat ik het kan oplossen, maar het is wel prettig om een beetje een idee te hebben.


* Wavefrontier T90 with 28E/23E/19E/13E/9E/4.8E/0.8W/5W via SCR switches 2 x 2 x 6 user bands
* Ziggo digital cable TV (FTA)
I don't read PM -> if you have something to ask or to report, do it in the forum so others can benefit. I don't take freelance jobs.
Ik lees geen PM -> als je iets te vragen of te melden hebt, doe het op het forum, zodat anderen er ook wat aan hebben.

Re: 2016/01/10 Online update blijft hangen bij bootlogo #69 theparasol

  • Senior Member
  • 4,145 posts

+196
Excellent

Posted 11 January 2016 - 20:17

Dat zeg, ik die pruttel die Jan al plaatste krijg je dan!

 

dit is ook wel apart trouwens :)

 

Attached File  ps-zootje.png   14.93KB   12 downloads


@Camping: ZGemma H.2S, Technisat Multytenne 4-in-1 @Home: Edision Mini 4K, Wave Frontier T55, EMP Centauri EMP DiSEqC 8/1 switch, 4x Inverto Ultra Black single LNB


Re: 2016/01/10 Online update blijft hangen bij bootlogo #70 Jan Gruuthuse

  • Senior Member
  • 984 posts

+20
Neutral

Posted 12 January 2016 - 08:45

diry_fix.zip helpt stb doorstart

 

 stb start door:

Disabling lock debugging due to kernel taint
i2c i2c-3: This adapter will soon drop class based instantiation of devices. Please make sure client 0x24 gets instantiated by other means. Check 'Documentation/i2c/instantiating-devices' for details.
Console: switching to colour frame buffer device 160x45
input: dreambox remote control (native) as /devices/virtual/input/input0
input: dreambox advanced remote control (native) as /devices/virtual/input/input1
DVB: registering new adapter (dvb0)
i2c i2c-1: This adapter will soon drop class based instantiation of devices. Please make sure client 0x08 gets instantiated by other means. Check 'Documentation/i2c/instantiating-devices' for details.

stb hangt:

i2c /dev entries driver

http://forums.openpl...ndpost&p=523932


Edited by Jan Gruuthuse, 12 January 2016 - 08:47.

3 * xp1000 OpenPli 4.0 + usb 3.0 stick 64 GB, fixed lnb 28.2E, 23.5E ,19.2E ,16E, 13E, 9E, 4.8E, n4100pro 12 TB


Re: 2016/01/10 Online update blijft hangen bij bootlogo #71 Jan Gruuthuse

  • Senior Member
  • 984 posts

+20
Neutral

Posted 12 January 2016 - 08:55

Bovenstaande link: hangt op logo

Onderstaand: start door:

dmesg -c
Initializing cgroup subsys cpuset
Linux version 4.0.1 (build@buildserver) (gcc version 4.9.1 (GCC) ) #1 Sat Jan 9 05:03:50 CET 2016
Fetching vars from bootloader... found 7 vars.
Options: moca=0 sata=0 pcie=0 usb=1
Using 512 MB + 0 MB RAM (from CFE)
MEMC0 split: 256 MB -> Linux; 256 MB -> extra bmem
CPU0 revision is: 00029032 (Broadcom BMIPS3300)
Determined physical RAM map:
 memory: 10000000 @ 00000000 (usable)
bmem: adding 231 MB LINUX region at 8 MB (0x0e73e000@0x008c2000)
bmem: adding 16 MB RESERVED region at 240 MB (0x01000000@0x0f000000)
Zone ranges:
  Normal   [mem 0x0000000000000000-0x000000000fffffff]
Movable zone start for each node
Early memory node ranges
  node   0: [mem 0x0000000000000000-0x000000000fffffff]
Initmem setup node 0 [mem 0x0000000000000000-0x000000000fffffff]
On node 0 totalpages: 65536
free_area_init_node: node 0, pgdat 80859730, node_mem_map 81000000
  Normal zone: 576 pages used for memmap
  Normal zone: 0 pages reserved
  Normal zone: 65536 pages, LIFO batch:15
Primary instruction cache 32kB, VIPT, 4-way, linesize 16 bytes.
Primary data cache 32kB, 2-way, VIPT, cache aliases, linesize 16 bytes
pcpu-alloc: s0 r0 d32768 u32768 alloc=1*32768
pcpu-alloc: [0] 0 
Built 1 zonelists in Zone order, mobility grouping on.  Total pages: 64960
Kernel command line: ubi.mtd=rootfs rootfstype=ubifs root=ubi0:rootfs bmem=256M@512M bmem=16M console=null 
PID hash table entries: 1024 (order: 0, 4096 bytes)
Dentry cache hash table entries: 32768 (order: 5, 131072 bytes)
Inode-cache hash table entries: 16384 (order: 4, 65536 bytes)
Memory: 234244K/262144K available (6876K kernel code, 344K rwdata, 1380K rodata, 216K init, 133K bss, 27900K reserved, 0K cma-reserved)
NR_IRQS:160
Measuring MIPS counter frequency...
Detected MIPS clock frequency: 751 MHz (375.758 MHz counter)
Console: colour dummy device 80x25
Calibrating delay loop... 749.56 BogoMIPS (lpj=374784)
pid_max: default: 32768 minimum: 301
Mount-cache hash table entries: 1024 (order: 0, 4096 bytes)
Mountpoint-cache hash table entries: 1024 (order: 0, 4096 bytes)
Initializing cgroup subsys memory
devtmpfs: initialized
bmem: adding extra 256 MB RESERVED region at 512 MB (0x10000000@0x20000000)
NET: Registered protocol family 16
USB0: power enable is active low; overcurrent is active low
SCSI subsystem initialized
libata version 3.00 loaded.
usbcore: registered new interface driver usbfs
usbcore: registered new interface driver hub
usbcore: registered new device driver usb
Linux video capture interface: v2.00
Advanced Linux Sound Architecture Driver Initialized.
Bluetooth: Core ver 2.20
NET: Registered protocol family 31
Bluetooth: HCI device and connection manager initialized
Bluetooth: HCI socket layer initialized
Bluetooth: L2CAP socket layer initialized
Bluetooth: SCO socket layer initialized
cfg80211: Calling CRDA to update world regulatory domain
Switched to clocksource wktmr
FS-Cache: Loaded
NET: Registered protocol family 2
TCP established hash table entries: 2048 (order: 1, 8192 bytes)
TCP bind hash table entries: 2048 (order: 1, 8192 bytes)
TCP: Hash tables configured (established 2048 bind 2048)
TCP: reno registered
UDP hash table entries: 256 (order: 0, 4096 bytes)
UDP-Lite hash table entries: 256 (order: 0, 4096 bytes)
NET: Registered protocol family 1
RPC: Registered named UNIX socket transport module.
RPC: Registered udp transport module.
RPC: Registered tcp transport module.
RPC: Registered tcp NFSv4.1 backchannel transport module.
futex hash table entries: 256 (order: -1, 3072 bytes)
NFS: Registering the id_resolver key type
Key type id_resolver registered
Key type id_legacy registered
nfs4filelayout_init: NFSv4 File Layout Driver Registering...
fuse init (API version 7.23)
Block layer SCSI generic (bsg) driver version 0.4 loaded (major 254)
io scheduler noop registered
io scheduler cfq registered (default)
Serial: 8250/16550 driver, 4 ports, IRQ sharing disabled
serial8250.0: ttyS0 at MMIO 0x10406800 (irq = 62, base_baud = 5062500) is a 16550A
serial8250.0: ttyS1 at MMIO 0x10406840 (irq = 63, base_baud = 5062500) is a 16550A
serial8250.0: ttyS2 at MMIO 0x10406880 (irq = 64, base_baud = 5062500) is a 16550A
loop: module loaded
brcmstb_nand: NAND controller driver is loaded
libphy: Fixed MDIO Bus: probed
__clk_enable: network [1]
__clk_enable: enet [1]
bcm7552_pm_genet_enable 00
bcmgenet bcmgenet.0: GENET 2.6 EPHY: 0x00a0
bcmgenet bcmgenet.0: failed to get enet-eee clock
libphy: bcmgenet MII bus: probed
bcmgenet bcmgenet.0: configuring instance for internal PHY
attached PHY at address 1
__clk_disable: enet [0]
bcm7552_pm_genet_disable 00
__clk_disable: network [0]
usbcore: registered new interface driver zd1201
ehci_hcd: USB 2.0 'Enhanced' Host Controller (EHCI) Driver
__clk_enable: usb [1]
bcm7552_pm_usb_enable 00
ehci-brcm ehci-brcm.0: Broadcom STB EHCI
ehci-brcm ehci-brcm.0: new USB bus registered, assigned bus number 1
ehci-brcm ehci-brcm.0: irq 66, io mem 0x10480300
ehci-brcm ehci-brcm.0: USB 0.0 started, EHCI 1.00
hub 1-0:1.0: USB hub found
hub 1-0:1.0: 2 ports detected
ohci_hcd: USB 1.1 'Open' Host Controller (OHCI) Driver
ohci-brcm ohci-brcm.0: Broadcom STB OHCI
ohci-brcm ohci-brcm.0: new USB bus registered, assigned bus number 2
ohci-brcm ohci-brcm.0: irq 67, io mem 0x10480400
hub 2-0:1.0: USB hub found
hub 2-0:1.0: 2 ports detected
usbcore: registered new interface driver usb-storage
mousedev: PS/2 mouse device common for all mice
i2c /dev entries driver
usbcore: registered new interface driver btusb
hidraw: raw HID events driver (C) Jiri Kosina
usbcore: registered new interface driver usbhid
usbhid: USB HID core driver
TCP: cubic registered
NET: Registered protocol family 17
Bluetooth: HIDP (Human Interface Emulation) ver 1.2
Bluetooth: HIDP socket layer initialized
Key type dns_resolver registered
PM: CP0 COUNT/COMPARE frequency depends on divisor
EBI CS2: setting up NAND flash (primary)
nand: Could not find valid ONFI parameter page; aborting
nand: Could not find valid ONFI parameter page; aborting
nand: device found, Manufacturer ID: 0xad, Chip ID: 0xf1
nand: Hynix NAND 128MiB 3,3V 8-bit
nand: 128 MiB, SLC, erase size: 128 KiB, page size: 2048, OOB size: 64
brcmnand brcmnand.0: 128MiB total, 128KiB blocks, 2KiB pages, 16B OOB, 8-bit, Hamming ECC
Bad block table found at page 65472, version 0x01
Bad block table found at page 65408, version 0x01
Creating 3 MTD partitions on "brcmnand.0":
0x000000000000-0x000008000000 : "complete"
0x000000000000-0x000000600000 : "kernel"
0x000000600000-0x000008000000 : "rootfs"
EBI CS0: setting up SPI flash
spi_brcmstb spi_brcmstb.0: master is unqueued, this is deprecated
spi_brcmstb spi_brcmstb.0: 1-lane output, 3-byte address
ubi0: default fastmap pool size: 45
ubi0: default fastmap WL pool size: 25
ubi0: attaching mtd2
ubi0: attached by fastmap
ubi0: fastmap pool size: 45
ubi0: fastmap WL pool size: 25
ubi0: attached mtd2 (name "rootfs", size 122 MiB)
ubi0: PEB size: 131072 bytes (128 KiB), LEB size: 126976 bytes
ubi0: min./max. I/O unit sizes: 2048/2048, sub-page size 2048
ubi0: VID header offset: 2048 (aligned 2048), data offset: 4096
ubi0: good PEBs: 972, bad PEBs: 4, corrupted PEBs: 0
ubi0: user volume: 1, internal volumes: 1, max. volumes count: 128
ubi0: max/mean erase counter: 2/0, WL threshold: 4096, image sequence number: 1398812593
ubi0: available PEBs: 0, total reserved PEBs: 972, PEBs reserved for bad PEB handling: 16
ALSA device list:
  No soundcards found.
Warning: unable to open an initial console.
ubi0: background thread "ubi_bgt0d" started, PID 46
UBIFS: background thread "ubifs_bgt0_0" started, PID 47
usb 1-2: new high-speed USB device number 2 using ehci-brcm
UBIFS: mounted UBI device 0, volume 0, name "rootfs"
UBIFS: LEB size: 126976 bytes (124 KiB), min./max. I/O unit sizes: 2048 bytes/2048 bytes
UBIFS: FS size: 119230464 bytes (113 MiB, 939 LEBs), journal size 9023488 bytes (8 MiB, 72 LEBs)
UBIFS: reserved for root: 0 bytes (0 KiB)
UBIFS: media format: w4/r0 (latest is w4/r0), UUID 027D3791-1A53-47A6-ACB7-8D6DC8577A5D, small LPT model
VFS: Mounted root (ubifs filesystem) on device 0:13.
devtmpfs: mounted
Freeing unused kernel memory: 216K (8086a000 - 808a0000)
random: nonblocking pool is initialized
NET: Registered protocol family 10
usbcore: registered new interface driver tpm
dvb: module_layout: kernel tainted.
Disabling lock debugging due to kernel taint
i2c i2c-3: This adapter will soon drop class based instantiation of devices. Please make sure client 0x24 gets instantiated by other means. Check 'Documentation/i2c/instantiating-devices' for details.
Console: switching to colour frame buffer device 160x45
input: dreambox remote control (native) as /devices/virtual/input/input0
input: dreambox advanced remote control (native) as /devices/virtual/input/input1
DVB: registering new adapter (dvb0)
i2c i2c-1: This adapter will soon drop class based instantiation of devices. Please make sure client 0x08 gets instantiated by other means. Check 'Documentation/i2c/instantiating-devices' for details.
platform dvb0.0: DVB: registering adapter 0 frontend 0 (DVB-S2)...
input: front panel as /devices/virtual/input/input2
Console: switching to colour dummy device 80x25
__clk_enable: network [1]
__clk_enable: enet [1]
bcm7552_pm_genet_enable 00
IPv6: ADDRCONF(NETDEV_UP): eth0: link is not ready
bcmgenet bcmgenet.0 eth0: Link is Down
bcmgenet bcmgenet.0 eth0: Link is Up - 100Mbps/Full - flow control rx/tx
IPv6: ADDRCONF(NETDEV_CHANGE): eth0: link becomes ready

3 * xp1000 OpenPli 4.0 + usb 3.0 stick 64 GB, fixed lnb 28.2E, 23.5E ,19.2E ,16E, 13E, 9E, 4.8E, n4100pro 12 TB


Re: 2016/01/10 Online update blijft hangen bij bootlogo #72 Jan Gruuthuse

  • Senior Member
  • 984 posts

+20
Neutral

Posted 12 January 2016 - 09:04

passwd werkt ook


3 * xp1000 OpenPli 4.0 + usb 3.0 stick 64 GB, fixed lnb 28.2E, 23.5E ,19.2E ,16E, 13E, 9E, 4.8E, n4100pro 12 TB


Re: 2016/01/10 Online update blijft hangen bij bootlogo #73 WanWizard

  • PLi® Core member
  • 60,048 posts

+1,367
Excellent

Posted 12 January 2016 - 12:10

Ik ben er niet meer toe gekomen, ff in een gezondheidsdipje. Ik denk dat ik op dit moment weinig meer kan toevoegen?


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2+fallback), Octagon SF8008 (S2+T2), Zgemma H9.2H (T2+fallback)

Due to health reasons, I will have periods of inactivity, during which I don't respond to posts or PM.

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.


Re: 2016/01/10 Online update blijft hangen bij bootlogo #74 Erik Slagter

  • PLi® Core member
  • 46,758 posts

+536
Excellent

Posted 12 January 2016 - 14:10

Men doet nog steeds niet wat ik gevraagd heb.

 

 - dmesg -c

 - modprobe van de modules

 - dmesg en de output dáárvan posten

 

Anders kun je niet zien welk deel van de output specifiek voor het inladen van de modules is.


* Wavefrontier T90 with 28E/23E/19E/13E/9E/4.8E/0.8W/5W via SCR switches 2 x 2 x 6 user bands
* Ziggo digital cable TV (FTA)
I don't read PM -> if you have something to ask or to report, do it in the forum so others can benefit. I don't take freelance jobs.
Ik lees geen PM -> als je iets te vragen of te melden hebt, doe het op het forum, zodat anderen er ook wat aan hebben.

Re: 2016/01/10 Online update blijft hangen bij bootlogo #75 Jan Gruuthuse

  • Senior Member
  • 984 posts

+20
Neutral

Posted 12 January 2016 - 14:32

De geleverde dmesg -c zijn niet goed?

Stap voor stap uitleggen AUB. Ben uiteindelijk maar een gebruiker

 

dmesg -c wanneer

modprobe van de modules hoe doe je dat?

enkel de output van dmesg posten

zonder de aanpassing van theparasol


3 * xp1000 OpenPli 4.0 + usb 3.0 stick 64 GB, fixed lnb 28.2E, 23.5E ,19.2E ,16E, 13E, 9E, 4.8E, n4100pro 12 TB


Re: 2016/01/10 Online update blijft hangen bij bootlogo #76 theparasol

  • Senior Member
  • 4,145 posts

+196
Excellent

Posted 12 January 2016 - 17:13



Men doet nog steeds niet wat ik gevraagd heb.

 

Hier dan!

dmesg -c

modprobe -v ipv6 > \ipv6.modprobe

dmesg > \ipv6.dmesg

dmesg -c

modprobe -v xp1000_1 > \xp1000_1.modprobe

dmesg > \xp1000_1.dmesg

dmesg -c

modprobe -v xp1000_2 > \xp1000_2.modprobe

dmesg > \xp1000_2.dmesg

dmesg -c

modprobe -v xp1000_3 > \xp1000_3.modprobe

dmesg > \xp1000_3.dmesg

dmesg -c

modprobe -v xp1000_4 > \xp1000_4.modprobe

dmesg > \xp1000_4.dmesg



sleep 3

dmesg -c

modprobe -v ipv6 > \ipv6sleep.modprobe

dmesg > \ipv6sleep.dmesg

dmesg -c

sleep 3

modprobe -v xp1000_1 > \xp1000_1sleep.modprobe

dmesg > \xp1000_1sleep.dmesg

dmesg -c

sleep 3

modprobe -v xp1000_2 > \xp1000_2sleep.modprobe

dmesg > \xp1000_2sleep.dmesg

dmesg -c

sleep 3

modprobe -v xp1000_3 > \xp1000_3sleep.modprobe

dmesg > \xp1000_3sleep.dmesg

dmesg -c

sleep 3

modprobe -v xp1000_4 > \xp1000_4sleep.modprobe

dmesg > \xp1000_4sleep.dmesg



En als bijlage de logjes!

Attached Files


@Camping: ZGemma H.2S, Technisat Multytenne 4-in-1 @Home: Edision Mini 4K, Wave Frontier T55, EMP Centauri EMP DiSEqC 8/1 switch, 4x Inverto Ultra Black single LNB


Re: 2016/01/10 Online update blijft hangen bij bootlogo #77 WTE

  • Senior Member
  • 820 posts

+36
Good

Posted 12 January 2016 - 18:27

Drivers werken goed in andere images. Het lijkt erop dat de bouw server iets niet goed doet.

 

Tevens kan je ook nieuwe drivers proberen.

Attached Files


Mut@nt HD51 STB 4K

   :rolleyes:                :rolleyes:


Re: 2016/01/10 Online update blijft hangen bij bootlogo #78 Erik Slagter

  • PLi® Core member
  • 46,758 posts

+536
Excellent

Posted 12 January 2016 - 18:36

@parasol: ik begrijp uit jouw output (is niet helemaal 100% duidelijk), dat het laden van de drivers geen output oplevert in dmesg. Dan wordt het wel heel lastig om er iets over te zeggen.

 

@WTE de bouwserver doet niks met de drivers, alleen kopieren. Ik zie nog geen nieuwe drivers in de BSP.


Edited by Erik Slagter, 12 January 2016 - 18:39.

* Wavefrontier T90 with 28E/23E/19E/13E/9E/4.8E/0.8W/5W via SCR switches 2 x 2 x 6 user bands
* Ziggo digital cable TV (FTA)
I don't read PM -> if you have something to ask or to report, do it in the forum so others can benefit. I don't take freelance jobs.
Ik lees geen PM -> als je iets te vragen of te melden hebt, doe het op het forum, zodat anderen er ook wat aan hebben.

Re: 2016/01/10 Online update blijft hangen bij bootlogo #79 theparasol

  • Senior Member
  • 4,145 posts

+196
Excellent

Posted 12 January 2016 - 18:45

@parasol: ik begrijp uit jouw output (is niet helemaal 100% duidelijk), dat het laden van de drivers geen output oplevert in dmesg. Dan wordt het wel heel lastig om er iets over te zeggen.

 

Klopt, er staat alleen output als de driver goed geladen is. Is het niet goed gegaan dan zijn beide logfiles 0

MAW drivers rapporteren niet wat er fout is gegaan dus je haalt er geen extra aanwijzingen uit.

 

@WTE met die "nieuwe" drivers zelfde resultaat.


@Camping: ZGemma H.2S, Technisat Multytenne 4-in-1 @Home: Edision Mini 4K, Wave Frontier T55, EMP Centauri EMP DiSEqC 8/1 switch, 4x Inverto Ultra Black single LNB


Re: 2016/01/10 Online update blijft hangen bij bootlogo #80 Erik Slagter

  • PLi® Core member
  • 46,758 posts

+536
Excellent

Posted 12 January 2016 - 19:09

Daar ging het mij om. Dan wordt het wel heel lastig debuggen.

 

Volgens mij is het een timing-probleem (aka race condition). Het zou dan misschien wel werken als je een sleep voor de load en erna opneemt (en ertussen, als er meerdere modules zijn). Ik zit even te denken hoe die modules ingeladen worden op de xp1000, misschien is het een init.d script, dan is het simpel, maar ik vermoed eerder een file in /etc/modprobe.d die zegt dat welke modules geladen moeten worden, dan wordt het lastiger.

 

Je zou /sbin/modprobe kunnen renamen naar iets anders en een script /sbin/modprobe maken (wel beginnen met #! /bin/sh en executable maken!) die modprobe-alternatief aanroep met een sleep ervoor en erna.


Edited by Erik Slagter, 12 January 2016 - 19:11.

* Wavefrontier T90 with 28E/23E/19E/13E/9E/4.8E/0.8W/5W via SCR switches 2 x 2 x 6 user bands
* Ziggo digital cable TV (FTA)
I don't read PM -> if you have something to ask or to report, do it in the forum so others can benefit. I don't take freelance jobs.
Ik lees geen PM -> als je iets te vragen of te melden hebt, doe het op het forum, zodat anderen er ook wat aan hebben.



Also tagged with one or more of these keywords: update, xp1000

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users