Jump to content


Photo

'zwart' met slechts 3 zenders in Oscam.

oscam smartcard

  • Please log in to reply
63 replies to this topic

#1 zeeteefje

  • Senior Member
  • 1,574 posts

+24
Neutral

Posted 7 July 2016 - 09:52

Gisteravond ging het opnieuw fout bij het bekijken van NPO1 terwijl NPO2 en Veronica werden opgenomen. Na ca. 5 kwartier ontstaat er een probleem die deze keer zichtbaar is in de log van Oscam (zie bijlage).

 

Tot 22:16:22 uur is er niks aan de hand, ECM aanvragen van alle 3 kanalen worden keurig na elkaar verwerkt.

 

Hier stopt echter het decoderen van NPO1, terwijl NPO2 (17C0) en Veronica (522B) doorlopen, het beeld blijft op dat moment stilstaan.:

 

2016/07/06 22:16:22 63F98FDF c   (dvbapi) Demuxer 1 continue decoding of SRVID 522B
2016/07/06 22:16:22 63F98FDF c   (dvbapi) Demuxer 1 found 5 ECMpids and 4 STREAMpids in caPMT
2016/07/06 22:16:22 63F98FDF c   (dvbapi) Demuxer 2 continue decoding of SRVID 17C0
2016/07/06 22:16:22 63F98FDF c   (dvbapi) Demuxer 0 stop descrambling program number 5225 (0100@00006A:5225 unknown)

 

hier stop ik handmatig de opname van NPO2:

 

2016/07/06 22:16:40 63F98FDF c   (dvbapi) Demuxer 2 stop descrambling program number 17C0 (Ned2 HD)

 

In de log zie je vervolgens keurig de ECM aanvragen van NPO1 en Veronica om en om langskomen, maar de afgegeven CW's van NPO1 zijn  'vals', er is geen beeld.

Pas een minuutje later komt het beeld van NPO1 weer 'hakkelend' op gang, eerst om-en-om een vals en goed CW , daarna blijvend goed.

 

De opname van Veronica is prima, de opname van NPO2 is prima totdat ik die uit zet. Er is dus alleen een probleem geweest met NPO1.

 

Dit is geen Oscam forum, maar wellicht kan iemand uit de log destilleren wat er fout is gegaan. Niet alleen stopte oscam met het decoderen van NPO1, tegelijk ging de kaart valse ECM's afgeven voor NPO1. Geen idee wat oorzaak en gevolg is.

 

 

 

 

 

Attached Files

  • Attached File  log.txt   4.91KB   7 downloads

Edited by zeeteefje, 7 July 2016 - 09:52.


Re: 'zwart' met slechts 3 zenders in Oscam. #2 littlesat

  • PLi® Core member
  • 54,067 posts

+645
Excellent

Posted 7 July 2016 - 10:37

Ziet er na uit dat je kaart ff straf heeft gehad.... Het komt de laatste tijd vaak voor dat je kaart al in strafmodes gaat bij het kijken vanaf 2 i.p.v. 4 zenders tegelijkertijd....


WaveFrontier 28.2E | 23.5E | 19.2E | 16E | 13E | 10/9E | 7E | 5E | 1W | 4/5W | 15W


Re: 'zwart' met slechts 3 zenders in Oscam. #3 zeeteefje

  • Senior Member
  • 1,574 posts

+24
Neutral

Posted 7 July 2016 - 10:40

Ja, maar daar hoort Oscam niks van te merken. Ik heb het idee dat er 'iets' met NPO1 aan de hand is, dit gebeurt bij mij steeds alleen met NPO1.



Re: 'zwart' met slechts 3 zenders in Oscam. #4 Erik Slagter

  • PLi® Core member
  • 46,855 posts

+540
Excellent

Posted 7 July 2016 - 11:27

Als je wel CW's krijgt maar geen beeld, dan is dat zeer typisch voor een kaart in strafmode.


* Wavefrontier T90 with 28E/23E/19E/13E/9E/4.8E/0.8W/5W via SCR switches 2 x 2 x 6 user bands
* Ziggo digital cable TV (FTA)
I don't read PM -> if you have something to ask or to report, do it in the forum so others can benefit. I don't take freelance jobs.
Ik lees geen PM -> als je iets te vragen of te melden hebt, doe het op het forum, zodat anderen er ook wat aan hebben.

Re: 'zwart' met slechts 3 zenders in Oscam. #5 HPPli

  • Senior Member
  • 1,832 posts

+36
Good

Posted 7 July 2016 - 11:27

Ja, maar daar hoort Oscam niks van te merken. Ik heb het idee dat er 'iets' met NPO1 aan de hand is, dit gebeurt bij mij steeds alleen met NPO1.

Misschien dit ?????????? https://www.sat4all....-loadbalancing/



Re: 'zwart' met slechts 3 zenders in Oscam. #6 goldeneye

  • Senior Member
  • 1,030 posts

+14
Neutral

Posted 7 July 2016 - 11:34

Zie topic bij Sat4All.. Canal Digitaal schijnt op NPO1 het 'een en ander' uit te testen waarop ook OSCam plat gaat.. Er wordt heen en weer hevig gedebatteerd en vooral gespeculeerd... Het zou niet met de ECM limiter te doen hebben, maar een ander trucje.....



Re: 'zwart' met slechts 3 zenders in Oscam. #7 zeeteefje

  • Senior Member
  • 1,574 posts

+24
Neutral

Posted 7 July 2016 - 16:25

Ik ken dat topic niet, zal daar eens bijlezen.

 

Ik zit vooral met deze melding van Oscam: Demuxer 0 stop descrambling program number 5225 (0100@00006A:5225 unknown)

 

Waarom stopt Oscam hier uit eigen beweging met het decoderen van NPO1? Ook al komen er valse controlwords, dan is dat nog geen reden om te stoppen. Er lijkt ineens geen NPO1 meer te bestaan (5225 unknown). Even later loopt het weer wel: "continue decoding of SRVID 5225", maar dan komen er valse cw's.



Re: 'zwart' met slechts 3 zenders in Oscam. #8 zeeteefje

  • Senior Member
  • 1,574 posts

+24
Neutral

Posted 7 July 2016 - 16:29

Er wordt kennelijk gedacht aan de dvbapi van Oscam, in dat geval zou CCcam wel gewoon moeten draaien. Of CCcam gebruiken zonder readers en die laten connecten op de Oscam cardserver van dezelfde machine.



Re: 'zwart' met slechts 3 zenders in Oscam. #9 Erik Slagter

  • PLi® Core member
  • 46,855 posts

+540
Excellent

Posted 7 July 2016 - 16:42

En overigens, noch CCcam noch OScam, noch een andere softcam, kan aan een CW zien of die correct is of nep.


* Wavefrontier T90 with 28E/23E/19E/13E/9E/4.8E/0.8W/5W via SCR switches 2 x 2 x 6 user bands
* Ziggo digital cable TV (FTA)
I don't read PM -> if you have something to ask or to report, do it in the forum so others can benefit. I don't take freelance jobs.
Ik lees geen PM -> als je iets te vragen of te melden hebt, doe het op het forum, zodat anderen er ook wat aan hebben.

Re: 'zwart' met slechts 3 zenders in Oscam. #10 zeeteefje

  • Senior Member
  • 1,574 posts

+24
Neutral

Posted 7 July 2016 - 17:31

Uiteraard, maar 4 zenders zou geen probleem moeten zijn.



Re: 'zwart' met slechts 3 zenders in Oscam. #11 Erik Slagter

  • PLi® Core member
  • 46,855 posts

+540
Excellent

Posted 7 July 2016 - 17:40

Ja, dat heb ik eerder gehoord  :P  ;)


* Wavefrontier T90 with 28E/23E/19E/13E/9E/4.8E/0.8W/5W via SCR switches 2 x 2 x 6 user bands
* Ziggo digital cable TV (FTA)
I don't read PM -> if you have something to ask or to report, do it in the forum so others can benefit. I don't take freelance jobs.
Ik lees geen PM -> als je iets te vragen of te melden hebt, doe het op het forum, zodat anderen er ook wat aan hebben.

Re: 'zwart' met slechts 3 zenders in Oscam. #12 HPPli

  • Senior Member
  • 1,832 posts

+36
Good

Posted 7 July 2016 - 22:44

Er wordt kennelijk gedacht aan de dvbapi van Oscam, in dat geval zou CCcam wel gewoon moeten draaien. Of CCcam gebruiken zonder readers en die laten connecten op de Oscam cardserver van dezelfde machine.

Denk dat je gedachten richting dvbapi  wel eens kunnen kloppen, probeer eens een poosje;

[dvbapi]
enabled                       = 1
pmt_mode                      = 0
request_mode                = 0

delayer                       = 60
user                          = dvbapiau
read_sdt                      = 2  ##eerst1##
write_sdt_prov                = 1
extended_cw_api               = 2



Re: 'zwart' met slechts 3 zenders in Oscam. #13 littlesat

  • PLi® Core member
  • 54,067 posts

+645
Excellent

Posted 8 July 2016 - 06:47

En overigens, noch CCcam noch OScam, noch een andere softcam, kan aan een CW zien of die correct is of nep.

->
Oscam kan dat wel zien.... Omdat bij CDS in ieder geval de checksums in een foute CW niet juist zijn. Oscam heeft hier een optie voor...

 

Ik zou de kaart eens in een orginele ontvanger stoppen op CI ingesteld op 1 zender voor zo'n 6 uur....zodat de kaart eens fatsoenlijk ingesteld wordt...


Edited by littlesat, 8 July 2016 - 06:50.

WaveFrontier 28.2E | 23.5E | 19.2E | 16E | 13E | 10/9E | 7E | 5E | 1W | 4/5W | 15W


Re: 'zwart' met slechts 3 zenders in Oscam. #14 zeeteefje

  • Senior Member
  • 1,574 posts

+24
Neutral

Posted 8 July 2016 - 09:43

Uiteraard heb ik zo'n ontvanger niet, noch die CI module.

Inmiddels draai ik weer op de aloude CCam 2.3.0 en laat voorlopig de kaart 'afkoelen' op 1 zender. Dan testen met dezelfde zenders. Daarna kan ik testen met die DVBAPI instelling van HPPli.



Re: 'zwart' met slechts 3 zenders in Oscam. #15 Erik Slagter

  • PLi® Core member
  • 46,855 posts

+540
Excellent

Posted 8 July 2016 - 11:07

Oscam kan dat wel zien.... Omdat bij CDS in ieder geval de checksums in een foute CW niet juist zijn. Oscam heeft hier een optie voor...

Als dat zo zou zijn, dan zou dat wel een heel domme fout van Nagra zijn...

(beantwoord vanaf tablet mèt nette quote, lol...)


Edited by Erik Slagter, 10 July 2016 - 11:08.

* Wavefrontier T90 with 28E/23E/19E/13E/9E/4.8E/0.8W/5W via SCR switches 2 x 2 x 6 user bands
* Ziggo digital cable TV (FTA)
I don't read PM -> if you have something to ask or to report, do it in the forum so others can benefit. I don't take freelance jobs.
Ik lees geen PM -> als je iets te vragen of te melden hebt, doe het op het forum, zodat anderen er ook wat aan hebben.

Re: 'zwart' met slechts 3 zenders in Oscam. #16 littlesat

  • PLi® Core member
  • 54,067 posts

+645
Excellent

Posted 8 July 2016 - 13:38

Als dat zo zou zijn, dan zou dat wel een heel domme fout van Nara zijn...

Klopt dat is het ook.... ;)


Edited by littlesat, 8 July 2016 - 13:39.

WaveFrontier 28.2E | 23.5E | 19.2E | 16E | 13E | 10/9E | 7E | 5E | 1W | 4/5W | 15W


Re: 'zwart' met slechts 3 zenders in Oscam. #17 HPPli

  • Senior Member
  • 1,832 posts

+36
Good

Posted 8 July 2016 - 14:34

 

Er wordt kennelijk gedacht aan de dvbapi van Oscam, in dat geval zou CCcam wel gewoon moeten draaien. Of CCcam gebruiken zonder readers en die laten connecten op de Oscam cardserver van dezelfde machine.

Denk dat je gedachten richting dvbapi  wel eens kunnen kloppen, probeer eens een poosje;

[dvbapi]
enabled                       = 1
pmt_mode                      = 0
request_mode                = 0

delayer                       = 60
user                          = dvbapiau
read_sdt                      = 2
write_sdt_prov                = 1
extended_cw_api               = 0

 

Was nog wat vergeten gisteren, schakel hierbij de optie cwcycle_check_enable  naar 0 of haal 0100 uit de regel cwcycle_check_caid !!



Re: 'zwart' met slechts 3 zenders in Oscam. #18 Erik Slagter

  • PLi® Core member
  • 46,855 posts

+540
Excellent

Posted 10 July 2016 - 11:08

 

Als dat zo zou zijn, dan zou dat wel een heel domme fout van Nara zijn...

Klopt dat is het ook.... ;)

Dan is het hele principe daarmee meteen waardeloos...


* Wavefrontier T90 with 28E/23E/19E/13E/9E/4.8E/0.8W/5W via SCR switches 2 x 2 x 6 user bands
* Ziggo digital cable TV (FTA)
I don't read PM -> if you have something to ask or to report, do it in the forum so others can benefit. I don't take freelance jobs.
Ik lees geen PM -> als je iets te vragen of te melden hebt, doe het op het forum, zodat anderen er ook wat aan hebben.

Re: 'zwart' met slechts 3 zenders in Oscam. #19 littlesat

  • PLi® Core member
  • 54,067 posts

+645
Excellent

Posted 10 July 2016 - 11:48

Nee... Want de kaart krijgt zo wie zo toch straf....

WaveFrontier 28.2E | 23.5E | 19.2E | 16E | 13E | 10/9E | 7E | 5E | 1W | 4/5W | 15W


Re: 'zwart' met slechts 3 zenders in Oscam. #20 zeeteefje

  • Senior Member
  • 1,574 posts

+24
Neutral

Posted 10 July 2016 - 15:16

Ja, maar je kunt daarmee wel voorkomen dat valse controlwords geshared worden, ideaal voor de illegale cardservers.

Ik ga vanavond testen: NPO1 kijken, NPO2 en Veronica opnemen.


Edited by zeeteefje, 10 July 2016 - 15:18.




Also tagged with one or more of these keywords: oscam, smartcard

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users