Jump to content


Photo

Crash bij schakelen naar radio>tv>radio HD51

hd51

  • Please log in to reply
39 replies to this topic

Re: Crash bij schakelen naar radio>tv>radio HD51 #21 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 50,801 posts

+928
Excellent

Posted 28 December 2016 - 19:16

Wat ik vermoed is dat door de crash die widget niet wordt aangemaakt, maar zijn child wel. Waarna vervolgens de lookup van die parent resulteert in die crash.


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2), SAB Alpha Triple HD (S2+T2), Zgemma H9.2H ©, Zgemma H6 (fallback), VU+Zero (fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: Crash bij schakelen naar radio>tv>radio HD51 #22 Pedro_Newbie

  • Senior Member
  • 4,631 posts

+225
Excellent

Posted 28 December 2016 - 19:26

Het toevoegen title="Channel Selection" heeft niet geholpen.

Re: Crash bij schakelen naar radio>tv>radio HD51 #23 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 50,801 posts

+928
Excellent

Posted 28 December 2016 - 20:20

Dus die foutmelding over dat "screen_path" heb je ook nog steeds?


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2), SAB Alpha Triple HD (S2+T2), Zgemma H9.2H ©, Zgemma H6 (fallback), VU+Zero (fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: Crash bij schakelen naar radio>tv>radio HD51 #24 Pedro_Newbie

  • Senior Member
  • 4,631 posts

+225
Excellent

Posted 28 December 2016 - 20:46

Ik denk dat ik het probleem heb gevonden namelijk deze code in de screen RadioInfoBar (start regel 799)
		<widget source="session.CurrentService" render="Picon" position="35,112" size="115,70" alphatest="blend" backgroundColor="secondBG" transparent="1" zPosition="2">
			<convert type="ServiceName">Reference</convert>
		</widget>
Hier loopt ie steeds op stuk, als ik widget weg comment (<!--widget etc.) dan heb ik geen crash
Als ik de code wijzig in
		<widget source="session.CurrentService" render="Picon" position="35,112" size="115,70" alphatest="blend" backgroundColor="secondBG" transparent="1" zPosition="2">
			<convert type="ServiceName">Name</convert>
		</widget>
dan werkt het goed.

Ik weet niet of Reference geldig is of dat het Name moet zijn?

Edit: het vervangen van Reference in Name heeft als effect dat de zender picon niet weergegeven wordt, dat is wel het geval als de radio de eerste keer wordt aangeroepen, de 2e keer crasht ie er op

Edited by Pedro_Newbie, 28 December 2016 - 20:49.


Re: Crash bij schakelen naar radio>tv>radio HD51 #25 Rob van der Does

  • Senior Member
  • 7,731 posts

+184
Excellent

Posted 28 December 2016 - 21:09

ServiceName">Reference is de normale manier om picons te vertonen.

In mijn eigen skin komt die ook voor in de radioinfobar.



Re: Crash bij schakelen naar radio>tv>radio HD51 #26 Pedro_Newbie

  • Senior Member
  • 4,631 posts

+225
Excellent

Posted 28 December 2016 - 21:15

Ja, maar het is wel een trigger voor de crash, het zal wel veel dieper liggen het probleem dan alleen de skin

Re: Crash bij schakelen naar radio>tv>radio HD51 #27 DeBeek

  • Senior Member
  • 1,395 posts

+43
Good

Posted 28 December 2016 - 21:34

Als je kijkt in de andere PLi skins komt er alleen bij de PLi-FullnightHD  een picon voor in de radio infobar,

de andere hebben dit allemaal niet, ook de default skin heeft dit niet...

..


Vu+DUO 4K, (DVB-C FBC & DVB-S2X FBC twin tuner), OpenPLi 7.2 Stable, My-FullNightHD skin,

2x Synology DS-116, Autotimer, Ziggo Kabel-tv, Astra 28.2,


Re: Crash bij schakelen naar radio>tv>radio HD51 #28 littlesat

  • PLi® Core member
  • 50,582 posts

+560
Excellent

Posted 28 December 2016 - 21:34

Als die geen picon vind valt er ook niets te renderen.... dus veranderen in name lijkt me ook geen oplossing

WaveFrontier 28.2E | 23.5E | 19.2E | 16E | 13E | 10/9E | 7E | 5E | 1W | 4/5W | 15W


Re: Crash bij schakelen naar radio>tv>radio HD51 #29 DeBeek

  • Senior Member
  • 1,395 posts

+43
Good

Posted 28 December 2016 - 21:38

kijk eens hier...

 

https://github.com/l...eb8a0462a1c1cde

 

helemaal naar beneden scrollen..


Edited by DeBeek, 28 December 2016 - 21:39.

Vu+DUO 4K, (DVB-C FBC & DVB-S2X FBC twin tuner), OpenPLi 7.2 Stable, My-FullNightHD skin,

2x Synology DS-116, Autotimer, Ziggo Kabel-tv, Astra 28.2,


Re: Crash bij schakelen naar radio>tv>radio HD51 #30 Pedro_Newbie

  • Senior Member
  • 4,631 posts

+225
Excellent

Posted 28 December 2016 - 21:49

Als die geen picon vind valt er ook niets te renderen.... dus veranderen in name lijkt me ook geen oplossing


Maar er is wel een picon die ook netjes de eerste keer getoond wordt, de 2e aanroep crasht dus

Re: Crash bij schakelen naar radio>tv>radio HD51 #31 DeBeek

  • Senior Member
  • 1,395 posts

+43
Good

Posted 28 December 2016 - 21:52

Klopt kijk hier maar eens dit had ik in 2014 al geprobeerd..

 

https://forums.openp...ndpost&p=426730


Edited by DeBeek, 28 December 2016 - 21:53.

Vu+DUO 4K, (DVB-C FBC & DVB-S2X FBC twin tuner), OpenPLi 7.2 Stable, My-FullNightHD skin,

2x Synology DS-116, Autotimer, Ziggo Kabel-tv, Astra 28.2,


Re: Crash bij schakelen naar radio>tv>radio HD51 #32 Pedro_Newbie

  • Senior Member
  • 4,631 posts

+225
Excellent

Posted 28 December 2016 - 22:03

Inderdaad crasht het ook met TV-Radio-TV pijltje rechts (of links, of omhoog + OK etc.)

Re: Crash bij schakelen naar radio>tv>radio HD51 #33 littlesat

  • PLi® Core member
  • 50,582 posts

+560
Excellent

Posted 29 December 2016 - 00:08

The issue is that the picon is rendered in a 'parentless' instantiateDialog and the eWidget of a picon requires a parent screen....

 

I think it is better to remove the complete RadioInfobar and include all the times from the RadioInfoBar into the ChanelSelectionRadio screen... then you always have the required parent ;)


Edited by littlesat, 29 December 2016 - 00:40.

WaveFrontier 28.2E | 23.5E | 19.2E | 16E | 13E | 10/9E | 7E | 5E | 1W | 4/5W | 15W


Re: Crash bij schakelen naar radio>tv>radio HD51 #34 littlesat

  • PLi® Core member
  • 50,582 posts

+560
Excellent

Posted 29 December 2016 - 00:43

Solution (quick) for now...

 

https://github.com/l...914beda4477680b

 

For the real solution we could better remove the complete instantiate window... making all other skins possibly unusable.... So maybe this might be the final fix... I cannnot help that they made an instantiate screen for the RadioInfobar here >10 years ago or so...... ;)

 

Skins that did not have a picon yet -or- when no picon was displayed yet because of non-availablitaty for a servers were not effect by this GSOD...


Edited by littlesat, 29 December 2016 - 00:43.

WaveFrontier 28.2E | 23.5E | 19.2E | 16E | 13E | 10/9E | 7E | 5E | 1W | 4/5W | 15W


Re: Crash bij schakelen naar radio>tv>radio HD51 #35 littlesat

  • PLi® Core member
  • 50,582 posts

+560
Excellent

Posted 29 December 2016 - 01:10

I hope this finally solves all the paint...

 

https://github.com/l...f42e89a75be7843

 

Layout in line with the rest... and it avoids the GSOD and the RadioInfoBar that was an instantiateDialog Screen is a 'dummy' screen that keeps older skins compatible (no need in python required).

 

Not fully nice as I lifted the orriginal infobar 60 pixels upwards.... ;) So for now some copy and paste, with edit work, inside....

 

And maybe we need to consider to relocate some radio info data.... so the selection list could me make a big larger (later)... but now I have to sleep... :)


Edited by littlesat, 29 December 2016 - 01:15.

WaveFrontier 28.2E | 23.5E | 19.2E | 16E | 13E | 10/9E | 7E | 5E | 1W | 4/5W | 15W


Re: Crash bij schakelen naar radio>tv>radio HD51 #36 Pedro_Newbie

  • Senior Member
  • 4,631 posts

+225
Excellent

Posted 29 December 2016 - 08:00

Tenk joe ferry mutz ;)

 

Dit lost het probleem op!



Re: Crash bij schakelen naar radio>tv>radio HD51 #37 Rob van der Does

  • Senior Member
  • 7,731 posts

+184
Excellent

Posted 29 December 2016 - 08:34

Merkwaardig: ik heb alvorens te updaten uit alle macht geprobeerd deze crash te reproduceren, maar dat is niet gelukt.



Re: Crash bij schakelen naar radio>tv>radio HD51 #38 Rob van der Does

  • Senior Member
  • 7,731 posts

+184
Excellent

Posted 29 December 2016 - 09:22

Overigens na de update van vandaag ook geen chrash :)



Re: Crash bij schakelen naar radio>tv>radio HD51 #39 littlesat

  • PLi® Core member
  • 50,582 posts

+560
Excellent

Posted 29 December 2016 - 09:49

Opgelost..... oorzaak in de verre achtergrond iets wat ooit 10 jaar geleden of zo verzonnen is... ;) iets wat onnodig gecompliceerd gemaakt was destijds.... en nu door een picon op het scherm erbij een foutje triggert.. Het liefste sloopte ik dat Instantiate schermpje spul eruit want dat is gewoon onzin... maar daarmee maak ik een boel skins not compatible... dus dat laat ik maar.... daarom staat er wel een dummy scherm in de skin...

 

Er mag uiteraard wel nog e.e.a. gefinetuned worden aan dat scherm... (o.a. RDS op een andere plek ... links naast de kanalenlijst en misschien een normaal font kiezen ervoor... om meer plek te maken voor de radio kanalenlijst...) Misschien laat ik dat finetunen wel aan jullie over...

 

Sorry voor mijn Engels eerder... Ik kreeg van mijn werk een nood telefoontje gisteren avond en kon meteen daarna niet slapen. En dat gesprek was in het Engels en ik zat dus nog in Engels modus...


Edited by littlesat, 29 December 2016 - 09:55.

WaveFrontier 28.2E | 23.5E | 19.2E | 16E | 13E | 10/9E | 7E | 5E | 1W | 4/5W | 15W


Re: Crash bij schakelen naar radio>tv>radio HD51 #40 Tech

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 11,377 posts

+273
Excellent

Posted 29 December 2016 - 11:42

No problem, apology accepted ;)


Aan de rand van de afgrond is een stap voorwaarts niet altijd vooruitgang....





1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users